Si të parandaloni lidhjet e nxehta të imazhit në WordPress?

04.06.2020
WordPress 'Si të parandaloni lidhjet e nxehta të imazhit në WordPress?
0 8 мин.

“A duhet t’i mbaj apo fshij lidhjet e figurave në WordPress?” Kjo është një pyetje për të cilën mund të debatohet për një kohë të gjatë.


Edhe nëse pasi keni zgjedhur hostimin e menaxhuar të WordPress, mund të keni mbajtur cilësimet e paracaktuar. Por imagjinoni, kur ngarkoni dhe futni një imazh në një artikull ose faqe, një lidhje shtohet automatikisht në vetë imazhin.

Dhe nëse vizitorët tuaj klikojnë në atë imazh në një artikull, ata do të zhvendosen në një faqe tjetër në internet ose në një faqe që shfaqin vetëm imazhin në madhësinë origjinale. Ndërsa në përgjithësi, imazhet janë të shkallëzuara që të përshtaten paisur me artikujt tuaj. Ky fenomen quhet lidhja hotlinking ose inline.

Parandaloni lidhjen e shpejtë të figurës në WordPress

Farë është hotlinking e imazhit?

Hotlinking, i njohur edhe si “vjedhje e bandës”, është një praktikë e pahijshme e kryer nga individë që krijojnë lidhje të drejtpërdrejta me përmbajtje (imazhe, video) të pritura në serverë të tjerë për të përdorur burimet e tyre llogaritëse dhe bandë..

Një shembull klasik përbëhet nga lidhje të drejtpërdrejta me përmbajtje multimedia në një server A që futen në faqet e internetit të servuara nga serveri B; shfletuesi i vizitorit që hyn në faqen e internetit në server B do të bëjë kërkesa HTTP në server A për të tërhequr burimet multimedia, duke shkaktuar CPU të humbur dhe bandwidth, dhe në fund të fundit para.

Si funksionon hotlinking?

Ju duhet të ktheheni në kodin HTML për të kuptuar së pari se si shfaqen imazhet në faqet e internetit.

Pa hyrë në detaje, HTML është një gjuhë e thjeshtë e strukturuar nga shënjimi: etiketat (në këtë rast etiketat HTML) kufizojnë çdo element të faqes në një mënyrë hierarkike, duke i përshtatur vlerat dhe duke sjellë atribute në përmbajtjen e tyre (gjerësia ose lartësia e imazh, ose teksti alternative që lejon përshkrimin e tij, për shembull).

Ekrani klasik i një imazhi realizohet me IMG etiketë për imazh dhe etiketë alt për përshkrim në kodin e një faqe të vendosur në një uebfaqe. Për shembull, ju lutemi merrni parasysh skenarët e mëposhtëm.

Kodi HTML i serverit Një faqe në internet:

”description”/

Një uebfaqe që kryen një lidhje lidhëse, kështu, thjesht vazhdon, duke përdorur në atribut src (që do të thotë burim) i etiketave të figurave, adresa e drejtpërdrejtë e imazheve tuaja.

Kjo është ajo që ne zakonisht bëjmë, për shembull, kur shfaqim imazhet tona nga faqet tona të internetit.

Kodi HTML i faqes së internetit të serverit B:

”description”/

Në fund, ju përfundoni me njërën prej imazheve tuaja të postuara në një faqe në internet që nuk është e juaja, pa autorizim nga ju, dhe kremja mbi tortë: kryesi i kësaj keqbërje është duke goditur bandën tuaj!

Si të zbuloni lidhjet e nxehta?

Kjo nuk është e qartë!

Ende mund të përdorni mjete të tilla si TinEye. Isshtë një zgjerim i shfletuesit të faqes në internet, i cili do të jetë në gjendje të kërkojë imazhe të ngjashme me atë që tregoni. Ajo funksionon shumë mirë, në kufirin e faqeve të internetit që indekson TinEye, dhe kërkon të kontrolloni të gjitha imazhet tuaja me dorë!

Zgjidhja tjetër është të automatizoni zbulimin e imazheve të ngarkuar nga një uebfaqe tjetër përveç juaji. Technshtë teknikisht më komplekse por funksionon shumë mirë.

Në parim, .htaccess skedari i serverit Apache është përgjegjës për përgjimin e imazheve përpara se ato të shfaqen.

Si të parandaloni lidhjet e nxehta në WordPress duke përdorur .htaccess

Le të shohim se si mund të parandaloni lidhjen e nxehtë në WordPress tuaj duke futur disa rreshta në .htaccess skedar në dosjen e rrënjës së dokumentit.

Hyni në platformën tuaj të pritjes, përdorni kredencialet tuaja të hyrjes në çdo program FTP (Unë jam duke përdorur Filezilla), shkoni te / Public_html / Access dhe hyr në tuaj .htaccess skedar.

Imagjinoni ndikimin që mund të ketë kjo lloj sjelljeje nëse disa nga imazhet tuaja shfaqen në forume me një trafik shumë të lartë?

Lidhu me FTP

Së pari, ju duhet të View / Edit (ose krijoni) skedarin .htaccess brenda direktorisë rrënjësore të faqes tuaj të internetit.

Lidhu me FTP 2

Pasi të hapet skedari, ngjitni rreshtat e mëposhtëm në fund dhe ruajeni skedarin:

RishkruajAnglisht në
RewriteCond "% {HTTP_REFERER}" "!^ $"
RewriteCond "% {HTTP_REFERER}" "!www.yourdomain.com" [NC]
RewriteRule "\ (Jpg | jpeg | png | gif | SVG). $"    "-" [F, NC]

Shënim: Mos harroni të zëvendësoni yourdomain.com me emrin dhe shtrirjen e faqes suaj të internetit.

 • Rreshti i parë shërben për të aktivizuar mod_rewrite.
 • Rreshti i dytë lejon referuesit bosh. Ju duhet ta aktivizoni këtë pasi disa vizitorë mund të përdorin një firewall personal ose një program antivirus që fshin informacionin e referuesit të faqes dërguar nga shfletuesi në internet.
 • Rreshti i tretë, nga ana tjetër, është ai që parandalon shkarkimin dhe lidhjen e nxehtë të përmbajtjes, kur HTTP_REFERER nuk është vendosur në mënyrë të qartë në yourdomain.com, i cili supozohet të jetë ai që duhet të mbrohet. Në këtë rast, është e nevojshme të zëvendësohet yourdomain.com  me emrin e domain që dëshironi të mbroni.
 • Rreshti i katërt specifikon shtesat e ndaluara, ato që pengohen nga lidhja e nxehtë.

Në këtë rast, mund të specifikoni çdo numër zgjatimesh të ndara nga “|” karakter. Gjithashtu, në këtë rast, krahasimi është rast i pandjeshëm dhe në rast të një ndeshje pozitive, kërkesa rishkruhet në një skedar të pavlefshëm, origjinimi i një gabimi 403.

Nga shfletuesi, duke ndjekur shembullin e serverave A dhe B bëri në fillim, faqen e internetit të ngarkuar nga serveri B do të duket se nuk ka përmbajtje të ngarkuar nga A. Përdorimi i serverit A gjerësia e bandës dhe CPU në këtë mënyrë bëhet e papërfillshme dhe e kufizuar vetëm në përpunimin e kërkesës nga motori i rishkrimit.

Përdorni Plugin për të Shmangur Hotlinking

Siç e dini ndoshta një plugin mund të zgjerojë funksionalitetin e faqes tuaj të internetit dhe kështu të parandalojë lidhjen e nxehtë në faqen tuaj të internetit. Këtu janë 2 prej shtojcave më të njohura në këtë fushë:

1. Siguria iThemes

Shtojcë sigurie iTheme

iThemes Security rregullon dobësitë e zakonshme, ndalon sulmet e automatizuara dhe siguron letrat kredenciale. Shtojca ka një sistem skanimi të malware, si dhe aftësinë për të ndjekur përdoruesit që bëjnë ndryshime të përmbajtjes, si dhe lidhje dhe shkëputje. Shumë veçori të tjera ju ndihmojnë të siguroni uebfaqen tuaj.

Duke përfunduar!

Për të parë nëse e keni bllokuar lidhjen e nxehtë përmes .htaccess ose shtojcë, provo faqen tënde në internet altlab.com, ku do të duhet të shkruani adresën e figurës. Nëse nuk shfaqet ose shfaqet imazhi që ju zgjidhni, lidhja kundërlidhjes do të jetë aktive.

A dini për mënyra të tjera për të hequr lidhjet nga imazhet e WordPress? Nëse po, ju lutemi ndani mënyrën tuaj për ta bërë atë në komentet më poshtë.

* Ky është një postim i ftuar nga Saud Razzak nga Cloudways.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector