De perfekta Yoast WordPress SEO-inställningarna: En komplett guide för att optimera WordPress med Yoasts plugin (uppdaterad 2019, V.11.7.0)

Yoast-Wordpress-SEO-plugin-inställningar


Alla har Yoast, men få använder det på rätt sätt.

Inga problem. Denna handledning delar upp den i 3 viktiga steg: konfigurera Yoast SEO-inställningarna (inklusive att lägga till AMP-sidor för att få mobila sidor att ladda snabbare), undersöka nyckelord med lång svansfokus, och optimera innehåll (det finns mer än grönt ljus). Jag kommer också att visa dig hur du ansluter Yoast till Google Search Console så att du kan fixa genomsökningsfel (trasiga sidor).

Detta är en komplett guide till Yoast. Om du inte har Yoast gå till plugins → lägg till nytt → sök Yoast SEO → installera / aktivera. Om du redan har Yoast, se till att den är uppdaterad till den senaste versionen. Lämna en kommentar om du har frågor och om du gillar den här självstudien, kolla in mina andra guider som min WordPress SEO och WordPress hastighetsguide som båda är löjligt bra.

1. Allmän
2. Sök Utseende
3. Sökkonsol
4. Social
5. Verktyg
6. Premie
7. AMP
8. Importera mina Yoast-inställningar
9. Fokus nyckelord
10. Innehållsoptimering
11. Anatomi av en perfekt optimerad sida2018-Yoast-SEO-plugin-inställningar

Viktiga saker att veta innan du använder Yoast

Människor slösar bort för mycket tid på att försöka få grönt ljus och inte tillräckligt med tid på sökordsundersökningar (eller göra deras innehåll bättre än vem som är i toppresultaten). Innan du börjar, läs dessa tips för att undvika att slösa bort din tid, vilket allvarligt är en stor fråga när människor använder Yoast.

 • Observera inte över gröna lampor – kolla in Backlinkos infographic SEO-sida
 • Välj inte blankt nyckelord – leta efter långsvans (3+ ordfraser) i Google Autocomplete, sedan Google det för att se om toppresultaten täcker ämnet omfattande
 • Lägg inte i nyckelord i ditt innehåll för att försöka få dina lampor gröna (detta är spammy)
 • Bra SEO på sidan innebär att skapa omfattande innehåll (3 000+ ord, videor osv.)
 • Det viktigaste stället att använda ditt fokusnyckelord är sidtitel, URL, SEO-titel, metabeskrivning och en gång i de första parmeningarna i innehållskroppen. Det är allt!
 • Yoast (och alla SEO-plugins) gör mycket lite för SEO på sidan – det mesta är råd. Spendera mer tid på sökordsundersökningar och lägg till en HTML-innehållsförteckning för längre inlägg.

Version 11.0 introducerar schema
* Yoast gjorde stora förbättringar av schemat under version 11.0 (kolla in deras YouTube-video släpp). Du behöver inte göra någonting förutom att uppdatera plugin-programmet, men det kan hjälpa dig att förbättra de rika resultaten vid visning Produkter, recensioner, recept, händelser och andra datatyper. Jag använder fortfarande ett plugin för att visa “recensionstjärnor” i Google (jag använder WP-granskning) men helst, snart behöver du inte.

1. allmän

instrumentbräda
Yoast-Dashboard-inställningar

Funktioner
Yoast-funktioner

Nedan visas en skärmdump av varje funktion:
Jag inaktiverade några av dem … Jag använder inte läsbarhetsanalysen eftersom jag inte behöver Yoast “betygsätta” mitt innehåll (t.ex. om min mening är för lång). Jag använder interna länkar naturligt i mitt innehåll och behöver inte Yoasts textlänkräknare som påminner mig om att lägga till dem. Jag behöver inte Ryte för att hela tiden kontrollera om min webbplats är indexerad i sökmotorer (det är uppenbarligen), och jag använder aldrig Yoasts Admin Dropdown-meny. Se vilka funktioner du gillar, aktivera dem och inaktivera resten.

SEO-analys

Läsbarhetsanalys
Yoast-läsbarhetsanalys

Hörnstenens innehåll
Yoast-Corner-innehåll

Hörnsten-Content-Filter

Textlänkräknare
Yoast-Text-Link-Counter-Feature

Insights
Yoast Content Insights

Länkförslag
Yoast intern-länkning

XML-webbplatskartor
Yoast-XML-Sitemap-inställning

Ryte Integration
Yoast-Ryte-Analys

Administratörsmeny
Yoast-Admin-Bar-Menu

Säkerhet: Inga avancerade inställningar för författare
Yoast-Advanced-inställningar

Webmasterverktyg
Därefter registrerar vi oss för alla webbansvariga verktyg (Google/bing/Yandex/Baidu) och verifiera var och en med hjälp av HTML-verifieringsmetod. Då kan vi skicka din Yoast XML-webbplatskarta till dem. Jag personligen använder Google Search Console religiöst för att fixa trasiga sidor (genomsökningsfel) med omdirigeringar, använd Sök i Analytics att hitta nyckelord / sidor jag rankar för, HTML-förbättringar att åtgärda fel i SEO-titlar + metabeskrivningar och övervaka mobil- / säkerhetsproblem samt länkar till min webbplats. Här är min kompletta handledning för Google Search Console som jag definitivt skulle skumma.

Yoast webmaster-verktyg

Verifiera verktyg för webbansvariga

 • Registrera dig för Google Search Console
 • Välj Metod för verifiering av HTML-tagg
 • Kopiera koden och klistra in i fältet Google Search Console
 • Radera allt utanför offerten (inklusive offerten)
 • Spara ändringar i Yoast
 • Klicka på “Verifiera” i Google Search Console
 • Upprepa för bing / Yandex (Rysslands största sökmotor)
 • jag använder inte Baidu Webmaster Tools eftersom det är förvirrande eftersom jag inte läser kinesiska och du behöver ett kinesiskt telefonnummer, men du kan läsa det här handledning om du vill prova
 • Var noga med att läsa avsnittet Search Console i den här tutorialen eller se min fulla guide

Skicka din Yoast XML-webbplatskarta till Google + Bing + Yandex

 • I Yoast, gå till Allmänt → Funktioner → XML-webbplatskartor
 • Klicka på frågeteckenikonen med alternativet XML Sitemaps
 • Klicka på din XML-webbplatslänk
 • Kopiera det sista passet av URL: /sitemap_index.xml
 • Logga in på Google Search Console
 • Gå till Crawl → till vänster Sitemaps
 • Klistra in den sista delen av webbplatskartan-webbadressen i Google Search Console
 • Testa och skicka in
 • Upprepa för Bing + Yandex

Yoast-XML-Sitemap-inställning

Yoast Sitemap

2. Sök Utseende

Allmän
Yoast-general-inställningar

Titelseparator – När du använder utdragsvariabler är detta bindestrecket (eller annat specialtecken) som vanligtvis ligger mellan din sida / inläggstitel och webbplatsnamn. Exempel: Sidtitel Sidnamn.

Snabbvariabler – Mallar som används för SEO-titlar / metabeskrivningar endast om du glömmer att skriva dem, vilket du aldrig bör glömma att göra. Så så länge du skriver dessa manuellt spelar de ingen roll. Du bör ta dig tid att skriva dem så att de låter trevligare än en mall.

Yoast Basic Variables

Varför du inte bör använda dem …

Titeln på det här inlägget du läser är 160+ tecken långt (över 60 teckengränsen för SEO-titlar). Om jag förlitade mig på Yoast för att skapa min SEO-titel med hjälp av utdragsvariabler, skulle det vara längre än 60 tecken och bli avskuren, vilket skulle göra att mitt utdrag ser hemskt. Istället skrev jag det själv så att det läser fint: The Ideal Yoast WordPress SEO Plugin Settings (2018, version 7.9).

Yoast-av fragment-variabler

Hemsida – hemsidan riktar sig vanligtvis till ett brett nyckelord om din huvudsakliga produkt / tjänst (t.ex. Chicago Wedding Photographer). Använd detta på din startsida SEO-titel + metabeskrivning:

Hemsida-Fragment

Innehållstyper
Yoast-Content-Typer-inställningar

Visa inlägg i sökresultat – kontrollera om inlägg / sidor ska indexeras i sökmotorer.

Datum i förhandsgranskning av kod – att lägga till datum i dina utdrag (specifikt lägga till dem på tidskänsliga artiklar) får innehållet att se nytt och kan öka klickfrekvensen betydligt.

Utgivningsdatum

Förutom att aktivera detta i Yoast, måste du också lägga till “inlägget ändrat datum” överst på dina inlägg (kallat posten metasektionen). För mig ligger detta i Genesis Simple Edits inställningar…

Inträde Meta

Så här ser det ut på ett inlägg …

Anmälningsdatum ändrat datum

Nu, när du uppdaterar ett inlägg, uppdateras inlägget ändrat datum till aktuell dag och kommer att uppdateras i sökresultaten. Ja, du kan gå igenom ALLA inlägg och få ditt innehåll att se helt nytt ut. Men missbruk inte det, jag försöker bara göra det när jag gör en uppdatering av en tidskänslig artikel.

Uppdatera WordPress Post

Yoast SEO Meta Box – detta är SEO-analysen med rekommendationer om innehållsoptimering. Du vill definitivt ha detta för sidor, inlägg och bloggkategorisidor om du optimerar dem.

Media
Yoast-Media-inställningar

taxonomier
Yoast-taxonomier-inställningar

Vilket innehåll ska inte visas i sökresultaten – Taggar, portföljkategorier, bildspel, format och annat icke-användbart innehåll ska vanligtvis inte visas i sökresultaten. Taggar orsakar vanligtvis duplicerat innehåll i Siteliner. Om du har en trevlig portfölj, eller dina sidor med bloggkategorier är väl utformade med många artiklar under den kategorin, inkluderar det på alla sätt i sökresultaten. Men om du inte skulle spendera mer än 30 sekunder på den sidan ska du inte indexera den.

Arkiv
Yoast-Arkiv-inställningar

Ströbröd
Yoast-Breadcrumbs-inställningar

Ströbröd – navigeringstext som visas högst upp i ditt innehåll:

Ströbröd

Det hjälper användare och sökmotorer att lära sig ditt innehåll och webbplatsstruktur. Jag använder inte brödsmulor för att förhindra röran, men jag rekommenderar dem om du inte har något emot den extra texten. Till aktivera brödsmulor, lägg till den här koden till Editor → Index.php genom att klistra in den under get_header ();

get_header (); ?>

<?php if (function_exists (‘yoast_breadcrumb’)) {
yoast_breadcrumb (‘

‘);
} ?>

RSS
Yoast-RSS-inställningar

3. Sök konsol

Autentisera Yoast med Google Search Console – detta kommer att visa dig genomsökningsfel (trasiga sidor på din webbplats) så att du kan omdirigera dem till rätt sida på din webbplats. Du kan ha många av dessa om du någonsin har ändrat permalänk, raderat sidor eller migrerat din webbplats. Du måste verifiera Search Console under ‘General → Webmaster Tools’ innan du fortsätter. När du har verifierats går du hit och klickar på “Hämta Googles godkännandekod” så kommer du att fråga dig med steg.

Yoast-search-console-autentisering

Fixa genomsökningsfel med omdirigeringar – efter att ha autentiserat Search Console, ge den några minuter (eller timmar) så att Google kan fylla dina genomsökningsfel. Du ser så småningom felen (sidan hittades inte, serverfel, mjuka 404s …). Du bör fixa ALLA dessa genom att ställa in 301 omdirigeringar som medföljer Yoast SEO Premium, eller prova att använda gratis Snabbomvandling av sid / post

Yoast-search-console-crawl-fel

Inställningsomdirigeringar – för att konfigurera en 301-omdirigering med hjälp av Quick Page / Post Redirect Plugin, installera plugin-programmet och gå till Quick Redirects → Quick Redirects (vänster flik i WordPress). Ange en URL från Yoast, ange sedan rätt URL (den mest relevanta sidan eller inlägget på din webbplats) …

301 omdirigeringsexempel

Fler Google Search Console Optimization – att fixa genomsökningsfel är bara ett av många sätt att optimera din WordPress-webbplats med Google Search Console. Jag rekommenderar starkt att titta igenom min Handledning för Google Search Console att lära om rika utdrag, internationell inriktning, säkerhetsfrågor, sökanalys och andra viktiga delar av din WordPress SEO.

Google Search Console

4. Socialt

Att fylla i Yoasts sociala inställningar hjälper Google att lära sig om dina profiler, men det viktigaste är att aktivera varje socialt nätverk metadata. Detta gör att du kan ladda upp anpassad grafik till varje sida / inlägg, vilket gör att bildens miniatyrformat blir korrekt när den sidan delas på sociala medier. Det här är vad Facebook Open GraphTwitter-kort, och Metadata för Google+ gör.

konton
Yoast sociala-inställningar

Facebook
Yoast-Facebook-inställningar

Facebook-app-ID – om du skapade en Facebook-app, hitta din app-ID och ange det här. Här är en handledning om hur man skapar en Facebook-app och vad den gör.

Twitter
Yoast-Twitter-inställningar

Pinterest
pinterest-settings

Du måste fylla i några ytterligare steg till verifiera din webbplats med Pinterest.

Google+
* Är du inte säker på varför de fortfarande har alternativ för något som Google har avbrutit.

google-fliken

Optimering av sociala medier – när metadata har aktiverats för varje socialt nätverk kan du ladda upp anpassade bilder på sociala medier i Yoasts SEO-analysavsnitt med länken “dela” (se nedan). Detta gör innehållets bildminiatyrformat ordentligt när den sidan delas på sociala medier. Ja, det betyder att du måste skapa två separata bilder för varje inlägg.

 • Facebook-bild: 1200 x 630 px
 • Twitter-bild: 1024 x 512px

Ladda upp anpassad grafik till Facebook / Twitter …

Yoast sociala-media-optimering

Gör ditt innehåll format snyggt …

Facebook delning

Kontrollera Facebook-annonstext med Yoast – Om du stärker inlägg låter Facebook dig inte ändra annonstexten. Så innan du delar ditt inlägg på Facebook, ge det den titel du vill använda med Yoasts “Facebook-titel” -fält (som kan skilja sig från SEO-titeln + metabeskrivningen). Om din Yoast Facebook-titel inte fungerar direkt bör du försöka rensa din webbplats cache. Jag har funnit att det ibland kan ta flera dagar innan det uppdateras med ny Facebook-titel och bild.

Yoast Facebook-titel

5. Verktyg

Yoast-SEO-verktyg

Bulkeditor – redigera SEO-titlar och metabeskrivningar i bulk (utan att behöva gå igenom varje enskild sida / inlägg). Att se till att dessa klara fint kan öka avsevärt klickfrekvens genom att göra dina utdrag mer tilltalande att klicka på. Glöm inte att ta med det inläggets fokus nyckelord på båda platserna. SNIPPETS ÄR LITERALT FRAMTIDEN AV DIN SEO!

Yoast-Bulk-Editor

File Editor – redigera robots.txt- och .htaccess-filer.

Import och exportimportera mina rekommenderade Yoast SEO-inställningar eller exportera dina egna Yoast-inställningar för användning på andra webbplatser du hanterar. Om du för närvarande använder ett annat WordPress SEO-plugin använder du fliken “Importera från andra SEO-plugins” för att migrera SEO-data till Yoast.

Import-fliken

export tab

Yoast-seo-plugin-migrering

6. Premium

Yoast SEO Premium är 89 dollar / år – jag köpte allvarligt bara för att jag skriver WordPress SEO-självstudier för att leva. Annars skulle jag förmodligen inte ha det … att ställa in flera nyckelord för fokus är inte användbart, det finns gott om gratis omdirigeringsknappar och interna länkförslag + innehållsinläsningar hjälper mig verkligen inte alls. Här är en förklaring av några av de markerade funktionerna …

Yoast-SEO-Premium

Sökordsoptimering (flera fokusord) – det finns en specifik strategi för att optimera innehåll för flera sökord (se nedan). Sekundära nyckelord ingår ofta som partiella matchningar vilket betyder att SEO-analyslistan är praktiskt taget värdelös eftersom Yoast bara upptäcker exakt sökord matchar. Det hjälper dig att hålla reda på sekundära nyckelord i din instrumentpanel så att du kan använda dessa partiella matchningar, men förvänta dig inte att få mycket grönt ljus. Inriktning på sekundära sökord handlar mer om skapa en fin SEO-titel + metabeskrivning att inkludera enskilda ord från båda fraser – snarare än att bara lista nyckelord som ser spammy ut.

Yoast Nyckelord för flera fokus

Förhandsvisning av din sida – så länge du laddar upp anpassade bilder i Yoasts “sociala delningsalternativ” så bilden formateras korrekt på Facebook och Twitter (steg 4), du behöver inte detta. Men om du gillar att se hur det ser ut direkt i Yoast för att se till att det ser bra ut, så är det allt detta.

Yoast sociala-förhandsvisningar

Länkförslag
Yoast intern-länkning

Insikt om innehåll
Yoast Content Insights

Redirect Manager – använd detta för att fixa genomsökningsfel (trasiga sidor) från fliken Yoasts Search Console. Gör detta genom att lägga till den gamla URL: en och den nya URL: en för att omdirigera var och en till den lämpligaste sidan. Om du redan har omdirigeringar från Omdirigeringsplugin eller .htaccess, du kan importera dessa till Yoast. Medan en gratis plugin som Snabb omdirigering av sida / post gör exakt samma sak, Yoasts omdirigeringshanterare ställer automatiskt in en omdirigering om du någonsin ändrar en permalänk …

Yoast automatisk-redirect

För att ställa in en omdirigering, gå till Yoasts flik Sökkonsol och hitta dina genomsökningsfel …

Yoast-Search-console-genomsökning-fel

Gå nu till Yoasts omdirigeringshanterare (eller avsnittet ”Snabb omdirigeringar” om du använder Quick Page / Post Redirect Plugin). Klistra in din trasiga URL i fältet “Gammal URL”. Den nya webbadressen ska INTE alltid vara din hemsida – den ska vara den närmaste URL: n till din trasiga sida.

Yoast-omdirigeringar

Premium Support – Jag har aldrig använt deras stöd, men du får det med Yoast Premium.

7. AMP

Accelererade mobilsidor (AMP) är ett Google-projekt som får mobila sidor att ladda snabbare och lägger till ett “AMP” -tecken till dina mobilavsnitt. Även om detta låter bra, bör du vanligtvis undvika AMP. Ta en titt på Kinstas studie om hur mobila omvandlingar sjönk 59% efter att ha lagt till AMP. Efter att ha läst den artikeln bestämde jag mig för att inaktivera AMP på min egen webbplats (och jag är glad att jag gjorde det). Designen är inte nästan lika snygg och det är ont i röven. Spara dig själv problem – jag skulle undvika det.

amp-sidor

AMP-instruktioner

 • Installera AMP-plugin av Automattic
 • Installera Lim för Yoast SEO AMP-plugin om du använder Yoast
 • Lägg till / amp / till valfri sida på din webbplats för att se hur den ser ut och se till att den fungerar
 • Gå till Yoasts inställningar → AMP för att ändra din design och aktivera anpassade inläggstyper
 • Vänta på att Google ska återcirkulera din webbplats och lägga till AMP-inloggningen i mobilsökresultaten
 • Besök Accelererade mobilsidor i Google Search Console för att se fel

Ett vanligt problem är med bilder som visas högst upp på inlägg när du kanske inte vill ha dem också. Det finns ett arbete för det här, men det är inte perfekt. Du kan antingen inte ha någon bild som visas eller så kan du ställa in en standardbild i Yoast under SEO → AMP → Design → Standardbild. Detta kommer endast att visas om INGEN presenterad bild är inställd, men om en är, det är det som kommer att visas på toppen av inlägget. Du kan läsa Yoasts AMP-guide men jag har i princip bara sammanfattat det.

Om du använder Cloudflare, aktivera accelererade mobillänkar och visa AMP-logotypen …

Cloudflare Accelerated Mobile Links

8. Importera mina Yoast-inställningar

För att använda mina Yoast-inställningar, ladda ner zip-filen och ladda upp den under SEO → Verktyg → Importera och exportera → Importera. Detta konfigurerar inställningarna, det raderar inte fokus sökord eller metadata.

Ladda ner mina Yoast-inställningar (uppdaterad 3/9/2018)

Saker du fortfarande behöver göra:

 • Allmänt → Verktyg för webbansvariga (verifiera din webbplats med Google / Bing / Yandex)
 • Sök Utseende → Allmänt (kontrollera om du har duplicerade platsnamn genom att flytta över hemsidans webbläsarflik, och i så fall lämna Force Rewrite Titels som aktiverade)
 • Sök Utseende → Allmänt (fyll i din hemsida SEO-titel + metabeskrivning och ange om du är en person eller företag)
 • Sök Utseende → Innehållstyper (välj vilket innehåll du vill visa i sökresultaten och lägg till publiceringsdatum i utdrag på tidskänsliga inlägg)
 • Sök Utseende → Taxonomier (välj vilket innehåll du vill ha i sökresultaten)
 • Sök Utseende → Brödsmulor (lägg till ditt webbplatsnamn som “Ankartekst för hemsida” och följ Yoasts handledning för att lägga till brödsmulor)
 • Sökkonsol → Inställningar (verifiera Yoast med Google Sökkonsol, vänta några dagar på att data ska fyllas i, fixa sedan genomsökningsfel (besök avsnitt). Se min Handledning för Google Search Console för ännu fler tips om hur du optimerar din webbplats med Search Console)
 • Social → Ange webbadresser för dina sociala profiler, ladda upp din logotyp på Facebook-fliken, aktivera Facebook Insights och verifiera din webbplats med Pinterest
 • Lägg till AMP-sidor (besök avsnitt)

9. Fokus nyckelord

Sluta tro att du känner till dina nyckelord och gör forskningen. Min metod fungerar ganska bra …

 • Hitta nyckelord (specifika) med lång svans i Komplettera automatiskt + Sökordsutforskare
 • Skriv ner alla relevanta fraser så att du har en robust sökordslista
 • Undvik sökord där starkt innehåll / webbplatser är i toppresultaten
 • Rikta in sökord där sökresultaten innehåller svagt / irrelevant innehåll
 • Google varje nyckelord med MozBar att lära sig var och en uppskattad tävling
 • Kontrollera OSE för din DA (domänmyndighet), sedan Google ditt nyckelord med MozBar och kolla toppresultaten för att se vad deras DA är. Tävla inom ditt eget DA-sortiment och om ditt är lågt, rikta in dig på ännu mer specifika sökord som är mindre konkurrenskraftiga.
 • Du bör sitta med nyckelord med hög möjlighet där du kan komma på sidan 1

Google Autocomplete
Gå till google.com och börja skriva in ett nyckelord för att Google ska kunna fylla frasen (kom ihåg att du letar efter fraser med lång svans vanligtvis med 3+ ord eftersom de är mycket mindre konkurrenskraftiga). Du kan också använda ett understrykningstecken _ var som helst i frasen och Google kommer att fylla i det tomma. Du måste SLUTA på understrecket för den metoden.

google-Komplettera-sökord

Om du vill se ännu fler nyckelord i rullgardinsmenyn använder du flertal eller olika ordbeställningar …

automatisk komplettering-nyckelord

Varje tjänst (och plats) bör riktas in separata sidor på din webbplats …

fler lokaliserade-sökord

Välj alltid ett mycket specifikt nyckelord (med lång svans) för konkurrenskraftiga blogginlägg …

Long-Tail Nyckelord

Du kan göra samma sak för YouTube-nyckelord …

YouTube Komplettera-sökord

Hur jag hittade mitt nyckelord för den här tutorialen (som hjälpte mig att optimera mitt innehåll) …

Yoast-Keyword-Research

Yoast-Nyckelord

Moz Keyword Explorer (Better Than Keyword Planner)
För att se till att du inte missar några sökord från Google Autocomplete använder du Moz Key Explorer vilket är som Googles nyckelplanerare bara bättre (och gratis). Börja med en bred fras, kör verktyget och välj sedan “Grupp med låg lexikal likhet under gruppnyckelord.” Detta förhindrar att du måste bläddra igenom liknande sökordsvarianter om och om igen.

Moz Sökordsförslag

HubShout WebGrader (nyckelord för konkurrenter)
För att se en fullständig sökordslista för konkurrentwebbplatser, kör dem igenom HubShout WebGrader

Mina nyckelord

MozBar (sökordstävling)
Nu bör du ha en robust sökordslista. Det sista steget är att installera MozBar Google Chrome Extension och Google varje nyckelord. Ju högre PA (sidmyndighet) och DA (domänmyndighet), desto mer konkurrenskraftiga är sökordet. Försök att välja nyckelord inom ditt eget DA / PA-sortiment. Du kan öka dessa genom att skapa fantastiskt innehåll för att få länkar. De bästa nyckelorden är de som om du Google har svagt (eller irrelevant) innehåll i toppresultaten.

Mozbar sökordstävling

Det är lite föråldrat, men här är en video som jag gjorde om att välja nyckelord …

10. Innehållsoptimering

Det första steget för att optimera innehållet är forskar fokus nyckelord – se till att du gör steg 9 först. Sedan kan du börja skapa innehåll (eller optimera befintligt innehåll) för dessa sökord.

Vad Yoast ska säga …

VARNING: att injicera nyckelord i ditt innehåll / utdrag gör att de ser spammy ut! Har du funderat på att skriva en SEO-titel + metabeskrivning för att öka CTR? Varje resultat i Google kommer att använda sökordet – varför skulle någon klicka på din länk? Ja, du bör använda ditt sökord i sidtitel, SEO-titel och metabeskrivning … men injicera inte nyckelord bara för att få grönt ljus i Yoast. Glöm nyckelordstäthet och nyckelord i underrubriker … börja tänka på att lägga till en innehållsförteckning till längre inlägg, videor, infografik, rika utdrag, bilder om social delning och tappar upp tunt innehåll för att göra det bättre (mer detaljerat) än alla andras.

Grundläggande regler för Yoast:
Obsessionen med grönt ljus – om du kopierar / klistrar in nyckelord i hela ditt innehåll för att göra Yoast lycklig, stoppa det just nu. Den här artikeln du läser är optimerad (den är super användbar och organiserad) och hälften av mina kulor är röda. Sluta besatta över gröna lampor och börja besatta över ditt innehåll. Lägg till en infographic och en video på en sida och se vad som händer.

Du kan bara ställa in ett nyckelord med 1 fokus – Yoast premium tillåter upp till 5, men om du inte har framgång med ett sökord så försök inte 2. Men det är inte så svårt (se bara till att det sekundära nyckelordet är väldigt likt ditt primärt) och strö partiella matchningar genom hela innehållet. I allmänhet bör varje unikt nyckelord ha sin egen sida med innehåll som återspeglar den frasen. Var och en av dina tjänster har sin egen sida – ibland flera sidor. Jag har separerade sidor för WordPress SEO Services, WordPress SEO Consulting, WordPress SEO Audit, etc..

Yoast upptäcker inte alltid nyckelord – ibland kan det inte hämta synonymer eller partiella matchningar. Om mitt nyckelord är SEO-konsult och jag använder SEO Consulting i innehållet kanske Yoast inte räknar det här nyckelordet. Men jag kan anta att sökordstätheten är högre än Yoast säger.

Hitta en balans mellan nyckelord och att använda en fin sidtitel, SEO-titel och metabeskrivning – det finns en fin linje mellan att skriva en rubrik som låter bra och att skriva en rubrik så att den innehåller ditt sökord. Hitta rätt balans. Att skapa en rubrik som människor faktiskt kommer att klicka på är en enorm del av innehållsoptimering.

Yoast upptäcker bara nyckelord i huvudinnehållet och sökmotoravsnittet – inte sidfältet, inte sidfoten, bara de två områdena. Detta är också bra eftersom sökmotorer analyserar innehåll i block och din innehållsdel / sökmotoravsnitt är de viktiga områdena.

Fokus sökord för hemsida – din hemsida bör vanligtvis rikta in sig på ditt primära nyckelord. Om du har en widgetad hemsida kommer du inte att ha Yoasts SEO-analyslista (eftersom du använder widgets). Men det är OK, använd bara samma SEO-strategier på sidan som de andra sidorna.

Man brukar do vill rikta in sig på ett fokusord för dessa sidor …

 • Hemsida
 • Produkt / tjänstsidor
 • Platssidor
 • Blogginlägg (icke-marknadsföringsord)

Man brukar inte vill rikta in sig på ett fokusord för dessa sidor …

 • Kontaktsida
 • Teamsidor (såvida inte deras sökningar letas efter)
 • vittnesmål
 • Arbete / portfölj
 • Huvudblogsida

Skapa nu en sida, ställ in ditt fokusord, skriv lite innehåll och se mina förslag …

Yoast-SEO-analys

Fokus sökord – använd Google Autocomplete för att hitta (specifika) fraser med lång svans, sedan Google sökordet och analysera sökresultaten med MozBars Chrome Extension. Leta efter nyckelord med svagt innehåll i toppresultaten och undvik att tävla med myndighetens webbplatser.

Rikta aldrig samma sökord på två sidor – Om du kommer att spendera tid på att skapa två sidor som är inriktade på samma sökord, kan du lika gärna spendera all den tiden på en sida och göra innehållet fantastiskt. Jag skulle hellre ha ett fantastiskt innehåll än två mediokra artiklar.

Sidans titel – inkludera ditt sökord här. Om det är ett blogginlägg, se till att du skriver en kick-ass-rubrik helst med ditt fokusnyckel i början av titeln. Inlägg har vanligtvis en längre, mer beskrivande titel, sidtitlar är vanligtvis kortare och listar bara en produkt / tjänst.

URL – förkorta URL: er för att inte inkludera stoppord (och lägga tonvikt på ditt fokusnyckel) INTE ATT detta gör webbadressen färdig. Jag förkortade min till / yoast-wordpress-seo-inställningar /

SEO-titel – det här är de blå länkarna i sökresultaten och är det FÖRSTA saker som folk ser. De ska vara 50-60 tecken (längdrad i Yoast ska vara grön). Om det är en sida, använd inte bara “Chicago Wedding Photographer – Tom Dupuis.” Använd en modifierare för att krydda din rubrik så att fler klickar på den … “Prisbelönta Chicago Wedding Photographer – Tom Dupuis.” SEO-titlar för inlägg kan likna titeln, men justera den för att läsa fint i de 50-60 tecknen.

Meta Beskrivning – 150-160 karaktärsbeskrivning av ditt innehåll, främst används för att öka CTR och få människor att klicka på din länk, men bör också innehålla ditt fokusord.

Bild Alt Text – fyll inte på nyckelord här, beskriv bara bilden! Så länge du skriver beskrivande filnamn innan du laddar upp kan du använda Plugin för automatisk bild Alt Attribut för att automatiskt använda filnamnet som alt-text, så du behöver inte göra det manuellt.

Nyckelordstäthet – Yoast överdriver vikten av sökordstäthet när det faktiskt inte är så viktigt. Använd det en gång i de första parmeningarna och glöm det.

Nyckelord i undernummer (H2) – du behöver inte använda ditt sökord här – det ser spammy ut.

Interna / externa länkar – använd några länkar på din sida. Google gillar detta och så länge du faktiskt länkar till användbara resurser (jag talar inte om Wikipedia), kommer besökare också att hitta det här. Interna länkar är bra eftersom de håller människor på din webbplats och är ett naturligt sätt att bygga länkar, men du kommer att behöva en god mängd innehåll för detta. Externa länkar är bra eftersom de gillar att citera källor för artikeln, som Google gillar. Båda är bra.

Lägg ut långt innehåll – kort, skit innehåll rangerar inte. Långt innehåll som omfattar ämnet omfattande (särskilt innehåll som inkluderar en video eller infographic) kommer. Google mäter “genomsnittlig tid på sidan” så ditt primära mål är att öka “vistelsetiden” för din besökare. Yoast rekommenderar 300+ ord, men prova 3 000 ord (eller mer) så ser du bättre resultat.

WordPress Word Count

Optimering av sociala medier – förutsatt att du har konfigurerat social flik i Yoasts SEO-inställningar kan du använda länken “dela” för att ladda upp anpassad grafik så att dina inlägg bildformateras korrekt på Facebook och Twitter. Detta är en liten rankingsfaktor men det kommer också att öka din sociala delning vilket är utmärkt för SEO. Och ja, det här betyder att du måste skapa 2 grafik …

 • Facebook-bild: 1200 x 630 px
 • Twitter-bild: 1024 x 512px

Rika utdrag – dessa förbättrar dina utdrag med recensionstjärnor, videor och information om produkter, evenemang, recept och annat typer av data. Detta är inte en del av Yoast men det hjälper uppenbarligen din SEO och klickfrekvens. Jag använder premien WP Rich Snippets plugin (här är min recension av det) som har mycket fler alternativ och ser bättre ut än gratis plugins som All In One Schema.org. Om du skulle vilja lägg till rika utdrag på din WordPress-webbplats, följ den handledningen.

rich-utdrag

Optimering av bildhastighet – Jag har en fullständig handledning för optimering av bilder. Kör en sida igenom GTmetrix för att se alla ooptimerade bilder på sidan. Storleken på stora bilder måste ändras för att passa rätt dimensioner. Om din innehållskropp är 680 (w) bör du använda bilder som ändras till 680 (w). Använd en plugin som Imagify för förlustfri komprimering. Bilder med felet “specificera bilddimensioner” betyder att du måste ange en bredd + höjd i bildens HTML eller CSS:

”Why680 ”höjd =” 380 ”/>

Bildoptimeringar i GTmetrix

Inriktning på flera sökord – Jag berörde det här i Yoast SEO Premium-avsnitt, men här är ett exempel. Du vill skapa din SEO-titel / metabeskrivning så att den innehåller element från båda …

Primärt nyckelord: SEO-vänliga WordPress-teman
Sekundärt nyckelord: SEO-optimerade WordPress-teman

Sidtitel / SEO-titel: 25+ SEO-vänliga WordPress-teman för alla
Metabeskrivning: Bläddra bland mer än 25 SEO-vänliga WordPress-teman som har mobil responsiv och HTML5-design, som alla är SEO-optimerade via Genesis Framework.

Strö nu ditt sekundära nyckelord (eller en delvis matchning av det) i ditt innehåll. Din permalänk bör vanligtvis bara innehålla ditt primära nyckelord: / seo-friendly-wordpress-teman /. Du behöver inte köpa Yoast SEO Premium för att rikta in sekundära nyckelord – använd bara verktyg som Google Autocomplete för att hitta ett sekundärt nyckelord och strö sedan på det.

11. Anatomi av en perfekt optimerad sida

Jag lånade det här Backlinko vilket betonar varför optimering av innehåll är mer än “gröna lampor.” Det handlar mer om att skapa jävligt bra innehåll med hjälp av infografik, videor och skapa “den ultimata guiden” med en innehållsförteckning (som det här inlägget). Sluta oroa dig så mycket för gröna ljus, gå av “text och foton” rutten och börja göra något annorlunda.

on-page-seo

Jag skapade också en version för WordPress (lite föråldrad men fortfarande bra) …

Wordpress-Content-optimering

Vanliga frågor

&# X1f6a6; Vilka är de tre huvudstegen till Yoast?

Konfigurera inställningar, undersöka fokusnyckelord och innehållsoptimering är de tre huvudsakliga stegen för att använda Yoasts SEO-plugin. Att ställa in Google Search Console är också viktigt.

&# X1f6a6; Hur väljer jag fokus nyckelord?

Google Autocomplete är ett utmärkt verktyg för att hitta nyckelord, särskilt när du använder metoden “fill-in-the-blank” från den här guiden. MozBar och nyckelord överallt Chrome Extension hjälper dig att lära dig varje sökords tävling – vilket är en viktig del i sökordsforskning.

&# X1f6a6; Hur viktigt är gröna lampor?

Dom är inte. De 5 viktigaste platserna att använda ditt sökord är i sidtitel, permalänk, SEO-titel, metabeskrivning och ett par gånger i innehållskroppen. Nästan alla andra rankingsfaktorer har ingenting med Yoast att göra, oavsett vad andra säger.

&# X1f6a6; Vilka andra SEO-faktorer på sidan är det förutom gröna lampor?

Vanliga FAQ-utdrag (som de du läser nu), lägga till en HTML-innehållsförteckning till långa inlägg, optimera webbplatsens hastighet, noggrant skapa SEO-titlar + metabeskrivningar och djupgående innehåll är alla viktiga faktorer som kan förbättra båda rankningarna + klickfrekvens.

&# X1f6a6; Hur fick jag dessa emojis i sökresultaten?

De kallas FAQ-rika utdrag och jag har en tutorial för det. Du installerar helt enkelt strukturen för strukturerat innehåll och lägger till vanliga frågor (med emojierna efter eget val) på sidor / inlägg.

Whaddaya Think?

Slå mig i kommentarerna om du har frågor :)

Se även:
Hur jag fick 100% poäng i GTmetrix

Skål,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map