Как напълно да блокирам спам коментари и регистрационни ботове в WordPress

Омръзна ли ви да получавате много спам коментари и регистрации във вашия блог на WordPress? Е, не сте сами, всички са изправени пред един и същ проблем повече или по-малко. Спам коментарите се генерират от спам ботове, които попълват секцията за коментари със спам връзки. Този тип връзки не спамват само вашата зона за коментари, но и навредят на вашия SEO. За щастие, за WordPress има налични антиспам приставки, които могат да блокират спам коментари, регистрации и да предотвратят достъп на ботове до вашия уебсайт.


Въпреки това, повечето от антиспам приставки могат да свършат само определена задача, например, блокиране на спам коментари или спиране на регистрация на спам и т.н. Ако искате да блокирате спам ботове в различни области като коментари, страница за регистрация, форма за контакт, форма за абонамент и т.н. трябва да инсталирате няколко приставки за всеки брой, което е голямо главоболие и най-вече те могат да забавят вашия уеб сайт.

Така че идва тук CleanTalk, многофункционалният антиспам приставка за WordPress.

В този урок ще споделя как да блокирам спам коментари и регистрационни ботове в WordPress с помощта на CleanTalk плъгин.

Защо да използвате CleanTalk?

CleanTalk е един от най-добрите приставки за защита от спам за WordPress, който блокира всички спам коментари, регистрации, абонаменти и не позволява спам ботове да ангажират вашия сайт. 

За разлика от други приставки за анти-спам на WordPress, CleanTalk не изисква настройка. Работи извън кутията, но можете да персонализирате настройките.

Една от най-добрите характеристики на този плъгин е, че не изисква от потребителите да изпълняват Captcha, тестове, математически въпрос или съвпадение на изображение, за да оставят коментар или да се регистрират на вашия сайт.

CleanTalk е невидим. След като се активира, CleanTalk започва своята работа. CleanTalk може:

 • Спрете коментарите за спам
 • Спрете регистрацията на спам
 • Спрете абонамента за спам
 • Спрете имейлите за контакт със спам
 • Спрете резервирането на спам, анкетите, анкетите
 • Спрете спама в WooCommerce
 • Проверете съществуващите коментари за спам
 • Защитете целевите страници на WordPress

CleanTalk работи чудесно с популярни приставки за кеш на WordPress като W3 Total Cache, WP най-бързият кеш, WP Super Cache, WP-Rocket и т.н..

Можете също така да блокирате коментари, съдържащи „стоп думи“, за да увеличите защитата от спам и съобщения.

Този плъгин има множество слоеве за филтриране на спам и блокира само спам ботове.

CleanTalk твърди, че те предоставят най-добрата услуга за защита от спам за уебсайтове и техният процес на филтриране на спам е силно положителен (99,9% положителни резултати).

Как да блокирам спам коментари и регистрации с помощта на CleanTalk

Първо, инсталирайте и активирайте приставката CleanTalk от галерията на плъгини WordPress.

Инсталиране на плъгин Cleantalk WordPress

След активиране на приставката, отидете на Настройки> Anti-Spam от CleanTalk. Той ще ви помоли да влезете в ключ за достъп. Ключът за достъп е кодът за активиране на CleanTalk.

Разходите за приставката $ 8 годишно, но можете да получите пробен период от 7 дни.

CleanTalk Вземете ключ за достъп

Кликнете върху Получете ключ за достъп автоматично бутон. По този начин приставката автоматично ще създаде акаунт и ще генерира ключ за достъп за активиране на тази приставка. Ще получите също имейл, съдържащ вашето потребителско име CleanTalk, парола и ключ за достъп.

Ако искате да получите ключа за достъп ръчно, щракнете върху ключа за достъп до ръчно и той ще ви отведе до страницата за регистрация в CleanTalk.

След като получите ключа за достъп, щракнете върху Запазите промените за да запаметите настройките.

От сега вашите регистрационни форми, формуляри за коментари, формуляри за контакт, персонализирани формуляри за контакт са защитени от Cleantalk.

Спам защитна стена: CleanTalk предоставя и защитна стена на уебсайта, която помага за филтриране на спам ботове, преди да имат достъп до вашия уебсайт. Освен това намалява използването на хостинг процесора и подобрява времето за зареждане на страниците.

Разширени настройки на CleanTalk: По подразбиране CleanTalk използва настройка, която работи добре. Ако искате да промените настройките, щракнете върху Разширени настройки.

Ето настройките на приставките по-долу, които използвам.

1. Форми за защита:

CleanTalk форми за защита

2. Коментари и съобщения

CleanTalk Коментари и съобщения

3. Обработка на данни

CleanTalk обработка на данни

4. Административна лента

CleanTalk Admin Bar

Когато приключите с промяна на настройките на приставката, щракнете върху Запазите промените за да съхраните новите промени.

Това е. Настройката е извършена.

Проверка на спам дневници на таблото за управление на CleanTalk

Можете да видите статистиката за регистрация на спам от административния панел на WordPress. За по-подробни спам записи, влезте във вашия CleanTalk акаунт.

От панела можете да видите колко искания са маркирани като спам или одобрени.

CleanTalk спам статистически данни

За подробна информация щракнете върху Вход.

Уебсайт CleanTalk

От дневника можете да проверите дали това е спам или не. Можете също така да ги маркирате като неспам и да ги добавите към лични черно-бели списъци.

CleanTalk спам дневници

Лични списъци на CleanTalk

Това е мястото, където можете да управлявате личното си черно & бели списъци, ограничени думи, забрана на държава, черен списък на език и много други.

Първо щракнете върху Лични списъци от административния панел CleanTalk. След това кликнете върху Добавете нов филтър и изберете филтъра от падащата опция, която искате да активирате.

Филтър за лични списъци на CleanTalk

Сега кликнете върху Черен списък бутон за запазване на новите настройки.

Това е. От сега приставката ще блокира всички спам коментари, регистрации, абонаменти и т.н. и можете да видите подобрение на вашия SEO.

Ценообразуване: Разходите за приставката $ 8/ година.

Посетете CleanTalk Plugin

Заключителни мисли

Никой не обича спама.

Има различни начини спамерите да съсипят уебсайта ви, като използват коментарите, регистрацията, формулярите за контакт и ви правят по-заети с непродуктивни произведения.

Ако получавате много спам коментари, регистрации във вашия блог на WordPress, става много трудно да се преборите със спама и да разберете коя е истинска и коя е спам.

Ето защо трябва да използвате плъгин против спам за вашия WordPress сайт.

Антиспам приставка автоматично блокира спам коментари, регистрации и предотвратява достъпа на спам до вашия уебсайт. Това спестява вашето време и можете да се съсредоточите върху работата си.

В тази статия споделих как можете да блокирате спам коментари и регистрационни ботове в WordPress, като използвате приставката за антиспам CleanTalk. Показах и как правилно да конфигурирате приставката.

Ако намерите този урок за полезен, споделете го с приятелите си. Ако имате някакъв въпрос, имайте предвид в секцията за коментари.

[easy-tweet tweet = ”Получавах много коментари #spam всеки ден в моя сайт #WordPress. Накрая отстраних проблема с това ръководство “]

Свързани статии за WordPress,

 • Ръководство за начинаещи за потребителски роли и възможности на WordPress
 • 5 най-добри приставки за наблюдение на активността на потребителите в WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map