Cara Memilih Kata Kunci Fokus Yoast: Panduan Meneliti Kata Kunci Dan Mempelajari Pertandingan Dalam Hasil Carian Google

03.06.2020
Yoast 'Cara Memilih Kata Kunci Fokus Yoast: Panduan Meneliti Kata Kunci Dan Mempelajari Pertandingan Dalam Hasil Carian Google
0 14 мин.

Sekiranya anda menggunakan Yoast, anda mungkin biasa dengan menetapkan a kata kunci fokus supaya anda dapat mengoptimumkan kandungan untuk lampu hijau.


Perkara ini tidak boleh ditebak. Anda tidak mahu membuat kandungan untuk kata kunci yang tidak akan pernah anda nilaikan, atau harus kembali dan menukar kandungan. Kita perlu tahu APA yang dicari orang (penyelidikan kata kunci) dan adakah laman web anda mampu memberi peringkat untuknya (persaingan kata kunci). Sedikit kajian dapat dengan mudah membuat anda berada di halaman 1, dan harus dilakukan sebelum menulis kandungan … menulis tentang ‘bagaimana untuk keluar dari hutang’ berbanding ‘bagaimana untuk keluar dari hutang dengan satu pendapatan’ adalah berbeza.

Saya menulis sebuah tutorial Yoast pasti yang menunjukkan kepada anda cara mengkonfigurasi tetapan yang ideal, mengesahkan Google Search Console dan memperbaiki kesalahan perayapan, mengoptimumkan kandungan (ada lebih banyak daripada lampu hijau), dan menambahkan halaman mudah alih yang dipercepat (AMP). Pastikan anda memeriksanya apabila anda selesai.

Pada akhirnya, kata kunci hanya topik. Sekiranya topik itu banyak dicari dan sudah mempunyai kandungan yang kuat dalam hasil carian, kemungkinan itu akan menjadi kompetitif (terutama jika laman web anda mempunyai otoriti rendah tanpa banyak pautan balik). Sekiranya dua topik cukup berbeza, buat halaman untuk setiap topik.

1. Alat Penyelidikan Kata Kunci

 • Jawab Orang Awam – peta kata kunci visual dipecah menjadi soalan, preposisi, dan perbandingan. Kata kunci diambil dari Autolengkap Google. Semakin hijau bulatan, semakin banyak carian yang terdapat pada kata kunci.
 • Kata kunci di mana sahaja – Sambungan Chrome yang menunjukkan kepada anda jumlah bulanan, BPK, dan persaingan organik ketika mencari kata kunci di Google, Pelengkap Autolok Google, YouTube, Amazon, Moz, dan laman web popular lain.
 • MozBar – Google kata kunci apa pun dan lihat setiap DA hasil (domain domain) dan PA (otoriti halaman) yang merupakan petunjuk utama betapa kompetitifnya kata kunci. Cuba bersaing dengan laman web yang mempunyai kuasa domain serupa.
 • Autolengkap Google – tipu muslihat seperti menggunakan watak garis bawah _ agar Google mengisi tempat kosong. Sekiranya anda mencari Chicago _ Photographer, anda akan melihat perkahwinan, bayi baru lahir, fotografi, dan jenis perkhidmatan fotografi yang lain.
 • Penjelajah Kata Kunci Moz – serupa dengan Perancang Kata Kunci Google (hanya lebih baik) kerana ia dirancang khusus untuk SEO sementara Perancang Kata Kunci direka untuk AdWords. Moz Keyword Planner menunjukkan kepada anda persaingan untuk mendapatkan hasil organik berdasarkan pautan setiap hasil, otoritas domain, dll. Sementara Keyword Planner menggunakan CPC (kos per klik) berdasarkan data iklan mereka.
 • HubShout WebGrader – lihat semua kata kunci yang anda (dan pesaing) raih. Termasuk metrik lain seperti otoriti domain setiap laman web dan # pautan balik.
 • Trend Google – menunjukkan sejarah jumlah kata kunci untuk Google, YouTube, medium lain. Lihat trend untuk geografi tertentu, dan soalan yang ditanyakan orang.

1.1. Jawab Orang Awam

Alat penyelidikan kata kunci paling hebat pasti Jawab Orang Awam. Cari kata kunci dan ia menghasilkan peta kata kunci yang dicari di Autocomplete Google. Semakin hijau bulatan, semakin banyak carian yang terdapat pada kata kunci. Ia juga membahagikan kata kunci kepada beberapa kategori (soalan, preposisi, perbandingan). Kemudian memecahnya lebih jauh (di bawah ini adalah contoh “kata kunci soalan” tentang “Yoast” dan saya dapat melihat semua apa, bagaimana, mana, dll).

Kata kunci soalan (kaedah terbaik untuk memastikan kandungan anda menjawab soalan orang)…

Kata Kunci Yoast - AnswerThePublic

Kata kunci preposisi…

Kata kunci Preposisi - Jawab Orang Awam

Kata kunci perbandingan …

Kata Kunci Perbandingan - Jawab Orang Awam

1.2. Kata kunci di mana sahaja

Kata kunci di mana sahaja membolehkan anda Google sebarang kata kunci (di Google, YouTube, Amazon, Etsy dan enjin carian lain), sambil menunjukkan carian bulanan, kos per klik (BPK) dan persaingan setiap kata kunci. Gabungkan ini dengan MozBar (alat seterusnya yang saya tutup) dan ia adalah kombinasi pembunuh.

Kata kunci Di mana-mana sahaja

Pertandingan Kata Kunci YouTube

Kata kunci Amazon

Kata Kunci Etsy

1.3. MozBar

Sambungan Chrome MozBar membolehkan anda Google sebarang kata kunci dan melihat DA setiap hasil (kuasa domain) dan PA (wewenang halaman). Angka yang lebih tinggi = persaingan yang lebih tinggi, dan anda ingin mencuba untuk bersaing dengan laman web yang mempunyai kuasa domain yang serupa – periksa milik anda di sini. Anda boleh meningkatkan kuasa domain dengan mendapatkan pautan yang lebih berkualiti (mis. Dengan membuat kandungan yang hebat).

Pertandingan Kata Kunci Mozbar

Petua MozBar

 • Ketahui DA anda menggunakan Pautan Penjelajah dan bersaing mencari kata kunci dalam julat anda
 • Frasa luas biasanya mempunyai DA + PA tinggi, frasa ekor panjang mempunyai DA + PA rendah
 • Bina DA anda dengan mendapatkan lebih banyak pautan ke laman web anda (melalui kandungan hebat)
 • Laman web (terutamanya yang baru) mempunyai DA yang rendah, jadi sasarkan frasa yang sangat spesifik
 • Anda boleh membina PA dengan memperbaiki kandungan dan menunjuk pautan dalaman ke halaman

Gabungkan Kata Kunci Di Mana Saja dengan MozBar untuk melihat sekilas pertandingan anda …

Pertandingan Kata Kunci

Elakkan Kata Kunci yang Menunjukkan Kandungan Yang Kuat
Peluang terbaik adalah apabila anda Google kata kunci, kandungan lemah atau tidak relevan muncul dalam hasil teratas. Cukup Google kata kunci dan lihat hasil teratas untuk melihat apakah orang merangkumi topik secara meluas. Sekiranya tidak, itu bermaksud peluang terbaik untuk anda mendapat kedudukan tinggi.

Hasil Carian Lemah

Elakkan Bersaing Dengan Laman Web Berkuasa

 • amazon.com
 • wikipedia.com
 • yelp.com
 • kredit.com
 • dan sebagainya…

1.4. Autolengkap Google

Pergi ke google.com dan mula menaip kata kunci agar Google melengkapkan frasa (ingat, anda mencari frasa ekor panjang biasanya dengan 3+ perkataan kerana mereka kurang kompetitif). Anda juga boleh menggunakan watak garis bawah _ di mana sahaja dalam frasa dan Google akan mengisi tempat kosong. Anda perlu TAMAT pada garis bawah untuk kaedah tersebut. Sekiranya anda tidak melihat menu lungsur penuh dengan semua kata kunci, cuba gunakan tab Penyamaran.

Google-Autolengkap-Isi-Di-Kosong-1

Cuba gunakan variasi yang berbeza, seperti jamak

Google-Autocomplete-Plural-Keywords

Atau susunan perkataan yang berbeza

Pemesanan Kata Kunci Autolengkap Google

Autolengkap berfungsi dengan kebanyakan enjin carian termasuk YouTube untuk SEO video

Kata Kunci Video

Petua Autolengkap

 • Pilih frasa (ekor panjang) tertentu yang kurang kompetitif
 • Tidak perlu menyertakan kata sifat “terbaik” dan kata lain yang tidak deskriptif
 • Sinonim boleh disasarkan pada halaman yang sama (seperti kata kunci sekunder)
 • Sebilangan besar perniagaan mempunyai beberapa kata kunci per perkhidmatan (Saya mempunyai Perkhidmatan SEO WordPress, Perundingan SEO WordPress, Audit SEO WordPress … semuanya cukup berbeza sehingga saya mempunyai halaman yang berasingan untuk masing-masing dan saya berada di kedudukan 3 teratas untuk semuanya … itu berfungsi)
 • Menjadi lebih spesifik bererti memilih Chicago WordPress Pereka (bukannya Chicago Web Perancang) atau Perunding SEO WordPress (bukannya Perunding SEO) … menyasarkan geografi atau jenis ‘reka bentuk web’ tertentu adalah salah satu cara untuk mendapatkan yang lebih spesifik

1.5. Penjelajah Kata Kunci Moz

Untuk memastikan anda tidak kehilangan kata kunci, gunakan Penjelajah Kata Kunci Moz. Ini serupa dengan Perancang Kata Kunci hanya percuma (anda tidak perlu mendaftar ke AdWords) dan anda boleh mengumpulkan kata kunci yang berkaitan supaya anda tidak menyemak imbas yang sama. Mulakan dengan kata kunci yang luas.

Penjelajah Kata Kunci Moz

Klik pada cadangan kata kunci -> lihat semua cadangan.

Cadangan Kata Kunci Moz

Petua Penjelajah Kata Kunci Moz

 • Kata kunci berkaitan kumpulan dengan kesamaan leksikal rendah (gunakan penapis)
 • Mulakan dengan frasa luas, kemudian cari frasa ekor panjang yang spesifik

Berapa Banyak Carian yang Harus Ada Kata Kunci Saya?

Langkah 1: Periksa pihak berkuasa domain anda di Penjelajah Moz Link.
Kuasa Domain

Langkah 2: Gunakan ini berguna carta oleh Orbit Media.
Jalan pintas Penyelidikan Kata Kunci

Tetapi Bolehkah Saya Menarik Lebih Banyak?
Sekiranya anda merancang untuk membuat kandungan yang kuat (idealnya dengan lebih dari 3.000 perkataan dan banyak grafik / video), anda boleh menyasarkan kata kunci dengan carian yang lebih bulanan (tutorial SEO WordPress saya akan membantu kerana ia mempunyai lebih daripada 100 petua termasuk 20 mengenai pengoptimuman kandungan). Gunakan carta sebagai garis panduan umum.

1.6. HubShout WebGrader (Kata Kunci Pesaing)

HubShout WebGrader menunjukkan kepada anda:

 • Semua kata kunci yang anda (dan pesaing) raih
 • Anggaran nilai lalu lintas setiap laman web berdasarkan CPC
 • Kandungan peringkat teratas, otoritas domain, pautan balik, dan domain rujukan

Laporan HubShout WebGrader

Lihat senarai penuh kata kunci yang anda (dan pangkat pesaingnya)…

Kata Kunci Saya

1.7. Trend Google

Trend Google memberitahu anda sama ada kata kunci sedang meningkat, atau menurun. Ia juga menapis untuk mencari kata kunci tempatan dan kata kunci YouTube. Ini sangat berguna untuk mencari musim apa yang paling sibuk, adakah pasaran anda merosot, dan tempat orang mencari kata kunci ini.

Ramen semakin meningkat!

Kata kunci Trend Google

Sebaiknya terbitkan tutorial YouTube mengenai pembungkus hadiah sebelum Disember 🙂

Kata kunci YouTube - Trend Google

1.8. Analisis Carian

The Analisis Carian ciri dalam Konsol Carian Google (yang dapat anda sahkan dengan Yoast) memberitahu anda kata kunci, kedudukan kedudukan, CTR (kadar klik-tayang), halaman teratas, dan negara + peranti pelawat. Saya hampir tidak menggunakan Analitis Google untuk SEO – Saya menggunakan Analisis Carian.

Helah Hebat: cari pertanyaan (kata kunci) di mana anda sudah berada di kedudukan 5 tempat pertama di Google, kemudian tingkatkan halaman tersebut sehingga anda dapat berada di kedudukan 1-3 teratas di mana semua lalu lintas berada.

Pertanyaan Konsol Carian Google

1.9. Elakkan Perancang Kata Kunci Google

Perancang Kata Kunci Google direka khas untuk AdWords – jangan gunakannya untuk SEO! Pertandingan ini bukan untuk hasil organik. Autocomplete Google, atau alat kata kunci yang menarik kata kunci dari Autocomplete (seperti Answer The Public) lebih baik mengkategorikan kata kunci dan menunjukkan kepada anda pertandingan organik. Sebagai catatan, tidak ada alat kata kunci yang lebih baik dalam menganggarkan persaingan kata kunci daripada Googling kata kunci sendiri, dan menganalisis hasil teratas untuk melihat kandungan apa yang sudah ada di luar sana – sehingga anda tahu apa / siapa yang anda hadapi.

Perancang Kata Kunci Google

2. Jenis Kata Kunci

Bahagian berikut membahagikan kata kunci kepada jenis tertentu.

2.1. Kata Kunci Ekor Panjang

Kata kunci ekor panjang lebih mudah diperingkat dan biasanya mempunyai 3-7 + kata dalam frasa. Mereka juga menarik pengunjung yang lebih disasarkan. Anda juga boleh menyasarkan Chicago WordPress Design dan bukannya Chicago Web Design kerana itu adalah jenis reka bentuk web yang lebih spesifik. Seperti yang anda lihat dalam carta oleh Orbit Media di bahagian 1.5, laman web dengan otoriti domain rendah (DA) hampir selalu menyasarkan kata kunci ekor panjang. Semasa anda membina DA, anda boleh mula menyasarkan kata kunci yang lebih luas.

Kata Kunci Ekor Panjang

Contoh Bila Perlu Lebih Spesifik

 • Chicago Painter berdaya saing, Chicago Interior Painter lebih baik
 • Harta Tanah Chicago berdaya saing, Harta Tanah Komersial Chicago lebih baik
 • Pembaikan Komputer Chicago berdaya saing, Pembaikan Macbook Pro Chicago lebih baik
 • Yoast SEO Plugin berdaya saing, Yoast SEO Plugin Settings lebih baik
 • Perunding SEO berdaya saing, Perunding SEO WordPress lebih baik
 • SiteGround Review adalah kompetitif, SiteGround WordPress Hosting Review lebih baik

2.2. Kata Kunci Tarikh

Dorong lebih banyak lalu lintas dengan menyasarkan kata kunci tarikh (terutamanya untuk kandungan sensitif masa)…

Kata Kunci Sensitif Masa

Semasa mengoptimumkan kandungan, anda harus memasukkan tarikh (tahun) dalam tajuk halaman anda, tajuk SEO, dan keterangan meta. Sudah tentu ini memerlukan saya untuk memastikan tutorial terkini, tetapi ini telah mendorong sedikit lalu lintas tambahan pada tahun 2017 kerana saya disertakan sebagai coretan unggulan.

Tarikh Dalam Tajuk SEO

2.3. Kata Kunci Tempatan (Bandar Kecil vs Bandar Besar vs Nasional)

Semakin besar kawasan, kata kunci anda akan lebih spesifik, dan semakin banyak anda akan mempunyai. Bandar kecil akan mempunyai kata kunci yang luas sementara bandar yang lebih besar akan mempunyai frasa yang lebih spesifik…

Kata Kunci Tempatan

Kecuali anda menyasarkan sebuah bandar kecil dan mempunyai 1 kata kunci utama seperti “Lake Forest Divorce Lawyer”, anda mungkin mempunyai kata kunci lain yang boleh anda targetkan (temukan mereka menggunakan alat kata kunci).

Bandar kecil mempunyai sebilangan kecil kata kunci yang luas …

Kata Kunci Bandar Kecil

Bandar besar cenderung mempunyai beberapa kata kunci tertentu …

Kata Kunci Bandar Besar

Kata kunci kebangsaan lebih khusus, dan terdapat lebih banyak lagi …

Kata Kunci Negara

Jangan lupa menggunakan Google Trends untuk melihat kata kunci tempatan dan popularitinya …

Kata kunci tempatan - Trend Google

Pelbagai Lokasi – setiap lokasi harus mempunyai halaman sendiri (kadang-kadang berbilang halaman) bergantung pada sama ada beberapa kata kunci dicari di setiap kawasan. Setiap lokasi juga harus mempunyai petikan sendiri (direktori dalam talian seperti Perniagaan Saya di Google, Halaman Facebook, Yelp, Tempat Bing…) Panduan SEO tempatan WordPress memandu anda melalui.

3.4. Kata Kunci Catatan Blog

Kata kunci Pasca Fokus

Mendapatkan trafik ke blog anda baik dan senang, tetapi bagaimana ini membuat anda mendapat pelanggan?

Inilah yang saya buat …

Saya tawarkan Pengoptimuman kelajuan WordPress sebagai sebahagian daripada saya Perkhidmatan SEO. Saya mahukan lebih banyak projek ini jadi saya belajar apa ungkapan orang Google apabila mereka mempunyai laman web WordPress yang perlahan. Saya melihat Autocomplete Google untuk “WordPress perlahan …” dan melihat beberapa hasil. Kemudian saya benar-benar meletakkan diri saya dalam kedudukan pencari saya ketika saya Googled “mengapa wordpress” dan melihatnya menyelesaikan frasa dengan “mengapa wordpress begitu lambat” dengan kata kunci di atas. Terdapat banyak variasi di bawahnya dalam Autolengkap, menunjukkan bahawa kata kunci mempunyai jumlah carian yang baik. Itu juga dalam persaingan saya jika anda Google kata kunci menggunakan MozBar. Kami mempunyai pemenang!

Oleh itu, catatan blog saya dilahirkan: Mengapa WordPress Lambat (Dan 7 Cara Memperbaikinya)

Orang membaca panduan saya, menyedari bahawa mereka tidak mempunyai kemahiran teknikal untuk melakukan semuanya, dan ada yang bertanya. Secara kebetulan bahawa ini berlaku semasa saya menulis catatan ini (serius, saya tidak mendapat satu dari ini selama berminggu-minggu) tetapi saya benar-benar mendapat komen ini 3 jam yang lalu:

Pertanyaan

Kemas kini (2018): Panduan itu kini menjadi salah satu tutorial paling popular di laman web saya!

2.5. Pelbagai Kata Kunci (Sinonim)

Yang mesti anda buat ialah meneliti sinonim dari kata kunci utama anda kemudian memasukkan kedua-duanya dalam tajuk halaman anda, tajuk SEO, dan keterangan meta. Ini oleh FAR bahagian yang paling penting tetapi anda juga boleh memasukkan kata kunci sekunder anda 1-2 kali dalam kandungan anda. Anda TIDAK perlu memasukkan keduanya sebagai kata kunci penuh (padanan tepat) jika tidak, tajuk utama anda akan kelihatan spam. Membuat tajuk utama yang terdengar bagus DAN merangkumi padanan separa adalah cara yang baik.

Inilah contohnya:

Langkah 1: Teliti kata kunci utama anda …

Kata Kunci Sekunder

Langkah 2: Teliti kata kunci sekunder anda …

Kata Kunci Fokus Sekunder
Langkah 3: Tulis tajuk utama yang menggabungkan keduanya dan masih terdengar bagus …

Tajuk utama

Langkah 4: Kedudukan untuk kedua-dua kata kunci …

fokus-kata kunci-1

fokus-kata kunci-2

Anda boleh menggunakan strategi yang sama dalam keterangan meta dan (dengan hemat) dalam isi kandungan.

3. Pengoptimuman Kandungan

Setelah anda mempunyai kata kunci fokus Yoast, anda boleh mula mengoptimumkan kandungan! Menyertakan kata kunci anda di “semua tempat yang tepat” hanyalah 1 bahagian kecil daripadanya, anda harus betul-betul membaca bahagian pengoptimuman kandungan pada panduan SEO WordPress saya. Saya berjanji anda akan banyak belajar.

Ingat: Hanya Sasarkan 1 Kata Kunci Setiap Halaman (Kecuali Sinonim)

Hanya sinonim yang boleh disasarkan pada halaman yang sama. Ini kerana Google ingin menunjukkan hasil yang paling relevan sehingga kata kunci yang bermaksud 2 perkara yang berbeza harus mempunyai halamannya sendiri.

Kata Kunci Tunggal

Soalan Lazim

&# x1f6a6; Bagaimana anda mencari kata kunci fokus yang baik?

Kata kunci terbaik mempunyai keseimbangan antara carian bulanan, persaingan rendah dan keuntungan tinggi. Anda biasanya hanya boleh memilih dua. Sebagai contoh, jika kata kunci yang sangat menguntungkan tidak mempunyai banyak carian tetapi mempunyai persaingan yang rendah, carilah.

&# x1f6a6; Bagaimana saya belajar betapa berdaya saingnya kata kunci?

Google kata kunci dan lihat hasil teratas. Adakah mereka melakukan tugas yang baik dalam merangkumi topik ini? Adakah dari laman web pihak berkuasa? Adakah mereka mempunyai otoritas halaman + domain yang tinggi (anda boleh menyemaknya di Sambungan Chrome MozBar)? Sekiranya ya, kata kunci itu mungkin terlalu kompetitif.

&# x1f6a6; Apakah alat penyelidikan kata kunci terbaik?

Alat penyelidikan kata kunci 4 teratas saya ialah Pelengkap Autoselok Google, pelanjutan Chrome MozBar (untuk memeriksa persaingan menggunakan setiap domain hasil carian dan otoritas halaman), HubShout WebGrader (untuk mencari kata kunci pesaing), dan Kata Kunci Di Mana Saja untuk mengetahui carian bulanan kata kunci dan anggaran persaingan.

&# x1f6a6; Bagaimana saya belajar berapa banyak carian yang dimiliki oleh kata kunci?

Kata kunci Di mana sahaja dan Ahref memberitahu anda berapa banyak carian bulanan yang dimiliki oleh kata kunci.

&# x1f6a6; Sekiranya saya menyasarkan kata kunci luas atau khusus (ekor panjang)?

Saya mengesyorkan untuk menargetkan kata kunci khusus panjang, 95% sepanjang masa. Mereka jauh lebih kompetitif dan membawa pengunjung yang lebih disasarkan ke laman web anda. Laman web baru, atau yang menghadapi masalah dengan SEO, harus selalu bermula dengan menargetkan kata kunci panjang dan panjang tertentu.

&# x1f6a6; Bagaimana saya menyasarkan beberapa kata kunci (sinonim)?

Cari 2 kata kunci yang sangat serupa. Ini boleh menjadi sinonim atau kata kunci tarikh bahkan yang merangkumi tahun semasa jika topik yang sensitif pada masa. Gunakan kata kunci utama dalam tajuk halaman, URL, tajuk SEO, keterangan meta, dan beberapa kali dalam kandungan. Kata kunci sekunder harus ditaburkan di kawasan ini sebagai padanan separa – tidak semestinya sesuai!

&# x1f6a6; Bagaimana dengan Perancang Kata Kunci Google?

Jangan gunakan Perancang Kata Kunci Google untuk meneliti kata kunci SEO. Ini dirancang khusus untuk AdWords dan persaingan juga tercermin dalam Adwords, bukan hasil carian organik.

Sekiranya anda dapati siaran ini bermanfaat, sila kongsi – saya akan menghargainya. Dan jika anda mempunyai pertanyaan mengenai kata kunci fokus Yoast atau Yoast secara umum, berikan saya komen dalam komen.

Sorakan,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector