Kako premjestiti WordPress web mjesto na novog domaćina ili poslužitelja (bez zastoja)

04.06.2020
WordPress 'Kako premjestiti WordPress web mjesto na novog domaćina ili poslužitelja (bez zastoja)
0 11 мин.

Kad god želite stvoriti svoju novu web stranicu, uvijek radije izrađujem s WordPressom kako bude zgodno, na raspolaganju su tonovi dodataka i tema, a najviše svi web hosting. Ali većina ljudi pogrešno odluči kad odabere web hosting na temelju njihove jeftine cijene. Problem dolazi kada vaša web lokacija počne dobivati ​​promet. Tada obično web mjesto postaje sporije i masovnije zastoji. U tom slučaju trebate premjestiti WordPress web mjesto na novog web-domaćina ili poslužitelja.


Mnogo web hosting kompanija ne nudi besplatnu migraciju web mjesta ili ne naplaćuje dodatni novčani iznos za migraciju vaše web lokacije na novog domaćina. Ali to nije težak proces i to možete lako učiniti. Zašto plaćati dodatni iznos kada jednostavno možete premjestiti web mjesto WordPress na novi web host ili poslužitelj. Tako da ću u ovoj temi pisati korak po korak vodič kako premjestiti WordPress web mjesto na novi web hosting ili poslužitelja bez zastoja.

Korak po korak vodič za premještanje web mjesta WordPress na novog domaćina (bez ikakvih zastoja)

Nekoliko je koraka za migraciju vaše WordPress stranice i to morate učiniti pažljivo. Vjerojatno se pitate hoće li vaša web lokacija otići izvan mreže i izgubit će promet tijekom procesa migracije. Odgovor je NE. Vaša će web lokacija ostati internetska kao i prije i biti vidljiva svima. Pa krenimo s migracijom WordPress web mjesta na novi host.

U slučaju da ne znate kamo premjestiti svoju WordPress web lokaciju ili koji će WordPress hosting biti bolji, a nude i besplatnu migracijsku uslugu, evo nekoliko preporuka s kojima možete krenuti.

Preporučeni hosting WordPress:

 • Najbolji dijeljeni hosting: Siteground je najbolji zajednički WordPress hosting. Preporučuje ga WordPress, besplatni SSL certifikat i ima centre s datacentrima. Oni nude besplatne usluge migracije WordPress-a. Da biste premjestili WordPress web mjesto, možete ih zatražiti i to ćete učiniti u narednih nekoliko sati. Oni također pružaju najbolju korisničku podršku u industriji web hostinga. Njihova cijena počinje od 3,95 dolara mjesečno. Posjetite SiteGround hosting (u ovoj vezi je dodan% kupona za popust).
 • Najbolji upravljani WordPress hosting: Ako vaša web lokacija ima veliku količinu prometa, tada idite na WPX hosting. To je najbolje upravljani WordPress hosting i dolazi previše jeftino. A da i ne spominjem kako će u sljedećih nekoliko sati besplatno premjestiti WordPress web mjesto. Njihov osnovni plan omogućuje vam hostiranje 5 stranica, a svi planovi uključuju neograničen SSL. Njihov plan počinje od 24,99 USD mjesečno. Posjetite WPX hosting (u ovom linku je dodan kupon za popust)
 • Najbolji VPS hosting: U slučaju da vam treba više energije, možete dobiti VPS hosting. Preporučujemo InMotion hosting. Možete ugostiti svoje neograničene domene, a sve njihove poslužitelje pokreću vrhunski SSD upravljački programi. Na zahtjev, njihov WordPress stručnjak preselit će WordPress web mjesto u narednih nekoliko sati. Njihov osnovni VPS plan počinje od 24,99 USD mjesečno. Posjetite hosting inmotion (u ovom linku je dodan kupon za popust)

Važno – Što trebate učiniti prije migracije vaše WordPress stranice:

Prije nego što započnemo, idite na svoj stari web domaćin i:

 • Uzmi sigurnosnu kopiju datoteka i baze podataka
 • Izbriši sve neželjene komentare
 • Izbrišite predmemoriju ako koristite bilo koji predmemoriju predmemorije
 • Optimizirajte svoju WordPress bazu podataka. Pogledajte kako optimizirati WordPress bazu podataka.

Korak 1, instalirajte Duplicator WordPress dodatak

Duplikator je najbolji dodatak za migraciju za WordPress. Ima preko 1+ milijuna preuzimanja i najviše ocijenjeni dodatak za migraciju. Besplatan je dodatak, a pomoću ovog dodatka možete sigurnosno kopirati, klonirati i lako migrirati WordPress web mjesto na novi domaćin. 

Jedna od najboljih stvari dodatka Duplicator je da vaša web lokacija neće biti izvan mreže dok web stranicu WordPress premjestite na novi host.

Da biste koristili ovaj dodatak, prvo idite na WordPress dodatke> Dodajte novo i tražite aparat za kopiranje. Nakon toga instalirajte i aktivirajte ovaj dodatak.

Instalacija dodatka za kopiranje

Sada morate kreirati novi paket za svoju web lokaciju. Paket sadrži vaše WordPress web mjesto i bazu podataka. U desnom gornjem dijelu vidjet ćete “stvoriti paket“I kliknite na nju. Tada ćete vidjeti sljedeće opcije, kliknite na sljedeće.

Duplikator kreira paket

Nakon toga skenirat će vašu web lokaciju i može potrajati nekoliko sekundi. Kad je skeniranje završeno, morate sastaviti svoj paket, ali provjerite jesu li sve mogućnosti označene kao dobre. U slučaju da je opcija označena kao loša, morate je ispraviti. Sada kliknite na “build” i započet će s izgradnjom vašeg paketa. Proći će nekoliko minuta, stoga držite karticu otvorenom i pričekajte da se završi.

Skeniranje mjesta kopiranja

Nakon dovršetka paketa za izgradnju morate preuzeti oba „instalater“I”Arhiva” datoteka. Preuzmite datoteke i čuvajte na sigurnom mjestu. Trebat će vam za premještanje WordPress web mjesta na novi domaćin.

Status paketa kopiranja

Korak 2, Uvezite svoju WordPress web lokaciju na novi domaćin

U sljedećem koraku morate prenijeti “instalater“I”Arhiva“Datoteke vašem novom hostu koji ste preuzeli. Možete je prenijeti putem svog hosting cPanel ili FTP klijenta.

Kad završite s prijenosom datoteka, morate stvorite novu bazu podataka s vašeg novog web-domaćina. Ali budite sigurni da ste dali sve privilegije korisniku. Morate zadržati svoje novo korisničko ime, korisničko ime i lozinku za bazu podataka lokalno, a oni će nam trebati kasnije.

MySQL

Korak 3, Uređivanje datoteke domaćina s računala kako biste spriječili stanke

Nakon što prenesete datoteke svoje web lokacije na svoj novi host, morate pristupiti svojim instalater datoteku za početak instalacije vaše web lokacije. Datoteci s programom za instalaciju možete pristupiti tako da je upišete na svom web pregledniku,

„Http://www.yoursite.com/installer.php”

Dok pokušavate otvoriti ovaj URL, vjerojatno se pojavljuje pogreška 404 jer vaše ime domene i dalje upućuje na vaš stari web domaćin. Dakle, ako promijenite poslužitelje imena domene, dobit ćete neispravno web mjesto ili će vaša web lokacija biti offline. Zbog toga će vaša web lokacija biti nedostupna.

Da biste spriječili zastoj, prvo morate urediti datoteku domaćina s računala. Dakle, domaćin datoteka datoteke mapira naziv domene na određenu IP adresu. Ali to možete učiniti samo s računala. To znači da samo možete vidjeti web stranicu od novog domaćina gdje će ostatak svijeta vaše web stranice vidjeti od vašeg starog domaćina. Pokazat ću vam kako urediti datoteku hosta i iz windows-a i mac-a.

Prvo što trebate pronaći IP adresu svog novog web domaćina. Prijavite se na svoj novi hosting cPanel, a u lijevom ili desnom kutu možete vidjeti IP adresu svog hostinga. Ako imate problema s pronalaženjem, možete pitati svog davatelja web hostinga. Nakon toga kopirajte IP adresu i spremite je lokalno.

SG cPanel IP

Kao što možete vidjeti da je moja IP adresa hostinga 37.60.253.54, pa ću je kopirati i zabilježiti. Vaša IP adresa neće biti ista kao moja, pa morate napisati svoju.

Zatim, ako ste korisnik sustava Windows, idite na programi> Svi programi> Pribor. Pronađite bilježnicu i pokrenite se kao administrator. Nakon toga, ići „C: \ Windows \ System32 \ Upravljački programi \ itd„. Tamo ćete vidjeti datoteku svog domaćina i otvoriti je.

C: \ Windows \ System32 \ Upravljački programi \ itd

Za korisnike Mac računala, idite na Prijave > komunalne usluge > Terminal i unesite sljedeću naredbu da biste je pokrenuli.

sudo nano / privatno / itd. / domaćini

Sada samo trebate dodati novu IP adresu u datoteku svog domaćina.

Uređivanje datoteke domaćina

Trebate unijeti svoju IP adresu i ime domene umjesto yourdomain.com. Ne zaboravite spremiti. Sada možete pristupiti svojoj novoj web lokaciji sa svog računala.

Korak 4, Počnite instalirati proces svoje web lokacije na novog domaćina

Sada ste spremni pokrenuti instalacijsku datoteku. Da biste pokrenuli instalacijski program, morate otvoriti web preglednik i utipkati URL vaše web lokacije s installer.php kao u nastavku.

http://www.yoursite.com/installer.php

Nakon unosa URL-a vidjet ćete ovu stranicu. Ako su sve opcije prikazane kao prolaz, onda biste trebali ići. Da biste to obradili, kliknite na sljedeći gumb u nastavku.

Umnožavanje kopiranja 1

U ovom koraku morate unijeti svoje novo ime, korisnika i lozinku baze podataka koju ste upravo stvorili. Ali provjerite da nema prostora između tih znakova. Sada kliknite na Testna baza podataka da biste provjerili jeste li ispravno unijeli pojedinosti o bazi podataka. Ako je test prošao, za sljedeći korak morate kliknuti sljedeći gumb.

Kopiranje baze podataka kopije

U ovom polju morate ažurirati svoju web lokaciju. Prvo unesite URL svoje web lokacije u polje URL. Duplicator dodatak po zadanom postavlja put vaše web stranice, tako da ga ne trebate uređivati. Možete unijeti naslov svoje web lokacije sada ili ga kasnije urediti iz postavki.

Dok premještate WordPress web mjesto na novi host, možete stvoriti novi administrativni račun, ali nije obavezan. Ostavite prazno ako želite koristiti stari račun administratora koji koristite za svoju staru web lokaciju.

Duplikator ažuriranje podataka

U posljednjem koraku morate se prijaviti na svoje web mjesto i provjeriti radi li sve kako treba.

Kopiraj test

Nakon što ste se prijavili, morate ukloniti instalacijske datoteke, izbrisati predmemoriju gradnje, spremiti permalinks i gotovi ste. Sada ste uspješno premjestili svoju WordPress stranicu na novi host.

Čišćenje podataka kopiranja

Korak 5, Promijenite poslužitelje imena

Kako ste upravo premjestili svoju WordPress web lokaciju na novi host, ali vaše ime domene i dalje upućuje na vaš stari web domaćin. Dakle, morate promijeniti svoj poslužitelj imena i u ovom vodiču pokazat ću vam kako promijeniti poslužitelje imena domena.

Prvo idite na vaš novi web hosting panel, idite na podatke vašeg računa, tamo ćete pronaći svoje poslužitelje imena. Sada samo kopirajte svoje servere imena i bilježite to. U slučaju da ne možete pronaći svoje poslužitelje imena, morate se obratiti svom pružatelju usluga hostinga.

SiteGround NameServers

Ako ste registrirali ime svoje domene kod GoDaddy, NameCheap ili bilo kojeg drugog registra registra domena, tamo se morate prijaviti. Kako sam registrirao svoje ime domene kod GoDaddy, tako vam pokazujem kako možete promijeniti poslužitelje imena. Ovaj je postupak isti za sve registre domena.

Sada idite na “Moji proizvodi”, odaberite svoju domenu i kliknite Upravljanje DNS-om.

Naziv domene GoDaddy

Nakon toga kliknite na “Promijeni naziv poslužitelja” i pojavit će se okvir. Zatim unesite svoj novi hosting Nameservers koji ste kopirali s novog domaćina. Nakon što ga dodate, kliknite na Spremi i gotovi ste.

GoDaddy dodaj poslužitelje imena

Sada je vaš proces WordPress migracije potpuno dovršen. Upravo ste promijenili servere domena, možda će vam trebati 6-24 sata da se potpuno razmnože. Kako vaš stari i novi domaćin sadrži isti sadržaj web mjesta, tako će vaša web lokacija biti vidljiva svima. To potvrđuje 100% produženja vaše stranice.

Kada je širenje završeno, nemojte zaboraviti vratiti datoteku računala s računala koju ste promijenili u koraku 3.

Nakon potpunog širenja, vaš novi domaćin poslužit će datoteke web stranica posjetiteljima. Ali trebali biste pričekati 5 dana prije nego što otkažete starog domaćina.

Zaključak

Ako vaš trenutni web domaćin nije dobar kako ste očekivali ili imate visoki promet na svojoj web lokaciji, tada biste web lokaciju WordPress trebali premjestiti u dobrog web domaćina. Ali ne biste trebali platiti ili angažirati stručnjaka koji će migrirati vašu WordPress web lokaciju. Premještanje WordPress web mjesta na novi domaćin vrlo je brz i brz proces. U ovom tutorialu sam pokazao korak po korak kako to učiniti. 

Za premještanje web mjesta WordPress koristio sam najbolji dodatak za migraciju WordPressa nazvan Duplicator jer dolazi besplatno i praktičnije. I najbolja stvar ovog dodatka je da lako možete stvoriti sigurnosnu kopiju vaše web stranice i lako premjestiti WordPress web mjesto na novi web domaćin.

Nadam se da će vam ovaj vodič pomoći da uspješno premjestite ili premjestite WordPress web mjesto na novi host bez stanke. Ako imate bilo kakvo pitanje ili mišljenje u vezi s ovim vodičem, molimo vas da ostavite komentar u nastavku. Možete i nas povezati Facebook, Cvrkut, Google+.

Evo još važnih WordPress članaka koje biste željeli vidjeti,

 • 5 najboljih dodataka za migraciju WordPress-a za sigurno premještanje WordPress web mjesta na novi domaćin
 • 7 najboljih Google AdSense dodataka za WordPress [izdanje 2017]
 • 9 najboljih WordPress hostinga u 2017. godini [Najbolje ponude stručnjaka]
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector