Kuinka helposti muuttaa WordPress-tietokantataulukon etuliitettä

WordPress-asennuksen aikana se kysyy, haluatko muuttaa tietokantataulukon etuliitteen “wp_” johonkin. Ohitetaan tämä asia yleensä, joten WordPress luo automaattisesti tietokannan oletustaulukon etuliitteellä “wp_”. 


Monet WordPress-käyttäjät kysyvät usein, kuinka WordPress-tietokantataulukon etuliitettä muutetaan. He uskovat, että WordPressin oletustaulukon etuliitteen muuttaminen parantaa heidän sivuston turvallisuutta. WordFencen mukaan, Se ei tee mitään sivustosi turvallisuuden parantamiseksi ja se on liian riskialtinen prosessi. Joissain tapauksissa käyttäjät yrittävät muuttaa tai muokata tietokantaansa ilman varmuuskopiota ja seurauksena on, että he menettävät sivustonsa. 

Miksi tietokantataulukon etuliitteen muuttaminen ei paranna sivuston turvallisuutta?

Puhutaanko nyt WordPress-tietokannan hakkerointimenetelmästä. Yleensä yleisintä hyökkäystä kutsutaan ”SQL-injektioksi”, jossa hakkeri suorittaa sovelluksen haavoittuvuuden pääsyn saamiseksi ja helpoin tapa tehdä se on laajennuksen avulla. Jos hyökkääjä joka tapauksessa saa pääsyn tietokantaan, hyökkääjällä on sama ominaisuus kuin sinulla tietokannassa. He yleensä suorittavat komentosarjan tietokannassa saadaksesi kaikki yksityiskohdat. 

Vaihtamalla tietokantataulukon etuliitettä WordPressissä ei paranneta sivustosi turvallisuutta, koska hyökkääjä pääsee käsiksi haavoittuvaan sovellukseen, kuten laajennukseen, ja he voivat helposti saada kaikki sivustosi tiedot.. 

Suosittelemme, että et koskaan lataa mitään nolled-laajennusta tai -teemaa, koska nolled-laajennus tai -teema voi sisältää haavoittuvia komentosarjoja. Jos käytät sitä, hakkerit pääsevät helposti tietokantaasi ja voivat tuhota sivustosi..

Jos haluat suojata sivustosi ja tietokannan, voit käyttää erinomaista tietoturvapalvelua, kuten Securi. Securi on kattava verkkosivustojen tietoturvaratkaisu, joka suojaa sivustoasi hyökkääjiltä, ​​kuten DDoS, raa’alta voimalta, haavoittuvuushyökkäyksiltä jne. Se auttaa myös puhdista hakkeroitu sivustosi ja paljon enemmän. Jos olet tosissasi WordPress-sivustosi tietoturvasta, sinun tulee käyttää Securia. Tarkista Securi.

Kuinka muuttaa WordPress-tietokantataulukon etuliitettä

Kuten jo mainitsimme, sinun ei tarvitse muuttaa tietokannan etuliitettä turvallisuussyistä. Jos haluat muuttaa tietokannan etuliitettä WordPress-sivustossasi, voit tehdä sen. Näytämme tarkat vaiheet, kuinka voit helposti muuttaa tietokannan etuliitettä WordPress-sivustossasi.

Valmistautuminen: Ennen kuin aloitamme, suosittelen, että otat täydellisen varmuuskopion sivustostasi ja tietokannastasi. Jos jokin menee pieleen, voit palauttaa tietokannan helposti yhdellä napsautuksella. BackupBuddy on hyvä varmuuskopiolaajennus ja voit palauttaa tietokannan tai sivuston yhdellä napsautuksella.

Voit muuttaa WordPress-tietokannan etuliitettä kahdella tavalla,

 • Voit muuttaa tietokannan etuliitettä phpMyAdminilla
 • Voit muuttaa WordPress-tietokantataulukon etuliitettä laajennuksella

Tässä artikkelissa esitetään molemmat menetelmät. Katsotaanpa niin.

Tapa 1, Muuta tietokantataulukon etuliitettä phpMyAdmin-ohjelmalla

Tämä on hyvin yleinen tapa muuttaa tietokannan etuliitettä. Tätä varten sinun on kirjauduttava sisään hosting-cPaneliin.

Vaihe 1, Muokkaa wp-config.php-tiedostoa

Kun olet kirjautunut hosting-cPaneliin, siirry päähakemistoon, johon olet asentanut WordPressin. Avaa wp-config.php tiedosto ja etsi rivi ”$ table_prefix =” wp_ ”;”. 

Vaihda taulukon etuliitteen rivi wp_ esimerkiksi jotain pidät, ry_ tai xz_013654. Voit käyttää vain kirjaimia, numeroita ja alaviivoja. 

Etsi WordPress wp-config-tiedosto

Kun olet valmis muokkaamaan taulukon etuliitettä, älä unohda tallentaa sitä.

Vaihe 2, muuta tietokantataulukon nimeä phpMyAdminissa

Seuraavassa vaiheessa sinun on käytettävä tietokantaasi phpMyAdmin-sovelluksen kautta. Jos käytät cPanel WordPress -hotellia, löydät phpMyAdmin helposti tietokanta-osiosta.

Hosting phpMyAdmin

Voit nähdä erilaisia ​​taulukoita, ja se riippuu sivustosi rakenteesta tai kuinka monta pluginia olet asentanut.

WordPress-tietokantataulukot

Nopein tapa nimetä taulukon etuliite on suorittamalla SQL-kyselyt. Suorita nyt SQL-komento SQL-osastostasi, jonka olen osoittanut yllä olevassa kuvassa. Meillä on SQL-kysely, jota voit käyttää:

RENAME-taulukko `wp_commentmeta` TO` jr_commentmeta`;
RENAME-taulukko `wp_kommentit` -` jr_kommentit`;
RENAME-taulukko `wp_links` TO` jr_links`;
RENAME-taulukko `wp_options` -` jr_options ‘;
RENAME-taulukko `wp_postmeta` TO` jr_postmeta`;
RENAME-taulukko `wp_posts` TO` jr_posts`;
RENAME-taulukko `wp_termmeta` -` jr_termmeta`;
RENAME-taulukko `wp_terms` -` jr_terms`;
RENAME-taulukko `wp_term_relationships` TO` jr_term_relationships`;
RENAME-taulukko `wp_term_taxonomy` TO` jr_term_taxonomy`;
RENAME-taulukko `wp_usermeta` -` jr_usermeta`;
RENAME-taulukko `wp_users` TO` jr_users`;

Tämä on SQL-oletuskomento ja jos sinulla on ylimääräisiä taulukoita, voit lisätä ne helposti. Älä hätää. Se on niin helppo. Kuten haluan muuttua wp_ että jr_, joten jos haluat muuttaa ylimääräisen taulukon nimen, sinun täytyy kirjoittaa tällä tavalla:

RENAME-taulukko `wp_yoast_seo_links` TO` jr_yoast_seo_links`; 

Suorita SQL-kysely

Kun olet kirjoittanut SQL-komennot, napsauta GO suorittaaksesi prosessin.

Vaihe 3, Nimeä wp_-kentät uudelleen tietokantataulukoihin

Vielä on kaksi kenttää, jotka käyttävät wp_-etuliitettä (wp_options ja wp_usermeta), suorittamalla seuraavat kyselyt, voimme helposti muuttaa näiden kenttien etuliitteen. Se voi vaihdella asennettujen laajennusten lukumäärästä. Jos löydät lisää wp_-kenttiä, sinun on myös nimettävä ne uudelleen. 

UPDATE `jr_options` SET` option_name` = REPLACE (`option_name`, ‘wp _’, ‘jr_’) WHERE` option_name `LIKE ‘% wp_%’;
UPDATE `jr_usermeta` SET` meta_key` = REPLACE (`meta_key`, ‘wp _’, ‘jr_’) WHERE` meta_key` LIKE ‘% wp_%’;

Kun olet syöttänyt SQL-skriptit, paina Jatka-painiketta jatkaaksesi. Olet nyt muuttanut tietokantataulukon etuliitettä onnistuneesti WordPressissä.

Näin se näyttää tietokannan etuliitteen vaihtamisen jälkeen.

Muuta WordPress-tietokannan etuliitettä

Tapa 2, Muuta tietokantataulukon etuliitettä laajennuksella

Jos et halua koskettaa tietokantaasi tai mitään manuaalista prosessia, voit tehdä sen Brozzme DB -laajennuksen avulla. Tätä laajennusta käyttämällä voit muokata tietokannan etuliitettä kaikkialta (tietokanta ja wp-config.php) yhdellä napsautuksella.

Asenna ensin ja aktivoi Brozzme DB -laajennus. Siirry WordPress-hallintapaneelista kohtaan Työkalut> DB PREFIX. Oletuksena tämä laajennus luo automaattisesti uuden etuliitteen. Jos et halua, voit kirjoittaa oman etuliitteen. Voit käyttää vain kirjaimia, numeroita ja alaviivoja.

Brozzme DB -liite

Viimeinkin napsauta Vaihda DB-etuliite ja olet valmis.

Testaa WordPress-sivustosi

Kun olet muuttanut WordPress-tietokannan etuliitettä, on aika testata sivustoasi. Ensin sinun on kirjauduttava sisään sivustollesi ja testattava sivuja, viestejä, hakuja ja kaikkea muuta, mitä voit ajatella. Jos verkkosivustosi toimii hyvin kuin ennen, ota uusi varmuuskopio tietokannasta. 

Toivon, että tämä opetusohjelma auttoi sinua ymmärtämään, kuinka hyökkäykset hyökkäävät tietokantaan haavoittuvan sovelluksen avulla ja miten niitä voidaan välttää. Osoitimme myös, kuinka WordPressin tietokantataulukon etuliitettä voidaan muuttaa laajennuksella ja phpMyAdminilla. Jos saat virheitä, ilmoita siitä meille kommenttiosassa. Älä unohda jakaa tätä artikkelia ystävillesi.

Muita hyödyllisiä artikkeleita,

 • Kuinka optimoida WordPress-tietokanta nopeuttamaan sivustoasi
 • Kuinka poistaa kaikki WordPress-laajennukset käytöstä, jos et voi kirjautua sivustoosi
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map