Kako stvoriti privremenu prijavu bez lozinke u WordPressu

Kao vlasnik WordPress stranice, korisnika možete lako dodati ili ukloniti. Ali ako unajmite programera za izgradnju vaše web stranice ili prilagođavanje bilo čega, možda ćete trebati dati programeru podatke za prijavu vašeg administratora. To nije dobra opcija za davanje detalja o prijavi vašeg administratora i kao rezultat toga će on / ona zabrljati vašu web lokaciju.


Ali postoji dobar način da se to riješi. Možete stvoriti privremenu prijavu ili dati privremenom administratoru pristup korisniku bez zaporke. I najvažnije je da čak možete urediti mogućnosti privremenog administratora. Tako da možete biti sigurni kojim opcijama korisnik može pristupiti ili ne.

Zašto trebate stvoriti privremeni prijavu bez lozinke?

Bilo bi dobro koristiti premium temu ili dodatak, jer premium stvari dolaze s korisnijim značajkama, stalno se ažuriraju i najviše od svega možete dobiti podršku putem e-pošte ako imate problema.

Ako ste kupili premium tematiku ili dodatak i primate pogrešku ili želite nešto urediti, morate kontaktirati svog razvojnog programera. Ako je to uobičajeno pitanje, onda vam programer vjerojatno preporučuje da u njemu primijenite neke kodove. Ako se problem i dalje pojavljuje, vaš programer će vas zamoliti da pristupite svojoj web lokaciji kako biste riješili problem s njihove strane i za to morate osigurati pristup administratoru za prijavu..

Možda ne želite omogućiti pristup administratoru za prijavu nekome koga ne poznajete, a s druge strane također želite riješiti problem. Postaje vrlo složena odluka omogućiti administratoru pristup nepoznatoj osobi.

Srećom, možete stvoriti privremenu prijavu ili pristup administratoru na svojoj web stranici WordPress. U tom slučaju korisniku nije potrebna lozinka za prijavu na vašu web lokaciju i prijava će biti privremena.

Ovo je vrlo korisna metoda ako želite omogućiti administratoru pristup za prijavu svom programeru ili prihvatiti postove gostiju.

Ova metoda dobro funkcionira za gostujuće blogere jer im ne dajete svoje podatke o prijavi administratora. Ali kada svom administratoru date podatke za prijavu administratora radi popravljanja ili razvoja nečega, postaje prilično rizično, jer oni mogu uprljati vašoj web lokaciji, promijeniti vezu na vašoj web lokaciji ili izbrisati bilo koju važnu stvar.

U tom slučaju morate stvoriti:

 • Nova uloga korisnika
 • Privremeni pristup prijavi 

To je vrlo jednostavan postupak, a u ovom članku ću vam pokazati kako stvoriti privremeni pristup za prijavu bez zaporke i taj će korisnik imati vrlo ograničen pristup. Na primjer, ako vaš programer želi riješiti problem s dodatkom, možete mu dati određeni pristup kako bi ostale funkcije bile ograničene.

Kako stvoriti privremenu prijavu bez lozinke u WordPressu

Ovdje ću koristiti dva dodatka- Uređivač uloga korisnika i Privremena prijava bez lozinke.

Ova dva dodatka potrebna su ako nekome želite omogućiti pristup administratoru za prijavu. Za prihvaćanje gostujućih poruka vam nije potreban dodatak Uređivač uloga korisnika osim ako ne želite dodati ili prilagoditi korisničke uloge WordPress-a..

Korak 1, Stvorite sekundarni administrativni račun  

Na raspolaganju je mnogo dodatka za uređivanje uloga korisnika i ovdje ću je koristiti Dodatak uređivača uloga korisnika. Prvo instalirajte i aktivirajte ovaj dodatak. Zatim idite na Korisnici> Uređivač uloga korisnika i odatle kliknite na Dodajte ulogu, na primjer, “Temp Admin„. Možete napraviti i kopiju bilo koje postojeće uloge korisnika.WordPress Dodaj ulogu

Nakon dodavanja nove uloge korisnika, kliknite na Gumb za ažuriranje za pohranjivanje postavki.

Nakon što ste stvorili novu korisničku ulogu, sada je vrijeme za dodavanje ili uklanjanje mogućnosti. Od Odaberite Ulogu i promijenite svoje sposobnosti odaberite korisničku ulogu koju ste upravo stvorili.

WordPress Uredi uloge

Sada dodajte mogućnosti kako želite, na primjer, ako korisnik želi urediti datoteku svoje teme, tada možete dati mogućnosti iz odjeljka teme. Ali imajte na umu da morate dati opće privilegije administratora kako bi korisnik mogao pristupiti vašoj web lokaciji.

Nakon što završite s dodavanjem mogućnosti, kliknite na Ažuriraj gumb za spremanje promjena.

2. korak, stvorite privremeni korisnički račun

U ovom koraku morate instalirati Privremena prijava bez dodatka za lozinku. Nakon aktiviranja ovog dodatka idite na Korisnici> Privremene prijave

Privremene prijave

Tamo morate ispuniti sve detalje novog privremenog korisnika. Ali budite oprezni pri odabiru uloge korisnika. Zatim odredite datum isteka privremene prijave. Nakon vremena, račun će automatski isteći.

Sada kliknite na podnijeti gumb za stvaranje korisnika.

Vidjet ćete poruku da je korisnik uspješno stvoren. Sada Kliknite za kopiranje privremenu prijavu i dijelite je s bilo kime. Na taj se način korisnici mogu izravno prijaviti na vaš WordPress administratorski panel bez korisničkog imena i lozinke. Ako želite, možete dobiti i ovu vezu izravno.

Ovo je privremeni administratorski pristup i svatko se može prijaviti koristeći ovu vezu. Također vam preporučam da testirate vezu za prijavu prije nego što je nekom pošaljete. Jer, ako programer ne može pristupiti vašoj upravljačkoj ploči, morate ga ponovo popraviti i trebat će vam mnogo vremena. Zato ga pažljivo ispitajte.

Kako upravljati ili brisati privremenu prijavu

Nakon završetka posla možda želite isteći ili izbrisati taj privremeni račun. Za ovo posjetite Korisnici> Privremene prijave stranica. 

Upravljanje privremenim podacima

Na toj stranici možete vidjeti korisnička imena, e-poruke, uloge, posljednju prijavu, datum isteka. Također možete urediti, isteći ili izbrisati korisnika. U slučaju da želite produžiti datum isteka ili promijeniti korisničku ulogu, to možete jednostavno.

Ako izbrišete korisnički račun, sav sadržaj koji je stvorio korisnik, poput postova, stranica bit će prikazan kao administrator.

To je to. Na ovaj način možete kreirati privremenu prijavu ili stvoriti korisnika bez zaporke na svojoj web stranici WordPress. Ako vam se sviđa ovaj udžbenik, podijelite ga sa svojim prijateljima. Ako imate problema s tim, javite nam se u odjeljku za komentare.

povezani članci,

 • 15 najvažnijih stvari koje trebate učiniti nakon instaliranja WordPress-a
 • 20 najboljih dodataka WooCommerce koji su vam potrebni za vaše web mjesto WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map