Γιατί το WordPress είναι φοβερό (και πώς να ξεκινήσετε με το σχεδιασμό και τη βελτιστοποίηση ενός πλήρως νόμιμου ιστότοπου)

Μπλε WordPress


Εάν θέλετε να σχεδιάσετε έναν επαγγελματικό ιστότοπο ή ιστολόγιο (ειδικά έναν ιστότοπο φιλικό προς το SEO), WordPress είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Το WordPress είναι 100% δωρεάν και διαθέτει πάνω από 24% ιστότοπους. Υπάρχει εκπληκτική επιλογή θεμάτων, φιλοξενίας, προσθηκών (για προσθήκη λειτουργικότητας) και το ίδιο το WordPress είναι πολύ εύκολο να το μάθετε. Σχεδιάζω και βελτιστοποιώ ιστότοπους WordPress από το 2011 και θα δείξω γιατί το WordPress είναι καταπληκτικό, καθώς και συμβουλές για να ξεκινήσετε με τομείς, φιλοξενία, θέματα και άλλους πόρους.

Συνιστώ σίγουρα το WordPress.org μέσω του WordPress.com, καθώς αυτό σας δίνει τον πλήρη έλεγχο του ιστότοπού σας και της πρόσβασης σε αυτόν σημαντικές προσθήκες (συν άλλες επιλογές). Παρόλο που είναι λίγο πιο περίπλοκο στη ρύθμιση, μπορείτε πάντα προσλάβετε έναν freelancer WordPress προγραμματιστή για $ 40 / ώρα.

Το ένα πράγμα που έμαθα για το WordPress, είναι ότι υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες τόσο από την άποψη του ιστότοπου όσο και από την άποψη του SEO. Υπάρχουν τόνοι Θέματα WordPress για βελτιστοποίηση SEO για να διαλέξετε το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως στις μοναδικές ανάγκες του ιστότοπού σας και στις ανάγκες SEO. Καταλαβαίνω επίσης ότι υπάρχουν πολλές πληροφορίες εκεί έξω, και η καμπύλη μάθησης μπορεί να είναι αρκετά απότομη για κάποιον που είναι καινούργιος στη συνεργασία με το WordPress, πόσο μάλλον νέο στο SEO.

Ακολουθούν ορισμένοι πόροι που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε…

  • Λίστα ελέγχου 10 βημάτων για το σχεδιασμό του ιστότοπού σας στο WordPress
  • Μετεγκατάσταση του υπάρχοντος ιστότοπού σας στο WordPress

1. Φιλοξενία WordPress
Η απόκτηση τομέα και φιλοξενίας είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός ιστότοπου. Προτείνω το πρόγραμμα GoGeek του SiteGround (11,95 $ / μήνα), καθώς κάνει τον ιστότοπό σας να φορτώνεται γρήγορα ΚΑΙ λαμβάνετε υποστήριξη προτεραιότητας. Εάν έχετε χαμηλό προϋπολογισμό, έχουν το πρόγραμμα StartUp (3,95 $ / μήνα) και το GrowBig (5,95 / μήνα). Το SiteGround έχει την καλύτερη υποστήριξη εκεί έξω, καθώς και ένα δωρεάν όνομα τομέα.

2. Θέματα WordPress
Αυτά είναι τα ίδια με τα πρότυπα ιστότοπων, μόνο τα περισσότερα θέματα WordPress είναι εξαιρετικά ευέλικτα και μπορούν να προσαρμοστούν σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν τόνοι θεμάτων WordPress εκεί έξω, και μερικά είναι καλύτερα από άλλα. Προτείνω να ξεκινήσετε με αυτά τα κορυφαία θεματικά καταστήματα:

3. Πρόσθετα WordPress
Πρόσθετα WordPress είναι σαν εφαρμογές για smartphone. Προσθέτουν λειτουργικότητα στον ιστότοπό σας που ενδέχεται να μην είναι ενσωματωμένο στο θέμα του WordPress (μπορεί να είναι σχεδιασμός, SEO, Google Analytics, κουμπιά κοινωνικών μέσων κ.λπ.). Και όπως οι εφαρμογές, υπάρχουν χιλιάδες προσθήκες WordPress εκεί έξω. Αλλά για να το κάνουμε εύκολο, εδώ είναι τα πρόσθετα που προτείνω να ξεκινήσετε με:

4. SEO (Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης)
Ο Matt Cutts (επικεφαλής του spam στο Google) λέει ότι το WordPress φροντίζει περίπου το 90% των μηχανικών SEO – ένα τεχνικό μέρος του SEO. Υπάρχει κάτι λίγο στο SEO, οπότε οτιδήποτε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε είναι καλό. Υπάρχουν επίσης τόνοι προσθηκών WordPress, εργαλείων και πόρων εκεί έξω. Ακολουθούν μερικά μαθήματα SEO SEO που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε…

5. Blogging
Το WordPress δημιουργήθηκε αρχικά ως πλατφόρμα blogging, ωστόσο με την πάροδο των ετών εξελίχθηκε σε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ιστότοπων, ιστολογίων και ιστοτόπων που έχουν ιστολόγια. Μπορείτε να προσθέσετε εύκολα σελίδες και αναρτήσεις ιστολογίου, να χρησιμοποιήσετε κατηγορίες / ετικέτες για να οργανώσετε άρθρα και να τα προσαρμόσετε ώστε να φαίνονται εξαιρετικά ωραία. Αυτό το άρθρο θα βοηθήσει τόσο στο blogging όσο και στο σχεδιασμό…

6. Σχεδιασμός
«Μπορεί το WordPress να το κάνει αυτό;» Είναι η πιο κοινή ερώτηση που ακούω και δεν είχα ειλικρινά ποτέ να πω όχι. Σχεδόν όλα τα θέματα WordPress έχουν ενσωματωμένες λειτουργίες όπως χαρτοφυλάκια, κοινωνικά μέσα, φόρμες επαφών, ρυθμιστικά και άλλες λειτουργίες. Εάν ένα θέμα δεν το έχει, πιθανότατα να υπάρχει ένα πρόσθετο.
7. Λειτουργικότητα
Από την προσθήκη περιεχομένου έως την ενσωμάτωση βίντεο στο YouTube, μέχρι την πώληση προϊόντων μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου και την ενσωμάτωση ενός ενημερωτικού δελτίου, το WordPress μπορεί να χειριστεί σχεδόν οτιδήποτε.
8. Λιγότερη κωδικοποίηση
Μόλις ο ιστότοπός σας ρυθμιστεί στο WordPress, θα επεξεργαστείτε τον ιστότοπό σας στον πίνακα ελέγχου του WordPress. Ο πίνακας ελέγχου διευκολύνει την προσθήκη και επεξεργασία περιεχομένου χωρίς να γνωρίζει τον κωδικό. Ωστόσο, η εκμάθηση HTML και CSS θα είναι πολύ χρήσιμη. Μπορείτε να το μάθετε στα σχολεία του W3:

9. Κοινότητα και υποστήριξη
Η δωρεάν βοήθεια WordPress είναι εύκολη. Φόρουμ WordPress μπορεί να σας πει ακριβώς πώς να επιλύσετε τα περισσότερα προβλήματα. Πολλά θέματα WordPress έρχονται επίσης με το δικό τους φόρουμ υποστήριξης και επειδή το WordPress χρησιμοποιείται ευρέως υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικά βίντεο στο Youtube.
10. Η πληρωμένη βοήθεια είναι γύρω από τη γωνία
Η εύρεση ενός σχεδιαστή WordPress είναι εύκολη (παλιότερα ήμουν ακόμα σε κάποια σχέδια σχεδίασης). Ρίξτε μια ματιά στους σχεδιαστές του WordPress στο Upwork – μπορείτε να φιλτράρετε τους ελεύθερους επαγγελματίες σας με κριτικές, τιμές κ.λπ..

11. Το WordPress είναι δωρεάν
Κάθε ιστότοπος έχει χρεώσεις τομέα και φιλοξενίας, αλλά το ίδιο το WordPress είναι εντελώς δωρεάν. Το ίδιο ισχύει και για την πλειονότητα των προσθηκών WordPress. Μπορείτε ακόμη και να βρείτε πολλά δωρεάν θέματα WordPress, ωστόσο θα ήθελα να διατηρήσω ένα premium θέμα δεδομένου ότι ο προγραμματιστής θέματος πληρώνεται – οπότε θα βεβαιωθούν ότι το θέμα είναι νόμιμο. Το κύριο κόστος δημιουργίας ενός ιστότοπου είναι ο χρόνος σας.
12. Η έναρξη είναι εύκολη
Ξεκινήστε μεταβαίνοντας στο SiteGround για να αποκτήσετε τον τομέα και τη φιλοξενία σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα θέμα WordPress που ταιριάζει στις ανάγκες του σχεδιασμού σας (δείτε το StudioPress, Zigzagpress, Web Savvy Marketing). Ίσως θελήσετε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό του WordPress όταν επιλέγετε το θέμα σας, αλλά αυτά τα θεματικά καταστήματα που ανέφερα είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε το WordPress και το θέμα σας στον λογαριασμό SiteGround και, στη συνέχεια, είστε έτοιμοι να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας και να ξεκινήσετε τη δημιουργία.

Γνωρίζω ότι υπάρχει μια καμπύλη μάθησης για τη χρήση του WordPress. Αν και δεν κάνω δωρεάν διαβουλεύσεις, είμαι πάντα χαρούμενος να απαντήσω σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε στην ενότητα σχολίων! Απλώς ρίξτε μου μια γραμμή και θα επικοινωνήσω μαζί σας συνήθως σε μία ή δύο μέρες. Καλή τύχη με τον ιστότοπό σας!

Στην υγειά σας,

Τομ υπογραφή

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map