Si të krijoni një hyrje të përkohshme pa fjalëkalim në WordPress

Si pronar i faqes WordPress, lehtë mund të shtoni ose hiqni një përdorues. Por nëse punësoni një zhvillues për të ndërtuar uebfaqen tuaj ose për të rregulluar ndonjë gjë, mund t’ju duhet t’i jepni zhvilluesit detajet e hyrjes së administratorit tuaj. Ky nuk është një opsion i mirë për të dhënë detajet e hyrjes tuaj të administratorit dhe si rezultat, ai / ajo do të përfundojë duke messing faqen tuaj.


Por ka një mënyrë të mirë për ta trajtuar atë. Ju mund të krijoni një hyrje të përkohshme ose t’i jepni përdoruesit e përkohshëm qasje në përdorues pa fjalëkalim. Dhe gjëja më e rëndësishme është që madje mund të redaktoni aftësitë e përkohshme të administratorit. Kështu që ju të jeni të sigurt se cilat opsione mund t’i qasen përdoruesi ose jo.

Pse duhet të krijoni një hyrje të përkohshme pa fjalëkalim?

Shtë një ide e mirë për të përdorur një temë premium ose shtojcë sepse sendet premium vijnë me karakteristika më të dobishme, azhurnohen vazhdimisht dhe mbi të gjitha mund të merrni mbështetje me email nëse keni ndonjë problem.

Pra, nëse keni blerë një temë premium ose shtojcë dhe po gaboni ose dëshironi të redaktoni diçka, duhet t’i drejtoheni zhvilluesit të pluginave. Nëse është një çështje e zakonshme, atëherë zhvilluesi ndoshta ju sugjeron të aplikoni disa kode në të. Nëse problemi akoma shfaqet, zhvilluesi juaj do t’ju kërkojë të hyni në faqen tuaj për të rregulluar problemin nga fundi i tyre dhe për këtë, ju duhet të siguroni hyrjen tuaj të hyrjes së administratorit.

Ju mund të mos dëshironi të siguroni hyrjen tuaj të administratorit tek dikush që nuk e njihni, nga ana tjetër, gjithashtu dëshironi të rregulloni atë problem. Decisionshtë bërë një vendim shumë i ndërlikuar për të siguruar hyrje të administratorit tuaj te një person i panjohur.

Për fat të mirë, ju mund të krijoni një hyrje të përkohshme ose qasje admin në faqen tuaj WordPress. Në këtë rast, përdoruesi nuk kërkon fjalëkalim për t’u hyrë në faqen tuaj dhe hyrja do të jetë e përkohshme.

Kjo është metoda shumë e dobishme nëse doni t’i jepni hyrjen tuaj të hyrjes së administratorit tek zhvilluesi juaj ose të pranoni postimet e miqve.

Kjo metodë funksionon mirë për blogerët mysafirë pasi nuk po u jepni detajet e hyrjes tuaj të administratorit. Por kur po i jepni detajet e hyrjes së administratorit tuaj zhvilluesit tuaj për rregullimin ose zhvillimin e diçkaje, bëhet mjaft e rrezikshme, pasi ato mund të rrëmuhen me faqen tuaj, të ndryshojnë lidhjen e faqes tuaj ose mund të fshijnë ndonjë gjë të rëndësishme.

Në këtë rast, ju duhet të krijoni:

 • Një rol të ri të përdoruesit
 • Një qasje e përkohshme për hyrje 

Processshtë proces shumë i thjeshtë dhe në këtë artikull, unë do t’ju tregoj se si të krijoni një qasje të përkohshme për hyrje pa fjalëkalim dhe se përdoruesi do të ketë qasje shumë të kufizuar. Për shembull, nëse zhvilluesi juaj dëshiron të rregullojë problemin tuaj të shtojcës, atëherë mund të siguroni qasjen specifike në mënyrë që funksionet e tjera të kufizohen.

Si të krijoni një hyrje të përkohshme pa fjalëkalim në WordPress

Këtu, unë do të përdor dy plugins- Redaktori i roleve të përdoruesit dhe Hyrja e përkohshme pa fjalëkalim.

Këto dy shtojca janë të domosdoshme nëse doni t’i siguroni hyrjen tuaj të hyrjes së administratorit dikujt. Për pranimin e postimeve të miqve, nuk ju duhet plugin Editor Role User, përveç nëse doni të shtoni ose rregulloni rolet e përdoruesit të WordPress.

Hapi 1, Krijoni një llogari të administratorit sekondar  

Ka shumë shtojca redaktues të roleve të përdoruesve në dispozicion dhe këtu do të përdor Shtojcë Editor Role User. Së pari, instaloni dhe aktivizoni këtë shtojcë. Pastaj shkoni tek përdoruesit> Redaktori i roleve të përdoruesit dhe prej andej klikoni në Shtoni rolin, për shembull, “Administratori i përkohshëm“. Ju gjithashtu mund të bëni një kopje të ndonjë roli ekzistues të përdoruesit.WordPress Shtoni rol

Pasi të keni shtuar rolin e ri të përdoruesit, klikoni mbi Butoni i azhurnimit për të ruajtur cilësimet.

Pasi të keni krijuar një rol të ri të përdoruesit, tani është koha për të shtuar ose hequr aftësitë. Nga Zgjidhni rolin dhe ndryshoni aftësitë e tij opsionin, zgjidhni rolin e përdoruesit që sapo keni krijuar.

Rolet e Redaktimit të WordPress

Tani, shtoni aftësi ashtu siç dëshironi, për shembull, nëse përdoruesi dëshiron të redaktojë skedarin tuaj të temës, atëherë mund të jepni aftësi nga seksioni i temave. Por mbani në mend që ju duhet të jepni privilegje të përgjithshme të administratorit në mënyrë që përdoruesi të mund të hyjë në faqen tuaj.

Pasi të keni mbaruar shtimin e aftësive, klikoni mbi Update buton për të ruajtur ndryshimet.

Hapi 2, Krijoni një llogari të përkohshme të përdoruesit

Në këtë hap, duhet të instaloni Hyrje shtesë e përkohshme pa fjalëkalim. Pas aktivizimit të kësaj shtojce, shkoni te përdoruesit> Logins përkohshëm

Logins përkohshëm

Atje duhet të plotësoni të gjitha detajet e përdoruesit të ri të përkohshëm. Por kini kujdes kur zgjidhni një rol të përdoruesit. Tjetra, caktoni një datë skadimi të hyrjes së përkohshme. Pas kohës, llogaria do të skadojë automatikisht.

Tani, klikoni në paraqes butonin për të krijuar përdoruesin.

Do të shihni një mesazh që përdoruesi është krijuar me sukses. tani Klikoni për të kopjuar lidhjen e përkohshme të hyrjes dhe ndajeni atë me këdo. Në këtë mënyrë përdoruesit mund të identifikohen drejtpërdrejt në panelin tuaj të administratorit të WordPress pa emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin. Ju gjithashtu mund ta dërgoni me email këtë lidhje direkt nëse dëshironi.

Kjo është një qasje e përkohshme e administratorit dhe çdokush mund të regjistrohet duke përdorur këtë lidhje. Unë gjithashtu ju rekomandoj të provoni lidhjen e hyrjes përpara se t’i dërgoni kujtdo. Sepse, nëse zhvilluesi nuk mund të hyjë në panelin tuaj të administratorit, duhet ta rregulloni përsëri dhe do t’ju duhet shumë kohë. Kështu që provojeni me kujdes.

Si të menaxhoni ose fshini një hyrje të përkohshme

Pasi të keni kryer punën, ju mund të dëshironi të skadoni ose fshini atë llogari të përkohshme. Për këtë, vizitoni përdoruesit> Logins përkohshëm faqe. 

Menaxhoni hyrjet e përkohshme

Nga ajo faqe, ju mund të shihni emrat e përdoruesve, postat elektronike, rolet, të fundit të regjistruar, datën e skadimit. Ju gjithashtu mund të modifikoni, skadoni ose fshini një përdorues. Në rast se doni të zgjasni datën e skadimit ose të ndryshoni rolin e një përdoruesi, mund ta bëni atë lehtësisht.

Nëse fshini llogarinë e një përdoruesi, të gjitha përmbajtjet e krijuara nga përdoruesi si postimet, faqet do të shfaqen si administrator.

Kjo eshte. Në këtë mënyrë ju mund të krijoni një hyrje të përkohshme ose të krijoni një përdorues pa fjalëkalim në faqen tuaj të WordPress. Nëse ju pëlqen ky mësimdhënës, ndajeni atë me miqtë tuaj. Nëse keni një problem me të, na tregoni në seksionin e komenteve.

Artikujt e lidhur,

 • 15 Gjërat më të rëndësishme për të bërë pas instalimit të WordPress
 • 20 Pluginat më të mira WooCommerce që ju nevojiten për faqen tuaj të WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map