Как да се предотврати гореща връзка на изображение в WordPress?

„Трябва ли да запазя или изтрия връзките към изображения в WordPress?“ Това е въпрос, който може да се обсъжда дълго време.


Дори и след като сте избрали управляван хостинг на WordPress, може да сте запазили настройките по подразбиране. Но представете си, че когато качвате и вмъквате изображение в статия или страница, автоматично се добавя връзка към самото изображение.

И ако посетителите ви кликнат върху това изображение в статия, те ще бъдат преместени на друг уебсайт или страница, които показват само изображението в оригиналния размер. Докато по принцип изображенията се мащабират така, че да се вписват безпроблемно към вашите статии. Това явление се нарича гореща връзка или реално свързване.

Предотвратяване на гореща връзка на изображението в WordPress

Какво е образна гореща връзка?

Горещата връзка, известна още като „кражба на честотна лента“, е неправилна практика, провеждана от хора, които създават директни връзки към съдържание (изображения, видеоклипове), хоствано на други сървъри, за да използват своите изчислителни и честотни ресурси.

Класически пример се състои от директни връзки към мултимедийно съдържание на сървър А които се вмъкват в уеб страници, обслужвани от сървъра B; браузъра на посетителя, който осъществява достъп до уеб страницата на сървъра B ще отправя HTTP заявки към сървъра А за извличане на мултимедийни ресурси, което води до пропилени CPU и честотна лента и в крайна сметка пари.

Как работи горещата връзка?

Трябва да се върнете към HTML кода, за да разберете първо как изображенията се показват на уеб страниците.

Без да навлизате в подробности, HTML е прост език, структуриран чрез маркиране: таговете (в този случай HTML тагове) разграничават всеки елемент на страницата по йерархичен начин, рамкирайки стойностите и привеждайки атрибути към тяхното съдържание (ширината или височината на изображение или алтернативния текст, позволяващ неговото описание, например).

Класическият дисплей на изображение е реализиран с IMG етикет за изображение и алт маркер за описание в кода на страница, разположен на уебсайт. Например, моля, помислете за следните сценарии.

HTML код на сървъра Уебсайт:

”description”/

По този начин уебсайт, изпълняващ гореща връзка, просто продължава, като използва атрибута SRC (което означава източник) на изображенията, директния адрес на вашите изображения.

Това обикновено правим, например, когато показваме изображенията от собствените си уебсайтове.

HTML код на уебсайта на сървъра B:

”description”/

В крайна сметка вие получавате едно от вашите изображения, публикувани на уебсайт, който не е ваш, без разрешение от вас, и черешката на тортата: извършителят на това премеждие ужилва вашата лента!

Как да откриете гореща връзка?

Това не е очевидно!

Все още можете да използвате инструменти като TinEye. Това е разширение за браузър на уебсайт cum, което ще може да търси изображения, подобни на тези, които посочвате. Той работи много добре, в рамките на уебсайтовете, които TinEye индексира, и изисква да проверите всичките си изображения на ръка!

Другото решение е да се автоматизира откриването на изображения, заредени от уебсайт, различен от вашия. Технически е по-сложен, но работи много добре.

По принцип на .Htaccess Файлът на Apache сървъра е отговорен за прихващане на изображенията, преди те да бъдат показани.

Как да се предотврати гореща връзка в WordPress, използвайки .htaccess

Нека да видим как можете да предотвратите гореща връзка във вашия WordPress, като поставите няколко реда в .Htaccess файл в основната папка на документа.

Влезте в хостинг платформата си, използвайте идентификационните си данни за вход във всеки FTP софтуер (използвам Filezilla), отидете на / Public_html / → и достъп до вашия .Htaccess досие.

Представете си въздействието, което този вид поведение може да окаже, ако няколко от вашите изображения се показват на форуми с много голям трафик?

Свържете се с FTP

Първо, трябва Преглед / редактиране (или създайте) .htaccess файла в основната директория на вашия уебсайт.

Свържете се с FTP 2

След като файлът се отвори, поставете следните редове в края и запазете файла:

ПрепишетеEngine на
RewriteCond "% {HTTP_REFERER}" "!^ $"
RewriteCond "% {HTTP_REFERER}" "!www.yourdomain.com" [NC]
RewriteRule "\ (JPG | JPEG | PNG | GIF | SVG). $"    "-" [F, NC]

Забележка: Не забравяйте да замените yourdomain.com с името и разширението на вашия уебсайт.

 • Първият ред служи за активиране на mod_rewrite.
 • Вторият ред позволява празни референти. Трябва да активирате това, тъй като някои посетители могат да използват лична защитна стена или антивирусна програма, която изтрива информацията за препращащата страница, изпратена от уеб браузъра.
 • Третият ред, от друга страна, е този, който предотвратява изтеглянето и горещата връзка на съдържанието, когато HTTP_REFERER не е изрично зададен на yourdomain.com, който трябва да бъде защитен. В този случай е необходимо да се замени yourdomain.com  с името на домейна, което искате да защитите.
 • Четвъртият ред посочва забранените разширения, тези, които са инхибирани от гореща връзка.

В този случай можете да посочите произволен брой разширения, разделени с „|“ характер. Също така в този случай сравнението е нечувствително към регистъра и в случай на положително съвпадение заявката се преписва на нулев файл, с грешка 403.

От браузъра, следвайки примера на сървърите А и B направи в началото, уеб страницата, заредена от сървъра B изглежда няма съдържание, заредено от А. Използването на сървър А честотната лента и процесорът по този начин става незначителен и се ограничава само до обработка на заявката от двигателя за презапис.

Използвайте Plugin, за да избегнете горещи връзки

Както вероятно знаете, плъгин може да разшири функционалността на вашия уебсайт и по този начин да предотврати горещи връзки на вашия уебсайт. Ето 2 от най-популярните плъгини в тази област:

1. iThemes Security

iTheme Security Plugin

iThemes Security поправя общи уязвимости, спира автоматизирани атаки и защитава идентификационни данни. Плъгинът има система за сканиране на злонамерен софтуер, както и възможност за проследяване на потребителите, които правят промени в съдържанието, както и връзки и прекъсвания. Много други функции ви помагат да защитите уебсайта си.

Обобщавайки!

За да видите дали сте блокирали горещата връзка чрез .Htaccess или плъгин, тествайте уебсайта си на altlab.com, където ще трябва да въведете адреса на изображението. Ако не се покаже или изображението, което сте избрали, се показва, анти-горещата връзка ще бъде активна.

Знаете ли за други начини за премахване на връзки от изображения на WordPress? Ако е така, моля, споделете начина си на работа в коментарите по-долу.

* Това е гост от Сауд Раззак от Cloudways.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map