Så här blockerar jag helt spamskommentarer och registreringsbots i WordPress

Är du trött på att få massor av spam-kommentarer och -registreringar på din WordPress-blogg? Du är inte ensam, alla står inför samma fråga mer eller mindre. Spam-kommentarer genereras av spam-bots som fyller kommentarsektionen med skräppostlänkar. Den här typen av länkar skräpprar inte bara ditt kommentarområde utan skadar också din SEO. Lyckligtvis finns det antispam-plugins tillgängliga för WordPress som kan blockera kommentarer, registreringar och skräppost från skräppost att komma åt din webbplats.


Men de flesta av antispam-pluginsna kan bara utföra en viss uppgift, till exempel att blockera skräppkommentarer eller stoppa skräppostregistreringar etc. Om du vill blockera skräppostbots i olika områden som kommentarer, registreringssida, kontaktformulär, prenumerationsformulär etc. måste installera flera plugins för varje nummer, vilket är en stor huvudvärk och mest av allt kan de bromsa din webbplats.

Så här kommer CleanTalk, allt-i-ett-antispam-plugin för WordPress.

I den här självstudien kommer jag att dela hur man blockerar spam-kommentarer och registreringsbots i WordPress med hjälp av CleanTalk-plugin.

Varför använda CleanTalk?

CleanTalk är en av de bästa plugin-skyddsprogrammen för WordPress som blockerar alla spam-kommentarer, registreringar, prenumerationer och förhindrar skräppostbots från att engagera din webbplats. 

Till skillnad från andra WordPress-anti-spam-plugins kräver CleanTalk ingen installation. Det fungerar ut ur rutan men du kan anpassa inställningarna.

En av de bästa funktionerna i detta plugin är att det inte kräver att användare slutför Captcha, frågesporter, matematisk fråga eller bildmatch för att lämna en kommentar eller registrera sig på din webbplats.

CleanTalk är osynlig. När den är aktiverad startar CleanTalk sitt arbete. CleanTalk kan:

 • Stoppa spam-kommentarer
 • Stoppa skräppostregistreringar
 • Stoppa skräppostabonnemang
 • Stoppa skräppostkontaktmeddelanden
 • Sluta skräppostbokning, undersökning, enkäter
 • Stoppa skräppost i WooCommerce
 • Kontrollera befintliga kommentarer för skräppost
 • Skydda WordPress målsidor

CleanTalk fungerar bra med populära WordPress-cache-plugins som W3 Total Cache, WP Snabbaste cache, WP Super Cache, WP-Rocket osv..

Du kan också blockera kommentarer som innehåller “stoppord” för att öka skräppostskyddet och meddelanden.

Detta plugin har flera spambotfiltreringslager och blockerar bara spambots.

CleanTalk hävdar att de tillhandahåller den bästa skräpposttjänsten för webbplatser och att deras spamfiltreringsprocess är mycket positiv (99,9% positiva resultat).

Så här blockerar jag skräpkommentarer och -registreringar med hjälp av CleanTalk

Installera och aktivera först CleanTalk-insticksprogrammet från WordPress-plugingalleriet.

Cleantalk WordPress-plugininstallation

Gå till till när du har aktiverat plugin-programmet inställningar> Anti-Spam av CleanTalk. Den kommer att be dig att ange åtkomstnyckel. Åtkomstnyckeln är aktiveringskoden för CleanTalk.

Plugin kostar $ 8 per år, men du kan få en rättegång i sju dagar.

CleanTalk Få åtkomstnyckel

Klicka på Få åtkomstnyckel automatiskt knapp. Genom att göra det kommer plugin automatiskt att skapa ett konto och generera en åtkomstnyckel för att aktivera detta plugin. Du kommer också att få ett e-postmeddelande med ditt CleanTalk-användarnamn, lösenord och åtkomstnyckel.

Om du vill få åtkomstnyckeln manuellt klickar du på Hämta åtkomstnyckeln manuellt och den tar dig till CleanTalk-registrets sida.

När du har fått åtkomstnyckeln klickar du på Spara ändringar för att lagra inställningarna.

Från och med nu är dina registreringsformulär, kommentarformulär, kontaktformulär, anpassade kontaktformulär skyddade av Cleantalk.

Spam FireWall: CleanTalk tillhandahåller också webbplatsväggen som hjälper till att filtrera spambots innan de går in på din webbplats. Det minskar också värdens CPU-användning och förbättrar sidans laddningstid.

CleanTalk Advanced-inställningar: Som standard använder CleanTalk en inställning som fungerar bra. Klicka på Avancerade inställningar om du vill ändra inställningarna.

Här är plugininställningarna nedan som jag använder.

1. Formulär för att skydda:

CleanTalk-formulär att skydda

2. Kommentarer och meddelanden

CleanTalk kommentarer och meddelanden

3. Databehandling

CleanTalk databehandling

4. Administratörsfält

CleanTalk Admin Bar

När du är klar med att ändra insticksinställningarna klickar du på Spara ändringar för att lagra de nya ändringarna.

Det är allt. Inställningen är klar.

Kontrollera skräppostloggarna på CleanTalk Dashboard

Du kan se statistik över skräppostlogg från adminpanelen för WordPress. För mer detaljerade skräppostloggar, logga in på din CleanTalk-konto.

Från panelen kan du se hur många förfrågningar som är markerade som skräppost eller godkända.

CleanTalk statistik över skräppost

För detaljerad information, klicka på Logga.

CleanTalk webbplats

Från loggen kan du kontrollera om det här är skräppost eller inte. Du kan också markera dem som inte skräppost och lägga till dem i personliga svartvita listor.

CleanTalk-skräppostfiler

CleanTalk personliga listor

Härifrån kan du hantera din personliga svart & vita listor, begränsade ord, förbjuda ett land, svartlista ett språk och många fler.

Klicka först på Personliga listor från CleanTalk-administratörspanelen. Klicka sedan på Lägg till nytt filter och välj filter från rullgardinsalternativet du vill aktivera.

CleanTalk-personliga listor filter

Klicka nu på Svartlista för att spara de nya inställningarna.

Det är allt. Från och med nu kommer plugin att blockera alla spam-kommentarer, registreringar, prenumerationer etc. och du kan se förbättringar på din SEO.

Prissättning: Plugin kostar $ 8/ år.

Besök CleanTalk Plugin

Slutgiltiga tankar

Ingen gillar spam.

Det finns olika sätt spammare kan förstöra din webbplats genom att använda kommentar, registrering, kontaktformulär och göra dig mer upptagen med oproduktiva verk.

Om du får massor av spam-kommentarer, registreringar på din WordPress-blogg, blir det mycket svårt att bekämpa skräppost och förstå vilken som är verklig och vilken som är skräppost.

Det är därför du ska använda ett anti-spam-plugin för din WordPress-webbplats.

Ett antispam-plugin blockerar automatiskt skräppkommentarer, registreringar och förhindrar spambots att komma åt din webbplats. Detta sparar din tid och du kan fokusera på ditt arbete.

I den här artikeln delade jag hur du kan blockera spam-kommentarer och registreringsbots i WordPress med hjälp av CleanTalk antispam-plugin. Jag visade också hur jag konfigurerar plugin korrekt.

Om du tycker att den här handboken är användbar, dela den med dina vänner. Om du har några frågor i åtanke, meddela oss i kommentaravsnittet.

[easy-tweet tweet = ”Jag fick massor av #spam-kommentarer dagligen på min #WordPress-webbplats. Slutligen fixade jag problemet med denna guide ”]

Relaterade WordPress-artiklar,

 • Nybörjarhandbok för WordPress-användarroller och -funktioner
 • 5 bästa plugins för att övervaka användaraktivitet i WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map