Как да обновите ръчно WordPress, плъгини и теми

04.06.2020
WordPress 'Как да обновите ръчно WordPress, плъгини и теми
0 5 мин.

Актуализациите на WordPress са толкова важни и винаги трябва да актуализирате вашата версия на WordPress, плъгини и теми. С всяка актуализация WordPress добавя някои функции, подобрява сигурността, отстранява грешки и много други. Хубавото на самостоятелно хоствания WordPress е, че ще бъдете уведомени автоматично, ако има налична актуализация. Много е лесно да актуализирате версията на WordPress и това може да стане от вашия табло за управление на WordPress администратор. Но в някои случаи актуализацията с едно щракване не работи и потребителите получават грешка „Актуализиране не е успешно“. Ако това се случи, трябва ръчно да актуализирате версията на WordPress.


В тази статия ще ви покажем как ръчно да актуализирате вашата версия на WordPress, теми и плъгини.

Архивирайте вашата база данни & файлове

Преди да започнете да актуализирате вашия WordPress сайт, винаги трябва да вземете пълна резервна копия на вашия сайт и база данни. В случай, че сте направили нещо нередно, винаги можете да се върнете към по-стара версия. Ако вашият доставчик на хостинг услуги не предоставя възможност за ежедневно архивиране, можете лесно да вземете пълна резервна копие на вашия сайт, като използвате BackUpBuddy.

Добре, време е да започнете ръчно да актуализирате версията на WordPress.

1. Актуализирайте ръчно WordPress

Първо, изтеглете ново копие на най-новия софтуер на WordPress от WordPress.org уебсайт и го извлечете на вашия работен плот. След извличането му ще видите папка с име WordPress. Ако нямате инсталиран FTP софтуер, изтеглете го от FileZilla и го инсталирайте на вашия компютър.

Ако използвате хостинг на cPanel, можете лесно да създадете своя FTP акаунт. За да създадете нов FTP акаунт, отидете на вашия хостинг cPanel и намерете опцията за FTP акаунт и от там създайте нов FTP акаунт. Ако вече имате FTP акаунт, не е необходимо да създавате нов.

Сега трябва да свържете вашия сайт с FTP клиент от вашия компютър. След като сте свързани, отидете в основната папка на вашия уебсайт. Сега качете всички файлове в WordPress папка и копирайте от вашия компютър в основната папка на вашия уебсайт.

FTP файлове за качване

По време на качването, той ще ви попита дали искате да презапишете старите файлове. След това изберете опция Overwrite и щракнете върху OK. Ето екрана, който можете да следвате. По този начин всички стари файлове на WordPress ще бъдат презаписани с нови файлове. Това е най-бързият метод за актуализиране на вашия WordPress сайт.

FTP презаписване на файлове

След като качването приключи, сега трябва да актуализирате вашата база данни на WordPress.

Актуализирайте WordPress база данни

След като ръчно актуализирате вашия WordPress сайт, трябва да актуализирате вашата база данни WordPress. 

Ако не сте актуализирали вашата версия на WordPress дълго време, ще бъдете помолени да актуализирате вашата база данни на WordPress. Не изпадайте в паника, ако не видите съобщение за актуализиране на база данни.

В случай, че получавате Необходима актуализация на базата данни известие, влезте в административния панел на WordPress и кликнете върху Актуализиране на базата данни на WordPress.

Актуализирайте WordPress база данни

Този процес може да отнеме няколко минути. След това можете да влезете в своя WordPress сайт, за да сте сигурни, че всичко е наред.

Това е. Успешно актуализирате ръчно вашия WordPress до най-новата версия.

2. Актуализирайте ръчно приставки за WordPress с помощта на FTP

Актуализирането на приставки за WordPress ръчно е много лесен процес и е същото като актуализирането на версията на WordPress. Трябва да вземете пълно резервно копие на вашия сайт и база данни на WordPress, ако още не сте го направили.

Първо, изтеглете ново копие на приставката, която искате да актуализирате. За пример вземаме плъгин Yoast SEO. След като го изтеглите, разархивирайте го на вашия компютър и ще намерите папка вътре в архивния файл с име WordPress-SEO.

Сега свържете основната директория на вашия уебсайт с компютъра си, като използвате FTP клиент. След като се свържете с уебсайта си чрез FTP, отидете на wp-content / плъгини / име на плъгин. Там трябва да замените старите файлове с новите файлове с помощта на FTP клиент.

Актуализиране на WordPress SEO

От WordPress-SEO папка, изберете всички файлове и щракнете върху Качване и тя ще започне да качва файлове. По време на качването, той ще ви помоли да презапишете тези файлове, след това щракнете върху презапишете и OK.

Сега влезте в своя WordPress сайт и отидете на Табло> Plugins> Инсталирани приставки за да проверите дали приставката е актуализирана до най-новата версия. Това е. Успешно сте актуализирали ръчно вашия WordPress плъгин.

3. Актуализирайте ръчно версията на темата за WordPress

Ако искате да надстроите вашата версия на WordPress тема, горещо ви препоръчваме да вземете пълна резервна копия на вашия сайт и база данни.

Ако надградите директно версията на вашата тема, ще загубите всички персонализирани настройки, които сте направили към темата на старата версия. Препоръчваме ви да запазите персонализациите или кодовете във файл с тефтер на вашия компютър, така че след надграждане на версията на вашата тема, можете лесно да приложите към новата тема.

Първо изтеглете zip файла на темата, която искате да надстроите и разархивирайте файла на вашия компютър. След това просто свържете компютъра си към уебсайта чрез FTP клиент. След като сте свързани, отидете на wp-content / themes / name-name и заменете старата тема с новата, като качите незадействаните файлове с теми. Това е същият процес като горния.

Сега влезте в своя WordPress сайт и отидете на Appeanence> Теми и проверете дали темата е актуализирана.

заключение

Актуализирането на версията, темата и приставките за WordPress са от съществено значение. WordPress улесни този процес на актуализиране. Просто трябва да влезете в таблото за управление на WordPress и да кликнете върху Актуализиране.

Но много пъти процесът с едно кликване-актуализация се провали и сайтът показва a страница за поддръжка. Ето защо потребителите трудно надграждат сайта си WordPress до новата версия на софтуера. Ако функцията за автоматично актуализиране не работи, можете да актуализирате ръчно вашата версия, теми и приставки за WordPress. В тази статия ви показахме стъпка по стъпка как можете ръчно да надстроите вашия WordPress сайт. 

Ако този урок ви помогна да актуализирате ръчно вашата WordPress, плъгини и тематична версия до най-новата, споделете я с приятелите си. Ако сте изправени пред някакъв проблем относно този урок, пуснете коментар по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector