Kako ručno ažurirati WordPress, dodatke i teme

04.06.2020
WordPress 'Kako ručno ažurirati WordPress, dodatke i teme
0 6 мин.

Ažuriranja za WordPress toliko su važne i uvijek biste trebali ažurirati verziju, dodatke i teme za WordPress. Sa svakim ažuriranjem WordPress dodaje neke značajke, poboljšava sigurnost, ispravlja bugove i još mnogo toga. Dobra stvar kod WordPress-a s domaćinima je u tome što ćete biti automatski obaviješteni ukoliko bude dostupno ažuriranje. Ažurirati verziju WordPressa vrlo je lako, a to se može učiniti s vašeg nadzorne ploče za WordPress administratora. No, u nekim slučajevima ažuriranje jednim klikom ne radi i korisnici dobivaju pogrešku “Ažuriranje nije uspjelo”. Ako se dogodi, morate ručno ažurirati verziju WordPress-a.


U ovom ćemo članku pokazati kako ručno ažurirati verziju, teme i dodatke za WordPress.

Izrada sigurnosne kopije baze podataka & datoteke

Prije nego što započnete ažuriranje svoje WordPress stranice, uvijek biste trebali napraviti cjelovite sigurnosne kopije vaše web stranice i baze podataka. U slučaju da ste učinili nešto krivo, uvijek se možete vratiti na stariju verziju. Ako vaš pružatelj usluga hostinga ne pruža dnevnu sigurnosnu kopiju, jednostavno možete preuzeti potpunu sigurnosnu kopiju vaše web stranice pomoću BackUpBuddy.

Ok, vrijeme je za ručno pokretanje ažuriranja verzije WordPressa.

1. Ručno ažurirajte WordPress

Prvo preuzmite svježu kopiju najnovijeg softvera WordPress WordPress.org web mjesto i izdvojite na radnu površinu. Nakon izdvajanja, vidjet ćete mapu pod nazivom wordPress. Ako nemate instaliran FTP softver, preuzmite ga sa FileZilla i instalirajte ga na svoje računalo.

Ako koristite cPanel hosting, možete lako stvoriti svoj FTP račun. Da biste stvorili novi FTP račun, idite na svoj hosting cPanel i pronađite opciju FTP Account i odatle napravite novi FTP račun. Ako već imate FTP račun, ne morate stvarati novi.

Sada morate povezati svoje web mjesto pomoću FTP klijenta s vašeg računala. Nakon povezivanja idite u korijensku mapu vaše web lokacije. Sada prenesite sve datoteke unutar wordPress mapu i kopirati s računala u korijensku mapu web lokacije.

FTP datoteke za prijenos

Tijekom prijenosa tražit će vas želite li prebrisati stare datoteke. Zatim odaberite opciju Prepiši i kliknite na U redu. Evo snimke zaslona koju možete slijediti. Radeći to, sve stare WordPress datoteke prebrisat će se s novim datotekama. To je najbrži način za ažuriranje vaše WordPress stranice.

FTP prepisati datoteke

Nakon što je prijenos završen, sada morate ažurirati svoju WordPress bazu podataka.

Ažurirajte WordPress bazu podataka

Nakon ručnog ažuriranja WordPress stranice, morate ažurirati svoju WordPress bazu podataka. 

Ako niste ažurirali svoju WordPress verziju dugo vremena, od vas će se zatražiti da ažurirate svoju WordPress bazu podataka. Nemojte paničariti ako ne vidite nijednu poruku o ažuriranju baze podataka.

U slučaju da stigneš Potrebno je ažuriranje baze podataka obavijest, prijavite se na administratorsku ploču WordPressa i kliknite na Ažuriraj bazu podataka WordPress.

Ažurirajte WordPress bazu podataka

Ovaj postupak može trajati nekoliko minuta. Nakon toga možete se prijaviti na svoju WordPress stranicu kako biste bili sigurni da je sve u redu.

To je to. Uspješno ste ručno ažurirali svoj WordPress na najnoviju verziju.

2. Ručno ažurirajte WordPress dodatke pomoću FTP-a

Ručno ažuriranje dodataka za WordPress vrlo je lak proces, a isto je i kao za ažuriranje WordPress verzije. Trebate uzeti potpunu sigurnosnu kopiju svog WordPress web mjesta i baze podataka ako već niste.

Prvo preuzmite novu kopiju dodatka koji želite ažurirati. Na primjer, uzimamo Yoast SEO dodatak. Nakon preuzimanja, raspakujte ga na računalu i naći ćete mapu unutar arhivske datoteke wordpress-SEO.

Sada povežite korijenski direktorij vaše web stranice s računalom pomoću FTP klijenta. Nakon što se na FTP povežete putem FTP-a, idite na wp-content / plugins / ime dodatka. Tamo trebate zamijeniti stare datoteke s novim datotekama pomoću FTP klijenta.

Ažuriranje WordPress SEO-a

Od wordpress-SEO mape, odaberite sve datoteke i kliknite na Učitaj i započet će s prijenosom datoteka. Tijekom prijenosa tražit će se da prebrisati te datoteke, zatim kliknete na prebrisu i OK.

Sada se prijavite na svoju WordPress stranicu i idite na kontrolna ploča> Dodaci> Instalirani dodaci kako biste provjerili je li dodatak ažuriran na najnoviju verziju. To je to. Uspješno ste ažurirali svoj WordPress dodatak ručno.

3. Ručno ažurirajte verziju WordPress teme

Ako želite nadograditi verziju svoje WordPress teme, toplo vam preporučujemo da preuzmete potpunu sigurnosnu kopiju vaše web lokacije i baze podataka.

Ako izravno nadogradite svoju verziju teme, izgubit ćete sve prilagodbe koje ste napravili na temu stare verzije. Preporučujemo vam da spremite prilagodbe ili kodove u datoteku bilježnice na računalu, tako da nakon nadogradnje verzije teme možete se lako prijaviti na novu temu.

Prvo preuzmite zip datoteku teme koju želite nadograditi i raspakujte datoteku na svoje računalo. Zatim jednostavno spojite svoje računalo na web mjesto putem FTP klijenta. Nakon povezivanja idite na wp-sadržaj / teme / naziv teme i staru temu zamijenite novom tako što ćete učitati neotpakovane datoteke tema. To je isti postupak kao i onaj gore.

Sada se prijavite na svoju WordPress stranicu i idite na Appeanence> teme i provjerite je li tema ažurirana.

Zaključak

Ažuriranje verzije WordPress-a, teme i dodataka su neophodni. WordPress je olakšao ovaj postupak ažuriranja. Samo se trebate prijaviti na WordPress nadzornu ploču i kliknuti na Ažuriranje.

Ali mnogo puta, postupak ažuriranja jednim klikom nije uspio i web lokacija prikazuje stranicu za održavanje. To je razlog zašto korisnici teško nadograđuju svoju WordPress stranicu na novi softver verzije. Ako funkcija automatskog ažuriranja ne radi, možete ručno ažurirati svoju verziju, teme i dodatke za WordPress. U ovom smo vam članku korak po korak pokazali kako možete ručno nadograditi svoju WordPress stranicu. 

Ako vam je ovaj vodič pomogao da ručno ažurirate WordPress, dodatke i verziju teme, podijelite ih sa svojim prijateljima. Ako se suočavate s bilo kojim problemom u vezi s ovim vodičem, ispustite komentar u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector