Как да създадете временно влизане без парола в WordPress

Като собственик на WordPress сайт, можете лесно да добавите или премахнете потребител. Но ако наемете програмист, който да изгради вашия уебсайт или да персонализирате каквото и да е, може да се наложи да предоставите на програмиста данни за вход на администратора си. Това не е добър вариант да дадете данни за вход на администратора си и в резултат на това той / тя ще свърши, като обърка вашия сайт.


Но има добър начин да се справите. Можете да създадете временно влизане или да дадете временен достъп на администратора на потребителя без парола. И най-важното е, че дори можете да редактирате възможностите на временния администратор. Така че можете да сте сигурни до кои опции може да има достъп или не.

Защо трябва да създадете временен вход без парола?

Добре е да използвате премиум тема или плъгин, тъй като премиумните неща се предлагат с по-полезни функции, постоянно се актуализират и най-вече можете да получите поддръжка по имейл, ако имате някакъв проблем.

Така че, ако сте закупили премиум тема или плъгин и получавате грешка или искате да редактирате нещо, трябва да се обърнете към програмиста си. Ако това е често срещан проблем, тогава програмистът вероятно ще ви предложи да приложите някои кодове в него. Ако проблемът все още се появи, вашият програмист ще ви помоли да получите достъп до вашия сайт, за да отстраните проблема от техния край и за това трябва да предоставите достъп на вашия администратор за вход.

Може да не искате да предоставите достъп на администратора си за вход на човек, когото не познавате, от друга страна, вие също искате да отстраните този проблем. Става много сложно решение да предоставите на вашия администратор достъп до непознато лице.

За щастие можете да създадете временен вход или администраторски достъп на вашия WordPress сайт. В този случай потребителят не изисква парола за влизане във вашия сайт и входът ще бъде временен.

Това е много полезният метод, ако искате да предоставите достъп на администратора си за достъп до програмиста си или да приемете публикации на гости.

Този метод работи добре за гостите блогъри, тъй като вие не им предоставяте своите данни за вход в администратора. Но когато давате на вашия програмист данни за вход за администратор за поправяне или разработване на нещо, става доста рисковано, тъй като те могат да объркат вашия сайт, да променят връзката на вашия сайт или да изтрият всяко важно нещо.

В този случай трябва да създадете:

 • Нова роля на потребителя
 • Временен достъп за вход 

Това е много лесен процес и в тази статия ще ви покажа как да създадете временен достъп за вход без парола и този потребител ще има много ограничен достъп. Например, ако вашият програмист иска да поправи проблема с приставката ви, тогава можете да предоставите специфичния достъп, така че другите функции да бъдат ограничени.

Как да създадете временно влизане без парола в WordPress

Тук ще използвам два плъгина- Потребителски редактор на роли и Временно влизане без парола.

Тези две плъгини са необходими, ако искате да предоставите на администратора си достъп до някого. За да приемате публикации на гости, не ви е необходим плъгин за редактор на потребителски роли, освен ако не искате да добавите или персонализирате потребителски роли на WordPress.

Стъпка 1, Създайте вторичен администраторски акаунт  

Налични са много плъгини за редактори на потребителски роли и тук ще използвам Плъгин за редактор на ролеви потребители. Първо, инсталирайте и активирайте този плъгин. След това отидете на Потребители> Потребителски редактор на роли и от там кликнете върху Добавете роля, например, “Temp Admin“. Можете също да направите копие на всяка съществуваща потребителска роля.WordPress Добавяне на роля

След добавяне на нова потребителска роля кликнете върху Бутон за актуализиране за да запаметите настройките.

След като създадохте нова потребителска роля, сега е време да добавите или премахнете възможности. От Изберете Роля и променете нейните възможности изберете опцията, която току-що сте създали.

WordPress Редактиране на роли

Сега добавете възможности, както искате, например, ако потребителят иска да редактира вашия файл с теми, тогава можете да дадете възможности от секцията с теми. Но имайте предвид, че трябва да дадете общи администраторски привилегии, така че потребителят да има достъп до вашия сайт.

След като приключите с добавянето на възможности, кликнете върху Актуализация бутон за запазване на промените.

Стъпка 2, Създайте акаунт за временен потребител

В тази стъпка трябва да инсталирате Временно влизане без плъгин за парола. След активиране на този плъгин, отидете на Потребители> Временни входни данни

Временни входни данни

Там трябва да попълните всички подробности за новия временен потребител. Но бъдете внимателни, когато избирате роля на потребителя. След това задайте дата на изтичане на временното влизане. След времето акаунтът ще изтече автоматично.

Сега кликнете върху Изпращане бутон за създаване на потребителя.

Ще видите съобщение, че потребителят е създаден успешно. Сега Кликнете за копиране временната връзка за вход и я споделете с никого. По този начин потребителите могат директно да влязат в административния панел на WordPress без потребителско име и парола. Можете също да изпратите директно тази връзка, ако искате.

Това е временен администраторски достъп и всеки може да влезе с помощта на тази връзка. Препоръчвам ви също да тествате връзката за вход, преди да изпратите на никого. Защото, ако програмистът няма достъп до вашия администраторски панел, трябва да го поправите отново и това ще отнеме много време. Затова го тествайте внимателно.

Как да управлявате или изтривате временно влизане

След като работата е свършена, може да искате да изтече или изтрие този временен акаунт. За целта посетете Потребители> Временни входни данни страница. 

Управление на временни входни данни

От тази страница можете да видите имената, имейлите, ролите на потребителя, последния вход, датата на изтичане. Можете също да редактирате, изтичате или изтривате потребител. В случай, че искате да удължите срока на годност или да промените ролята на потребителя, можете да го направите лесно.

Ако изтриете акаунта на потребителя, цялото съдържание, създадено от потребителя, като публикации, страници, ще се показва като администратор.

Това е. По този начин можете да създадете временно влизане или да създадете потребител без парола на вашия WordPress сайт. Ако ви харесва този урок, споделете го с приятелите си. Ако имате проблем с него, уведомете ни в секцията за коментари.

Свързани статии,

 • 15 най-важни неща, които трябва да направите след инсталирането на WordPress
 • 20 най-добрите приставки за WooCommerce, които са ви необходими за вашия сайт WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map