Hur man kontrollerar och fixar trasiga länkar automatiskt i WordPress

04.06.2020
WordPress 'Hur man kontrollerar och fixar trasiga länkar automatiskt i WordPress
0 6 мин.

Trasiga länkar kallas också Dead länkar, är en stor huvudvärk för webbplatsägare. Om du äger en webbplats och redan har skickat in din webbplats till Googles webbansvariga verktyg kan du se att alla trasiga länkar är markerade i din Google Search Console. Att ha några trasiga länkar påverkar inte din webbplats. Men om du har många trasiga länkar eller 404-felsidor, måste du göra det Fixa trasiga länkar från din webbplats. När du använder WordPress kan du göra det Kontrollera och fixa trasiga länkar på din WordPress-webbplats med hjälp av Broken Link Checker Plugin.


Trasiga länkar är inte bara irriterande, de skapar dålig användarupplevelse och det kan påverka din webbplats ranking. Om du till exempel har 404 sidor skadar detta inte ens din SEO. Men när det ökar måste du fixa trasiga länkar. Det finns flera skäl till att trasiga länkar eller döda länkar är födda:

Det finns flera orsaker till att trasiga länkar eller döda länkar är födda:

 • Den externa webbplatsen har gått offline.
 • En föräldralös länk som länkar till en gammal sida på en webbplats som flyttades till annan plats.
 • Besökaren skrev URL: en felaktigt.
 • Webmasteren ändrade permalänkstrukturen.

Det är orsakerna som orsakar 404-felsidor. Så i den här tutorialen kommer jag att visa dig hur du kontrollerar och fixar trasiga länkar på din WordPress-webbplats med hjälp av Broken Link Checker Plugin.

Hur man kontrollerar och fixar trasiga länkar i WordPress med hjälp av brutna länkkontroller

Bruten länkkontroll är det bästa plugin för att kontrollera Brutna länkar på din WordPress-webbplats. Broken Link Checker Plugin övervakar länkar i dina inlägg, sidor, kommentarer, anpassade fält etc och upptäcker länkar som inte fungerar och som också saknas bilder. När du har upptäckt trasiga länkar meddelar du dig via din WordPress-instrumentpanel och via e-post. 

Först måste du installera Bruten länkkontroll Plugin och aktivera den. Gå till installationen vid installationen Miljö> Länkkontroll i din WordPress Dashboard.

Allmänna Inställningar

I de allmänna inställningarna ser du status för trasiga länkar som visar om du har några trasiga länkar på din webbplats. Till exempel på den bilden har du lagt märke till att det här pluginet hittade en trasig länk från min webbplats. Du kan ändra länkkontrollfrekvens, men standardtiden är 72 timmar. Det betyder att varje länk kommer att kontrolleras var 72: e timme. 

Som standard använder detta plugin din standardmail för att skicka e-postmeddelanden om trasiga länkar. Du kan också ändra din e-post för att få meddelanden om trasiga länkar. Om du har flera författare på din webbplats kan du skicka författare e-postmeddelanden om trasiga länkar i deras inlägg.

Från alternativet Länkjusteringar kan du förhindra sökmotorer från att följa trasiga länkar.

Brutna länkkontrollalternativ

Leta efter länkar i

Under fliken “Leta efter länkar i” kan du anpassa platser för trasiga länkar. Som standard är kommentarer, sidor och inlägg aktiverade. Om du tror att du måste bli meddelad för Custom CSS, kontrollera detta. Glöm inte att klicka på Spara ändringar. Efter att ha anpassat det här alternativet kommer det kolla trasiga länkar från följande vägar.

Brutna länkkontroller länkar in

Vilka länkar som ska kontrolleras

På nästa flik kan du ställa in vilka typer av länkar du vill ha kontrollerad, t.ex. HTML-länkar, HTML-bilder, inbäddade YouTube-videor etc. Om du vill att fler länktyper ska kontrolleras, kontrollera dessa och klicka på spara ändringar.

Bruten länkkontroll för att kontrollera

protokoll & API

Som standard använder Broken Link Checker Basic HTTP och YouTube API. Vi rekommenderar att du lämnar det som standard.

Brutna länkkontrollprotokoll och API: er

Avancerade inställningar

Från de avancerade inställningarna kan du ställa in slumpmässig “timeout”. På detta sätt varje länk som tar längre tid än den speciella tiden att ladda och som kommer att markeras som trasig länk. Mer än så kan du lägga till flera “visa länkåtgärder”. Genom att klicka på ”Tvinga kontrollera alla sidor igen” kommer du att göra detta plugin tomt dess länkdatabas och kontrollera hela webbplatsen igen.

Standardinställningen är perfekt för din webbplats, så du behöver inte ändra någonting. Om du gör någon ändring, glöm inte att spara ändringarna.

Brutna länkkontroll Avancerade inställningar

Hur du fixar trasiga länkar

I ovanstående del har jag visat hur man konfigurerar och kontrollerar trasiga länkar. Om plugin hittar trasiga länkar på din webbplats kommer det att meddela dig snabbt. Då måste du fixa trasiga länkar från WordPress-instrumentpanelen.

För detta, gå till Verktyg> Trasiga länkar. Där ser du det totala antalet trasiga länkar som upptäcktes. Därifrån kan du redigera den trasiga URL: n, Koppla bort och avvisa. Om du redan har fixat den trasiga URL: n kan du kontrollera webbadressen igen. Det kommer att kontrolleras igen och meddela om det är rätt.

Fixa trasiga länkar

På det här sättet kan du enkelt kontrollera och fixa trasiga länkar med Broken Link Checker WordPress Plugin.

Jag hoppas att den här artikeln hjälper dig fixa trasiga länkar på din WordPress-webbplats. Jag har också visat hur man lätt kan göra det kolla trasiga länkar. Om du fortfarande har problem eller har några förslag, vänligen meddela oss genom att lämna en kommentar nedan. Du kan också kontakta oss på  Facebook, Twitter, Google+.

Relaterade artiklar,

 • 5 bästa omdirigeringsprogram för WordPress
 • Hur man installerar Yoast WordPress SEO Plugin (2017-utgåvan)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector