Si të ndryshoni me lehtësi prefiksin e bazës së të dhënave të WordPress

04.06.2020
WordPress 'Si të ndryshoni me lehtësi prefiksin e bazës së të dhënave të WordPress
0 11 мин.

Gjatë instalimit të WordPress, ju pyet nëse doni të ndryshoni prefiksin e tabelës së të dhënave “wp_” në diçka. Ne zakonisht e anashkalojmë këtë gjë, kështu që WordPress automatikisht krijon një bazë të dhënash me parashtesën e tabelës së paracaktuar “wp_”. 


Shumë përdorues të WordPress shpesh pyesin se si të ndryshojnë prefiksin e bazës së të dhënave të WordPress. Ata besojnë se duke ndryshuar prefiksin e tabelës së parazgjedhur në WordPress do të përmirësojë sigurinë e tyre në sit. Sipas WordFence, nuk bën asgjë për të rritur sigurinë e sitit tuaj dhe është një proces shumë i rrezikshëm. Në disa raste, përdoruesit përpiqen të ndryshojnë ose modifikojnë bazën e të dhënave të tyre pa marrë një kopje rezervë dhe si rezultat, ata përfundojnë duke humbur faqen e tyre. 

Pse ndryshimi i prefiksit të tabelës së bazës së të dhënave nuk e rrit sigurinë e sitit?

Tani le të flasim për metodën e hakimit të bazës së të dhënave WordPress. Zakonisht, sulmi më i zakonshëm quhet “SQL injeksion” ku një haker ekzekuton një cenueshmëri në një aplikacion për të fituar akses dhe mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është përmes një shtojce. Nëse sidoqoftë, një sulmues fiton hyrjen në bazën e të dhënave tuaja, sulmuesi do të ketë të njëjtën aftësi që keni në bazën e të dhënave tuaja. Zakonisht ata drejtojnë një skenar në bazën e të dhënave tuaja për të marrë të gjitha detajet. 

Duke ndryshuar parashtesën tuaj të tabelës së të dhënave në WordPress nuk bën asgjë për të përmirësuar sigurinë e faqes tuaj sepse sulmuesi po fiton akses përmes një aplikacioni të prekshëm, siç është plugin dhe ata lehtë mund të marrin të gjitha detajet e faqes tuaj. 

Ne ju sugjerojmë shumë që të mos shkarkoni kurrë ndonjë plugin ose temë të pavlefshme sepse, një plugin ose temë e pavlefshme mund të përmbajë skriptete të cenueshme, nëse e përdorni, hakerët do të marrin lehtësisht qasje në bazën e të dhënave tuaja dhe mund të shkatërrojnë faqen tuaj..

Nëse dëshironi të siguroni faqen tuaj dhe bazën e të dhënave, mund të përdorni një shërbim të shkëlqyer sigurie si Securi. Securi është një zgjidhje e plotë e sigurisë në faqen e internetit, ajo mbron faqen tuaj nga sulmuesit si DDoS, forca brutale, sulmet e cenueshmërisë etj. Kjo gjithashtu ndihmon për të pastroni faqen tuaj të hakuar edhe me shume. Nëse jeni serioz në lidhje me sigurinë e faqes suaj të WordPress, duhet të përdorni Securi. Kontrolloni Securi.

Si të ndryshoni prefiksin e tabelës së të dhënave të WordPress

Siç kemi përmendur tashmë, nuk keni nevojë të ndryshoni parashtesën tuaj të bazës së të dhënave për qëllime të sigurisë. Nëse dëshironi të ndryshoni parashtesën e bazës së të dhënave në faqen tuaj WordPress, mund ta bëni. Ne do t’ju tregojmë hapat e saktë se si mund ta ndryshoni me lehtësi parashtesën tuaj të bazës së të dhënave në faqen tuaj të WordPress.

Përgatitja: Para se të fillojmë, ju rekomandoj shumë të merrni një kopje rezervë të plotë të faqes dhe bazës së të dhënave tuaja. Në rast se diçka nuk shkon, ju lehtë mund të rivendosni bazën e të dhënave tuaja me një klik. BackupBuddy është një shtesë e mirë rezervë dhe ju mund të rivendosni bazën e të dhënave ose faqen tuaj vetëm me një klik.

Ekzistojnë dy mënyra si mund të ndryshoni prefiksin tuaj të bazës së të dhënave WordPress,

 • Ju mund ta ndryshoni parashtesën tuaj të bazës së të dhënave duke përdorur phpMyAdmin
 • Ju mund të ndryshoni parashtesën e tabelës së të dhënave WordPress duke përdorur një shtojcë

Në këtë artikull, ne do të tregojmë të dyja metodat. Pra, le të gërmojmë në të.

Metoda 1, Ndryshimi i prefiksit të tabelës së bazës së të dhënave duke përdorur phpMyAdmin

Kjo është një metodë shumë e zakonshme për të ndryshuar parashtesën tuaj të bazës së të dhënave. Për këtë, duhet të identifikoheni në cPanel tuaj të pritjes.

Hapi 1, Redaktoni skedarin wp-config.php

Pasi të keni hyrë në cPanel tuaj të pritjes, shkoni në direktorinë tuaj rrënjësore ku keni instaluar WordPress-in tuaj. Hape wp-config.php skedar dhe gjeni rreshtin “$ table_prefix =‘ wp_ “;”. 

Ndryshoni rreshtin e parafjalës së tabelës wp_ për diçka që ju pëlqen, për shembull, ry_ ose xz_013654. Mund të përdorni vetëm shkronja, numra dhe nënvizime. 

Gjeni skedarin wp-konfigurues të WordPress

Kur mbaruat redaktimin e parafjalës së tryezës suaj, mos harroni ta ruani atë.

Hapi 2, Ndryshoni emrin e tabelës së bazës së të dhënave në phpMyAdmin

Në hapin tjetër, duhet të qaseni në bazën e të dhënave tuaja përmes phpMyAdmin. Nëse jeni duke përdorur cPanel WordPress host, ju lehtë mund të gjeni phpMyAdmin nën seksionin e bazës së të dhënave.

Pritja e phpMyAdmin

Ju mund të shihni tabela të ndryshme dhe kjo varet nga struktura e faqes tuaj ose sa shtojca që keni instaluar.

Tabelat e bazës së të dhënave WordPress

Mënyra më e shpejtë për të riemërtuar prefiksin e tabelës është ekzekutimi i pyetjeve SQL. Tani ekzekutoni komandën SQL nga seksioni juaj SQL që kam treguar në imazhin e mësipërm. Kemi një pyetje SQL që mund të përdorni:

Tabela RENAME `wp_commentmeta` TO` jr_commentmeta`;
Tabela RENAME `wp_comments` TE` jr_comments`;
Tabela RENAME `wp_links` TO` jr_links`;
Tabela RENAME `wp_options` TE` jr_options`;
Tabela RENAME `wp_postmeta` TO` jr_postmeta`;
Tabela RENAME `wp_posts` TO` jr_posts`;
Tabela RENAME `wp_termmeta` TO` jr_termmeta`;
Tabela RENAME `wp_terms` TO` jr_terms`;
Tabela RENAME `wp_term_relationships` TO` jr_term_relationships`;
Tabela RENAME `wp_term_taxonomy` TO` jr_term_taxonomy`;
Tabela RENAME `wp_usermeta` TO` jr_usermeta`;
Tabela RENAME `wp_users` TO` jr_users`;

Kjo është komanda e paracaktuar SQL dhe nëse keni tabela shtesë, lehtë mund t’i shtoni ato. Mos u frikësoni. Është shumë e lehtë. Ashtu si unë dua të ndryshoj wp_jr_, kështu që nëse doni të ndryshoni një emër shtesë të tabelës, duhet të shkruani në këtë mënyrë:

Tabela RENAME `wp_yoast_seo_links` TO` jr_yoast_seo_links`; 

Run Query SQL

Pasi të keni hyrë në komanda SQL, klikoni në SHKO për të ekzekutuar procesin.

Hapi 3, Riemëroni wp_fields në Tabelat e Bazës së të Dhënave

Ende ka dy fusha që janë duke përdorur wp_ si parashtesë (wp_options dhe wp_usermeta), duke ekzekutuar pyetjet e mëposhtme, ne lehtë mund të ndryshojmë parashtesën e atyre fushave. Mund të ndryshojë se sa shumë shtojca keni instaluar, nëse gjeni më shumë fusha wp_, duhet t’i ndërroni edhe ato. 

UPDATE `jr_options` SET` option_name` = Zëvendëso (`option_name`, ‘wp _’, ‘jr_’) KERTU` opsion_name` LIKE ‘% wp_%’;
UPDATE `jr_usermeta` SET` meta_key` = Zëvendëso (`meta_key`, ‘wp _’, ‘jr_’) KU KU` meta_key` LIKE ‘% wp_%’;

Pasi të keni hyrë në shkrimet SQL, goditni butonin Go për të vazhduar. Tani e keni ndryshuar me sukses parashtesën tuaj të tabelës së të dhënave në WordPress.

Ja se si kujdeset për ndryshimin e prefiksit të bazës së të dhënave.

Ndryshoni prefiksin e bazës së të dhënave WordPress

Metoda 2, Ndryshimi i prefiksit të tabelës së bazës së të dhënave duke përdorur një prizë

Nëse nuk doni të prekni bazën e të dhënave tuaja ose ndonjë proces manual, atëherë mund ta bëni atë duke përdorur plugin Brozzme DB. Duke përdorur këtë shtojcë, mund të modifikoni parashtesën tuaj të të dhënave nga kudo (baza e të dhënave dhe wp-config.php) me vetëm një klik.

Së pari, instaloni dhe aktivizoni Shtojcë Brozzme DB. Nga paneli juaj admin WordPress, shkoni te Tools> DB PREFIX. Si parazgjedhje, kjo shtojcë gjeneron automatikisht një parashtesë të re, nëse nuk ju pëlqen, mund të shkruani prefiksin tuaj. Mund të përdorni vetëm shkronja, numra dhe nënvizime.

Parashtesa Brozzme DB

Në fund klikoni në Ndryshoni prefiksin DB dhe ju jeni bërë.

Testoni Faqen tuaj të WordPress-it

Pasi të keni ndryshuar prefiksin e bazës së të dhënave WordPress, është koha për të provuar faqen tuaj. Së pari, duhet të identifikoheni në faqen tuaj dhe të provoni faqet, postimet, kërkimin dhe gjithçka tjetër që mund të mendoni. Nëse faqja juaj e internetit po funksionon si më parë, merrni një kopje rezervë të bazës së të dhënave tuaja. 

Shpresoj se ky tutorial ju ndihmoi të kuptoni se si sulmet sulmojnë një bazë të dhënash duke përdorur një aplikacion të cenueshëm dhe si t’i shmangin ato, ne gjithashtu treguam se si të ndryshojmë prefiksin e Tabelës së të Dhënave të të Dhënave në WordPress duke përdorur një plugin dhe duke përdorur phpMyAdmin. Nëse po gaboni, ju lutemi na tregoni në seksionin e komenteve. Mos harroni ta ndani këtë artikull me miqtë tuaj.

Artikuj të tjerë të dobishëm,

 • Si të zgjedhim bazën e të dhënave të WordPress për të shpejtuar faqen tuaj
 • Si të çaktivizoni të gjitha shtojcat e WordPress nëse nuk mund të hyni në sitin tuaj
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector