Защо WordPress е страхотен (и как да започнете с проектирането и оптимизирането на напълно легитимен уебсайт)

WordPress Blue


Ако искате да създадете професионален уебсайт или блог (особено този, който е SEO-приятелски), WordPress е отличен избор.

WordPress е 100% безплатен и разполага с 24% от уебсайтовете. Има невероятна селекция от теми, хостинг, плъгини (за добавяне на функционалност), а самият WordPress се научава доста лесно. От 2011 г. проектирам и оптимизирам WordPress сайтове и ще покажа защо WordPress е страхотен, плюс съвети за започване на работа с домейни, хостинг, теми и други ресурси.

Определено препоръчвам WordPress.org над WordPress.com, тъй като това ви дава пълен контрол върху вашия уеб сайт и достъп до важни плъгини (плюс други опции). Въпреки че е малко по-сложно за настройка, винаги можете наемете програмист на WordPress на свободна практика за $ 40 / час.

Единственото нещо, което научих за WordPress, е, че има безкрайни възможности както от уеб дизайн, така и от SEO гледна точка. Има тонове SEO-оптимизирани теми за WordPress, от които да избирате която може да бъде напълно персонализирана според вашия уникален дизайн на уебсайтове и SEO нужди. Също така разбирам, че има много информация навън и кривата на обучение може да бъде доста стръмна за някой, който е нов за работа с WordPress, камо ли нов за SEO.

Ето някои ресурси, които да ви помогнат да започнете …

  • 10-стъпка контролен списък за проектиране на вашия WordPress сайт
  • Мигриране на съществуващия ви уебсайт към WordPress

1. Хостинг на WordPress
Получаването на домейн и хостинг е първата стъпка към изграждането на уебсайт. Препоръчвам план на GoGeek на SiteGround ($ 11.95 на месец), тъй като той улеснява зареждането на уебсайта Ви и получавате приоритетна поддръжка. Ако имате малък бюджет, те имат план за стартиране ($ 3.95 / месец) и GrowBig (5.95 / месец). SiteGround има най-добрата поддръжка там, плюс това получавате безплатно име на домейн.

2. WordPress теми
Това са едно и също нещо като шаблоните на уебсайтове, само повечето теми на WordPress са супер гъвкави и могат да бъдат силно персонализирани. Има много теми на WordPress, а някои са по-добри от други. Предлагам да започнете с тези най-добрите магазини за теми:

3. WordPress приставки
WordPress плъгини са като приложения за смартфони. Те добавят функционалност към вашия уебсайт, която може да не е вградена в темата ви за WordPress (това може да бъде дизайн, SEO, Google Analytics, бутони за социални медии и т.н.). И като приложения, има хиляди WordPress плъгини там. Но за да е лесно, ето плъгините, които препоръчвам да започнете с:

4. SEO (оптимизация за търсачки)
Мат Кътс (ръководител на спама в Google) казва, че WordPress се грижи за около 90% от SEO механиката – техническа част от SEO. Има доста малко SEO, така че всичко, за което не трябва да се притеснявате, е добро нещо. Има и много WordPress плъгини, инструменти и ресурси там. Ето няколко ръководства за WordPress SEO, които ще ви помогнат да започнете …

5. Блог
Първоначално WordPress е изграден като платформа за блогове, но през годините се развива в система за управление на съдържанието, използвана за изграждане на уебсайтове, блогове и уебсайтове, които имат блогове. Можете лесно да добавяте страници и публикации в блогове, да използвате категории / маркери, за да организирате статии и да ги персонализирате, за да изглеждат супер хубаво. Тази статия ще помогне както за блоговете, така и за дизайна …

6. Дизайн
„Може ли WordPress да направи това?“ Това е най-често срещаният въпрос, който чувам и честно казано никога не ми се е налагало да казвам „не“. Почти всички теми на WordPress имат вградени функции като портфейли, социални медии, формуляри за контакти, плъзгачи и други функции. Ако една тема няма такава, вероятно плъгин има.
7. Функционалност
От добавяне на съдържание до вграждане на видеоклипове в YouTube, чак до продажба на продукти чрез електронна търговия и интегриране на бюлетин, WordPress може да се справи почти с всичко.
8. По-малко кодиране
След като уебсайтът ви е настроен в WordPress, ще редактирате сайта си в таблото за управление на WordPress. Таблото за управление улеснява добавянето и редактирането на съдържание, без да се знае код. Въпреки това, изучаването на HTML и CSS ще бъде много полезно. Можете да научите това в W3 Schools:

9. Общност и поддръжка
Безплатна помощ за WordPress е лесно да дойде. Форуми за WordPress може да ви каже точно как да коригирате повечето проблеми. Много теми на WordPress също се предлагат със собствен форум за поддръжка и тъй като WordPress е широко използван, има хиляди видео уроци в Youtube.
10. Платена помощ е около ъгъла
Намирането на дизайнер на WordPress е лесно (преди бях такъв и все още вземам някои дизайнерски проекти). Вижте дизайнерите на WordPress за Upwork – можете да филтрирате вашите фрийлансъри чрез прегледи, цени и т.н..

11. WordPress е безплатен
Всеки уебсайт има такси за домейн и хостинг, но самият WordPress е абсолютно безплатен. Така са и повечето WordPress плъгини. Можете дори да намерите много безплатни теми за WordPress, но аз бих се придържал към премиум тема, тъй като разработчикът на теми се плаща – така че те ще се уверят, че темата е законна. Основната цена за създаването на уебсайт е вашето време.
12. Първото стартиране е лесно
Започнете, като отидете на SiteGround, за да получите вашия домейн и хостинг. След това изберете тема на WordPress, която отговаря на вашите дизайнерски нужди (вижте StudioPress, Zigzagpress, Web Savvy Marketing). Може да искате да се консултирате с експерт по WordPress, когато избирате вашата тема, но тези магазини за теми, които изброих, са добро място за стартиране. След това инсталирайте WordPress и вашата тема в профила си на SiteGround, след което сте готови да влезете в сайта си и да започнете да създавате.

Знам, че има крива на обучение към използването на WordPress. Въпреки че не правя никакви безплатни консултации, винаги се радвам да отговарям на всички въпроси, които имате в секцията за коментари! Просто ми пуснете една линия и аз ще се свържа с вас обикновено след ден или два. Успех с вашия уебсайт!

Наздраве,

Подпис на Том

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map