Как да инсталирате WordPress на Linux с помощта на облачен хостинг – SkySilk VPS

Искате сериозно да засилите играта си в WordPress? Помислете да разгледате хостинг на WordPress в облака! Лесно разгръщайте и инсталирайте персонализиран WordPress сайт за няколко минути. Това ръководство ще ви научи как да инсталирате WordPress на Linux, използвайки SkySilk Cloud Services и БЕЗПЛАТЕН виртуален частен сървър.


Защо да използвате WordPress хостинг в облака?

Предимства на WordPress хостинг

Хостингът на уебсайт на WordPress в облака се превръща във все по-популярен избор за уебмайстори, разработчици и фирми по целия свят. Причините са, че облачният хостинг позволява:

 • гъвкавост & скалируемост
 • Персонализирана сигурност
 • Пълен достъп до сървъра
 • Достъпност отвсякъде с интернет

Използването на облака за WordPress хостинг означава, че собственикът получава достъп до действителния сървър, на който пребивава уебсайтът, а не само до името му на домейн.

Как да инсталирате WordPress на Linux

Метод 1 – WordPress шаблон с едно кликване (лесно / начинаещи)

SkySilk има предварително конфигуриран шаблон на WordPress, който позволява да се инсталира уебсайт на WordPress само за няколко минути, не се изисква предишен опит в програмирането. Следвайте стъпките по-долу, за да започнете да работите със сайта си.

Стъпка 1 – На първо място, влезте в акаунта си в SkySilk и отидете до VPS табло. Кликнете върху „Създаване на контейнер“ и изберете желания от вас план. В този случай ние ще избираме БЕЗПЛАТНИЯ план:

План за хостинг на SkySilk

Стъпка 2 – След като имате план, превъртете надолу и преминете към раздела „Приложения и инструменти“. Изберете WordPress и попълнете информацията за вашия Linux VPS.

SkySilk WordPress Install

Стъпка 3 – След като натиснете „Отидете!“, Ще бъдете отведени до вашия VPS табло и вашият VPS ще се разположи. След това можете да влезете в машината си и да завършите процеса на инсталиране на WordPress и само в няколко сайта вашият сайт ще бъде изправен!

Метод 2 – Инсталирайте ръчно WordPress на Linux (Разширено / Опитен)

За тези, които предпочитат да стартират чиста ОС, WordPress ще трябва да бъде инсталиран ръчно. Тези стъпки ще осигурят на вашия VPS инструментите, от които се нуждае, заедно с WordPress.

На първо място, влезте в профила си в SkySilk и отидете до VPS табло. Кликнете върху „Създаване на контейнер“ и изберете желания от вас план.

След като имате план, превъртете надолу и преминете към раздела „Clean OS“. Изберете Linux OS Distro по ваш избор и попълнете информацията за вашия Linux VPS.

Стъпка 1: Инсталирайте Apache Web Server

На първо място, за да инсталирате Apache уеб сървър издайте командата по-долу:

$ sudo apt – вземете инсталирате apache2 apache2-utils

Трябва да активираме уеб сървъра Apache2 да стартира, когато системата стартира, както и да стартираме услугата:

$ sudo systemctl активира apache2
$ sudo systemctl стартира apache2

Забележка: Основната директория на Apache по подразбиране е / var / www / html, всички ваши уеб файлове ще се съхраняват в тази директория.

Стъпка 2: Инсталирайте MySQL Database Server

След това трябва да инсталираме MySQL сървър на база данни, като стартирате командата по-долу:

$ sudo apt – вземете инсталирайте mysql-клиент mysql-сървър

По време на инсталирането на пакета ще бъдете подканени да зададете паролата на root. Задайте и потвърдете парола за вашия root потребител.

Разгръщането на сървъра на базата данни все още не е защитено, поради тази причина издайте следната команда, за да втвърдите своята сигурност:

$ sudo mysql_secure_installation

Ще бъдете помолени да инсталирате приставката ‘validate_password’, затова въведете Y / Да и натиснете Enter, а също така изберете нивото на сила на паролата по подразбиране.

Ако не искате да промените главната парола, въведете N / Не, когато бъдете подканени да го направите. Отговорете да / да за останалите следващи въпроси.

Стъпка 3: Инсталирайте PHP и модули

След това трябва да инсталираме PHP и няколко модула, за да работи с мрежата и сървърите на бази данни, използвайки командата по-долу:

$ sudo apt – инсталирайте php7.0 php7.0-mysql libapache2-mod-php7.0 php7.0-cli php7.0-cgi php7.0-gd  

Сега имаме всички инструменти, от които се нуждаем, за да започнем да стартираме WordPress!

Стъпка 4: Инсталирайте WordPress CMS

Изтеглете най-новия пакет WordPress и го извлечете, като пуснете командите по-долу на терминала:

$ wget -c http://wordpress.org/latest.tar.gz
$ tar -xzvf latest.tar.gz

След това преместете файловете на WordPress от извлечената папка в основната директория на Apache, / var / www / html /:

$ sudo rsync -av wordpress / * / var / www / html /

След това задайте правилните разрешения в директорията на уебсайта:

$ sudo chown -R www-data: www-data / var / www / html /
$ sudo chmod -R 755 / var / www / html /

Стъпка 5: Създайте база данни на WordPress

Изпълнете командата по-долу и въведете главната потребителска парола, след което натиснете Enter, за да преминете към обвивката MySQL:

$ mysql -u root -p

В MySQL черупка въведете следните команди, натискайки Enter след всеки ред от MySQL команда. Не забравяйте да използвате вашите собствени, валидни стойности за името на базата данни, потребителя на базата данни, а също така използвайте силна и сигурна парола като база данни: use__wordword:

MySQL> СЪЗДАВАНЕ НА ДАТАБАЗА wp_myblog;
MySQL> ПРЕДАВАЙТЕ ВСИЧКИ ПРИВИЛЕГИ НА wp_myblog. * TO ‘your_username_here’ @ ‘localhost’ ИДЕНТИФИЦИРАНИ ОТ ‘your_chosen_password_here’;
MySQL> ПРИВИЛЕГИ НА ФЛУШ;
MySQL> EXIT;

Отидете в директорията / var / www / html / и преименувайте съществуващия wp-config-sample.php в wp-config.php:

$ sudo mv wp-config-sample.php wp-config.php

След това го актуализирайте с информацията от вашата база данни в секцията за настройки на MySQL (вижте маркираните полета на изображението по-долу):

// ** Настройки на MySQL – Можете да получите тази информация от вашия уеб хост ** //
/ ** Името на базата данни за WordPress * /
дефинирайте (‘DB_NAME’, ‘име на база данни_тук’); / ** Потребителско име за MySQL база данни * /
define (‘DB_USER’, ‘username_here’); / ** Парола за база данни MySQL * /
define (‘DB_PASSWORD’, ‘password_here’); / ** Име на хоста на MySQL * / define (‘DB_HOST’,
“Localhost”); / ** Charset Dataset, който да се използва при създаването на таблици от бази данни * / define (‘DB_CHARSET’,
“Utf8 ‘); / ** Типът на базата данни за съпоставяне. Не променяйте това, ако се съмнявате. * / дефиниране (‘DB_COLLATE’, ”);

След това рестартирайте уеб сървъра и mysql услугата, като използвате командите по-долу:

$ sudo systemctl рестартира apache2.service
$ sudo systemctl рестартира mysql.service

Отворете уеб браузъра си, след което въведете адреса на вашия сървър: HTTP: // сървъра адрес за да получите страницата с добре дошли по-долу. Прочетете страницата и кликнете върху „Нека вървим!“ за да продължите по-нататък и попълнете цялата заявена информация на екрана.

Вашият WordPress сайт вече работи и в резултат на това вече можете да редактирате сайта по ваш вкус.

WordPress хостинг приключване

Честито! Ако сте го направили досега, сега имате разбиране, необходимо за инсталиране на WordPress на Linux само за няколко минути. Оттам небето е границата! По този начин, благодарение на облака, WordPress хостинг може да бъде използван от всеки и да бъде персонализиран, за да отговаря на нуждите на всеки проект.

Облачните услуги на SkySilk са добър хостинг сайт, който трябва да разгледате, защото предлагат напълно безплатен WordPress хостинг, който е лесен за стартиране и мащабиране при необходимост. Между шаблона на WordPress с едно щракване и множеството опции за чиста Linux операционна система няма извинение да не знаете как да инсталирате WordPress на Linux с помощта на облачен хостинг.

За да започнете с SkySilk VPS за безплатен хостинг на WordPress, моля, кликнете върху бутона по-долу:

Свързани статии,

 • Как да инсталирате безплатен SSL на вашия WordPress сайт
 • Blogger срещу WordPress? Кой да избера и защо?
 • Как да добавите въпроси за сигурност към страницата за вход в WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map