Как да преместите WordPress сайта към нов хост или сървър (без престой)

04.06.2020
WordPress 'Как да преместите WordPress сайта към нов хост или сървър (без престой)
0 11 мин.

Винаги, когато искате да създадете вашия нов уебсайт, аз винаги предпочитам да изграждам с WordPress, тъй като е удобно, има много плъгини и теми и най-вече уеб хостинг. Но повечето от хората вземат грешно решение, когато избират уеб хостинг въз основа на евтината им цена. Проблемът идва, когато сайтът ви започне да получава трафик. Тогава обикновено вашият сайт става по-бавен и масивен престой. В този случай трябва да преместите WordPress сайта на нов уеб хост или сървър.


Много от уеб хостинг компаниите не предлагат безплатна миграция на сайтове или не таксуват допълнителна стотинка, за да мигрират вашия сайт към нов хост. Но това не е труден процес и можете да го направите лесно. Защо да плащате допълнително, когато можете лесно да мигрирате WordPress сайт към нов уеб хост или сървър. Така че в тази тема ще напиша стъпка по стъпка ръководство как да преместете сайта на WordPress в нов уеб хостинг или сървър без престой.

Стъпка по стъпка ръководство за преместване на сайта на WordPress в нов хост (без никакъв престой)

Има няколко стъпки за мигриране на вашия WordPress сайт и трябва да го направите внимателно. Вероятно се чудите дали вашият сайт ще излезе офлайн и ще загуби трафика си по време на процеса на миграция. Отговорът е НЕ. Вашият сайт ще остане онлайн като преди и ще бъде видим за всички. Затова нека започнем да мигрираме сайта на WordPress към нов хост.

В случай, че не знаете къде да преместите вашия WordPress сайт или кой хостинг на WordPress ще бъде по-добър и също така предлагате безплатна услуга за миграция, ето няколко препоръки, с които можете да отидете.

Препоръчителен хостинг на WordPress:

 • Най-добър споделен хостинг: Siteground е най-добрият споделен хостинг на WordPress. Препоръчва се от WordPress, безплатен SSL сертификат и има центрове за обработка на данни. Те предлагат безплатна услуга за миграция на WordPress. За да преместите сайта на WordPress, можете да ги заявите и ще го направите в следващите няколко часа. Те също така предоставят най-добрата поддръжка на клиенти в уеб хостинг индустрията. Цената им започва от $ 3,95 / месец. Посетете хостинг на SiteGround (добавен купон за% отстъпка в тази връзка).
 • Най-добър управляван хостинг на WordPress: Ако вашият уебсайт има голям обем на трафик, тогава отидете на WPX хостинг. Това е най-добре управлявания хостинг на WordPress и идва твърде евтино. Да не говорим, че през следващите няколко часа те ще мигрират безплатно сайта на WordPress. Основният им план ви позволява да хоствате 5 сайта и всички планове включват неограничен SSL. Планът им започва от $ 24,99 на месец. Посетете WPX хостинг (% купон за отстъпка е добавен в тази връзка)
 • Най-добър VPS хостинг: В случай, че имате нужда от повече мощност, можете да получите VPS хостинг. Ние препоръчваме InMotion хостинг. Можете да хоствате неограничените си домейни и всичките им сървъри се захранват от най-добрите SSD драйвери. При поискване техният експерт по WordPress ще мигрира WordPress сайта в следващите няколко часа. Основният им план за VPS започва от $ 24.99 / мес. Посетете хостинг за инмоции (в този линк е добавен купон за отстъпка)

Важно – Нещата, които трябва да направите, преди да мигрирате вашия WordPress сайт:

Преди да започнем, отидете на стария си уеб хост и:

 • Вземете резервно копие на вашите файлове и база данни
 • Изтрийте всички спам коментари
 • Изчистете кеша, ако използвате който и да е плъгин за кеш
 • Оптимизирайте вашата база данни WordPress. Вижте как да оптимизирате базата данни на WordPress.

Стъпка 1, Инсталирайте Duplicator WordPress Plugin

Дубликатор е най-добрият плъгин за миграция за WordPress. Той има над 1+ милиона изтегляния и най-висок рейтинг на приставката за миграция. Това е безплатен плъгин и с помощта на тази приставка можете да архивирате, клонирате и лесно да мигрирате WordPress сайт към нов хост. 

Едно от най-добрите неща на Duplicator плъгин е, че вашият сайт няма да излиза офлайн, докато премествате сайта на WordPress на нов хост.

За да използвате този плъгин, първо отидете на приставки за WordPress> Добавете ново и търсете копирна машина. След това инсталирайте и активирайте този плъгин.

Duplicator Plugin Install

Сега трябва да създадете нов пакет за вашия сайт. Пакетът съдържа вашия WordPress сайт и база данни. В дясната горна част ще видите „създаване на пакет“И кликнете върху него. След това ще видите следните опции, щракнете върху следващата.

Копие създава пакет

След това той ще сканира вашия сайт и може да отнеме няколко секунди. Когато сканирането приключи, трябва да съставите вашия пакет, но се уверете, че всички опции са маркирани като добри. В случай че опцията е маркирана като лоша, трябва да я поправите. Сега кликнете върху build и той ще започне да изгражда вашия пакет. Ще отнеме няколко минути, така че дръжте раздела отворен и изчакайте да приключи.

Дублиращо сканиране на сайта

След като завършите строителните пакети, трябва да изтеглите и двете „Installer” и “Архив“Файл. Изтеглете файловете и го запазете на сигурно място. Ще ви е нужен, за да преместите сайта на WordPress в нов хост.

Състояние на пакета за дубликат

Стъпка 2, Импортирайте вашия WordPress сайт на нов хост

В следващата стъпка трябва да качите „Installer” и “Архив“Файлове до новия ви хост, който сте изтеглили. Можете да го качите чрез вашия хостинг cPanel или FTP клиент.

Когато приключите с качването на файлове, трябва да го направите създайте нова база данни от новия ви уеб хост. Но се уверете, че сте дали всички привилегии на потребителя. Трябва да запазите новото си потребителско име, потребител и парола в базата данни локално и ние се нуждаем от него по-късно.

MySQL

Стъпка 3, Редактиране на файла на хостове от вашия компютър, за да се предотврати престой

След като качите файловете на уебсайта си на новия си хост, трябва да получите достъп до вашия Installer файл, за да започнете да инсталирате вашия сайт. Можете да получите достъп до вашия инсталационен файл, като въведете това в уеб браузъра си,

“Http://www.yoursite.com/installer.php”

Докато се опитвате да отворите този URL адрес, вероятно получавате грешка 404, защото името на домейна ви все още сочи към стария ви уеб хост. Така че сега, ако промените сървърите си на имена на домейни, ще получите повреден уебсайт или сайтът ви ще бъде офлайн. В резултат на това вашият сайт ще бъде недостъпен.

За да предотвратите престоите, първо трябва да редактирате хост файла от вашия компютър. Така че по този начин, хост файлът картографира името на домейна към конкретен IP адрес. Но можете да го направите само от вашия компютър. Това означава, че само вие можете да видите уебсайта от новия хост, където останалата част от света ще вижда вашия уебсайт от стария ви хост. Ще ви покажа как да редактирате файла с хостове както от Windows, така и от mac.

Първото нещо, което трябва да намерите IP адреса на новия си уеб хост. Влезте в новия си хостинг cPanel и в левия или десния ъгъл можете да видите вашия хостинг IP адрес. Ако имате проблеми с намирането, можете да попитате вашия доставчик на уеб хостинг. След това копирайте IP адреса и го запишете локално.

SG cPanel IP

Както можете да видите, че моят хостинг IP адрес е 37.60.253.54, така че ще го копирам и отбележа. Вашият IP адрес няма да е същият като моя, така че трябва да напишете вашия.

След това, ако сте потребител на Windows, отидете на програми> Всички програми> аксесоари. Намерете бележника и стартирайте като администратор. След това да отида „C: \ Windows \ System32 \ Драйвери \ и т.н.“. Там ще видите файла на вашия хост и ще го отворите.

C: \ Windows \ System32 \ Драйвери \ и т.н.

За потребителите на Mac отидете на Приложения > комунални услуги > терминал и въведете следната команда, за да я изпълните.

sudo nano / частни / и т.н. / домакини

Сега просто трябва да добавите новия IP адрес към вашия хост файл.

Редактиране на файлове на хостове

Трябва да въведете своя IP адрес и име на домейн вместо yourdomain.com. Не забравяйте да го запазите. Сега можете да получите достъп до новия си уебсайт от вашия компютър.

Стъпка 4, Започнете да инсталирате процеса на вашия сайт на нов хост

Сега сте готови да стартирате инсталационния файл. За да стартирате инсталатора, трябва да отворите уеб браузъра си и да го напишете URL адреса на вашия уебсайт с installer.php като по-долу.

http://www.yoursite.com/installer.php

След като въведете URL адреса, ще видите страница като тази. Ако всички опции са показани като пропуск, тогава е добре да отидете. За да обработите това, щракнете върху следващия бутон по-долу.

Разгръщане на дубликатор 1

В тази стъпка трябва да въведете новото си име, потребител и парола на базата данни, които току-що сте създали. Но се уверете, че няма място между тези знаци. Сега кликнете върху Тестова база данни за да проверите дали сте въвели правилно данните за базата данни. Ако тестът е преминал, трябва да щракнете върху бутона за следващата стъпка.

Тест на база данни за дубликатор

В това поле трябва да актуализирате сайта си. В началото въведете URL адреса на уебсайта си в полето за URL адрес. По подразбиране Duplicator плъгин задава пътя на вашия уебсайт, така че не е необходимо да го редактирате. Можете да въведете заглавието на вашия сайт сега или да го редактирате по-късно от настройките.

Докато премествате сайта на WordPress към нов хост, можете да създадете нов акаунт на администратор, но той не е задължителен. Оставете го празен, ако искате да използвате стария си администраторски акаунт, който използвате за стария си сайт.

Данни за актуализация на дубликатор

В последната стъпка трябва да влезете в сайта си и да проверите дали всичко работи правилно.

Тест за дубликатор

След като влезете, трябва да премахнете инсталационните файлове, да изчистите кеш на сглобяване, да запазите перманентни връзки и сте готови. Сега успешно сте мигрирали вашия WordPress сайт към нов хост.

Чисти данни за дубликатор

Стъпка 5, Промяна на сървърите за имена

Тъй като току-що сте преместили вашия WordPress сайт на нов хост, но името на вашия домейн все още сочи към стария ви уеб хост. Така че трябва да промените вашия сървър за имена и в това ръководство ще ви покажа как да промените сървърите на имена на домейни.

Първо, отидете на вашия нов уеб хостинг панел, отидете на информацията за вашия акаунт, там ще намерите своите сървъри на имена. Сега просто копирайте своите сървъри на имена и го запишете. В случай че не можете да намерите своите сървъри на имена, трябва да се свържете с вашия хостинг доставчик.

SiteGround NameServers

Ако сте регистрирали името на домейна си с GoDaddy, NameCheap или друг регистратор на имена на домейни, тогава трябва да влезете там. Тъй като съм регистрирал името си на домейн с GoDaddy, така ви показвам как да променяте сървърите на имена. Този процес е един и същ за всички регистратори на имена на домейни.

Сега отидете на „Моите продукти“, изберете вашия домейн и щракнете върху Управление на DNS.

Име на домейн GoDaddy

След това кликнете върху „Промяна на сървърите на имена“ и ще се появи прозорец. След това въведете новите си хостинг сървъри на име, които сте копирали от новия си хост. След като го добавите, щракнете върху запазване и сте готови.

GoDaddy добавя сървъри за имена

Сега вашият процес на миграция на WordPress е напълно завършен. Току-що променихте своите сървъри на имена на домейни, може да отнеме 6-24 часа, за да се разпространи напълно. Тъй като вашият стар и нов хост съдържа същото съдържание на уебсайта, така и вашият сайт ще бъде видим за всички. Това потвърждава 100% продължаване на вашия сайт.

Когато размножаването приключи, не забравяйте да промените файла на хоста обратно от вашия компютър, който сте променили в стъпка 3.

След пълно разпространение, новият ви хост ще обслужва файлове на уебсайтове на посетителите. Но трябва да изчакате 5 дни, преди да анулирате стария си хост.

заключение

Ако текущият ви уеб хост не е добър, както сте очаквали или имате голям трафик на вашия сайт, тогава трябва да преместите сайта на WordPress на добър уеб хост. Но не трябва да плащате или да наемате експерт, който да мигрира вашия сайт WordPress. Мигрирането на WordPress сайт към нов хост е много лесен и бърз процес. В този урок показах стъпка по стъпка как да го направите. 

За мигриране на WordPress сайт съм използвал най-добрата приставка за миграция на WordPress, наречена Duplicator, тъй като става безплатна и удобна. И най-доброто нещо на този плъгин е, че можете лесно да създадете резервно копие на вашия сайт и лесно да преместите сайта на WordPress на нов уеб хост.

Надявам се този урок да ви е помогнал успешно да преместите или преместите сайта на WordPress към нов хост без никакви прекъсвания. Ако имате въпрос или мнение относно този урок, моля, пуснете коментар по-долу. Можете също да ни свържете Facebook, кикотене, Google+.

Ето по-важни статии за WordPress, които може да искате да видите,

 • 5 най-добри приставки за миграция на WordPress, за да преместите безопасно сайта на WordPress в нов хост
 • 7 най-добри приставки за Google AdSense за WordPress [2017 Edition]
 • 9 най-добри хостинг на WordPress през 2017 г. [ТОП снимки на експерта]
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector