Hur man skapar en tillfällig inloggning utan lösenord i WordPress

04.06.2020
WordPress 'Hur man skapar en tillfällig inloggning utan lösenord i WordPress
0 7 мин.

Som WordPress-webbplatsägare kan du enkelt lägga till eller ta bort en användare. Men om du anställer en utvecklare för att bygga din webbplats eller anpassa någonting, kan du behöva lämna in administratörens inloggningsinformation till utvecklaren. Det är inte ett bra alternativ att ge dina administratörsinloggningsuppgifter och som en följd av detta kommer han / hon att hamna genom att skicka din webbplats.


Men det finns ett bra sätt att hantera det. Du kan skapa en tillfällig inloggning eller ge tillfällig admin åtkomst till användaren utan lösenord. Och det viktigaste är att du till och med kan redigera den tillfälliga administratörens funktioner. Så att du kan vara säker på vilka alternativ användaren kan komma åt eller inte.

Varför måste du skapa en tillfällig inloggning utan lösenord?

Det är en bra idé att använda ett premiumtema eller plugin eftersom premium-saker kommer med mer användbara funktioner, ständigt uppdaterade och mest av allt kan du få e-poststöd om du får problem.

Så om du har köpt ett premiumtema eller plugin och får ett fel eller vill redigera något måste du kontakta din plugin-utvecklare. Om det är ett vanligt problem föreslår förmodligen utvecklaren att du använder vissa koder i den. Om problemet fortfarande uppstår kommer din utvecklare att be dig om att få åtkomst till din webbplats för att lösa problemet från slutet och för detta måste du ge din administratörsinloggningstillgång.

Du kanske inte vill ge din administratörsinloggning åtkomst till någon du inte känner, å andra sidan vill du också lösa problemet. Det blir mycket komplicerat beslut att ge din administratör åtkomst till en okänd person.

Lyckligtvis kan du skapa en tillfällig inloggnings- eller adminåtkomst på din WordPress-webbplats. I det här fallet behöver användaren inte ett lösenord för inloggning på din webbplats och inloggningen kommer att vara tillfällig.

Detta är den mycket användbara metoden om du vill ge din administratör inloggning åtkomst till din utvecklare eller acceptera gästposter.

Den här metoden fungerar bra för gästbloggarna eftersom du inte ger dem dina administrationsinloggningsuppgifter. Men när du ger dina administratörsinloggningsuppgifter till din utvecklare för att fixa eller utveckla något, blir det ganska riskabelt, eftersom de kan röra sig med din webbplats, ändra din webbplats länk eller kan ta bort alla viktiga saker.

I det här fallet måste du skapa:

 • En ny användarroll
 • En tillfällig inloggningstillgång 

Det är väldigt enkel process och i den här artikeln kommer jag att visa dig hur du skapar en tillfällig inloggningstillgång utan lösenord och den användaren har mycket begränsad åtkomst. Om till exempel utvecklaren vill fixa ditt plugin-problem kan du ge den specifika åtkomst så att andra funktioner kommer att begränsas.

Hur man skapar en tillfällig inloggning utan lösenord i WordPress

Här kommer jag att använda två plugins- User Role Editor och Tillfällig inloggning utan lösenord.

Dessa två plugins är nödvändiga om du vill ge din administratörsinloggning åtkomst till någon. För att acceptera gästposter behöver du inte plugin för användarrollredigeraren om du inte vill lägga till eller anpassa WordPress användarroller.

Steg 1, Skapa ett sekundärt administratörskonto  

Det finns många användarrolledigeringsplugin tillgängliga och här kommer jag att använda User Role Editor-plugin. Installera och aktivera detta plugin först. Gå sedan till användare> User Role Editor och därifrån klicka på Lägg till roll, till exempel, “Temp Admin”. Du kan också göra en kopia av alla befintliga användarroller.WordPress Lägg till roll

Efter att ha lagt till en ny användarroll, klicka på Uppdatera-knappen för att lagra inställningarna.

När du har skapat en ny användarroll är det nu dags att lägga till eller ta bort funktioner. Från Välj roll och ändra dess funktioner , välj den användarroll du just har skapat.

WordPress Redigera roller

Lägg nu till funktioner som du vill, till exempel om användaren vill redigera din temafil kan du ge funktioner från temavsnittet. Men kom ihåg att du måste ge allmänna administratörsbehörigheter så att användaren kan komma åt din webbplats.

När du är klar med att lägga till funktioner klickar du på Uppdatering för att spara ändringarna.

Steg 2, Skapa ett tillfälligt användarkonto

I det här steget måste du installera Tillfällig inloggning utan lösenord-plugin. Gå till till när du har aktiverat detta plugin användare> Tillfälliga inloggningar

Tillfälliga inloggningar

Där måste du fylla i alla detaljer för den nya tillfälliga användaren. Men var försiktig när du väljer en användarroll. Ställ därefter ett utgångsdatum för den tillfälliga inloggningen. Efter tiden går kontot automatiskt ut.

Klicka nu på Skicka in för att skapa användaren.

Du kommer att se ett meddelande om att användaren har skapats framgångsrikt. Nu Klicka för att kopiera den tillfälliga inloggningslänken och dela den med någon. På detta sätt kan användare direkt logga in på din WordPress adminpanel utan användarnamn och lösenord. Du kan också skicka e-post till den här länken direkt om du vill.

Detta är en tillfällig administratortillgång och vem som helst kan logga in med hjälp av den här länken. Jag rekommenderar också att du testar inloggningslänken innan du skickar till någon. Eftersom utvecklaren inte kan komma åt din adminpanel måste du fixa den igen och det kommer att ta mycket tid. Så testa det noggrant.

Hur man hanterar eller tar bort en tillfällig inloggning

När arbetet är klart kanske du vill löpa ut eller ta bort det tillfälliga kontot. Besök den för detta användare> Tillfälliga inloggningar sida. 

Hantera tillfälliga inloggningar

Från den sidan kan du se användarnamn, e-post, roller, senast inloggad, utgångsdatum. Du kan också redigera, löpa ut eller ta bort en användare. Om du vill förlänga utgångsdatumet eller ändra en användares roll kan du göra det enkelt.

Om du tar bort en användares konto visas allt innehåll som skapats av användaren som inlägg, sidor visas som administratör.

Det är allt. På så sätt kan du skapa en tillfällig inloggning eller skapa en användare utan lösenord på din WordPress-webbplats. Om du gillar den här självstudien, dela den med dina vänner. Om du har problem med det, meddela oss i kommentaravsnittet.

relaterade artiklar,

 • 15 viktigaste sakerna att göra efter installation av WordPress
 • 20 bästa WooCommerce-plugins som du behöver för din WordPress-webbplats
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector