Mengapa WordPress Hebat (Dan Bagaimana Memulakan Dengan Merancang Dan Mengoptimumkan Laman Web yang Sepenuhnya Sah)

Biru WordPress


Sekiranya anda ingin merancang laman web atau blog profesional (terutamanya yang mesra SEO), WordPress adalah pilihan yang sangat baik.

WordPress 100% percuma dan menguasai lebih dari 24% laman web. Terdapat banyak pilihan tema, hosting, plugin (untuk menambahkan fungsi), dan WordPress itu sendiri sangat mudah dipelajari. Saya telah merancang dan mengoptimumkan laman WordPress sejak 2011 dan akan menunjukkan mengapa WordPress hebat, ditambah petua untuk memulakan domain, hosting, tema, dan sumber lain.

Saya pasti mengesyorkan WordPress.org melalui WordPress.com kerana ini memberi anda kawalan penuh ke laman web dan akses ke pemalam penting (ditambah pilihan lain). Walaupun agak sukar untuk disiapkan, anda selalu boleh mengupah pembangun WordPress freelancer dengan harga $ 40 / jam.

Satu perkara yang saya pelajari mengenai WordPress, adalah bahawa ada kemungkinan yang tidak berkesudahan dari kedua-dua reka bentuk laman web dan perspektif SEO. Terdapat banyak Tema WordPress yang dioptimumkan untuk dipilih yang dapat disesuaikan sepenuhnya dengan reka bentuk laman web unik dan keperluan SEO anda. Saya juga memahami bahawa terdapat banyak maklumat di luar sana, dan kurva pembelajaran dapat menjadi cukup curam bagi seseorang yang baru bekerja dengan WordPress, apalagi baru dalam SEO.

Berikut adalah beberapa sumber untuk membantu anda memulakan…

  • Senarai semak 10 Langkah untuk merancang laman WordPress anda
  • Memindahkan laman web anda yang sedia ada ke WordPress

1. Hosting WordPress
Mendapatkan domain dan hosting adalah langkah pertama untuk membina laman web. Saya mengesyorkan rancangan GoGeek SiteGround ($ 11,95 / bulan) kerana ia menjadikan laman web anda memuat dengan pantas DAN anda mendapat sokongan keutamaan. Sekiranya anda mempunyai anggaran yang ketat, mereka mempunyai rancangan StartUp ($ 3,95 / bulan) dan GrowBig (5,95 / bulan). SiteGround mempunyai sokongan terbaik di luar sana, dan anda mendapat nama domain percuma.

2. Tema WordPress
Ini adalah perkara yang sama dengan templat laman web, hanya kebanyakan tema WordPress yang sangat fleksibel dan boleh disesuaikan. Terdapat banyak tema WordPress di luar sana, dan ada yang lebih baik daripada yang lain. Saya cadangkan bermula dengan kedai tema terkenal ini:

3. Pemalam WordPress
Pemalam WordPress seperti aplikasi untuk telefon pintar. Mereka menambahkan fungsi ke laman web anda yang mungkin tidak termasuk dalam tema WordPress anda (ini boleh menjadi reka bentuk, SEO, Google Analytics, butang media sosial, dll.). Dan seperti aplikasi, terdapat ribuan plugin WordPress di luar sana. Tetapi untuk memudahkannya, berikut adalah plugin yang saya cadangkan bermula dengan:

4. SEO (Pengoptimuman Mesin Pencari)
Matt Cutts (ketua spam di Google) mengatakan WordPress mengurus kira-kira 90% mekanik SEO – bahagian teknikal SEO. Terdapat sedikit perkara untuk SEO jadi apa sahaja yang anda tidak perlu bimbangkan adalah perkara yang baik. Terdapat juga banyak plugin, alat, dan sumber WordPress di luar sana. Berikut adalah beberapa tutorial SEO WordPress untuk membantu anda memulakan…

5. Blogging
WordPress pada mulanya dibangun sebagai platform blogging, namun selama bertahun-tahun ia berkembang menjadi sistem pengurusan kandungan yang digunakan untuk membina laman web, blog, dan laman web yang memiliki blog. Anda boleh menambahkan halaman dan catatan blog dengan mudah, menggunakan kategori / tag untuk menyusun artikel, dan menyesuaikannya agar kelihatan hebat. Artikel ini akan membantu blog dan reka bentuk …

6. Reka bentuk
“Bolehkah WordPress melakukan ini?” Ini adalah soalan yang paling biasa saya dengar dan saya tidak pernah mengatakan tidak. Hampir semua tema WordPress mempunyai ciri terbina dalam seperti portfolio, media sosial, borang hubungan, slaid dan ciri lain. Sekiranya tema tidak memilikinya, pemalam mungkin ada.
7. Kefungsian
Dari menambahkan kandungan hingga menyematkan video YouTube, hingga menjual produk melalui e-Commerce dan mengintegrasikan buletin, WordPress dapat menangani apa saja.
8. Kurang Pengekodan
Setelah laman web anda disediakan di WordPress, anda akan mengedit laman web anda di papan pemuka WordPress. Papan pemuka memudahkan menambahkan dan mengedit kandungan tanpa mengetahui kod. Walau bagaimanapun, belajar HTML dan CSS akan sangat membantu. Anda boleh mempelajarinya di Sekolah W3:

9. Komuniti Dan Sokongan
Bantuan WordPress percuma mudah didapati. Forum WordPress dapat memberitahu anda dengan tepat bagaimana menyelesaikan kebanyakan masalah. Banyak tema WordPress juga dilengkapi dengan forum sokongan mereka sendiri, dan kerana WordPress banyak digunakan terdapat ribuan tutorial video di Youtube.
10. Bantuan Yang Dibayar Ada Di Selekoh
Mencari pereka WordPress adalah sesuatu yang mudah (saya pernah menjadi satu dan masih menjalankan beberapa projek reka bentuk). Lihat pereka WordPress di Upwork – anda boleh menapis freelancer anda berdasarkan ulasan, harga, dan lain-lain. Ini adalah cara saya biasa membangunkan laman web yang berada di luar tahap kemahiran.

11. WordPress Percuma
Setiap laman web mempunyai kos domain dan hosting, tetapi WordPress itu sendiri adalah percuma. Begitu juga dengan kebanyakan pemalam WordPress. Anda bahkan boleh menemui banyak tema WordPress percuma, namun saya tetap menggunakan tema premium kerana pembangun tema tersebut dibayar – jadi mereka akan memastikan temanya itu sah. Kos utama membuat laman web adalah masa anda.
12. Permulaan Adalah Mudah
Mulakan dengan pergi ke SiteGround untuk mendapatkan domain dan hosting anda. Kemudian pilih tema WordPress yang sesuai dengan keperluan reka bentuk anda (lihat StudioPress, Zigzagpress, Web Savvy Marketing). Anda mungkin mahu berunding dengan pakar WordPress ketika memilih tema anda, tetapi kedai tema yang saya senaraikan adalah tempat yang baik untuk bermula. Kemudian pasang WordPress dan tema anda di akaun SiteGround anda, maka anda sudah bersedia untuk masuk ke laman web anda dan mula membuat.

Saya tahu ada keluk pembelajaran untuk menggunakan WordPress. Walaupun saya tidak melakukan konsultasi percuma, saya selalu senang menjawab apa sahaja soalan yang anda ada di bahagian komen! Tinggalkan saya satu baris dan saya akan menghubungi anda biasanya dalam satu atau dua hari. Semoga berjaya dengan laman web anda!

Sorakan,

Tandatangan Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map