Как да вградите Google Форми в WordPress

04.06.2020
WordPress 'Как да вградите Google Форми в WordPress
0 10 мин.

Замисляли ли сте се как можете да вграждате формуляри на Google на вашия сайт WordPress вместо плъгин? Е, това е напълно лесен процес за добавяне на формуляр Google в сайт на WordPress и има повече функционалност от обикновена приставка за форма.


Ако продавате продукти или услуги онлайн, тогава трябва да приемате отзиви / предложения от клиентите си, за да подобрите качеството на вашия продукт и да добавите функции. За целта ви е необходим формуляр за анкета или формуляр за обратна връзка. Освен това, ако искате формуляр за регистрация или друга форма за покана, тогава трябва да имате нужда от WordPress плъгин за това.

Но преди да инсталирате приставка за формуляр на WordPress, трябва да опитате Форма на Google. Google формулярите са далеч по-добри от всички други приставки за WordPress. Google формулярите са лесни за използване и можете да създавате всякакъв вид формуляр без ограничения.

Защо трябва да използвате Google Форми?

Поставете Google Форми

Google формата е безплатен уеб базиран софтуер, който се предлага от Google. Използвайки формуляри на Google, можете лесно да създавате онлайн анкети, викторини, регистрационен формуляр и да вграждате на вашия WordPress сайт и дори можете да споделяте това с многобройните си сайтове.

Формите на Google са лесни за създаване и имат много опции за персонализиране, отколкото приставка за формуляр на WordPress. Някои от отличните характеристики на формулярите на Google са:

 • Можете да създавате онлайн анкети, формуляри за регистрация, викторини, онлайн анкети и т.н..
 • Можете да създадете персонализиран текст, абзац, опции с много избор и отметки.
 • Използвайки тяхното влачене & функция за пускане, можете лесно да задавате въпроси.
 • Налични много форми на шаблони.
 • Можете да събирате имейли за абонати на бюлетини.
 • Можете да използвате техните добавки за по-мощни функции.
 • И още много.

В този урок показвам как да вграждате Google Forms във вашия WordPress сайт. Има два начина да добавите формуляр на Google към уебсайта си:

 • Можете директно да създадете google формуляр и да вградите в своя WordPress сайт и нямате нужда от плъгин за това.
 • Можете да добавите google форма към уебсайта си с помощта на плъгин.

Как да вградите формулярите на Google в WordPress?

Интегрирането на Google формата в WordPress е много лесно. Ако вече имате акаунт в Gmail, тогава просто трябва да влезете и да отидете на Google формуляри. Google Формите могат да бъдат полезни за прости опции за формуляри, но ако търсите да създадете по-сложни форми, които имат условна логика, интеграция на плащания и т.н., можете да проверите това Алтернатива на Google Forms.

Google Шаблони на формуляри

След като отворите страницата с формуляри в Google, трябва да изберете шаблон за формуляр от там. Съществуват няколко вида форми, напр. форма за контакт, покана за парти, регистрация на събитие, викторини и т.н. Това са най-често използваните форми. Ако искате да видите още шаблони на формуляри на Google, кликнете върху бутона със стрелка на падащото меню, който е показан на тази снимка.

Сега кликнете върху всеки шаблон, който искате да използвате за формата си. За да създадете формуляр в Google, първо въведете заглавие и описание на формуляра и след това започнете да добавяте формулярни полета. По подразбиране ще видите полето за единствено име, имейл и телефонен номер. За да добавите нов въпрос, щракнете върху бутона плюс. Налични са много опции за формуляри. Можете също да добавяте изображения и видеоклипове към формуляра на Google и да разделяте формата въз основа на вашия избор.

Формуляр за редактиране на Google

Този формуляр има вградена функция за плъзгане и пускане. Ако искате да преместите въпрос нагоре или надолу, просто плъзнете въпроса и го пуснете навсякъде във формата. Ако искате да редактирате въпрос, просто щракнете с левия бутон върху него и редактирайте.

Промяна на фона на формуляра на Google

Всеки формуляр на Google се предлага с основната си тема и цвят на фона. В случай че искате да промените фона на формата на Google, след това кликнете върху Цветова палитра и изберете тема. Има много теми, които могат да се използват или можете да използвате собствена снимка. 

Настройки за промяна на Google Форми

Когато приключите с редактирането на формуляра, щракнете върху Изпрати бутон, за да получите вграден код.

След като щракнете върху изпрати бутон, ще се появи изскачащо поле. От там трябва да кликнете върху опцията за вграждане и можете да редактирате размера на формата. По подразбиране размерът на формата е 760 PX / 500 PX и можете да промените размера на формата, ако искате. Сега кликнете върху връзката, за да копирате вградения код.

Код за вграждане в Google формуляр

Сега трябва да влезете във вашия табло за управление на WordPress администратор. Можете да добавите формуляра Google навсякъде на вашия уебсайт, т.е. страници, публикации, заглавие и долен колонтитул. За да вградите формата на Google в страницата си в WordPress, отидете на Страници> Добави нов и преминете към текст редактор. След това просто поставете кода там.

добавете формуляр Google Embed в WordPress

Сега кликнете върху публикувам за да запазите промените и можете да прегледате формата, като кликнете върху Визуализация на промените за да видите формата на Google за вграждане в WordPress.

Google Преглед на формуляри

Сега успешно сте вградили Google формуляр във вашия сайт WordPress.

Но проблемът с простото вграждане на код във вашия WordPress сайт е, че формулярът на Google идва със своята тема по подразбиране и не отговаря на вашата тема на WordPress. Освен това не можете да персонализирате формата, както искате.

Така че идва тук Google Forms WordPress приставка. Използвайки този плъгин, вие ще можете да персонализирате този формуляр и можете да прехвърлите формата си в Google на следващото ниво.

Така че нека да видим как да добавяме формуляри на Google към сайта на WordPress с помощта на приставка.

Как да интегрирате формата на Google в WordPress, използвайки Plugin

Приставка за Google Word WordPress

Google Форми е много проста WordPress приставка, която издава публикувани формуляри в Google, използвайки персонализирана публикация или кратък код на WordPress. Този плъгин първо премахва HTML рапъра на Google и след това го представя като HTML форма във вашата страница или публикация. Този плъгин добавя още допълнителни опции, необходими за вашата форма, например:

 • Можете да добавите Google Captcha към формата си, за да предотвратите подаването на формуляри за спам
 • Можете да разделите формата на колони
 • След изпращане на формуляр, той ще изпрати имейл до потребителя
 • Можете да добавите персонализиран URL адрес на страницата за потвърждение
 • Можете да използвате персонализиран CSS за формата
 • и още много…

За да използвате този плъгин, първо изтеглете Google Форми WordPress плъгин и го инсталирайте. След като го активирате, можете да видите опцията Google Forms на вашето табло за управление на WordPress.

Инсталирайте Google Форми

След това кликнете върху Добавяне на нов формуляр на Google, за да вградите предварително подготвения формуляр на Google във вашия WordPress сайт. Ако вече сте създали формуляри, кликнете върху формулярите на Google, за да видите формулярите, които сте създали.

По-стари форми на Google

От там кликнете върху Изпратете формуляр бутон като вас направи същото за по-новата версия на формулярите на Google. След като щракнете върху него, ще получите обща връзка, но не кликнете върху вграждане.

Google Old Form Изпращане

Сега просто копирайте URL адреса и се върнете в административното табло на WordPress, където сте прекъснали. Отидете на Google Форми> Добавете нов формуляр на Google.

Настройки на формуляра за Google WordPress

В полето за URL формуляр въведете връзката си за формуляр в Google, която току-що сте създали, използвайки стари формуляри на Google. След това кликнете върху публикувам за да запазите настройките.

След това можете да добавите по избор Потвърдете URL адреса също. Тя може да бъде или страница за потвърждение, или страница с благодарности, както искате. Чрез добавяне на URL адрес на страница в полето за потвърждаване на URL адрес, потребителят ще бъде пренасочен към тази страница, след като успешно попълни този формуляр на Google на вашия сайт.

За атрибута на стил на персонализирана страница за потвърждение можете да определите как ще бъде представена страницата за потвърждение. Можете да го настроите на Нито един, Пренасочване или AJAX. Ако зададете никой, тогава той няма да ви пренасочи към която и да е страница и ако я зададете на Пренасочване, след това ще ви пренасочи към страницата за пренасочване след изпращане на формуляр.

Публикуване на Google Форми на вашия сайт WordPress

Сега сте вградили Google формуляр във вашия WordPress сайт, сега е време да го публикувате. Хубавото на формулярите в Google е, че не е необходимо да копирате URL адреса на формуляра в Google, можете директно да добавите формуляр Google към вашия сайт WordPress, като използвате къси кодове. След като създадете формуляри на Google и ги вградите в сайта си в WordPress, отидете на формулярите на Google от таблото за управление на WordPress. Там ще видите колко формуляри сте създали. Например, създадох формуляр за покана за парти и ще го добавя към моя сайт.

Кратък код на Google Form

За да добавите формуляр Google на вашия сайт WordPress, копирайте този кратък код и го поставете навсякъде на страницата или публикацията си.

Код на формата на Google

Сега можете да прегледате страницата си, за да проверите как изглежда формулярът. Ако сте забравили да добавите някакъв въпрос към формуляра си в Google или трябва да го промените, можете да направите, като редактирате оригиналния формуляр на Google. Нека да проверим как изглежда формулярът.

Вградете формуляри на Google в WordPress

Как да преглеждате и управлявате отговорите на формуляри от Google

След като успешно добавите формуляр Google на вашия сайт WordPress, може би се чудите как да видите отговорите на формуляра. Е, много е лесно. Първо, трябва да отидете на Google формуляра, който в момента използвате на вашия WordPress сайт и след това да кликнете върху формата.

Ако използвате стара форма на Google, тогава можете да видите отговорите на формулярите от горната лента на менюто.

Стари отговори на Google формуляр

След като отидете на вашата форма, кликнете върху Отговори> Вижте отговорите за да проверите кои са отговорили на вашата форма. Отговорът на формуляра ще бъде показан в Google Spreadsheets. Оттам можете да видите какво са отговорили хората на вашата форма. Ето пример за отговорите на формуляра „Форма за покана за парти“. Ако искате да изтеглите листа с отговори, можете да изтеглите, като отидете досие> Изтеглете като...

Лист за отговор на формуляр Google

В случай, че искате да промените дестинацията за отговор на формуляр, можете просто да промените, като отидете Отговори> Промяна на местоназначението за отговор и създайте нови електронни таблици. Това е много полезна функция, ако искате да правите проучвания или подобни всеки месец, можете да създавате нови електронни таблици всеки месец и ще получавате отговори в отделни електронни таблици..

Можете също да видите Обобщение на отговорите, като отидете Отговори> Обобщение на отговорите. Тази опция ще покаже статистиката на вашата форма.

Ако вече не искате да приемате отговорите на формуляри, можете да изключите формата и тя ще бъде невидима за потребителите.

заключение

От моя личен опит мога да кажа, че формулярите на Google са много по-добри от всички други приставки за WordPress. Повечето приставки за WordPress се предлагат с ограничени функции и за да разширите всяка функция, трябва да закупите пакет addons, но можете да използвате тези опции безплатно с Google форма. Освен това формулярите на Google не се използват само като форма за контакт, но и онлайн анкети, формуляр за покана, формуляр за викторина и т.н..

Отнема само няколко минути, за да вградите формулярите на Google в WordPress и можете да ги използвате без ограничения.

Надявам се този урок да ви е помогнал да вградите формуляри на Google на вашия сайт WordPress. Ако имате проблем с добавянето на формуляри на Google на вашия сайт WordPress, моля, оставете коментар по-долу.

Свързани статии,

 • 7 най-добри приставки за Google Analytics за WordPress
 • Как да настроите лентата за известяване на бисквитки в WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector