Защо WordPress е страхотен (и как да започнете с проектирането и оптимизирането на напълно легитимен уебсайт)

03.06.2020
WordPress 'Защо WordPress е страхотен (и как да започнете с проектирането и оптимизирането на напълно легитимен уебсайт)
0 6 мин.

WordPress Blue


Ако искате да създадете професионален уебсайт или блог (особено този, който е SEO-приятелски), WordPress е отличен избор.

WordPress е 100% безплатен и разполага с 24% от уебсайтовете. Има невероятна селекция от теми, хостинг, плъгини (за добавяне на функционалност), а самият WordPress се научава доста лесно. От 2011 г. проектирам и оптимизирам WordPress сайтове и ще покажа защо WordPress е страхотен, плюс съвети за започване на работа с домейни, хостинг, теми и други ресурси.

Определено препоръчвам WordPress.org над WordPress.com, тъй като това ви дава пълен контрол върху вашия уеб сайт и достъп до важни плъгини (плюс други опции). Въпреки че е малко по-сложно за настройка, винаги можете наемете програмист на WordPress на свободна практика за $ 40 / час.

Единственото нещо, което научих за WordPress, е, че има безкрайни възможности както от уеб дизайн, така и от SEO гледна точка. Има тонове SEO-оптимизирани теми за WordPress, от които да избирате която може да бъде напълно персонализирана според вашия уникален дизайн на уебсайтове и SEO нужди. Също така разбирам, че има много информация навън и кривата на обучение може да бъде доста стръмна за някой, който е нов за работа с WordPress, камо ли нов за SEO.

Ето някои ресурси, които да ви помогнат да започнете …

 • 10-стъпка контролен списък за проектиране на вашия WordPress сайт
 • Мигриране на съществуващия ви уебсайт към WordPress

1. Хостинг на WordPress
Получаването на домейн и хостинг е първата стъпка към изграждането на уебсайт. Препоръчвам план на GoGeek на SiteGround ($ 11.95 на месец), тъй като той улеснява зареждането на уебсайта Ви и получавате приоритетна поддръжка. Ако имате малък бюджет, те имат план за стартиране ($ 3.95 / месец) и GrowBig (5.95 / месец). SiteGround има най-добрата поддръжка там, плюс това получавате безплатно име на домейн.

2. WordPress теми
Това са едно и също нещо като шаблоните на уебсайтове, само повечето теми на WordPress са супер гъвкави и могат да бъдат силно персонализирани. Има много теми на WordPress, а някои са по-добри от други. Предлагам да започнете с тези най-добрите магазини за теми:

3. WordPress приставки
WordPress плъгини са като приложения за смартфони. Те добавят функционалност към вашия уебсайт, която може да не е вградена в темата ви за WordPress (това може да бъде дизайн, SEO, Google Analytics, бутони за социални медии и т.н.). И като приложения, има хиляди WordPress плъгини там. Но за да е лесно, ето плъгините, които препоръчвам да започнете с:

4. SEO (оптимизация за търсачки)
Мат Кътс (ръководител на спама в Google) казва, че WordPress се грижи за около 90% от SEO механиката – техническа част от SEO. Има доста малко SEO, така че всичко, за което не трябва да се притеснявате, е добро нещо. Има и много WordPress плъгини, инструменти и ресурси там. Ето няколко ръководства за WordPress SEO, които ще ви помогнат да започнете …

5. Блог
Първоначално WordPress е изграден като платформа за блогове, но през годините се развива в система за управление на съдържанието, използвана за изграждане на уебсайтове, блогове и уебсайтове, които имат блогове. Можете лесно да добавяте страници и публикации в блогове, да използвате категории / маркери, за да организирате статии и да ги персонализирате, за да изглеждат супер хубаво. Тази статия ще помогне както за блоговете, така и за дизайна …

6. Дизайн
„Може ли WordPress да направи това?“ Това е най-често срещаният въпрос, който чувам и честно казано никога не ми се е налагало да казвам „не“. Почти всички теми на WordPress имат вградени функции като портфейли, социални медии, формуляри за контакти, плъзгачи и други функции. Ако една тема няма такава, вероятно плъгин има.
7. Функционалност
От добавяне на съдържание до вграждане на видеоклипове в YouTube, чак до продажба на продукти чрез електронна търговия и интегриране на бюлетин, WordPress може да се справи почти с всичко.
8. По-малко кодиране
След като уебсайтът ви е настроен в WordPress, ще редактирате сайта си в таблото за управление на WordPress. Таблото за управление улеснява добавянето и редактирането на съдържание, без да се знае код. Въпреки това, изучаването на HTML и CSS ще бъде много полезно. Можете да научите това в W3 Schools:

9. Общност и поддръжка
Безплатна помощ за WordPress е лесно да дойде. Форуми за WordPress може да ви каже точно как да коригирате повечето проблеми. Много теми на WordPress също се предлагат със собствен форум за поддръжка и тъй като WordPress е широко използван, има хиляди видео уроци в Youtube.
10. Платена помощ е около ъгъла
Намирането на дизайнер на WordPress е лесно (преди бях такъв и все още вземам някои дизайнерски проекти). Вижте дизайнерите на WordPress за Upwork – можете да филтрирате вашите фрийлансъри чрез прегледи, цени и т.н..

11. WordPress е безплатен
Всеки уебсайт има такси за домейн и хостинг, но самият WordPress е абсолютно безплатен. Така са и повечето WordPress плъгини. Можете дори да намерите много безплатни теми за WordPress, но аз бих се придържал към премиум тема, тъй като разработчикът на теми се плаща – така че те ще се уверят, че темата е законна. Основната цена за създаването на уебсайт е вашето време.
12. Първото стартиране е лесно
Започнете, като отидете на SiteGround, за да получите вашия домейн и хостинг. След това изберете тема на WordPress, която отговаря на вашите дизайнерски нужди (вижте StudioPress, Zigzagpress, Web Savvy Marketing). Може да искате да се консултирате с експерт по WordPress, когато избирате вашата тема, но тези магазини за теми, които изброих, са добро място за стартиране. След това инсталирайте WordPress и вашата тема в профила си на SiteGround, след което сте готови да влезете в сайта си и да започнете да създавате.

Знам, че има крива на обучение към използването на WordPress. Въпреки че не правя никакви безплатни консултации, винаги се радвам да отговарям на всички въпроси, които имате в секцията за коментари! Просто ми пуснете една линия и аз ще се свържа с вас обикновено след ден или два. Успех с вашия уебсайт!

Наздраве,

Подпис на Том

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector