Si të azhurnoni manualisht WordPress, Plugins dhe Temat

04.06.2020
WordPress 'Si të azhurnoni manualisht WordPress, Plugins dhe Temat
0 8 мин.

Përditësimet e WordPress janë kaq të rëndësishme dhe gjithmonë duhet të azhurnoni versionin, shtojcat dhe temat tuaja të WordPress. Me çdo azhurnim, WordPress shton disa karakteristika, përmirëson sigurinë, rregullon defektet dhe shumë më tepër. Gjëja e mirë në lidhje me vetë-organizuar WordPress është që ju do të njoftoheni automatikisht nëse ka një azhurnim në dispozicion. Veryshtë shumë e lehtë të azhurnoni versionin WordPress dhe mund të bëhet nga pulti juaj admin i WordPress. Por, në disa raste, azhurnimi me një klik nuk funksionon dhe përdoruesit marrin një gabim “Azhurnimi dështoi”. Nëse ndodh, duhet të azhurnoni manualisht versionin e WordPress.


Në këtë artikull, ne do t’ju tregojmë se si të azhurnoni manualisht versionin, temat dhe shtojcat tuaja të WordPress.

Rezervoni bazën e të dhënave tuaja & Files

Para se të filloni të azhurnoni faqen tuaj në WordPress, gjithmonë duhet të merrni një kopje rezervë të plotë të faqes dhe bazës së të dhënave tuaja. Në rast se keni bërë diçka të gabuar, gjithmonë mund t’i riktheheni versionit të vjetër. Nëse ofruesi juaj i pritjes nuk ofron një mundësi të përditshme rezervë, ju lehtë mund të merrni një kopje rezervë të plotë të faqes tuaj duke përdorur BackUpBuddy.

Ok, Koha për të filluar azhurnimin e versionit WordPress me dorë.

1. Azhurnoni manualisht WordPress

Së pari, shkarkoni një kopje të freskët të softuerit të fundit të WordPress nga WordPress.org faqen në internet dhe ekstraktojeni në desktopin tuaj. Pasi ta keni nxjerrë atë, do të shihni një dosje të quajtur wordpress. Nëse nuk e keni të instaluar softuerin FTP, shkarkoni atë nga FileZilla dhe instaloni atë në kompjuterin tuaj.

Nëse jeni duke përdorur cPanel hosting, mund ta krijoni lehtë llogarinë tuaj FTP. Për të krijuar një llogari të re FTP, shkoni në cPanel tuaj të pritjes dhe gjeni opsionin FTP Account dhe që andej krijoni një llogari të re FTP. Nëse tashmë keni një llogari FTP, atëherë nuk do të keni nevojë të krijoni një të re.

Tani ju duhet të lidhni faqen tuaj duke përdorur klientin FTP nga kompjuteri juaj. Pasi të lidheni, shkoni te dosja rrënjësore e faqes suaj të internetit. Tani ngarkoni të gjithë skedarët brenda wordpress dosje dhe kopjoni nga kompjuteri juaj në dosjen rrënjësore të faqes suaj të internetit.

FTP-të ngarkoni skedarët

Gjatë kohës së ngarkimit, do t’ju pyesë nëse dëshironi të rishkruani skedarët e vjetër. Pastaj zgjidhni opsionin Overwrite dhe klikoni në OK. Këtu është pamja që ju mund të ndiqni. Duke vepruar kështu, të gjithë skedarët e vjetër të WordPress do të ribotohen me skedarë të rinj. Metoda është më e shpejtë për azhurnimin e faqes tuaj WordPress.

Skedarët e mbivendosur FTP

Pasi të përfundojë ngarkimi, tani duhet të rinovoni bazën e të dhënave të WordPress-it.

Përditësoni bazën e të dhënave të WordPress

Pasi të keni aktualizuar manualisht faqen tuaj në WordPress, duhet të azhurnoni bazën e të dhënave të WordPress-it. 

Nëse nuk e keni përditësuar versionin tuaj të WordPress për një kohë të gjatë, do t’ju kërkohet të azhurnoni bazën e të dhënave të WordPress-it. Mos u frikësoni nëse nuk shihni ndonjë mesazh për azhurnimin e bazës së të dhënave.

Në rast se ju jeni duke marrë Kërkohet azhurnimi i bazës së të dhënave njoftim, hyni në panelin tuaj të administratorit të WordPress dhe klikoni në Azhurnimin e bazës së të dhënave të WordPress.

Përditësoni bazën e të dhënave të WordPress

Ky proces mund të zgjasë disa minuta. Pas kësaj, mund të hyni në faqen tuaj në WordPress për t’u siguruar që gjithçka është në rregull.

Kjo eshte. Ju keni azhurnuar me sukses WordPress tuaj në versionin e fundit me dorë.

2. Azhurnoni manualisht shtojcat e WordPress duke përdorur FTP

Përditësimi i shtojcave të WordPress me dorë është një proces shumë i thjeshtë dhe është i njëjtë me azhurnimin e versionit WordPress. Ju duhet të merrni një kopje rezervë të plotë të faqes tuaj të WordPress dhe bazës së të dhënave nëse nuk keni tashmë.

Së pari, shkarkoni një kopje të re të asaj shtojcë që dëshironi të azhurnoni. Për shembull, ne po marrim shtojcën Yoast SEO. Pasi ta keni shkarkuar, hiqni atë nga kompjuteri juaj dhe do të gjeni një dosje brenda skedarit arkivor, me emrin wordpress-seo.

Tani lidhni drejtorinë rrënjësore të faqes suaj të internetit me kompjuterin tuaj duke përdorur klientin FTP. Pasi të keni lidhur në faqen tuaj të internetit përmes FTP, shkoni te wp-përmbajtje / plugins / plugin-name. Atje duhet të zëvendësoni skedarët e vjetër me skedarët e rinj duke përdorur klientin FTP.

Përditësimi i WordPress SEO

Nga wordpress-seo dosje, zgjidhni të gjithë skedarët dhe klikoni në Upload dhe ajo do të fillojë të ngarkojë skedarë. Gjatë kohës së ngarkimit, do t’ju kërkojë të mbivendosni ato skedarë, pastaj klikoni në overrite dhe Ok.

Tani hyni në faqen tuaj në WordPress dhe shkoni te baltëpritëse> plugins> Plugins të instaluar për të verifikuar që shtojca është azhurnuar në versionin e fundit. Kjo eshte. Ju keni azhurnuar me sukses plugin tuaj WordPress me dorë.

3. Azhurnoni manualisht Versionin e Temës WordPress

Nëse dëshironi të azhurnoni versionin tuaj me temë WordPress, ne ju rekomandojmë të merrni një kopje rezervë të plotë të faqes dhe bazës së të dhënave tuaja.

Nëse direkt azhurnoni versionin tuaj të temës, do të humbni të gjitha përshtatjet që keni bërë në temën e versionit të vjetër. Ne ju rekomandojmë të ruani personalizimet ose kodet në një skedar notepad në kompjuterin tuaj, kështu që pasi të keni aktualizuar versionin tuaj të temës, lehtë mund të aplikoni në temën e re.

Së pari, shkarkoni skedarin zip të temës që dëshironi të azhurnoni dhe zhbllokoni skedarin në kompjuterin tuaj. Pastaj, thjesht lidhni kompjuterin tuaj në faqen e internetit përmes klientit FTP. Pasi të jeni lidhur, shkoni te wp-përmbajtje / tema / emri temë dhe zëvendësoni temën e vjetër me atë të ri duke ngarkuar skedarët e temave të pashfrytëzuara. Shtë i njëjti proces si ai i mësipërm.

Tani, hyni në faqen tuaj në WordPress dhe shkoni tek Appeanence> Tema dhe verifikoni që tema është azhurnuar.

përfundim

Përditësimi i versionit, temës dhe shtojcave të WordPress janë thelbësore. WordPress e lehtësoi këtë proces të azhurnimit. Thjesht duhet të identifikoheni në pultin e WordPress-it tuaj dhe të klikoni në Azhurnim.

Por shumë herë, procesi me një klikim-azhurnim dështoi dhe faqja tregon një faqe mirëmbajtjeje. Kjo është arsyeja pse përdoruesit vështirë se azhurnojnë faqen e tyre të WordPress në programin e versionit të ri. Nëse funksioni automatik i azhurnimit nuk funksionon, mund të azhurnoni versionin, temat dhe shtojcat tuaja WordPress me dorë. Në këtë artikull, ne ju kemi treguar një proces hap pas hapi se si mund të azhurnoni manualisht faqen tuaj në WordPress. 

Nëse ky mësim ju ndihmoi të azhurnoni WordPress, plugin dhe versionin tuaj të temës me dorë deri në një të fundit, bëjeni që ta ndani me miqtë tuaj. Nëse jeni duke u përballur me ndonjë çështje në lidhje me këtë tutorial, hidhni një koment më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector