Zakaj je WordPress super (in kako začeti z oblikovanjem in optimizacijo popolnoma zakonitega spletnega mesta)

WordPress Blue


Če želite oblikovati profesionalno spletno mesto ali blog (predvsem tisto, ki je SEO prijazen), WordPress je odlična izbira.

WordPress je 100% brezplačen in pooblasti več kot 24% spletnih mest. Na voljo je neverjetna izbira tem, gostovanje, vtičniki (za dodajanje funkcionalnosti) in sam WordPress se lahko naučite. Ustvarjam in optimiziram spletna mesta WordPress od leta 2011 in pokazal bom, zakaj je WordPress super, poleg tega pa tudi nasvete za začetek uporabe domen, gostovanja, tem in drugih virov.

Definitivno priporočam WordPress.org prek WordPress.com, saj vam s tem omogočite popoln nadzor nad vašo spletno stranjo in dostop do nje pomembni vtičniki (plus druge možnosti). Čeprav je nastavitev nekoliko bolj zapletena, lahko vedno najemite samostojnega razvijalca WordPress za 40 dolarjev na uro.

Edina stvar, ki sem se je naučil o WordPressu, je, da obstaja več možnosti tako s strani spletnega oblikovanja kot tudi z vidika SEO. Obstaja na tone SEO-optimizirane teme za WordPress, med katerimi lahko izbirate ki ga je mogoče popolnoma prilagoditi vašim edinstvenim oblikovanjem spletnega mesta in SEO potrebam. Prav tako razumem, da je tam veliko informacij, krivulja učenja pa je lahko precej strma za nekoga, ki je nov za delo z WordPressom, kaj šele nov za SEO.

Tukaj je nekaj virov, ki vam bodo pomagali začeti…

  • 10-stopenjski kontrolni seznam za oblikovanje vašega spletnega mesta WordPress
  • Preseljevanje obstoječega spletnega mesta na WordPress

1. Gostovanje WordPressa
Pridobivanje domene in gostovanje je prvi korak k izdelavi spletnega mesta. Priporočam načrt GoGeek SiteGround (11,95 USD / mesec), saj se vaše spletno mesto hitro naloži in prejmete prednostno podporo. Če imate težek proračun, imata načrt StartUp (3,95 USD / mesec) in GrowBig (5,95 / mesec). SiteGround ima najboljšo podporo tam, poleg tega dobite brezplačno ime domene.

2. WordPress teme
To so iste stvari kot predloge spletnih strani, le večina tem WordPress je zelo prilagodljivih in jih je mogoče zelo prilagoditi. Zunaj je več WordPress tem, nekatere pa so boljše od drugih. Predlagam, da začnete s temi vrhunskimi trgovinami s temami:

3. Vtičniki za WordPress
WordPress vtičniki so kot aplikacije za pametne telefone. Na vašem spletnem mestu dodajo funkcionalnost, ki morda ni vgrajena v vašo WordPress temo (to so lahko dizajn, SEO, Google Analytics, gumbi socialnih medijev itd.). In kot aplikacije, je tam na tisoče vtičnikov WordPress. Za lažjo uporabo pa je naslednji vtičniki, ki jih priporočam:

4. SEO (optimizacija iskalnikov)
Matt Cutts (vodja neželene pošte v Googlu) pravi, da WordPress skrbi za približno 90% SEO mehanike – tehnični del SEO. SEO je kar nekaj, zato je vse, za kar vam ni treba skrbeti, dobra stvar. Na voljo so tudi množice WordPress vtičnikov, orodij in virov. Tu je nekaj tečajev za WordPress SEO, ki vam bodo pomagali začeti…

5. Blogging
WordPress je bil prvotno zasnovan kot platforma za bloganje, vendar se je z leti razvil v sistem za upravljanje vsebin, ki se uporablja za gradnjo spletnih strani, blogov in spletnih mest, ki imajo bloge. Strani in objave v blogu lahko dodate z lahkoto, uporabite kategorije / oznake za organiziranje člankov in jih prilagodite tako, da izgledajo zelo lepo. Ta članek bo pomagal pri bloganju in oblikovanju …

6. Oblikovanje
“Ali lahko WordPress to stori?” To je najpogostejše vprašanje, ki ga slišim in iskreno nikoli nisem moral reči ne. Skoraj vse WordPress teme imajo vgrajene funkcije, kot so portfelji, socialni mediji, kontaktni obrazci, drsniki in druge funkcije. Če tema nima, je verjetno vtičnik.
7. Funkcionalnost
Od dodajanja vsebine do vdelave YouTubovih videoposnetkov, vse do prodaje izdelkov prek e-trgovine in vključevanja glasila, WordPress lahko reši skoraj vse.
8. Manj kodiranja
Ko je vaše spletno mesto nastavljeno v WordPressu, boste spletno mesto urejali na nadzorni plošči WordPress. Na nadzorni plošči je preprosto dodajanje in urejanje vsebine, ne da bi vedeli kodo. Vendar bo učenje HTML in CSS zelo koristno. Tega se lahko naučite na šolah W3:

9. Skupnost in podpora
Brezplačna pomoč za WordPress je enostavna. Forumi za WordPress vam lahko natančno pove, kako odpraviti večino težav. Številne teme WordPress prihajajo tudi z lastnim forumom za podporo, in ker se WordPress pogosto uporablja, je na Youtube na tisoče video vadnic.
10. Plačana pomoč je okoli vogala
Iskanje oblikovalca WordPressa je enostavno (včasih sem bil takšen in še vedno se ukvarjam z nekaterimi oblikovalskimi projekti). Oglejte si WordPress-ove oblikovalce v programu Upwork – svoje samostojne strokovnjake lahko filtrirate po pregledih, cenah itd. Tako sem razvijal spletna mesta, ki so bila zunaj moje ravni spretnosti.

11. WordPress je brezplačen
Vsako spletno mesto ima pristojbine za domeno in gostovanje, sam WordPress pa je popolnoma brezplačen. Tako je tudi večina WordPress vtičnikov. Lahko najdete celo veliko brezplačnih tem WordPress, vendar bi se držal premium teme, saj razvijalec teme plačuje – zato bodo poskrbeli, da je tema zakonita. Glavni strošek izdelave spletnega mesta je vaš čas.
12. Zagon je enostaven
Začnite tako, da obiščete SiteGround, da dobite svojo domeno in gostovanje. Nato izberite temo WordPress, ki ustreza vašim oblikovalskim potrebam (preverite StudioPress, Zigzagpress, Web Savvy Marketing). Pri izbiri teme se boste morda želeli posvetovati s strokovnjakom za WordPress, vendar so tiste prodajalne tematik, ki sem jih naštela, dobro mesto za začetek. Nato namestite WordPress in svojo temo v svoj račun SiteGround, nato pa ste pripravljeni, da se prijavite na svoje spletno mesto in začnete ustvarjati.

Vem, da je uporaba WordPressa krivulja učenja. Čeprav ne opravljam nobenih brezplačnih posvetovanj, vedno z veseljem odgovorim na vsa vprašanja v razdelku s komentarji! Samo vrni mi vrstico in ponavadi se vrnem k tebi čez dan ali dva. Vso srečo z vašo spletno stranjo!

Na zdravje,

Tom Podpis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map