Sådan ændres let WordPress-databasetabelpræfiks

04.06.2020
WordPress 'Sådan ændres let WordPress-databasetabelpræfiks
0 7 мин.

Under WordPress-installationen spørger det dig, om du vil ændre din databasetabelpræfiks “wp_” til noget. Vi springer normalt over denne ting, så WordPress opretter automatisk en database med dens standardtabelpræfiks “wp_”. 


Mange WordPress-brugere spørger ofte, hvordan man ændrer WordPress-databasetabellepræfikset. De tror ved at ændre standardtabelpræfikset i WordPress vil forbedre deres stedssikkerhed. I henhold til WordFence, det gør ikke noget for at forbedre dit websteds sikkerhed og det er en for risikabel proces. I nogle tilfælde forsøger brugerne at ændre eller ændre deres database uden at tage en sikkerhedskopi, og som et resultat ender de med at miste deres websted. 

Hvorfor ændre databasetabelpræfiks forbedrer ikke webstedssikkerheden?

Lad os nu tale om metoden til at hacke WordPress-database. Normalt kaldes det mest almindelige angreb “SQL-injektion”, hvor en hacker kører en sårbarhed i et program for at få adgang, og den nemmeste måde at gøre det på er gennem et plugin. Hvis en angriberen under alle omstændigheder får adgang til din database, har angriberen den samme kapacitet, som du har i din database. De kører normalt et script i din database for at få alle detaljerne. 

Ved at ændre din databasetabelpræfiks i WordPress gør intet for at forbedre dit websteds sikkerhed, fordi angriberen får adgang gennem et sårbart program, f.eks. Plugin, og de kan let få alle detaljerne på dit websted. 

Vi anbefaler stærkt, at du aldrig downloader noget nullet plugin eller tema, fordi et nullet plugin eller tema kan indeholde sårbare scripts, hvis du bruger det, vil hackere let få adgang til din database og kan ødelægge dit websted.

Hvis du vil sikre dit websted og din database, kan du bruge en fremragende sikkerhedstjeneste som Securi. Securi er en komplet website-sikkerhedsløsning, den beskytter dit websted mod angribere som DDoS, brute force, sårbarhedsangreb osv. Det hjælper også med at rens dit hacket websted og meget mere. Hvis du ser alvorligt på din WordPress-websikkerhed, skal du bruge Securi. Kontroller Securi.

Sådan ændres WordPress-databasetabelpræfiks

Som vi allerede har nævnt, behøver du ikke at ændre din databasepræfiks til sikkerhedsformål. Hvis du vil ændre databasepræfikset på dit WordPress-sted, kan du gøre det. Vi viser dig de nøjagtige trin, hvordan du nemt kan ændre din databasepræfiks på dit WordPress-sted.

Forberedelse: Før vi starter, anbefaler jeg dig stærkt at tage en fuld sikkerhedskopi af dit websted og din database. Hvis noget går galt, kan du nemt gendanne din database med et enkelt klik. BackupBuddy er et godt backup-plugin, og du kan gendanne din database eller dit websted med et enkelt klik.

Der er to måder, du kan ændre din WordPress-databasepræfiks,

 • Du kan ændre dit databasepræfiks ved hjælp af phpMyAdmin
 • Du kan ændre WordPress-databasetabelpræfiks ved hjælp af et plugin

I denne artikel viser vi begge metoder. Så lad os grave i det.

Metode 1, Skift præfiks til databasetabel ved hjælp af phpMyAdmin

Dette er en meget almindelig metode til at ændre din databasepræfiks. For dette skal du logge ind på dit hosting cPanel.

Trin 1, Rediger wp-config.php fil

Når du er logget på dit hosting cPanel, skal du gå til dit rodmappe, hvor du har installeret din WordPress. Åbn wp-config.php arkiver og find linjen “$ table_prefix = ‘wp_’;”. 

Skift tabelpræfikslinje wp_ til noget, du for eksempel kan lide, ry_ eller xz_013654. Du kan kun bruge bogstaver, tal og understregninger. 

Find WordPress wp-config fil

Når du er færdig med at redigere dit tabelpræfiks, skal du ikke glemme at gemme det.

Trin 2, Skift databasetabelnavn i phpMyAdmin

I det næste trin skal du få adgang til din database gennem phpMyAdmin. Hvis du bruger cPanel WordPress-hosting, kan du nemt finde phpMyAdmin under databasesektionen.

Hosting phpMyAdmin

Du kan se forskellige tabeller, og det afhænger af din webstedsstruktur eller hvor mange plugins du har installeret.

WordPress databasetabeller

Den hurtigste måde at omdøbe tabelpræfiks er ved at køre SQL-forespørgsler. Kør nu SQL-kommandoen fra dit SQL-afsnit, som jeg har vist i ovenstående billede. Vi har en SQL-forespørgsel, som du kan bruge:

RENAME-tabel `wp_commentmeta` TIL` jr_commentmeta`;
RENAME-tabel `wp_comments` TO` jr_comments`;
RENAME-tabel `wp_links` TIL` jr_links`;
RENAME-tabel `wp_options` TIL` jr_options`;
RENAME-tabel `wp_postmeta` TIL` jr_postmeta`;
RENAME-tabel `wp_posts` TIL` jr_posts`;
RENAME-tabel `wp_termmeta` TIL` jr_termmeta`;
RENAME-tabel `wp_terms` TIL` jr_terms`;
RENAME-tabel `wp_term_relationships` TO` jr_term_relationships`;
RENAME-tabel `wp_term_taxonomy` TIL` jr_term_taxonomy`;
RENAME-tabel `wp_usermeta` TIL` jr_usermeta`;
RENAME-tabel `wp_users` TO` jr_users`;

Dette er standard SQL-kommandoen, og hvis du har ekstra tabeller, kan du nemt tilføje dem. Gå ikke i panik. Det er så nemt. Som jeg vil ændre wp_ til jr_, så hvis du vil ændre et ekstra tabelnavn, skal du skrive på denne måde:

RENAME-tabel `wp_yoast_seo_links` TIL` jr_yoast_seo_links`; 

Kør SQL Query

Når du har indtastet SQL-kommandoer, skal du klikke på GO for at køre processen.

Trin 3, Omdøb wp_fields i databasetabeller

Der er stadig to felter, der bruger wp_ som præfiks (wp_options og wp_usermeta). Ved at køre følgende forespørgsler kan vi let ændre præfikset til disse felter. Det kan variere, hvor mange plugins du har installeret, hvis du finder flere wp_-felter, skal du også omdøbe dem. 

UPDATE `jr_options` SET` option_name` = REPLACE (`option_name`, ‘wp _’, ‘jr_’) HVOR` option_name` LIKE ‘% wp_%’;
OPDATERING `jr_usermeta` SET` meta_key` = REPLACE (`meta_key`, ‘wp _’, ‘jr_’) HVOR` meta_key` LIKE ‘% wp_%’;

Når du har indtastet SQL-scripts, skal du trykke på knappen Go for at fortsætte. Du har nu ændret din databasetabelpræfiks i WordPress.

Sådan ser det ud efter at have ændret databasepræfikset.

Skift WordPress-databasepræfikset

Metode 2, Skift databasetabelpræfiks ved hjælp af et plugin

Hvis du ikke ønsker at røre ved din database eller nogen manuel proces, kan du gøre det ved at bruge Brozzme DB-plugin. Ved hjælp af dette plugin kan du ændre din databasepræfiks fra overalt (database og wp-config.php) med blot et enkelt klik.

Først skal du installere og aktivere Brozzme DB-plugin. Gå til dit WordPress-administratorpanel Værktøj> DB PREFIX. Som standard genererer dette plugin automatisk et nyt præfiks, hvis du ikke kan lide det, kan du indtaste dit eget præfiks. Du kan kun bruge bogstaver, tal og understregninger.

Brozzme DB-præfiks

Klik sidst på Skift DB-præfiks og du er færdig.

Test dit WordPress-sted

Når du har ændret WordPress-databasepræfikset, er det tid til at teste dit websted. Først skal du logge ind på dit websted og teste sider, indlæg, søgning og alt andet, du kan tænke på. Hvis dit websted fungerer godt som før, skal du tage en anden sikkerhedskopi af din database. 

Jeg håber, at denne tutorial hjalp dig med at forstå, hvordan angreb angriber en database ved hjælp af en sårbar applikation, og hvordan man undgår dem. Vi viste også, hvordan du ændrer databasetabelpræfiks i WordPress ved hjælp af et plugin og ved hjælp af phpMyAdmin. Hvis du får nogen fejl, bedes du fortælle os i kommentarafsnittet. Glem ikke at dele denne artikel med dine venner.

Andre nyttige artikler,

 • Sådan optimeres WordPress-databasen for at fremskynde dit websted
 • Sådan deaktiveres alle WordPress-plugins, hvis du ikke kan logge ind på dit websted
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector