Как да проверявате и коригирате прекъснатите връзки в WordPress автоматично

Счупените връзки са известни още като Dead link, е голямо главоболие за собствениците на уебсайтове. Ако сте собственик на уебсайт и вече сте изпратили уебсайта си в Google Webmaster Tools, тогава можете да видите, че всички неработещи връзки са маркирани в конзолата ви за търсене на Google. Наличието на няколко прекъснати връзки не оказва голямо влияние върху вашия сайт. Но ако имате много счупени връзки или 404 страници за грешки, тогава трябва да го направите Поправете прекъснати връзки от вашия сайт. Както използвате WordPress, тогава можете Проверете и поправете счупени връзки на вашия сайт WordPress, като използвате Plugin Broken Link Checker.


Счупените връзки не са само досадни, но създават лошо потребителско изживяване и това може да повлияе на класацията на вашия сайт. Например, ако имате 404 страници, този факт сам по себе си не вреди на вашия SEO. Въпреки това, тъй като се увеличава, трябва да поправите прекъснати връзки. Има няколко причини, че се раждат счупени връзки или мъртви връзки:

Има няколко причини, че се раждат счупени връзки или мъртви връзки:

 • Външният уебсайт е офлайн.
 • Осиротяла връзка, която се свързва със стара страница на сайт, преместена на друго място.
 • Посетителят неправилно въведе URL адреса.
 • Уеб администраторът промени структурата на постоянните връзки.

Това са причините, които причиняват 404 страници за грешки. Така че в този урок ще ви покажа как да проверявате и коригирате счупени връзки на вашия WordPress сайт, използвайки Plugin Broken Link Checker.

Как да проверите и поправите прекъснати връзки в WordPress, използвайки проверка на прекъсната връзка

Broken Link Checker е най-добрият плъгин за проверка на неработещи връзки на вашия WordPress сайт. Плъгинът за счупена връзка проверява връзките във вашите публикации, страници, коментари, персонализирани полета и т.н. и открива връзките, които не работят, както и липсващи изображения. След като открие прекъснати връзки, той ви уведомява чрез вашето табло за управление на WordPress и по имейл. 

Първо, трябва да инсталирате Проверка на прекъсната връзка Включете и го активирайте. След инсталирането отидете на обстановка> Link Checker в таблото за управление на WordPress.

Основни настройки

В общите настройки ще видите състоянието на прекъснати връзки, което показва дали имате прекъснати връзки на уебсайта си. Например, в тази снимка сте забелязали, че тази приставка намери една прекъсната връзка от моя уебсайт. Можете да промените честотата на проверка на връзката, но времето по подразбиране е 72 часа. Това означава, че всяка връзка ще се проверява на всеки 72 часа. 

По подразбиране този плъгин използва вашия имейл по подразбиране, за да изпраща известия по имейл за прекъснати връзки. Можете също да промените имейла си за получаване на известие за неработещи връзки. Ако на вашия сайт имате мулти-автор, тогава можете да изпращате автори известия за неработещи връзки в техните публикации.

От опцията Link tweaks можете да попречите на търсачките да следват прекъснати връзки.

Опции за проверка на прекъсната връзка

Потърсете връзки в

В раздела „Потърсете връзки в“ можете да персонализирате местоположения за проверка на прекъснати връзки. По подразбиране са активирани коментари, страници и публикации. Ако смятате, че трябва да бъдете уведомен за Custom CSS, проверете това. Не забравяйте да кликнете върху Запазване на промените. След като персонализирате тази опция, ще бъде проверете прекъснати връзки от следните пътеки.

Прекъснати връзки за проверка на връзки в

Кои връзки за проверка

В следващия раздел можете да зададете кои типове връзки искате да проверите, т.е. HTML връзки, HTML изображения, вградени видеоклипове в YouTube и т.н. Ако искате да проверите повече типове връзки, проверете тези и кликнете върху запазване на промените.

Прекъсната връзка за проверка

протоколи & APIs

По подразбиране Broken Link Checker използва Basic HTTP и YouTube API. Препоръчваме ви да го оставите по подразбиране.

Прекъснати протоколи за проверка на връзки и API

Разширени настройки

От разширените настройки можете да зададете произволен „timeout“. По този начин всяка връзка, която отнема повече време, за да се зареди конкретното време и ще бъде маркирана като прекъсната връзка. Освен това можете да добавите множество действия за показване на връзка. Щраквайки върху „Принудително проверете всички страници“, вие ще направите този плъгин празен от неговата база данни с линкове и проверете отново целия сайт.

Настройката по подразбиране е идеална за вашия сайт, така че не е необходимо да променяте нищо. В случай, че направите някаква промяна, не забравяйте да запазите промените.

Разширени настройки за проверка на прекъсната връзка

Как да коригирате неработещи връзки

В горната част показах как да настроите и проверите прекъснати връзки. Ако плъгинът намери повредени връзки на вашия сайт, той ще ви уведоми бързо. След това трябва да поправите прекъснати връзки от таблото за управление на WordPress.

За това отидете на Инструменти> Прекъснати връзки. Там ще видите общия брой на прекъснатите връзки, които бяха открити. Оттам можете да редактирате счупения URL адрес, Прекъснете връзката и отхвърлете. Ако вече сте поправили счупения URL адрес, можете да проверите отново. Той ще провери отново и ще ви уведоми дали е фиксиран.

Поправете прекъснати връзки

По този начин можете лесно да проверите и поправите прекъснати връзки, като използвате сломена Broken Link Checker WordPress.

Надявам се тази статия да ви помогне да поправете прекъснати връзки във вашия сайт WordPress. Показах и как лесно проверете прекъснати връзки. Ако все още имате проблем или имате някакво предложение, моля, уведомете ни, като оставите коментар по-долу. Можете също да се свържете с нас на  Facebook, кикотене, Google+.

Свързани статии,

 • 5 най-добри приставки за пренасочване за WordPress
 • Как да настроите Yoast WordPress SEO Plugin (2017 Edition)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map