De ideelle Yoast WordPress SEO-innstillingene: En komplett guide til optimalisering av WordPress med Yoasts plugin (Oppdatert 2019, V.11.7.0)

Yoast-WordPress-seo-Plugin-innstillinger


Alle har Yoast, men få bruker den riktig.

Ingen bekymringer. Denne opplæringen deler den opp i 3 viktige trinn: konfigurere Yoast SEO-innstillingene (inkludert å legge til AMP-sider for å få mobilsider til å laste raskere), forsker på nøkkelord med lang hale, og optimalisere innhold (det er mer enn grønt lys). Jeg vil også vise deg hvordan du kobler Yoast til Google Search Console slik at du kan fikse gjennomsøkingsfeil (ødelagte sider).

Dette er en komplett guide til Yoast. Hvis du ikke har Yoast, gå til plugins → legg til nytt → søk Yoast SEO → installer / aktiver. Hvis du allerede har Yoast, må du sørge for at den er oppdatert til den nyeste versjonen. Legg igjen en kommentar hvis du har spørsmål, og hvis du liker denne opplæringen, sjekk ut mine andre guider som min WordPress SEO og WordPress hastighetsguide som begge er latterlig gode.

1. Generell
2. Søk Utseende
3. Søkekonsoll
4. Sosial
5. Verktøy
6. Premium
7. AMP
8. Importer mine Yoast-innstillinger
9. Fokus nøkkelord
10. Innholdsoptimalisering
11. Anatomy of a Perfectly Optimised Page2018-Yoast-SEO-Plugin-innstillinger

Viktige ting å vite før du bruker Yoast

Folk kaster bort for mye tid på å prøve å få grønt lys og ikke nok tid på søkeordundersøkelser (eller gjøre innholdet bedre enn hvem som er i toppresultatene). Før du begynner, kan du lese disse tipsene for å unngå å kaste bort tiden din, som virkelig er et stort spørsmål når folk bruker Yoast.

 • Ikke besett over grønne lys – sjekk ut Backlinkos infografiske SEO-side
 • Ikke velg nøkkelord – se etter langhale (3+ ordfraser) i Google Autocomplete, deretter Google det for å se om toppresultatene dekker emnet mye
 • Ikke fyll nøkkelord i innholdet ditt for å prøve å få lysene grønne (dette er spammy)
 • God SEO på siden betyr å lage omfattende innhold (3000+ ord, videoer osv.)
 • Det viktigste stedet å bruke fokusnøkkelordet ditt er sidetittelen, URL, SEO-tittelen, metabeskrivelsen og en gang i de første par setningene i innholdsdelen. Det er det!
 • Yoast (og alle SEO-plugins) gjør veldig lite for SEO på nettet – det meste er råd. Bruk mer tid på søkeordforskning, og legg til en HTML-innholdsfortegnelse til lengre innlegg.

Versjon 11.0 introduserer skjema
* Yoast gjorde store forbedringer av skjemaet i løpet av versjon 11.0 (sjekk ut deres YouTube-video utgivelse). Du trenger ikke gjøre noe bortsett fra å oppdatere plugin-modulen, men det kan bidra til å forbedre rike resultater når du viser Produkter, anmeldelser, oppskrifter, hendelser og andre datatyper. Jeg bruker fremdeles en plugin for å vise “review stars” i Google (jeg bruker WP Review), men ideelt sett trenger du ikke.

1. Generelt

dashbord
Yoast-Dashboard-innstillinger

Funksjoner
Yoast-funksjoner

Nedenfor er et skjermbilde av hver funksjon:
Jeg deaktiverte noen av dem … Jeg bruker ikke Lesbarhetsanalysen, siden jeg ikke trenger at Yoast “graderer” innholdet mitt (f.eks. Om setningene mine er for lange). Jeg bruker interne lenker naturlig i innholdet mitt og trenger ikke Yoasts Tekstlink-teller som minner meg om å legge dem til. Jeg trenger ikke Ryte for å konstant sjekke om nettstedet mitt er indeksert i søkemotorer (det er det tydeligvis), og jeg bruker aldri Yoasts rullegardinmeny for administratorer. Se hvilke funksjoner du liker, aktiver dem og deaktiver resten.

SEO-analyse

Lesbarhetsanalyse
Yoast lesbarhetsanalyse

Hjørnesteinsinnhold
Yoast-Cornerstone-innhold

Cornerstone-Content-Filter

Tekstlink-teller
Yoast-Text-Link-Counter-funksjonen

innsikt
Yoast Content Insights

Linkforslag
Yoast-Intern-Linking

XML-nettkart
Yoast-XML-Sitemap-innstilling

Ryte Integrasjon
Yoast-Ryte-analyse

Administrasjonslinjemeny
Yoast-Admin-Bar-Meny

Sikkerhet: Ingen avanserte innstillinger for forfattere
Yoast-Advanced-innstillinger

Webmasterverktøy
Deretter registrerer vi deg for hvert verktøy for nettredaktører (Google/Bing/Yandex/Baidu) og bekrefte hver ved hjelp av HTML-bekreftelsesmetode. Da kan vi sende inn Yoast XML-områdekartet til dem. Jeg personlig bruker Google Search Console for å fikse ødelagte sider (gjennomsøkingsfeil) med viderekoblinger, bruk Søk i Analytics å finne nøkkelord / sider jeg rangerer for, HTML-forbedringer å fikse feil i SEO-titler + metabeskrivelser, og overvåke mobil / sikkerhetsproblemer samt lenker til nettstedet mitt. Her er den komplette opplæringen for Google Search Console som jeg absolutt vil skumme.

Yoast-verktøy for nettredaktører

Bekreft verktøy for nettredaktører

 • Melde seg på Google Search Console
 • Velg HTML-tagverifiseringsmetode
 • Kopier koden og lim inn i Google Search Console-feltet
 • Slett alt utenom sitatene (inkludert sitatene)
 • Lagre endringer i Yoast
 • Klikk “Bekreft” i Google Search Console
 • Gjenta for Bing / Yandex (Russlands største søkemotor)
 • jeg bruker ikke Baidu Verktøy for nettredaktører siden det er forvirrende ettersom jeg ikke leser kinesisk, og du trenger et kinesisk telefonnummer, men du kan lese dette opplæringen hvis du vil prøve
 • Husk å lese Search Console-delen av denne opplæringen, eller se min fullstendige guide

Send inn Yoast XML-områdekartet til Google + Bing + Yandex

 • I Yoast går du til Generelt → Funksjoner → XML-nettkart
 • Klikk på spørsmålstegnikonet med alternativet XML Sitemaps
 • Klikk på XML-områdekartkoblingen
 • Kopier den siste fortiden av nettadressen: /sitemap_index.xml
 • Logg deg på Google Search Console
 • Gå til Crawl → til venstre Sitemaps
 • Lim den siste delen av nettkartadressen din inn i Google Search Console
 • Test og send inn
 • Gjenta for Bing + Yandex

Yoast-XML-Sitemap-innstilling

Yoast-områdekart

2. Søk utseende

Generell
Yoast-general-innstillinger

Tittelseparator – når du bruker utdragsvariabler, er dette streken (eller et annet spesialtegn) som vanligvis er mellom siden / innleggstittelen og nettstednavnet. Eksempel: Sidetittel Side navn.

Utdragsvariabler – maler som brukes til SEO-titler / metabeskrivelser bare hvis du glemmer å skrive dem, noe du aldri bør glemme å gjøre. Så så lenge du skriver disse manuelt, spiller de ingen rolle. Du bør ta deg tid til å skrive dem slik at de høres finere ut enn en mal.

Yoast Basic Variables

Hvorfor du ikke bør bruke dem …

Tittelen på dette innlegget du leser er over 160 tegn (over 60 tegngrensen for SEO-titler). Hvis jeg stolte på Yoast for å opprette SEO-tittelen min ved å bruke kodebitvariabler, ville den være lengre enn 60 tegn og bli avskåret, noe som gjør at utdraget mitt ser fryktelig ut. I stedet skrev jeg det selv, så det lyder fint: The Ideal Yoast WordPress SEO Plugin Settings (2018, versjon 7.9).

Yoast-av biter-variabler

hjemmeside – hjemmesiden er vanligvis rettet mot et bredt nøkkelord om hovedproduktet / tjenesten din (f.eks. Chicago Wedding Photographer). Bruk dette på hjemmesiden din SEO tittel + metabeskrivelse:

Hjemmeside-snutt

Innholdstyper
Yoast-innholdstyper Innstillinger

Vis innlegg i søkeresultater – kontrollere om innlegg / sider indekseres i søkemotorer.

Dato i forhåndsvisning av utdrag – å legge til datoer i kodebitene dine (spesielt legge dem til tidssensitive artikler) får innhold til å se nytt ut og kan øke klikkfrekvensene betydelig.

Publiseringsdato

I tillegg til å aktivere dette i Yoast, må du også legge til “innleggets modifiserte dato” øverst i innleggene (kalt oppføringens metadel). For meg er dette i Genesis Simple Edits innstillinger …

Inngang Meta

Slik ser det ut på et innlegg …

Inngangspost modifisert dato

Nå, når du oppdaterer et innlegg, oppdateres den endrede datoen til dagens dato og oppdateres i søkeresultatene. Ja, du kan gå gjennom ALLE innlegg og få innholdet ditt til å se helt nytt ut. Men ikke misbruk det, jeg prøver bare å gjøre det når jeg skal oppdatere en tidssensitiv artikkel.

Oppdater WordPress Post

Yoast SEO Meta Box – dette er SEO-analysen med anbefaling av innholdsoptimalisering. Du vil definitivt ha dette for sider, innlegg og bloggkategorisider hvis du optimaliserer disse.

Media
Yoast-Media-innstillinger

taksonomier
Yoast-taksonomier-innstillinger

Hvilket innhold som ikke skal vises i søkeresultatene – koder, porteføljekategorier, lysbildefremvisning, format og annet ikke-nyttig innhold skal vanligvis ikke vises i søkeresultatene. Merkelapper vil vanligvis føre til duplikatinnhold i Siteliner. Hvis du har en fin portefølje, eller sider med bloggkategorier er godt designet med mange artikler under den kategorien, inkluderer du for all del den i søkeresultatene. Men hvis du ikke ville brukt mer enn 30 sekunder på den siden, ikke indekser den.

Arkiv
Yoast-Archives-innstillinger

Brødsmuler
Yoast-Brødsmuler-innstillinger

Brødsmuler – navigasjonstekst som vises øverst i innholdet:

Brødsmuler

Det hjelper brukere og søkemotorer å lære innholdet og nettstedstrukturen din. Jeg bruker ikke brødsmuler for å forhindre rot, men jeg anbefaler dem hvis du ikke har noe imot den ekstra teksten. Til aktiver brødsmuler, legg denne koden til Editor → Index.php ved å lime den inn under get_header ();

get_header (); ?>

<?php if (function_exists (‘yoast_breadcrumb’)) {
yoast_breadcrumb (‘

‘);
} ?>

RSS
Yoast-RSS-innstillinger

3. Søk konsoll

Godkjen Yoast med Google Search Console – dette vil vise deg gjennomsøkingsfeil (ødelagte sider på nettstedet ditt) slik at du kan omdirigere dem til riktig side på nettstedet ditt. Du kan ha mange av disse hvis du noen gang har endret permalinks, slettet sider eller migrert nettstedet ditt. Du må bekrefte Search Console under ‘General → Webmaster Tools’ før du fortsetter. Når du er bekreftet, kan du gå hit og klikke på “Få Google-autorisasjonskode”, og den vil bli bedt deg om det.

Yoast-search-konsoll-autentisering

Løs gjennomgangsfeil med viderekoblinger – etter at du har autentisert Search Console, kan du gi den noen minutter (eller timer) slik at Google kan fylle gjennomgangsfeilene dine. Du vil etter hvert se feilene (siden ikke funnet, serverfeil, myke 404s …). Du bør fikse ALLE disse ved å sette opp 301 omdirigeringer som følger med Yoast SEO Premium, eller prøv å bruke gratis Hurtigplugin for Page / Post-omdirigering

Yoast-search-konsoll crawl-feil

Oppsett viderekoblinger – for å konfigurere en 301-viderekobling ved hjelp av Quick Page / Post Redirect Plugin, installer plugin-modulen og gå til Quick Redirects → Quick Redirects (venstre fane i WordPress). Skriv inn en URL fra Yoast, og skriv deretter inn riktig URL (den mest relevante siden eller innlegget på nettstedet ditt) …

301 viderekoblingseksempel

Flere Google Search Console Optimization – Å fikse gjennomsøkingsfeil er bare en av mange måter å optimalisere WordPress-nettstedet ditt med Google Search Console. Jeg anbefaler på det sterkeste å se gjennom min Opplæring for Google Search Console å lære om rike utdrag, internasjonal målretting, sikkerhetsproblemer, søkeanalyse og andre viktige deler av WordPress SEO.

Google Search Console

4. Sosialt

Å fylle ut Yoasts sosiale innstillinger hjelper Google å lære om profilene dine, men det viktigste er å aktivere hvert sosiale nettverks metadata. Dette lar deg laste opp tilpasset grafikk til hver side / innlegg som gjør det til miniatyrbildet på riktig måte når denne siden deles på sosiale medier. Dette er hva Facebook Åpen grafTwitter-kort, og Metadata for Google+ gjør.

kontoer
Yoast-sosiale-innstillinger

Facebook
Yoast-Facebook-innstillinger

Facebook-app-ID – hvis du opprettet en Facebook-app, Finn din app-ID og skriv det inn her. Her er en veiledning hvordan lage en Facebook-app og hva den gjør.

Twitter
Yoast-Twitter-innstillinger

Pinterest
Pinterest-innstillinger

Du må fullføre noen flere trinn til bekreft nettstedet ditt med Pinterest.

Google+
* Ikke sikker på hvorfor de fortsatt har alternativer for noe som er avviklet av Google.

google-fanen

Optimalisering av sosiale medier – Når metadata er aktivert for hvert sosiale nettverk, kan du laste opp tilpassede sosiale mediebilder i Yoasts SEO-analyseseksjon ved å bruke “deling” -koblingen (se nedenfor). Dette gjør at innholdets bildeminiatyrformat blir riktig når den siden deles på sosiale medier. Ja, dette betyr at du må lage to separate grafikk for hvert innlegg.

 • Facebook-bilde: 1200 x 630 px
 • Twitter-bilde: 1024 x 512 px

Last opp tilpasset grafikk til Facebook / Twitter …

Yoast-sosiale medier-optimalisering

Gjør innholdsformatet ditt pent …

Facebook Deling

Kontrollere Facebook-annonsetekst med Yoast – Hvis du øker innleggene, lar Facebook deg ikke endre annonseteksten. Så før du deler innlegget ditt på Facebook, gi det tittelen du vil bruke Yoasts felt “Facebook-tittel” (som kan være forskjellig fra SEO-tittelen + metabeskrivelsen). Hvis Yoast Facebook-tittelen din ikke fungerer med en gang, kan du prøve å tømme hurtigens cache. Jeg har funnet ut at det noen ganger kan ta flere dager før det oppdateres med ny Facebook-tittel og -bilde.

Yoast Facebook-tittel

5. Verktøy

Yoast-SEO-Tools

Bulk Editor – rediger SEO titler og metabeskrivelser i bulk (uten å måtte gå gjennom hver enkelt side / innlegg). Å sørge for at disse klare pent kan øke betydelig klikkfrekvens ved å gjøre tekstutdragene dine mer attraktive å klikke på. Ikke glem å ta med innleggets fokusnøkkelord begge steder. SNIPPETER ER LITTERLIG FORSIDEN AV SEO!

Yoast-Bulk-redaktør

File Editor – rediger robots.txt- og .htaccess-filer.

Import og eksportimporter mine anbefalte Yoast SEO-innstillinger eller eksporter dine egne Yoast-innstillinger for å bruke på andre nettsteder du administrerer. Hvis du for øyeblikket bruker en annen WordPress SEO-plugin, bruker du fanen “Importer fra andre SEO-plugins” for å overføre SEO-dataene til Yoast.

import-fanen

eksport-fanen

Yoast-seo-plugin-migrasjon

6. Premium

Yoast SEO Premium er 89 dollar per år – jeg kjøpte det for alvor bare fordi jeg skriver SEO-opplæringsprogrammer for WordPress for å leve. Ellers hadde jeg sannsynligvis ikke det … å sette inn flere søkeord er ikke nyttig, det er mange gratis viderekoblingsprogrammer, og interne linkforslag + innholdsinnsikt hjelper meg ikke i det hele tatt. Her er en forklaring på noen av de fremhevede funksjonene …

Yoast-SEO-Premium

Søkeordoptimalisering (flere fokusord) – det er en spesifikk strategi for å optimalisere innhold for flere søkeord (se nedenfor). Sekundære nøkkelord er ofte inkludert som delvis kamper noe som betyr at sjekklisten for SEO-analyser er praktisk talt ubrukelig, siden Yoast bare oppdager nøyaktig søkeordkamper. Det hjelper deg å følge med på sekundære nøkkelord i dashbordet slik at du kan bruke de delvise samsvarene, men ikke forvent å få mye grønt lys. Målretting av sekundære nøkkelord handler mer om lage en fin SEO-tittel + metabeskrivelse å inkludere enkeltord fra begge setningene – i stedet for bare å oppgi nøkkelord som ser spammy ut.

Yoast nøkkelord for flere fokus

Forhåndsvisning av siden din – så lenge du laster opp tilpassede bilder i Yoasts “sosiale delingsalternativ”, så bildene dine formateres riktig på Facebook og Twitter (trinn 4), trenger du ikke dette. Men hvis du liker å se hvordan det ser direkte ut i Yoast for å sikre at det ser bra ut, er det alt dette.

Yoast-sosiale-forhåndsvisninger

Linkforslag
Yoast-Intern-Linking

Innholdsinnsikt
Yoast Content Insights

Redirect Manager – bruk dette for å fikse gjennomsøkingsfeil (ødelagte sider) fra Yoasts Search Console-fane. Gjør dette ved å legge til den gamle URLen og den nye URLen for å omdirigere hver enkelt til den mest passende siden. Hvis du allerede har omdirigeringer fra Omdirigeringsplugin eller .htaccess, kan du importere disse til Yoast. Mens en gratis plugin som Hurtig omvisning av side / innlegg gjør nøyaktig det samme, Yoasts omdirigeringssjef vil automatisk opprette en viderekobling hvis du noen gang endrer en permalink …

Yoast-automatisk-viderekobling

Slik konfigurerer du en viderekobling, gå til fanen Search Console i Yoast og finn gjennomsøkingsfeil…

Yoast-Search-Console crawl-feil

Gå nå til Yoasts omdirigeringsansvarlig (eller “Hurtige viderekoblinger” -delen hvis du bruker Quick Page / Post Redirect Plugin). Lim inn den ødelagte URL-en din i feltet “Gammel URL”. Den nye nettadressen skal IKKE alltid være hjemmesiden din – den skal være den nærmeste URLen til den ødelagte siden din.

Yoast-omdirigeringer

Premium Support – Jeg har aldri brukt deres støtte, men du får det med Yoast Premium.

7. AMP

Akselererte mobilsider (AMP) er et Google-prosjekt som får mobilsider til å laste raskere og legger til et “AMP” -skilt til mobilutdragene dine. Selv om dette høres bra ut, bør du vanligvis unngå AMP. Ta en titt på Kinstas studie om hvordan mobilkonverteringer falt 59% etter å ha lagt til AMP. Etter å ha lest den artikkelen, bestemte jeg meg for å deaktivere AMP på min egen hjemmeside (og det er jeg glad for). Designet er ikke så fint og det er vondt i rumpa. Spar deg problemer – jeg vil unngå det.

amp-sider

AMP instruksjoner

 • Installer AMP-plugin av Automattic
 • Installer Lim for Yoast SEO AMP Plugin hvis du bruker Yoast
 • Legg til / amp / til hvilken som helst side på nettstedet ditt for å se hvordan det ser ut og sørge for at det fungerer
 • Gå til Yoasts innstillinger → AMP for å endre design og aktivere tilpassede innleggstyper
 • Vent til Google skal gjennomsøke nettstedet ditt, og legg til AMP-påloggingsresultat for mobil
 • Besøk Akselererte mobilsider i Google Search Console for å se feil

Et vanlig problem er kjente bilder som vises på toppen av innleggene når du kanskje ikke vil ha dem. Det er et arbeid rundt dette, men det er ikke perfekt. Du kan enten ikke ha noe omtalt bilde, eller du kan angi et standardbilde i Yoast under SEO → AMP → Design → Standardbilde. Dette vises bare hvis INGEN omtalt bilde er angitt, men hvis det er det, er det det som vil vises på toppen av innlegget. Du kan lese Yoasts AMP-guide men jeg har i utgangspunktet bare oppsummert det.

Hvis du bruker Cloudflare, aktiverer du akselererte mobilkoblinger og vis AMP-logoen …

Cloudflare akselererte mobilkoblinger

8. Importer My Yoast-innstillinger

For å bruke Yoast-innstillingene mine, laster du ned zip-filen og laster den opp under SEO → Verktøy → Importer og eksporter → Importer. Dette konfigurerer innstillingene, den sletter ikke fokus søkeord eller metadata.

Last ned My Yoast-innstillingene (Oppdatert 3/9/2018)

Ting du fremdeles trenger å gjøre:

 • Generelt → Verktøy for nettredaktører (bekreft nettstedet ditt med Google / Bing / Yandex)
 • Søk Utseende → Generelt (sjekk om du har dupliserte nettstednavn ved å holde musepekeren over nettleserfanen på hjemmesiden din, og la i så fall Force Rewrite-titler være aktivert)
 • Søk Utseende → Generelt (fyll ut hjemmesiden din SEO tittel + metabeskrivelse, og spesifiser om du er en person eller bedrift)
 • Søk utseende → Innholdstyper (velg hvilket innhold du vil vise i søkeresultatene, og legg publiseringsdatoer til utdrag på tidssensitive innlegg)
 • Søkeutseende → Taksonomier (velg hvilket innhold du vil ha i søkeresultatene)
 • Søk Utseende → Brødskrummer (legg til nettstednavnet ditt som “Anchor Text For Homepage” og følg Yoasts veiledning for å legge til brødsmuler)
 • Search Console → Settings (autentiser Yoast med Google Search Console, vent noen dager på at dataene skal fylles ut, og fikse deretter gjennomsøkingsfeil (besøk seksjon). Se min Opplæring for Google Search Console for enda flere tips om optimalisering av nettstedet ditt med Search Console)
 • Sosial → Angi nettadresser til sosiale profiler, last opp logoen din i Facebook-fanen, aktiver Facebook Insights og bekreft nettstedet ditt med Pinterest
 • Legg til AMP-sider (besøk seksjon)

9. Fokus nøkkelord

Slutt å tro at du kjenner nøkkelordene dine, og gjør forskningen. Metoden min fungerer ganske bra …

 • Finn langhale (spesifikke) nøkkelord i Autofullfør + Søkeordutforsker
 • Skriv ned alle relevante setninger slik at du har en robust søkeordliste
 • Unngå nøkkelord der sterkt innhold / nettsteder er i toppresultatene
 • Målrettede søkeord der søkeresultatene inneholder svakt / irrelevant innhold
 • Google hvert søkeord ved hjelp av MozBar å lære hver enkeltes estimerte konkurranse
 • Kryss av OSE for din DA (domene autoritet), deretter Google søkeordet ditt ved hjelp av MozBar og sjekk toppresultatene for å se hva deres DA er. Konkurrer innen ditt eget DA-utvalg, og hvis ditt er lite, må du målrette enda mer spesifikke søkeord som er mindre konkurransedyktige.
 • Du bør sitte igjen med nøkkelord med høy mulighet der du kan komme på side 1

Google Autocomplete
Gå til google.com og begynne å skrive inn et nøkkelord for å få Google til å fullføre uttrykket (husk at du leter etter setninger med lang hale vanligvis med 3+ ord siden de er mye mindre konkurransedyktige). Du kan også bruke et understreketegn _ hvor som helst i uttrykket, og Google vil fylle ut blanket. Du må SLUTT på understrekningstegnet for den metoden.

google-autofullfør-søkeord

Hvis du vil se enda flere nøkkelord i rullegardinmenyen, bruker du flertall eller annen ordbestilling …

Autofullfør-søkeord

Hver tjeneste (og beliggenhet) bør målrettes mot separate sider på hjemmesiden din …

multiple-lokaliserte-søkeord

For konkurrerende emner om blogginnlegg, velg alltid et veldig spesifikt (langhale) nøkkelord …

Langtids nøkkelord

Du kan gjøre det samme for YouTube-nøkkelord på video …

youtube-autofullfør-søkeord

Hvordan jeg fant nøkkelordet mitt for denne opplæringen (som hjalp meg med å optimalisere innholdet mitt) …

Yoast-Søkeord-forskning

Yoast-Søkeord

Moz Keyword Explorer (bedre enn nøkkelordplanlegger)
Bruk for å sikre at du ikke går glipp av noen søkeord fra Google Autocomplete Moz nøkkelordutforsker som bare er bedre (og gratis) som Google Keyword Planner. Begynn med en bred setning, kjør verktøyet, og velg deretter “Ja, med lav leksikalsk likhet under gruppeøkkelord.” Dette forhindrer deg i å måtte bla gjennom lignende søkeordvarianter om og om igjen.

Moz Søkeordforslag

HubShout WebGrader (Konkurrentnøkkelord)
Kjør dem gjennom for å se en fullstendig nøkkelordliste for konkurrerende nettsteder HubShout WebGrader

Mine nøkkelord

MozBar (nøkkelordkonkurranse)
Nå skal du ha en robust søkeordliste. Det siste trinnet er å installere MozBar Google Chrome-utvidelse og Google hvert nøkkelord. Jo høyere PA (sidemyndighet) og DA (domenemyndighet), desto mer konkurransedyktig er nøkkelordet. Forsøk å velge nøkkelord i ditt eget DA / PA-område. Du kan øke disse ved å lage fantastisk innhold for å få koblinger. De beste nøkkelordene er de som hvis du Google, inneholder svakt (eller irrelevant) innhold i toppresultatene.

Mozbar nøkkelordkonkurranse

Det er litt utdatert, men her er en video jeg lagde om valg av nøkkelord …

10. Innholdsoptimalisering

Det første trinnet for å optimalisere innhold er forske på nøkkelord for fokus – sørg for at du gjør trinn 9 først. Deretter kan du begynne å lage innhold (eller optimalisere eksisterende innhold) for disse søkeordene.

Hva Yoast skal si …

ADVARSEL: hvis du injiserer nøkkelord i innholdet / kodebitene, blir de spammy! Har du tenkt på å skrive en SEO-tittel + metabeskrivelse for å øke CTR? Hvert resultat i Google vil bruke nøkkelordet – hvorfor skulle noen klikke på lenken din? Ja, du bør bruke søkeordet ditt i sidetittelen, SEO-tittelen og metabeskrivelsen … men ikke injiser nøkkelord bare for å få grønt lys i Yoast. Glem nøkkelordetetthet og nøkkelord i underoverskrifter … begynn å tenke på å legge til en innholdsfortegnelse til lengre innlegg, videoer, infografikk, rike utdrag, bilder om sosial deling og øker opp tynt innhold for å gjøre det bedre (mer detaljert) enn alle andres.

Grunnleggende regler for Yoast:
Det besettelse med grønt lys – hvis du kopierer / limer inn nøkkelord i innholdet ditt for å gjøre Yoast lykkelig, kan du stoppe det akkurat nå. Denne artikkelen du leser er godt optimalisert (den er super nyttig og organisert), og halvparten av kulene mine er røde. Slutt å besette over grønne lys og begynne å besette innholdet ditt. Legg til en infographic og en video på en side og se hva som skjer.

Du kan bare angi et søkeord med 1 fokus – Yoast premium tillater opptil 5, men hvis du ikke har suksess med 1 søkeord, kan du ikke prøve 2. Imidlertid er det ikke så vanskelig (bare pass på at det sekundære nøkkelordet er veldig likt ditt primær) og dryss delvis kamper gjennom hele innholdet. Vanligvis skal hvert unike søkeord ha sin egen side med innhold som gjenspeiler den setningen. Hver av tjenestene dine har sin egen side – noen ganger flere sider. Jeg har skilt sider for WordPress SEO Services, WordPress SEO Consulting, WordPress SEO Audit, etc..

Yoast oppdager ikke alltid nøkkelord – noen ganger henter det ikke synonymer eller delvis samsvar. Hvis mitt nøkkelord er SEO Consultant og jeg bruker SEO Consulting i innholdet, kan det hende at Yoast ikke teller dette nøkkelordet. Men jeg kan anta at nøkkelordtettheten er høyere enn Yoast sier.

Finn en balanse mellom nøkkelord og bruk av en fin sidetittel, SEO-tittel og metabeskrivelse – det er en fin linje mellom å skrive en overskrift som høres bra ut, og å skrive en overskrift slik at den inkluderer søkeordet ditt. Finn riktig balanse. Å lage en overskrift som folk faktisk vil klikke på er en enorm del av innholdsoptimalisering.

Yoast oppdager bare nøkkelord i hovedinnholdet og kodebiten – ikke sidefeltene, ikke bunnteksten, bare de to områdene. Dette er også bra siden søkemotorer analyserer innhold i blokker og innholdsdelen / søkemotordelen er viktige områder.

Fokus søkeord for hjemmeside – hjemmesiden din skal vanligvis målrette mot det primære søkeordet. Hvis du har en widgetert hjemmeside, vil du ikke ha Yoasts SEO-analyseliste (siden du bruker widgeter). Men det er OK, bare bruk de samme SEO-strategiene på siden som de andre sidene.

Du vanligvis gjøre vil målrette mot et fokusnøkkelord for disse sidene …

 • hjemmeside
 • Produkt / servicesider
 • Stedsider
 • Blogginnlegg (ikke-markedsførte nøkkelord)

Du vanligvis ikke vil målrette mot et fokusnøkkelord for disse sidene …

 • Kontaktside
 • Teamsider (med mindre navnene deres blir søkt etter)
 • Uttalelser
 • Arbeid / portefølje
 • Hovedblogside

Nå lager du en side, angir fokusnøkkelordet ditt, skriver noe innhold og ser forslagene mine …

Yoast-SEO-analyse

Fokus nøkkelord – bruk Google Autocomplete for å finne (spesifikke) setninger med lang hale, deretter Google søkeordet og analysere søkeresultatene med MozBars Chrome-utvidelse. Se etter nøkkelord med svakt innhold i toppresultatene, og unngå å konkurrere med autoritetsnettsteder.

Mål aldri det samme søkeordet på 2 sider – Hvis du skal bruke tid på å lage to sider som er målrettet mot det samme søkeordet, kan du like gjerne bruke all den tiden på en side og gjøre innholdet kjempebra. Jeg vil heller ha 1 fantastisk stykke innhold enn to middelmådige artikler.

Side tittel – ta med nøkkelordet ditt her. Hvis det er et blogginnlegg, sørg for at du skriver en kick-ass overskrift, helst med fokusnøkkelordet i begynnelsen av tittelen. Innlegg har vanligvis en lengre, mer beskrivende tittel, sidetitler er vanligvis kortere og lister bare opp et produkt / tjeneste.

URL – forkorte nettadresser for ikke å inkludere stoppord (og legg vekt på fokusnøkkelordet), med mindre dette gjør nettadressen klar. Jeg forkortet min til / yoast-wordpress-seo-settings /

SEO-tittel – dette er de blå lenkene i søkeresultatene og er det FØRSTE ting folk ser. De skal være på 50-60 tegn (lengdefelt i Yoast skal være grønt). Hvis det er en side, ikke bare bruk “Chicago Wedding Photographer – Tom Dupuis.” Bruk en modifikator for å krydre overskriften din, slik at flere klikker på den … “Prisbelønte Chicago Wedding Photographer – Tom Dupuis.” SEO-titler for innlegg kan være lik tittelen, men juster den til å lese pent i de 50-60 tegnene.

Metabeskrivelse – 150-160 tegnsbeskrivelse av innholdet ditt, hovedsakelig brukt til å øke CTR og få folk til å klikke på lenken din, men bør også inneholde fokusnøkkelordet ditt.

Bilde Alt-tekst – ikke stikk nøkkelord her, bare beskriv bildet! Så lenge du skriver beskrivende filnavn før du laster opp, kan du bruke Automatisk plugin for Alt Attributter for automatisk å bruke filnavnet som alt-tekst, slik at du ikke trenger å gjøre dette manuelt.

Søkeordtetthet – Yoast overdriver viktigheten av nøkkelordtetthet når det faktisk ikke er veldig viktig. Bruk den en gang i de første par setningene, og glem det.

Nøkkelord i underoverskrift (H2) – du trenger ikke bruke søkeordet ditt her – det ser spammy ut.

Interne / eksterne lenker – bruk noen få lenker på siden din. Google liker dette, og så lenge du faktisk lenker til nyttige ressurser (jeg snakker ikke om Wikipedia), vil besøkende også finne dette nyttig. Interne lenker er gode fordi de holder folk på nettstedet ditt og er en naturlig måte å bygge lenker på, men du vil trenge en god mengde innhold for dette. Eksterne lenker er gode fordi de liker å sitere kilder til artikkelen, som Google liker. Begge deler er bra.

Legg ut langt innhold – kort, crappy innhold rangerer ikke. Langt innhold som dekker emnet omfattende (spesielt innhold som inkluderer en video eller infographic), vil det. Google måler “gjennomsnittlig tid på side”, så det primære målet ditt er å øke “oppholdstiden” til den besøkende. Yoast anbefaler 300+ ord, men prøv 3000 ord (eller mer), så får du bedre resultater.

WordPress Word Count

Optimalisering av sosiale medier – forutsatt at du konfigurerte sosial fane i Yoasts SEO-innstillinger, kan du bruke “deling” -koblingen for å laste opp tilpasset grafikk, slik at innleggene dine formateres riktig på Facebook og Twitter. Dette er en liten rangeringsfaktor, men det vil også øke din sosiale deling, noe som er utmerket for SEO. Og ja, dette betyr at du må lage 2 grafikk …

 • Facebook-bilde: 1200 x 630 px
 • Twitter-bilde: 1024 x 512 px

Rike utdrag – disse forbedrer tekstutdragene dine med gjennomgangsstjerner, videoer og informasjon om produkter, hendelser, oppskrifter og annet typer data. Dette er ikke en del av Yoast, men det hjelper selvfølgelig SEO og klikkfrekvensene dine. Jeg bruker premien WP Rich Snippets-plugin (her er min anmeldelse av det) som har mange flere alternativer og ser bedre ut enn gratis plugins som All In One Schema.org. Hvis du vil legg til rikt utdrag på WordPress-nettstedet ditt, følg opplæringen.

rik-snutter

Optimalisering av bildehastighet – Jeg har en full tutorial for optimalisering av bilder. Kjør en side gjennom GTmetrix for å se alle uoptimerte bilder på siden. Store bilder må endres til å passe riktig dimensjoner. Hvis innholdet i kroppen din er 680 (w), bør du bruke bilder som er endret til 680 (w). Bruk en plugin som Imagify for tapsfri komprimering. Bilder med feilen “spesifiser bildedimensjoner” betyr at du må angi en bredde + høyde i bildets HTML eller CSS:

”Why680 ”høyde =” 380 ”/>

Bildeoptimaliseringer i GTmetrix

Målretting mot flere nøkkelord – Jeg rørte ved dette i Yoast SEO Premium-seksjonen, men her er et eksempel. Du vil lage din SEO-tittel / metabeskrivelse for å inkludere elementer fra begge …

Primært nøkkelord: SEO-vennlige WordPress-temaer
Sekundær nøkkelord: SEO-optimaliserte WordPress-temaer

Sidetittel / SEO-tittel: 25+ SEO-vennlige WordPress-temaer for alle
Metabeskrivelse: Bla gjennom mer enn 25 SEO-vennlige WordPress-temaer som har mobil responsiv og HTML5-design, som alle er SEO optimalisert via Genesis Framework.

Strø det sekundære nøkkelordet (eller delvis samsvar med det) i innholdet. Permalinken din skal vanligvis bare inneholde det primære nøkkelordet: / seo-friendly-wordpress-temas /. Du trenger ikke å kjøpe Yoast SEO Premium for å målrette sekundære nøkkelord – bare bruk verktøy som Google Autocomplete for å finne et sekundært nøkkelord, og strø det deretter.

11. Anatomi av en perfekt optimalisert side

Jeg lånte dette av Backlinko som understreker hvorfor innholdsoptimalisering er mer enn “grønne lys.” Det handler mer om å lage jævlig godt innhold ved hjelp av infografikk, videoer og lage “den ultimate guiden” med en innholdsfortegnelse (som dette innlegget). Slutt å bekymre deg så mye for grønne lys, gå av ruten “tekst og bilder” og begynne å gjøre noe annerledes.

on-side-seo

Jeg har også laget en versjon for WordPress (litt utdatert, men fortsatt bra) …

WordPress-Content-optimalisering

ofte stilte spørsmål

&# X1f6a6; Hva er de tre viktigste trinnene til Yoast?

Konfigurering av innstillingene, forskning på nøkkelord og innholdsoptimalisering er de tre viktigste trinnene for å bruke Yoasts SEO-plugin. Å sette opp Google Search Console er også viktig.

&# X1f6a6; Hvordan velger jeg fokus søkeord?

Google Autocomplete er et flott verktøy for å finne nøkkelord, spesielt når du bruker utfylling-i-tom-metoden fra denne guiden. MozBar og nøkkelord overalt Chrome Extension hjelper deg å lære konkurransen til hvert søkeord – som er en viktig del av søkeordforskningen.

&# X1f6a6; Hvor viktig er grønne lys?

De er ikke. De 5 viktigste stedene å bruke søkeordet ditt er i sidetittelen, permalink, SEO-tittelen, metabeskrivelsen og et par ganger i innholdsdelen. Nesten alle andre rangeringsfaktorer har ingenting med Yoast å gjøre, uavhengig av hva andre sier.

&# X1f6a6; Hvilke andre SEO-faktorer på siden er det i tillegg til grønt lys?

OSS med riktige utdrag (som de du leser nå), legge til en HTML-innholdsfortegnelse til lange innlegg, optimalisere nettstedets hastighet, lage omhyggelig SEO-titler + metabeskrivelser og inngående innhold er alle viktige faktorer som kan forbedre begge rangeringene + klikkfrekvens.

&# X1f6a6; Hvordan fikk jeg disse emojiene i søkeresultatene?

De kalles FAQ-rik utdrag, og jeg har en tutorial for det. Du installerer bare Structured Content-plugin og legger til vanlige spørsmål (med emojiene du ønsker) til sider / innlegg.

Whaddaya Think?

Hit meg i kommentarfeltet hvis du har spørsmål :)

Se også:
Hvordan jeg fikk 100% score i GTmetrix

Jubel,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map