Si të vendosni format Google në WordPress

A keni menduar ndonjëherë se si mund të futni formularët Google në faqen tuaj në WordPress në vend të një shtojce? Epo, është një proces krejtësisht i thjeshtë për të shtuar një formë Google në një sit të WordPress dhe ka më shumë funksionalitet sesa një shtojcë me forma normale.


Nëse shesni produkte ose shërbime në internet, atëherë duhet të merrni përshtypje / sugjerime nga klientët tuaj për të përmirësuar cilësinë e produktit tuaj dhe duke shtuar karakteristika. Për këtë, ju duhet një formë studimi ose një formë feedback-u. Më shumë se kaq, nëse doni një formë regjistrimi ose ndonjë formë tjetër ftese, atëherë duhet të keni nevojë për një plugin WordPress për atë.

Por para se të instaloni një plugin formularin WordPress, duhet të provoni Forma Google. Format e Google janë shumë më të mira se çdo plugin tjetër i formave WordPress. Format e Google janë të thjeshta për t’u përdorur dhe ju mund të krijoni çdo lloj forme pa asnjë kufizim.

Pse duhet të përdorni format Google?

Embed Google Forms

Forma e Google është një softuer falas me bazë në internet që ofrohet nga Google. Duke përdorur format e Google, ju lehtë mund të krijoni sondazhe në internet, kuize, formën e regjistrimit dhe mund të futni në faqen tuaj WordPress dhe madje mund ta ndani këtë me faqet tuaja të shumta.

Format e Google janë të thjeshta për t’u krijuar dhe ka shumë mundësi opsionesh të personalizuara sesa një plugin i formave të WordPress. Disa nga tiparet e shkëlqyera të formave të Google janë:

 • Mund të krijoni sondazhe në internet, formularë regjistrimi, kuize, sondazhe në internet, etj.
 • Mund të krijoni tekst me porosi, paragraf, opsione me zgjedhje të shumëfishtë dhe kutitë e kontrollit.
 • Duke përdorur zvarritjen e tyre & funksion rënie, ju lehtë mund të vendosni pyetje.
 • Shumë forma të modeleve në dispozicion.
 • Ju mund të mblidhni postë elektronike për pajtimtarët e gazetës.
 • Ju mund të përdorni shtesat e tyre për veçori më të fuqishme.
 • Edhe me shume.

Në këtë mësimdhënie, unë po tregoj se si të Vendosni Google Forms në faqen tuaj WordPress. Ka dy mënyra si mund të shtoni formën e Google në faqen tuaj të internetit:

 • Mund të krijoni direkt një formë google dhe të futeni në faqen tuaj WordPress dhe nuk keni nevojë për ndonjë plugin për këtë.
 • Mund të shtoni një formë google në faqen tuaj të internetit duke përdorur një shtojcë.

Si të vendosni format Google në WordPress?

Integrimi i formës së Google në WordPress është shumë i lehtë. Nëse tashmë keni një llogari Gmail, atëherë thjesht duhet të regjistroheni dhe të shkoni në Format Google. Formularët Google mund të jenë të dobishëm për opsione të formave të thjeshta, por nëse po kërkoni të krijoni forma më komplekse, që kanë logjikë të kushtëzuar, integrime pagese, etj., Mund ta shikoni këtë Alternativa e Formave Google.

Modele Google Form

Pasi të keni hapur faqen e formave të Google, duhet të zgjidhni një model modeli prej andej. Ekzistojnë disa tipe formash në dispozicion p.sh. formularin e kontaktit, ftesën e partisë, regjistrimin e ngjarjeve, kuize etj. Këto janë format e zakonshme që përdoren më së shumti. Nëse doni të shihni më shumë shabllone të formave të Google, klikoni në butonin shigjetë rënëse që shfaqet në atë fotografi.

Tani klikoni në çdo model që dëshironi të përdorni për formën tuaj. Për të krijuar një formë Google, së pari, jepni një titull formular dhe një përshkrim dhe pastaj filloni të shtoni fushat e formave. Si parazgjedhje, do të shihni fushën e pyetjeve me emrin, postën elektronike dhe numrin e telefonit. Për të shtuar një pyetje të re, klikoni në butonin plus. Ekzistojnë shumë mundësi opsionesh në dispozicion. Mund të shtoni imazhe dhe video në formularin Google dhe mund të ndani formularin bazuar në zgjedhjen tuaj.

Forma e modifikimit të formave të Google

Kjo formë ka karakteristikë inbuilt drag and drop. Nëse doni të zhvendosni një pyetje lart ose poshtë, thjesht tërhiqni pyetjen dhe lëshojeni kudo në formë. Nëse dëshironi të redaktoni një pyetje, thjesht klikoni mbi të dhe majtas.

Ndryshimi i sfondit të formës Google

Formdo formë e Google vjen me temën e tij të paracaktuar dhe ngjyrën e sfondit. Në rast se dëshironi të ndryshoni sfondin e formës së Google, klikoni në Paleta e ngjyrave dhe zgjidh një temë. Ka shumë tema në dispozicion për t’u përdorur ose mund të përdorni foton tuaj. 

Ndryshoni Cilësimet e Formave të Google

Kur të keni përfunduar redaktimin e formës, klikoni në Send butonin për të marrë kodin embed.

Pasi të keni klikuar në dërgoni butoni, do të shfaqet një kuti popup. Nga atje ju duhet të klikoni në opsionin embed dhe ju mund të ndryshoni madhësinë e formularit. Si parazgjedhje, madhësia e formularit është 760 PX / 500 PX dhe mund të ndryshoni madhësinë e formularit nëse dëshironi. Tani klikoni në lidhjen për të kopjuar kodin embed.

Kodi embed i formularit Google

Tani duhet të identifikoheni në pultin e administratorit tuaj të WordPress. Ju mund të shtoni formularin Google kudo në faqet tuaja të internetit, d.m.th., postime, header dhe footer. Për të futur formularin Google në faqen tuaj në WordPress, shkoni te Faqet> Shto nje te ri dhe kaloni në tekst redaktor. Pastaj thjesht ngjisni kodin atje.

shtoni formën e Google Embed në WordPress

Tani klikoni në publikoj për të ruajtur ndryshimet dhe mund të shikoni paraprakisht formularin duke klikuar në Ndryshimet e parashikimit për të parë formën e ngulitur të Google në WordPress.

Paraprakisht e Formularit Google

Tani ju keni ngulitur me sukses formën e Google në faqen tuaj WordPress.

Por problemi me thjesht ngulitjen e kodit në faqen tuaj të WordPress që forma e Google vjen me temën e tij të stilit të paracaktuar dhe nuk i përshtatet temës suaj të WordPress. Për më tepër, ju nuk mund të rregulloni formularin ashtu si dëshironi.

Kështu që këtu vjen Plugin Google Forms WordPress. Duke përdorur atë shtojcë, ju do të jeni në gjendje ta rregulloni këtë formë dhe mund ta merrni formën tuaj të Google në nivelin tjetër.

Pra, le të shohim se si t’i shtojmë format Google në sitin WordPress duke përdorur një shtojcë.

Si të integroni formën e Google në WordPress duke përdorur plugin

Shtojcë Google Word WordPress

Formularët Google është një plugin shumë i thjeshtë WordPress që merr një formë të botuar Google duke përdorur një postim personal ose kodin e shkurtër. Kjo shtojcë së pari heq HTML reperin Google dhe më pas e jep atë si formë HTML në faqen ose postimin tuaj. Kjo shtojcë shton më shumë mundësi shtesë që janë të nevojshme për formën tuaj, për shembull:

 • Ju mund të shtoni Google Captcha në formën tuaj për të parandaluar paraqitjet e formave spam
 • Ju mund të ndani formën në kolona
 • Pas dorëzimit të formularit, ai do t’i dërgojë email përdoruesit
 • Mund të shtoni URL të faqes konfirmuese me porosi
 • Ju mund të përdorni CSS porosi për formularin
 • edhe me shume…

Për të përdorur këtë shtojcë, shkarkoni së pari Formularët Google WordPress plugin dhe instaloni atë. Pas aktivizimit të tij, mund të shihni opsionin Google Forms në pultin e administratorit tuaj WordPress.

Instaloni format Google

Pastaj klikoni në Shto Formën e Re të Google për të ngulitur formën paraprake të Google në faqen tuaj WordPress. Nëse keni krijuar formularë, atëherë klikoni në format Google për të parë format që keni krijuar.

Formularët më të vjetër të Google

Nga atje, klikoni në Dërgoni formularin butonin si keni bërë të njëjtën gjë për versionin më të ri të formave të Google. Pasi të klikoni në të, do të merrni një lidhje të përbashkët, por nuk do të klikoni në embed.

Dërgoni formën e vjetër të Google

Tani thjesht kopjoni URL-në dhe kthehuni në pultin e administratorit të WordPress-it, ku e keni lënë. Shko tek Formularët Google> Shtoni një Formular të ri Google.

Cilësimet e formës Google WordPress

Në fushën e formularit URL, shkruani lidhjen tuaj të formularit Google që sapo keni krijuar duke përdorur format e vjetra të Google. Pastaj klikoni në publikoj për të ruajtur cilësimet.

Tjetra, mund të shtoni opsionale Konfirmoni URL-në gjithashtu. Mund të jetë ose një faqe konfirmimi ose faqe falënderimi siç dëshironi. Duke shtuar një URL të faqes në Firmën e URL-së, një përdorues do të ridrejtohet në atë faqe pasi të plotësojë me sukses këtë formë të Google në faqen tuaj.

Për atributin e stilit të faqes së konfirmimit, ju mund të përcaktoni se si do të paraqitet faqja e konfirmimit. Ju mund ta vendosni atë Asnje, Redirect ose AJAX. Nëse nuk vendosni asnjë, atëherë nuk do t’ju ridrejtojë në asnjë faqe dhe nëse e vendosni atë në Redirect, atëherë do t’ju ridrejtojë tek faqja e URL-së të ridrejtuar pas paraqitjes së formularit.

Publikimi i Formave të Google në faqen tuaj të WordPress

Tani ju keni ngulitur formën e Google në faqen tuaj WordPress, tani është koha për ta publikuar atë. Gjëja e mirë për format Google është që ju nuk keni nevojë të kopjoni URL-në e formularit Google, mund të shtoni drejtpërdrejt formën e Google në faqen tuaj të WordPress duke përdorur kodet e shkurtra. Pasi të keni krijuar forma të Google dhe t’i futni në faqen tuaj në WordPress, shkoni te format Google në tastierën tuaj të WordPress. Aty do të shihni sa forma keni krijuar. Për shembull, unë kam krijuar një Formular të Ftesës së Partisë dhe do ta shtoj në faqen time.

Shkurti i formës Google

Për të shtuar një formë Google në faqen tuaj në WordPress, kopjoni këtë kod të shkurtër dhe ngjitni kudo në faqen ose postimin tuaj.

Kodi i formularit Google

Tani mund të shikoni faqen tuaj për të kontrolluar se si duket formulari. Nëse keni harruar të shtoni ndonjë pyetje në formën tuaj të Google ose keni nevojë ta modifikoni atë, mund ta bëni duke edituar formularin origjinal të Google. Le të kontrollojmë se si duket forma.

Vendosni format Google në WordPress

Si të shikoni dhe menaxhoni përgjigjet e formës Google

Pasi të keni shtuar me sukses formën e Google në faqen tuaj në WordPress, ju mund të pyesni veten se si të shikoni përgjigjet e formularit. Epo, është shumë e lehtë. Së pari, duhet të shkoni në formën tuaj të Google që jeni duke përdorur aktualisht në faqen tuaj WordPress dhe më pas të klikoni në formular.

Nëse jeni duke përdorur formularin e vjetër të Google, atëherë mund të shihni përgjigjet e formës nga shiriti i sipërm i menusë.

Përgjigjet e vjetra të formularit Google

Pasi të shkoni në formën tuaj, klikoni mbi përgjigjet> Shikoni përgjigjet të kontrolloni se kush i është përgjigjur formës tuaj. Përgjigja e formularit do të shfaqet në Spreadsheets Google. Nga atje, ju mund të shihni se çfarë njerëzit iu përgjigjën formës tuaj. Këtu është një shembull i përgjigjeve të “Formës së Ftesës së Partisë” që kam përdorur. Nëse dëshironi të shkarkoni fletën e përgjigjes, mund ta shkarkoni duke shkuar skedar> Shkarkoni si...

Fleta e Përgjigjes së Formularit Google

Në rast se doni të ndryshoni destinacionin e përgjigjes nga forma, thjesht mund të ndryshoni duke shkuar përgjigjet> Ndryshoni Destinacionin e Përgjigjes dhe krijoni një Spreadsheets të reja. Ky është një karakteristikë shumë e dobishme nëse doni të bëni sondazhe ose të ngjashme me çdo muaj, mund të krijoni Spreadsheets të reja çdo muaj dhe do të merrni përgjigje në Spreadsheets të veçanta.

Ju gjithashtu mund të shikoni Përmbledhjen e përgjigjeve duke shkuar përgjigjet> Përmbledhje e përgjigjeve. Ky opsion do të tregojë statistikat e formës tuaj.

Nëse nuk doni më të pranoni përgjigje nga forma, mund ta fikni formularin dhe ai do të jetë i padukshëm për përdoruesit.

përfundim

Nga përvoja ime personale, mund të them se format Google janë shumë më të mira se çdo plugins të tjera të formave të WordPress. Shumica e shtojcave të formave të WordPress vijnë me karakteristika të kufizuara dhe për të zgjatur çdo funksion, duhet të blini shtesa shtesë, por mund t’i përdorni ato mundësi falas me formën e Google. Për më tepër, format Google nuk përdoren vetëm si formë kontakti, por edhe formulari i sondazheve në internet, forma e ftesës, formulari i provave etj..

Duhen vetëm disa minuta për të futur format Google në WordPress dhe ju mund t’i përdorni pa asnjë kufizim.

Shpresoj se ky tutorial ju ndihmoi të ngulitni format Google në faqen tuaj në WordPress. Nëse keni ndonjë problem me shtimin e formave të Google në faqen tuaj të WordPress, ju lutemi lini një koment më poshtë.

Artikuj të lidhur,

 • 7 Shtojcat më të mira të Google Analytics për WordPress
 • Si të Konfiguroni Shiritin e Njoftimeve për Cookie në WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map