Hur man bäddar in Google-formulär i WordPress

04.06.2020
WordPress 'Hur man bäddar in Google-formulär i WordPress
0 11 мин.

Har du någonsin undrat hur du kan bädda in Google-formulär på din WordPress-webbplats istället för ett plugin? Tja, det är en helt enkel process att lägga till en Google-form på en WordPress-webbplats och har mer funktionalitet än ett normalt formulär-plugin.


Om du säljer produkter eller tjänster online, bör du ta feedback / förslag från dina kunder för att förbättra kvaliteten på din produkt och lägga till funktioner. För detta behöver du ett undersökningsformulär eller feedbackformulär. Mer än så, om du vill ha ett registreringsformulär eller något annat inbjudningsformulär, måste du behöva en WordPress-plugin för det.

Men innan du installerar ett WordPress-formulär-plugin, bör du prova Google-formulär. Google-formulär är mycket bättre än något annat WordPress-formulär-plugin. Google-formulär är enkla att använda och du kan skapa alla typer av formulär utan några begränsningar.

Varför ska du använda Google-formulär?

Bädda in Google Forms

Google-formuläret är gratis webbaserad programvara som erbjuds av Google. Med hjälp av Google-formulär kan du enkelt skapa onlineundersökningar, frågesporter, registreringsformulär och kan bädda in på din WordPress-webbplats och till och med du kan dela detta med dina flera webbplatser.

Google-formulär är enkla att skapa och det har många anpassningsalternativ än ett WordPress-formulär-plugin. Några av de fantastiska funktionerna i Google-formulär är:

 • Du kan skapa undersökningar online, registreringsformulär, frågesporter, enkäter osv.
 • Du kan skapa anpassad text, stycke, flervalsalternativ och kryssrutor.
 • Använd deras dra & drop-funktion kan du enkelt ställa frågor.
 • Många former av mallar finns tillgängliga.
 • Du kan samla e-postmeddelanden för prenumeranter på nyhetsbrev.
 • Du kan använda deras tillägg för mer kraftfulla funktioner.
 • Och mycket mer.

I den här tutorialen visar jag hur du bäddar in Google Forms på din WordPress-webbplats. Det finns två sätt du kan lägga till Google-formulär på din webbplats:

 • Du kan direkt skapa ett Google-formulär och bädda in på din WordPress-webbplats och du behöver inte någon plugin för det.
 • Du kan lägga till ett Google-formulär till din webbplats med ett plugin.

Hur man bäddar in Google-formulär i WordPress?

Det är väldigt enkelt att integrera Google-formulär i WordPress. Om du redan har ett Gmail-konto måste du bara logga in och gå till Google formulär. Google-formulär kan vara till hjälp för enkla formuläralternativ, men om du vill skapa mer komplexa former, som har villkorad logik, betalningsintegrationer, etc. kan du kolla in det här Google Forms alternativ.

Googles formmallar

När du har öppnat Googles formulärsida måste du välja en formmall därifrån. Det finns flera typer av former tillgängliga, t.ex. kontaktformulär, festinbjudan, evenemangsregistrering, frågesporter etc. Dessa är de vanliga formulär som oftast används. Om du vill se fler Google-formmallar klickar du på rullgardinsmenyn som visas på den bilden.

Klicka nu på valfri mall som du vill använda för ditt formulär. För att skapa ett Google-formulär, ange först en formulärtitel och en beskrivning och sedan börja lägga till formulärfält. Som standard ser du det enda fältet med namn, e-post och telefonnummer. För att lägga till en ny fråga, klicka på plus-knappen. Det finns många formalternativ tillgängliga. Du kan också lägga till bilder och videor i Google-formuläret och kan dela formuläret baserat på ditt val.

Google Forms Redigera formulär

Detta formulär har inbyggd drag-and-drop-funktion. Om du vill flytta en fråga upp eller ner, dra bara frågan och släpp den var som helst i formuläret. Om du vill redigera en fråga, vänsterklicka på den och redigera.

Ändra Google Form Bakgrund

Varje Google-form har sitt standardtema och bakgrundsfärg. Om du vill ändra Google-formulärets bakgrund klickar du sedan på Färgpalett och välj ett tema. Det finns många teman tillgängliga att använda eller så kan du använda ditt eget foto. 

Google Formulär ändra inställningar

När du är klar med att redigera formen klickar du på Skicka för att få inbäddningskoden.

Efter att ha klickat på skicka , visas en popup-ruta. Därifrån måste du klicka på inbäddningsalternativet och du kan redigera formstorleken. Som standard är formstorleken 760 PX / 500 PX och du kan ändra formstorleken om du vill. Klicka nu på länken för att kopiera inbäddningskoden.

Googles inbyggda kod

Nu måste du logga in på din WordPress admin-instrumentpanel. Du kan lägga till Google-formuläret var som helst på din webbplats, dvs sidor, inlägg, sidhuvud och sidfot. Gå till om du vill bädda in Google-formuläret på din WordPress-sida sidor> Lägg till ny och växla till text redaktör. Klistra sedan in koden där.

lägg till Google Bädda in form i WordPress

Klicka nu på Publicera för att spara ändringarna och du kan förhandsgranska formuläret genom att klicka på Förhandsgranska ändringar för att se Googles inbäddningsformulär i WordPress.

Google Form Preview

Nu har du lyckats bädda in Google-formulär på din WordPress-webbplats.

Men problemet med att helt enkelt bädda in kod på din WordPress-webbplats som Google-formuläret kommer med sitt standardtema och det passar inte ditt WordPress-tema. Dessutom kan du inte anpassa formuläret som du vill.

Så här kommer Google bildar WordPress-plugin. Med hjälp av detta plugin kan du anpassa det här formuläret och du kan ta ditt Google-formulär till nästa nivå.

Så låt oss se hur du lägger till Google-formulär till WordPress-webbplatsen med ett plugin.

Hur man integrerar Google-formulär i WordPress med hjälp av plugin

Google Form WordPress Plugin

Google-formulär är ett mycket enkelt WordPress-plugin som hämtar ett publicerat Google-formulär med hjälp av ett WordPress anpassat inlägg eller kortkod. Denna plugin tar först bort Google-rapparens HTML och återger den sedan som HTML-form på din sida eller inlägg. Detta plugin lägger till fler extra alternativ som är nödvändiga för ditt formulär, till exempel:

 • Du kan lägga till Google Captcha i ditt formulär för att förhindra skräppostformulär
 • Du kan dela form i kolumner
 • När formuläret skickas skickar det e-post till användaren
 • Du kan lägga till anpassad URL-adress för bekräftelse
 • Du kan använda anpassad CSS för formuläret
 • och mycket mer…

För att använda detta plugin, ladda ner först Google-formulär WordPress-plugin och installera det. När du har aktiverat det kan du se alternativet Google Forms på din WordPress admin instrumentpanel.

Installera Google Formulär

Klicka sedan på Lägg till nytt Google-formulär för att bädda in det formade Google-formuläret på din WordPress-webbplats. Om du redan har skapat formulär klickar du på Google-formulär för att se formulär som du har skapat.

Googles äldre formulär

Därifrån, klicka på Skicka formulär som du gjorde samma sak för den nyare versionen av Google-formulär. När du har klickat på den får du en delbar länk men klickar inte på bädda in.

Googles gamla formulär skicka

Nu kopierar du bara URL: n och kommer tillbaka till din WordPress admin-instrumentpanel där du slutade. Gå till Google-formulär> Lägg till nytt Google-formulär.

WordPress Google Form Inställningar

I formulärets URL-fält anger du din Google-formulärlänk som du just skapade med gamla Google-formulär. Klicka sedan på Publicera för att spara inställningarna.

Därefter kan du lägga till valfritt Bekräfta URL också. Det kan vara antingen en bekräftelsessida eller tacksida som du vill. Genom att lägga till en sidadress i fältet Bekräfta URL kommer en användare att omdirigeras till den sidan efter att ha fyllt i detta Google-formulär på din webbplats.

För attributet för anpassad bekräftelse-sida kan du definiera hur bekräftelsessidan ska presenteras. Du kan ställa in den till Ingen, Dirigera om eller AJAX. Om du ställer in till ingen kommer den inte att omdirigera dig till någon sida och om du ställer in den till Omdirigera, kommer den att omdirigera dig till sidan Omdirigera URL efter att formuläret har skickats in.

Publicera Google-formulär på din WordPress-webbplats

Nu har du bäddat in Google-formulär på din WordPress-webbplats, nu är det dags att publicera det. Det bra med Googles formulär är att du inte behöver kopiera Googles formulär-URL, du kan direkt lägga till Google-formulär till din WordPress-webbplats genom att använda kortkoder. När du har skapat Google-formulär och bädda in dem på din WordPress-webbplats går du till Google-formulär från din WordPress-instrumentpanel. Där ser du hur många former du har skapat. Till exempel har jag skapat ett festinbjudningsformulär och jag lägger till det på min webbplats.

Google Form Shortcode

För att lägga till ett Google-formulär på din WordPress-webbplats, kopiera den här kortkoden och klistra in den var som helst på din sida eller inlägg.

Googles formulärkod

Nu kan du se din sida för att kontrollera hur formuläret ser ut. Om du glömde att lägga till några frågor till ditt Google-formulär eller behöver ändra det, kan du göra det genom att redigera det ursprungliga Google-formuläret. Låt oss kolla hur formen ser ut.

Bädda in Google-formulär på WordPress

Hur man visar och hanterar svar från Google-formulär

När du har lagt till Google-formulär på din WordPress-webbplats undrar du kanske hur du kan se formulärsvar. Det är väldigt lätt. Först måste du gå till ditt Google-formulär som du för närvarande använder på din WordPress-webbplats och sedan klicka på formuläret.

Om du använder gammalt Google-formulär kan du se formulärsvar från den översta menyraden.

Gamla svar från Google Form

Efter att ha gått till ditt formulär, klicka på Svar> Visa svar för att kontrollera vem som har svarat på ditt formulär. Formsvaret kommer att visas i Google Spreadsheets. Därifrån kan du se vad folk svarade på ditt formulär. Här är ett exempel på ett “Party Invitation Form” -svar som jag använde. Om du vill ladda ner svarbladet kan du ladda ner genom att gå Fil> Ladda ner som...

Google-formulär svarblad

Om du vill ändra formulärsvarsdestination kan du helt enkelt ändra genom att gå Svar> Ändra svardestination och skapa ett nytt kalkylblad. Detta är en mycket användbar funktion om du vill göra enkäter eller liknande varje månad, du kan skapa nya kalkylblad varje månad och du får svar i separata kalkylblad.

Du kan också se Sammanfattning av svar genom att gå Svar> Sammanfattning av svar. Det här alternativet visar statistiken för ditt formulär.

Om du inte längre vill acceptera formulärsvar kan du stänga av formuläret och det kommer att vara osynligt för användare.

Slutsats

Av min personliga erfarenhet kan jag säga att Google-formulär är mycket bättre än några andra WordPress-formulär-plugins. De flesta WordPress-formulär-plugins har begränsade funktioner och för att utvidga alla funktioner måste du köpa tilläggspaket men du kan använda dessa alternativ gratis med Google-formulär. Dessutom används Google-formulär inte bara som ett kontaktformulär utan också onlineundersökningsformulär, inbjudningsformulär, frågesportformulär osv.

Det tar bara några minuter att bädda in Google-formulär i WordPress och du kan använda det utan några begränsningar.

Jag hoppas att denna handledning hjälpte dig att bädda in Google-formulär på din WordPress-webbplats. Om du får problem med att lägga till Google-formulär på din WordPress-webbplats, vänligen lämna en kommentar nedan.

Relaterade artiklar,

 • 7 bästa Google Analytics-plugins för WordPress
 • Hur du ställer in cookie-meddelandefält i WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector