Kako se automatski provjeriti i popraviti neispravne veze u programu WordPress

Prekinute veze poznate su i kao mrtve veze, velika je glavobolja za vlasnike web stranica. Ako imate web mjesto i već ste poslali svoje web mjesto u Google Webmaster Tools, tada možete vidjeti da su sve neispravne veze označene na vašoj Google Search Console. Nekoliko prekinutih veza nema važan utjecaj na vašu web lokaciju. Ali ako imate puno Prekinutih veza ili 404 stranica s pogreškama, trebate Popravite neispravne veze s vaše web lokacije. Kako koristite WordPress, onda to možete Provjerite i popravite prekinute veze na web mjestu WordPress koristeći dodatak Broken Link Checker.


Prekinute veze nisu samo neugodne, stvaraju loše korisničko iskustvo i mogu utjecati na rangiranje vaše web lokacije. Na primjer, ako imate oko 404 stranice, ta činjenica sama po sebi ne šteti vašem SEO-u. Kako se povećava, morate popraviti prekinute veze. Nekoliko je razloga što se rađaju neispravne veze ili mrtve veze:

Nekoliko je razloga što se rađaju neispravne veze ili mrtve veze:

 • Vanjska web lokacija otišla je van mreže.
 • Osiroćena veza koja se povezuje na staru stranicu web lokacije koja je premještena na drugo mjesto.
 • Posjetitelj je pogrešno upisao URL.
 • Webmaster je promijenio strukturu trajne veze.

To su razlozi koji uzrokuju 404 stranice s pogreškama. Dakle, u ovom tutorialu ću vam pokazati kako provjeriti i popraviti neispravne veze na vašem web mjestu WordPress pomoću dodatka Broken Link Checker.

Kako provjeriti i popraviti neispravne veze u WordPressu pomoću prekidača za neispravnu vezu

Broken Link Checker je najbolji dodatak za provjeru prekinutih veza na vašoj WordPress web stranici. Prekinuti prekid veze provjerava veze u vašim postovima, stranicama, komentarima, prilagođenim poljima itd. I otkriva veze koje ne funkcioniraju, ali i slike koje nedostaju. Nakon što otkrije bilo koji prekida veze, obavještava vas putem svoje WordPress nadzorne ploče i putem e-pošte. 

Prvo morate instalirati Prekinuta provjera veze Uključite i aktivirajte. Nakon instalacije idite na postavljanje> Link Checker na vašoj WordPress nadzornoj ploči.

Opće postavke

U općim postavkama vidjet ćete status neispravnih veza koje pokazuje postoje li na vašem web mjestu neke prekinute veze. Na primjer, na toj slici ste primijetili da je ovaj dodatak pronašao jednu neispravnu vezu s moje web stranice. Možete promijeniti frekvenciju provjere veze, ali zadano je vrijeme 72 sata. To znači da će se svaka veza provjeravati u svakih 72 sata. 

Ovaj dodatak prema zadanom koristi vašu zadanu e-poštu za slanje obavijesti putem e-pošte o neispravnim vezama. Također možete promijeniti svoju e-poštu za primanje obavijesti o neispravnim vezama. Ako na svojoj web stranici imate multiautora, autorima možete slati e-poštu obavijesti o neispravnim vezama u njihovim postovima.

Iz opcije Podešavanje veze možete spriječiti tražilice da slijede neispravne veze.

Opcije provjere prekida veze

Potražite veze u

U kartici “Potražite veze na”, možete prilagoditi lomljene lokacije provjere veza. Prema zadanim postavkama omogućeni su komentari, stranice i postovi. Ako mislite da trebate biti obaviješteni za Custom CSS, provjerite ovo. Ne zaboravite da kliknete Spremi promjene. Nakon prilagodbe ove opcije, hoće provjerite prekinute veze sa sljedećih staza.

Prekinute veze provjere veze u sustavu

Koje veze treba provjeriti

Na sljedećoj kartici možete odrediti koje vrste veza želite provjeriti, tj. HTML veze, HTML slike, ugrađeni YouTube videozapisi itd. Ako želite provjeriti još vrsta veza, provjerite te kliknite i spremite promjene.

Prekinuta provjera veze to Check

protokoli & Apis

Prema zadanim postavkama Broken Link Checker koristi Basic HTTP i YouTube API. Preporučujemo da ga ostavite na zadanom.

Neuspjeli protokoli za provjeru veza i API-i

Napredne postavke

Iz naprednih postavki možete postaviti slučajni “timeout”. Na taj način svaka veza koja traje duže od određenog vremena za učitavanje i koja će biti označena kao neispravna veza. Više od toga možete dodati više akcija “prikaži vezu”. Klikom na “Prisiljena ponovna provjera svih stranica” učinit ćete da ovaj dodatak isprazni bazu podataka veza i ponovo provjeri cijelu stranicu.

Zadana postavka savršena je za vašu web lokaciju, tako da ne morate ništa mijenjati. U slučaju da izvršite bilo kakve promjene, ne zaboravite spremiti promjene.

Napredne postavke provjere prekida veze

Kako popraviti neispravne veze

U gornjem dijelu prikazao sam kako postaviti i provjeriti neispravne veze. Ako dodatak nađe neispravne veze na vašoj web stranici, obavijestit će vas brzo. Tada morate popraviti prekinute veze s nadzorne ploče WordPressa.

Za ovo idite na alat> Prekinute veze. Tamo ćete vidjeti ukupan broj otkrivenih prekidanih veza. Od tamo možete urediti neispravan URL, prekinuti vezu i odbaciti. Ako ste već popravili neispravan URL, možete ponovno provjeriti URL. Ponovno će provjeriti i javiti vam je li ispravljeno.

Popravite neispravne veze

Na ovaj način možete lako provjeriti i popraviti neispravne veze koristeći Broken Link Checker WordPress dodatak.

Nadam se da će vam ovaj članak pomoći popraviti prekinute veze na vašem web mjestu WordPress. Također sam pokazao kako lako provjerite prekinute veze. Ako i dalje imate problema ili imate neki prijedlog, obratite nam se ostavljajući komentar u nastavku. Možete se povezati i s nama  Facebook, Cvrkut, Google+.

Povezani članci,

 • 5 najboljih dodataka za preusmjeravanje za WordPress
 • Kako postaviti Yoast WordPress SEO dodatak (izdanje 2017)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map