Hoe u Yoast Focus-zoekwoorden kiest: een gids voor trefwoordonderzoek en het leren van de concurrentie in zoekresultaten van Google

03.06.2020
Yoast 'Hoe u Yoast Focus-zoekwoorden kiest: een gids voor trefwoordonderzoek en het leren van de concurrentie in zoekresultaten van Google
0 14 мин.

Als je gebruikt Yoast, u bent waarschijnlijk bekend met het instellen van een focus zoekwoord zodat u de inhoud kunt optimaliseren voor groene lichten.


Deze moeten niet worden geraden. U wilt geen inhoud maken voor een zoekwoord waarvoor u nooit zult rangschikken, of u moet teruggaan en inhoud wijzigen. We moeten weten WAT mensen zoeken (zoekwoordonderzoek) en of uw site hiervoor in aanmerking kan komen (zoekwoordconcurrentie). Een beetje onderzoek kan u gemakkelijk op pagina 1 brengen en moet worden gedaan voordat u inhoud schrijft … schrijven over ‘hoe u schulden kunt aflossen’ versus ‘hoe u schulden kunt afbetalen met één inkomen’ is anders.

Ik schreef een definitieve Yoast-zelfstudie die u laat zien hoe u de ideale instellingen configureert, Google Search Console verifieert en crawlfouten oplost, inhoud optimaliseert (er is meer aan de hand dan groene lichten) en versnelde mobiele pagina’s (AMP) toevoegt. Bekijk het zeker als je klaar bent.

Uiteindelijk zijn zoekwoorden slechts onderwerpen. Als er veel naar het onderwerp wordt gezocht en er al sterke inhoud in de zoekresultaten is, is het waarschijnlijk concurrerend (vooral als uw site weinig autoriteit heeft zonder veel backlinks). Als twee onderwerpen verschillend genoeg zijn, maak dan voor elk een pagina.

1. Hulpmiddelen voor trefwoordonderzoek

 • Beantwoord het publiek – visuele trefwoordkaart opgesplitst in vragen, voorzetsels en vergelijkingen. Zoekwoorden worden opgehaald uit Google Autocomplete. Hoe groener de cirkel, hoe meer zoekopdrachten het zoekwoord heeft.
 • Zoekwoorden overal – Chrome-extensie die u het maandelijkse volume, de CPC en de organische concurrentie laat zien bij het zoeken naar zoekwoorden in Google, Google Autocomplete, YouTube, Amazon, Moz en andere populaire websites.
 • MozBar – Google een zoekwoord en bekijk de DA (domeinautoriteit) en PA (paginabeheer) van elk resultaat, wat de kernindicatoren zijn van hoe concurrerend een zoekwoord is. Probeer te concurreren met websites met een vergelijkbare domeinautoriteit.
 • Google Autocomplete – coole trucs, zoals het gebruik van het onderstrepingsteken _ om Google de lege plek te laten invullen. Als u in Chicago _ Photographer zoekt, ziet u bruiloft-, pasgeboren-, fotografie- en andere soorten fotografiediensten.
 • Moz Keyword Explorer – vergelijkbaar met Google Keyword Planner (alleen beter) omdat het speciaal is ontworpen voor SEO, terwijl Keyword Planner is ontworpen voor AdWords. Moz Keyword Planner toont u de concurrentie voor organische resultaten op basis van de links, domeinautoriteiten van elk resultaat, enz. Terwijl Keyword Planner voornamelijk CPC (kosten per klik) gebruikt op basis van hun advertentiegegevens.
 • HubShout WebGrader – bekijk alle zoekwoorden waar u (en concurrenten) voor staan. Bevat andere statistieken, zoals de domeinautoriteit van elke website en het aantal backlinks.
 • Google trends – toont de geschiedenis van het zoekwoordvolume voor Google, YouTube, andere media. Bekijk trends voor specifieke regio’s en vragen die mensen stellen.

1.1. Beantwoord het publiek

De coolste tool voor trefwoordonderzoek is absoluut Beantwoord het publiek. Zoek een trefwoord en het genereert een kaart met zoekwoorden die worden doorzocht in Google Autocomplete. Hoe groener de cirkel, hoe meer zoekopdrachten dat zoekwoord heeft. Het verdeelt ook zoekwoorden in specifieke categorieën (vragen, voorzetsels, vergelijkingen). Vervolgens worden ze nog verder opgesplitst (hieronder is een voorbeeld van “vraagzoekwoorden” over “Yoast” en ik kan zien wat, hoe, waar, enz.).

Vraagzoekwoorden (een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw inhoud de vragen van mensen beantwoordt) …

Yoast Trefwoorden - AnswerThePublic

Trefwoorden instellen …

Voorzetsleutelwoorden - Beantwoord het publiek

Vergelijkingszoekwoorden…

Vergelijkingszoekwoorden - Beantwoord het publiek

1.2. Zoekwoorden overal

Zoekwoorden overal kunt u elk zoekwoord googlen (in Google, YouTube, Amazon, Etsy en andere zoekmachines), terwijl de maandelijkse zoekopdrachten, CPC (kosten per klik) en concurrentie van elk zoekwoord worden weergegeven. Combineer dit met MozBar (de volgende tool die ik behandel) en het is een geweldige combinatie.

Zoekwoorden overal automatisch aanvullen

YouTube-zoekwoordconcurrentie

Amazon-zoekwoorden

Etsy-zoekwoorden

1.3. MozBar

Chrome-extensie van MozBar kunt u elk zoekwoord googlen en de DA van elk resultaat bekijken (domein autoriteit) en PA (pagina autoriteit). Hogere aantallen = grotere concurrentie en u wilt proberen te concurreren met websites met vergelijkbare domeinautoriteit – controleer die van u hier. U kunt de domeinautoriteit vergroten door meer kwaliteitslinks te krijgen (bijv. Door geweldige inhoud te maken).

Mozbar Keyword Competition

MozBar-tips

 • Leer uw DA gebruiken Link Explorer en concurreren om zoekwoorden in uw bereik
 • Brede uitdrukkingen hebben meestal een hoge DA + PA, lange-staartzinnen hebben een lage DA + PA
 • Bouw uw DA op door meer links naar uw site te krijgen (via geweldige inhoud)
 • Websites (vooral nieuwe) hebben een lage DA, dus target zeer specifieke woordgroepen
 • U kunt PA bouwen door de inhoud te verbeteren en interne links naar de pagina te wijzen

Combineer zoekwoorden overal met MozBar om een ​​mooie glimp van uw concurrentie te zien …

Zoekwoordconcurrentie

Vermijd zoekwoorden met sterke inhoud
De beste kansen zijn wanneer u Google een zoekwoord, zwakke of irrelevante inhoud verschijnt in de topresultaten. Google gewoon het trefwoord en blader door de topresultaten om te zien of mensen het onderwerp uitgebreid behandelen. Zo niet, dan betekent dit dat het de perfecte gelegenheid is om hoog te scoren.

Zwakke zoekresultaten

Vermijd concurrentie met websites van autoriteiten

 • amazon.com
 • wikipedia.com
 • yelp.com
 • credit.com
 • enzovoorts…

1.4. Google Autocomplete

Ga naar google.com en begin een trefwoord in te typen om Google de zin te laten voltooien (vergeet niet dat u op zoek bent naar zinnen met lange staart, meestal met meer dan drie woorden aangezien die veel minder concurrerend zijn). U kunt ook overal een onderstrepingsteken _ gebruiken in de zin en Google vult de spatie in. U moet voor die methode op het onderstrepingsteken EINDE eindigen. Als u niet het volledige dropdown-menu met alle zoekwoorden ziet, probeer dan een incognitotabblad.

Google-automatisch aanvullen-invullen-in-de-blanco-1

Probeer verschillende varianten, zoals meervouden

Google-automatisch aanvullen-meervoudig-zoekwoorden

Of verschillende woordvolgorde

Google Autocomplete Keyword Ordering

Autocomplete werkt met de meeste zoekmachines, waaronder YouTube voor video SEO

Videotrefwoorden

Tips voor automatisch aanvullen

 • Kies specifieke (long-tail) zinnen die minder competitief zijn
 • U hoeft geen “beste” en andere niet-beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden op te nemen
 • Synoniemen kunnen op dezelfde pagina worden getarget (als secundaire zoekwoorden)
 • De meeste bedrijven hebben meerdere trefwoorden per dienst (ik heb WordPress SEO Services, WordPress SEO Consulting, WordPress SEO Audit … die allemaal zo verschillend zijn dat ik voor elk een aparte pagina heb en ik voor alle drie in de top 3 sta … werken)
 • Specifieker zijn kan betekenen dat u voor Chicago kiest WordPress Designer (in plaats van Chicago Web Designer) of WordPress SEO Consultant (in plaats van SEO Consultant) … het targeten van een geografie of een specifiek type ‘webdesign’ is een manier om specifieker te worden

1.5. Moz Keyword Explorer

Gebruik om ervoor te zorgen dat u geen zoekwoorden mist Moz Keyword Explorer. Dit is vergelijkbaar met Zoekwoordplanner alleen is het volledig gratis (u hoeft zich niet aan te melden voor AdWords) en u kunt gerelateerde zoekwoorden groeperen zodat u niet door dezelfde bladeren. Begin met een breed trefwoord.

Moz Keyword Explorer

Klik op zoekwoordsuggesties -> zie alle suggesties.

Suggesties voor Moz-zoekwoorden

Tips voor het zoeken naar Moz-zoekwoorden

 • Groepeer gerelateerde zoekwoorden met lage lexicale gelijkenis (gebruik filter)
 • Begin met een brede zin en zoek dan naar specifieke, lange staartzinnen

Hoeveel zoekopdrachten moeten mijn zoekwoorden hebben?

Stap 1: Check uw domein autoriteit in Moz Link Explorer.
Domeinautoriteit

Stap 2: Gebruik dit handig grafiek van Orbit Media.
Sneltoets voor trefwoordonderzoek

Maar kan ik me meer richten?
Als u van plan bent om sterke inhoud te maken (idealiter met meer dan 3.000 woorden en veel afbeeldingen / video’s), kunt u zoekwoorden targeten met meer maandelijkse zoekopdrachten (mijn WordPress SEO-zelfstudie zal helpen omdat het meer dan 100 tips bevat, waaronder 20 over inhoudoptimalisatie). Gebruik de kaart als algemene richtlijn.

1.6. HubShout WebGrader (zoekwoorden van concurrenten)

HubShout WebGrader laat je zien:

 • Alle zoekwoorden waar u (en concurrenten) voor staan
 • De geschatte verkeerswaarde van elke website op basis van CPC
 • Hoogst gerangschikte inhoud, domeinautoriteit, backlinks en verwijzende domeinen

HubShout WebGrader-rapport

Bekijk een volledige lijst met zoekwoorden waar u (en concurrenten voor) voor staan ​​…

Mijn zoekwoorden

Google trends vertelt u of een zoekwoord in opkomst is of afneemt. Het filtert ook voor het vinden van lokale zoekwoorden en YouTube-zoekwoorden. Dit is vooral handig om te vinden welke seizoenen zijn het drukst, of uw markt afneemt en waar mensen naar deze zoekwoorden zoeken.

Ramen zit in de lift!

Google Trends-zoekwoorden

Beter die YouTube-tutorial over cadeauverpakking voor december publiceren 🙂

YouTube-zoekwoorden - Google Trends

1.8. Zoek Analytics

De Zoek Analytics functie in Google Search Console (die u kunt verifiëren met Yoast) vertelt u uw zoekwoorden, positie, CTR (klikfrequentie), best gerangschikte pagina’s en de landen + apparaten van bezoekers. Ik gebruik Google Analytics nauwelijks voor SEO – ik gebruik Search Analytics.

Coole truck: vind zoekopdrachten (trefwoorden) waar je al op de eerste 5 plekken van Google staat, en verbeter die pagina’s zodat je in de top 1-3 komt waar al het verkeer is.

Google Search Console-zoekopdrachten

1.9. Vermijd Google Zoekwoordplanner

Google Zoekwoordplanner is speciaal ontworpen voor AdWords – gebruik het niet voor SEO! De competitie is niet voor organische resultaten. Google Autocomplete of zoekwoordtools die zoekwoorden uit Autocomplete halen (zoals Answer The Public) zijn beter in het categoriseren van zoekwoorden en het tonen van de organische concurrentie. En voor de goede orde, geen enkel hulpprogramma voor zoekwoorden is beter in het schatten van de concurrentie van een zoekwoord dan het zelf Googlen van het zoekwoord en het analyseren van de beste resultaten om te zien welke inhoud er al is, zodat u weet wat / tegen wie u het moet opnemen.

Google Zoekwoordplanner

2. Soorten zoekwoorden

In de volgende secties worden zoekwoorden in specifieke typen onderverdeeld.

2.1. Lange staart zoekwoorden

Long-tail zoekwoorden zijn gemakkelijker te rangschikken en hebben meestal 3-7 + woorden in de zin. Ze trekken ook een meer gerichte bezoeker aan. U kunt zelfs Chicago WordPress Design targeten in plaats van Chicago Web Design, omdat dat een specifieker type webdesign is. Zoals je zag in de grafiek van Orbit Media in paragraaf 1.5, websites met een lage domeinautoriteit (DA) moeten bijna altijd langere tail-keywords targeten. Terwijl u uw DA bouwt, kunt u zich richten op bredere zoekwoorden.

Lange staart zoekwoorden

Voorbeelden van wanneer u specifieker moet worden

 • Chicago Painter is competitief, Chicago Interior Painter is beter
 • Chicago Real Estate is concurrerend, Chicago Commercial Real Estate is beter
 • Chicago Computer Repair is concurrerend, Chicago Macbook Pro Repair is beter
 • Yoast SEO Plugin is competitief, Yoast SEO Plugin Settings is beter
 • SEO Consultant is concurrerend, WordPress SEO Consultant is beter
 • SiteGround Review is concurrerend, SiteGround WordPress Hosting Review is beter

2.2. Datumzoekwoorden

Genereer nog meer verkeer door datumzoekwoorden te targeten (voornamelijk voor tijdgevoelige inhoud) …

Tijdgevoelige zoekwoorden

Bij het optimaliseren van inhoud moet u de datum (jaar) opnemen in uw paginatitel, SEO-titel en metabeschrijving. Dit vereist natuurlijk dat ik de tutorial up-to-date houd, maar dit heeft in 2017 al behoorlijk wat extra traffic gegenereerd, aangezien ik ben opgenomen als featured snippet.

Datums in SEO-titels

2.3. Lokale zoekwoorden (kleine stad versus grote stad versus nationaal)

Hoe groter het gebied, hoe specifieker uw zoekwoorden zullen zijn en hoe meer u zult hebben. Kleinere steden hebben brede trefwoorden, terwijl grotere steden specifiekere uitdrukkingen hebben …

Lokale zoekwoorden

Tenzij u een kleine stad target en één primair zoekwoord heeft, zoals ‘Lake Forest Divorce Lawyer’, heeft u waarschijnlijk andere zoekwoorden die u kunt targeten (u kunt ze vinden met behulp van hulpprogramma’s voor zoekwoorden).

Kleine steden hebben een klein aantal brede zoekwoorden …

Kleine stad zoekwoorden

Grote steden hebben vaak meerdere specifieke zoekwoorden …

Grote stad zoekwoorden

Nationale zoekwoorden zijn nog specifieker en er zijn er meer …

Nationale trefwoorden

Vergeet niet Google Trends te gebruiken om lokale zoekwoorden en hun populariteit te zien …

Lokale zoekwoorden - Google Trends

Meerdere locaties – elke locatie moet een eigen pagina hebben (soms meerdere pagina’s), afhankelijk van of er in elk gebied naar meerdere zoekwoorden wordt gezocht. Elke locatie moet ook zijn eigen citaties hebben (online directories zoals Google Mijn Bedrijf, Facebook-pagina, Yelp, Bing Places …) en dat is precies wat mijn Lokale SEO-gids voor WordPress leidt je door.

3.4. Blogpost-zoekwoorden

Post-Focus-zoekwoorden

Verkeer naar je blog krijgen is prima en leuk, maar hoe krijg je dit klanten?

Dit is wat ik deed …

ik bied Optimalisatie van WordPress-snelheid als onderdeel van mijn SEO-diensten. Ik wilde meer van deze projecten, dus ik leerde wat formuleert mensen Google wanneer ze een trage WordPress-site hebben. Ik keek naar Google Autocomplete voor “slow WordPress …” en zag enkele resultaten. Vervolgens plaatste ik mezelf echt in de positie van mijn zoeker toen ik googlede ‘waarom is wordpress’ en zag dat het de zin voltooide met ‘waarom is wordpress zo traag’ met dat zoekwoord bovenaan. Er zijn tal van variaties eronder in Autocomplete, wat aangeeft dat het zoekwoord een groot aantal zoekopdrachten heeft. Het valt ook binnen mijn concurrentie als u het zoekwoord Google gebruikt met MozBar. We hebben een winnaar!

En zo werd mijn blogpost geboren: Waarom is WordPress traag (en 7 manieren om het te repareren)

Mensen lezen mijn gids, beseffen dat ze niet de technische vaardigheid hebben om alles te doen, en sommigen informeren. Volkomen toevallig dat dit gebeurde terwijl ik dit bericht schreef (serieus, ik heb er al weken geen van gekregen), maar ik kreeg deze opmerking letterlijk 3 uur geleden:

Onderzoek

Update (2018): Die gids is nu een van de meest populaire tutorials op mijn website!

2.5. Meerdere zoekwoorden (synoniemen)

Het enige dat u hoeft te doen, is een synoniem van uw primaire zoekwoord onderzoeken en deze vervolgens opnemen in uw paginatitel, SEO-titel en metabeschrijving. Dit is verreweg het belangrijkste onderdeel, maar je kunt je secundaire zoekwoord ook 1-2 keer in je inhoud sprenkelen. U hoeft beide NIET als volledige zoekwoorden op te nemen (exacte overeenkomsten), anders ziet uw kop er spamachtig uit. Het maken van een kop die mooi klinkt EN gedeeltelijke overeenkomsten bevat, is de juiste keuze.

Hier is een voorbeeld:

Stap 1: Onderzoek uw primaire trefwoord …

Secundaire zoekwoorden

Stap 2: Onderzoek uw secundaire trefwoord …

Secundair focuszoekwoord
Stap 3: Schrijf een kop die beide bevat en toch mooi klinkt …

Kop

Stap 4: Rank voor beide zoekwoorden …

focus-trefwoord-1

focus-keyword-2

U kunt dezelfde strategie gebruiken in uw metabeschrijving en (spaarzaam) in de inhoud.

3. Contentoptimalisatie

Nu u uw Yoast-focuszoekwoorden heeft, kunt u beginnen met het optimaliseren van inhoud! Het opnemen van uw zoekwoord in “alle juiste plaatsen” is slechts 1 klein deel ervan, u zou echt het gedeelte over inhoudoptimalisatie van mijn WordPress SEO-gids moeten lezen. Ik beloof je dat je veel zult leren.

Onthoud: target slechts 1 zoekwoord per pagina (tenzij synoniemen)

Alleen synoniemen kunnen op dezelfde pagina worden getarget. Dit komt omdat Google de meest relevante resultaten wil laten zien, dus zoekwoorden die 2 verschillende dingen betekenen, moeten een eigen pagina hebben.

Enkele zoekwoorden

Veel Gestelde Vragen

&# x1f6a6; Hoe vind je goede focuszoekwoorden?

De beste zoekwoorden hebben een balans tussen maandelijkse zoekopdrachten, lage concurrentie en hoge winstgevendheid. Je kunt er meestal maar twee kiezen. Als een zeer winstgevend zoekwoord bijvoorbeeld niet veel zoekopdrachten heeft, maar weinig concurrentie heeft, ga ervoor.

&# x1f6a6; Hoe leer ik hoe concurrerend een zoekwoord is?

Google het trefwoord en kijk naar de topresultaten. Doen ze goed werk in het behandelen van het onderwerp? Komt het van een autoriteitswebsite? Hebben ze een hoge domein + pagina-autoriteit (u kunt dit controleren in de Chrome-extensie van MozBar)? Zo ja, dan is dat zoekwoord mogelijk te concurrerend.

&# x1f6a6; Wat zijn de beste tools voor het onderzoeken van zoekwoorden?

Mijn top 4 tools voor het onderzoeken van zoekwoorden zijn Google Autocomplete, MozBar Chrome-extensie (voor het controleren van concurrentie met behulp van het domein en de pagina-autoriteit van elk zoekresultaat), HubShout WebGrader (voor het vinden van zoekwoorden van concurrenten) en Keywords Everywhere om de maandelijkse zoekopdrachten en geschatte concurrentie van een zoekwoord te leren kennen.

&# x1f6a6; Hoe kom ik erachter hoeveel zoekopdrachten een zoekwoord heeft?

Zoekwoorden overal en Ahrefs vertellen u hoeveel maandelijkse zoekopdrachten een zoekwoord heeft.

&# x1f6a6; Moet ik brede of specifieke (long-tail) zoekwoorden targeten?

Ik raad aan om 95% van de tijd specifieke, long-tail zoekwoorden te targeten. Ze zijn veel minder concurrerend en brengen een meer gerichte bezoeker naar uw site. Nieuwe websites, of mensen die problemen hebben met SEO, moeten altijd beginnen met het targeten van specifieke, long-tail zoekwoorden.

&# x1f6a6; Hoe target ik meerdere zoekwoorden (synoniemen)?

Zoek 2 zoekwoorden die erg op elkaar lijken. Dit kunnen synoniemen zijn of zelfs datumzoekwoorden die het huidige jaar bevatten als het een tijdgevoelig onderwerp is. Gebruik het primaire trefwoord in uw paginatitel, URL, SEO-titel, metabeschrijving en een paar keer in de inhoud. Het secundaire zoekwoord moet in deze gebieden worden gestrooid als gedeeltelijke overeenkomst – het hoeft geen exacte overeenkomst te zijn!

&# x1f6a6; Hoe zit het met Google Keyword Planner?

Gebruik Google Keyword Planner niet om SEO-zoekwoorden te onderzoeken. Het is speciaal ontworpen voor AdWords en de concurrentie wordt ook weerspiegeld in AdWords, niet in organische zoekresultaten.

Als je dit bericht nuttig vond, deel het dan – ik zou het op prijs stellen. En als je vragen hebt over Yoast-focuszoekwoorden of Yoast in het algemeen, stuur me dan een berichtje in de comments.

Proost,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector