Hogyan válasszuk ki a Yoast Focus kulcsszavakat: Útmutató a kulcsszó-kutatáshoz és a verseny megismeréséhez a Google keresési eredményeiben

03.06.2020
Yoast 'Hogyan válasszuk ki a Yoast Focus kulcsszavakat: Útmutató a kulcsszó-kutatáshoz és a verseny megismeréséhez a Google keresési eredményeiben
0 19 мин.

Ha használsz Yoast, valószínűleg ismeri az a fókusz kulcsszó így optimalizálhatja a zöld fény tartalmát.


Ezeket nem szabad kitalálni. Nem akarja létrehozni olyan kulcsszó tartalmát, amelyhez soha nem tartozik, vagy vissza kell térnie, és meg kell változtatnia a tartalmat. Tudnunk kell, hogy az emberek mit keresnek (kulcsszó kutatás), és hogy webhelye képes-e rangsorolni (kulcsszóverseny). Egy kis kutatással könnyen megtalálhatja az 1. oldalt, és ezt a tartalom írása előtt kell megtenni … az „hogyan kell kiszállni az adósságtól” és „hogyan kell kiszámítani az adósságot egy jövedelemtől” című cikk írása eltérő.

Írtam egy végleges Yoast bemutató amely megmutatja, hogyan kell konfigurálni az ideális beállításokat, ellenőrizni a Google Search Console-t, és javítani a feltérképezési hibákat, optimalizálni a tartalmat (ennél több van, mint a zöld fények), és gyorsított mobiloldalakat (AMP) hozzáadni. Ne felejtse el ellenőrizni, ha kész.

A nap végén a kulcsszavak csak témák. Ha a témában sokat keresnek, és a keresési eredményekben már van erős tartalma, akkor valószínűleg versenyképes (különösen, ha webhelyed alacsony felépítésű, sok visszajelzés nélkül). Ha két téma különbözik egymástól, hozzon létre egy-egy oldalt mindegyikhez.

1. Kulcsszó kutatási eszközök

 • Válasz a nyilvánosságnak – a vizuális kulcsszótérkép kérdésre, prepozícióra és összehasonlításra bontva. A kulcsszavak a Google Autocomplete-ből származnak. Minél zöldebb a kör, annál több keresést végez a kulcsszó.
 • Kulcsszavak mindenhol – A Chrome bővítmény, amely megmutatja a havi mennyiséget, a CPC-t és az organikus versenyt, amikor kulcsszavakat keres a Google-ban, a Google Autocomplete, a YouTube, az Amazon, a Moz és más népszerű webhelyeknél..
 • MozBar – A Google kulcsszavakat jelenít meg, és láthatja az egyes eredmények DA (domain Authority) és PA (PA Authority) oldalát, amelyek a kulcsszó versenyképességének alapvető mutatói. Próbáljon versenyezni olyan webhelyekkel, amelyek hasonló domain jogosultsággal rendelkeznek.
 • Google automatikus kiegészítés – Hűvös trükkök, például az aláhúzott karakter használata _, hogy a Google kitöltse az üres képet. Ha a Chicago _ fotós keresést végzi, látni fogja az esküvőt, az újszülöttet, a fényképezést és más típusú fotózási szolgáltatásokat.
 • Moz Kulcsszó Intéző – hasonló a Google Kulcsszótervezőhöz (csak jobb), mivel kifejezetten a SEO-hoz készült, míg a Kulcsszó-tervezőt az AdWordsre fejlesztették ki. A Moz Kulcsszótervező megmutatja az organikus eredmények versenyét az egyes eredmények linkei, domainhatalma stb. Alapján, míg a Kulcsszótervező elsősorban a CPC-t (kattintásonkénti költséget) használja a hirdetési adatai alapján..
 • HubShout WebGrader – az összes kulcsszó megtekintése, amelyre Ön (és a versenytársak) rangsoroltak. Egyéb mutatókat tartalmaz, mint például az egyes webhelyek domain jogosultsága és a linkek száma.
 • Google Trends – megjeleníti a Google, a YouTube és más médiumok kulcsszavainak előzményeit. Tekintse meg az egyes földrajzi térségek tendenciáit és az emberek által feltett kérdéseket.

1.1. Válasz a nyilvánosságnak

A legmenőbb kulcsszó-kutató eszköz határozottan Válasz a nyilvánosságnak. Keressen egy kulcsszóra, és létrehozza a Google Autocomplete alkalmazásban keresendő kulcsszavak térképet. Minél zöldebb a kör, annál több keresést végez a kulcsszó. Ezenkívül a kulcsszavakat meghatározott kategóriákra bontja (kérdések, előszó, összehasonlítás). Aztán még tovább bontja őket (az alábbiakban egy példa a „kérdés kulcsszavakra” a „Yoast” kapcsán), és láthatom az összes dolgot, hogyan, hogyan, hol van, stb.).

Kérdéses kulcsszavak (nagyszerű módszer annak biztosítására, hogy tartalma megválaszolja az emberek kérdéseit)…

Élesztő kulcsszavak - AnswerThePublic

Előszó kulcsszavak…

Előszó kulcsszavak - válaszoljon a nyilvánosságnak

Kulcsszavak összehasonlítása …

Kulcsszavak összehasonlítása - válaszoljon a nyilvánosságnak

1.2. Kulcsszavak mindenhol

Kulcsszavak mindenhol lehetővé teszi a Google számára bármilyen kulcsszó (a Google, a YouTube, az Amazon, az Etsy és más keresőmotorokban) megjelenítését, miközben megmutatja az egyes kulcsszavak havi kereséseit, kattintásonkénti költségét (CPC) és a versenyt. Kombinálja ezt a MozBar-tal (a következő szerszám, amelyet fedezem), és ez egy gyilkos kombináció.

Kulcsszavak mindenütt automatikus kiegészítés

YouTube kulcsszóverseny

Amazon Kulcsszavak

Etsy Kulcsszavak

1.3. MozBar

A MozBar Chrome kiterjesztése lehetővé teszi a Google számára, hogy bármilyen kulcsszót megjelenítsen, és megjelenítse az eredmények DA (domain hatóság) és PA (oldal hatóság). Nagyobb számok = nagyobb verseny, és meg akar próbálni versenyezni olyan webhelyekkel, amelyek hasonló domain jogosultsággal rendelkeznek – ellenőrizze a sajátját itt. Növelheti a domain tekintélyét minél több minőségi hivatkozás megszerzésével (pl. Fantasztikus tartalom létrehozásával).

Mozbar Kulcsszóverseny

MozBar tippek

 • Tanulja meg DA használatát Link Explorer és versenyezhet a kulcsszavain belül
 • A széles mondatok általában magas DA + PA-val, a hosszú farok kifejezések alacsony DA + PA-val rendelkeznek
 • Építsd meg DA-d azáltal, hogy további linkeket kapsz a webhelyedre (fantasztikus tartalom révén)
 • A webhelyek (különösen az új) alacsony DA-val lesznek, tehát nagyon specifikus kifejezéseket kell megcélozni
 • A PA-t a tartalom javításával és az oldalra mutató belső linkek mutatásával hozhatja létre

Kombinálja a kulcsszavakat mindenhol a MozBar-lal, hogy szép pillantást vegyen a versenyre …

Kulcsszóverseny

Kerülje az erős tartalmat mutató kulcsszavak használatát
A legjobb lehetőségeket akkor használja, ha kulcsszót keres Google-lal, ha a gyenge vagy irreleváns tartalom jelenik meg a legjobb eredmények között. Csak adja meg a kulcsszót a Google-nak, és lépjen végig a legfontosabb eredmények között, hogy megnézze, vajon az emberek kiterjedten tárgyalják-e a témát. Ha nem, ez azt jelenti, hogy ez a tökéletes lehetőség számodra magas rangsorolásra.

Gyenge keresési eredmények

Kerülje el a versenyt a hatóságok webhelyeivel

 • amazon.com
 • wikipedia.com
 • yelp.com
 • credit.com
 • és így tovább…

1.4. Google automatikus kiegészítés

Menj google.com és kezdje el beírni egy kulcsszót, hogy a Google kitöltse a kifejezést (ne feledje, hogy hosszú farokú kifejezéseket keres, általában három vagy több szót használva mivel ezek sokkal kevésbé versenyképesek). Használhat aláhúzott karaktert is _ a kifejezés bármely pontjában, és a Google kitölti az üreset. A módszer befejezéséhez be kell fejeznie az aláhúzott karaktert. Ha nem látja a teljes legördülő menüt az összes kulcsszóval, próbáljon meg egy inkognitó fület használni.

Google-automatikus kiegészítés-Fill-In-The-Blank-1

Próbáljon meg különböző variációkat használni, például többes

Google-automatikus kiegészítés-Többes-kulcsszavak

Vagy különböző szavak rendezése

Google automatikus kiegészítés kulcsszórendelés

Az automatikus kiegészítés a legtöbb keresőmotorral működik, beleértve a YouTube-ot is video SEO

Video Kulcsszavak

Automatikus kiegészítés tippei

 • Válasszon olyan kifejezéseket (hosszú farok), amelyek kevésbé versenyképesek
 • Nem kell tartalmaznia a „legjobb” és más nem leíró mellékneveket
 • A szinonimákat ugyanazon az oldalon lehet megcélozni (másodlagos kulcsszavakként)
 • A legtöbb vállalkozás szolgáltatásonként több kulcsszóval rendelkezik (van WordPress SEO Services, WordPress SEO Consulting, WordPress SEO Audit … mindegyik annyira különbözik egymástól, hogy mindegyikhez különálló oldal van, és mindegyikük rangsorolása a három legfontosabb helyen található … művek)
 • A pontosabb jelentése azt jelenti, hogy Chicago-t választja WordPress Tervező (Chicago helyett háló Tervező) vagy a WordPress SEO tanácsadó (a SEO tanácsadó helyett)… földrajzi vagy egy speciális „webdizájn” célzása az egyik módja annak, hogy pontosabban

1.5. Moz Kulcsszó Intéző

A következővel biztosíthatja, hogy ne maradjon le a kulcsszavakról Moz Kulcsszó Intéző. Ez hasonló a Kulcsszótervező csak teljesen ingyenes (nem kell regisztrálnia az AdWords szolgáltatást), és csoportosíthatja a kapcsolódó kulcsszavakat, így nem ugyanazokat böngészheti. Kezdje egy széles kulcsszóval.

Moz Kulcsszó Intéző

Kattintson kulcsszójavaslatok -> az összes javaslat megtekintése.

Moz kulcsszójavaslatok

Moz Kulcsszófelfedezési tippek

 • Csoportosított kulcsszavak alacsony lexikai hasonlósággal (szűrő használata)
 • Kezdjen egy széles mondattal, majd keressen konkrét, hosszú farokú kifejezéseket

Hány keresés kell a kulcsszavaimra?

1. lépés: Ellenőrizze a domainhatóságot itt Moz Link Explorer.
Domain Hatóság

2. lépés: Használja ezt a praktikus eszközt táblázat: Orbit Media.
Kulcsszó kutatási parancsikonja

De megcélozhatok-e többet?
Ha erős tartalom létrehozását tervezi (ideális esetben 3000+ szóval és sok grafika / videóval), akkor a kulcsszavakat több havi kereséssel is megcélozhatja (a WordPress SEO bemutatója segít, mivel több mint 100 tipp tartalmaz, köztük 20 a tartalom optimalizálására vonatkozóan). Használja a diagramot általános iránymutatásként.

1.6. HubShout WebGrader (Versenytárs kulcsszavak)

HubShout WebGrader megmutatja:

 • Az összes kulcsszó, amelyre Ön (és a versenytársak) rangsorolnak
 • Az egyes webhelyek becsült forgalmi értéke a CPC alapján
 • A legmagasabb rangú tartalom, domain jogosultság, linkek és hivatkozó domainek

HubShout WebGrader jelentés

Tekintse meg az Ön (és a versenytársak rangsorolt) kulcsszavak teljes listáját…

Saját kulcsszavaim

Google Trends megmondja, hogy egy kulcsszó növekszik-e, vagy csökken. Szűrheti a helyi kulcsszavak és a YouTube kulcsszavak keresésére is. Ez különösen hasznos a találáshoz milyen évszakok vannak a legforgalmasabbak, hogy piaca hanyatlik-e, és hol keresnek az emberek ezek a kulcsszavak.

Ramen növekszik!

Google Trends kulcsszavak

Jobb, ha december előtt közzéteszi az ajándékcsomagolásról szóló YouTube oktatóanyagot 🙂

YouTube kulcsszavak - Google Trends

1.8. Keresési elemzés

Az Keresési elemzés jellemző a Google Search Console (amelyet ellenőrizhet a Yoast segítségével) megmondja kulcsszavait, rangsorolási pozícióját, CTR-jét (átkattintási arány), a rangsorolt ​​oldalak és a látogatók országai + eszközei. Alig használom a Google Analytics szolgáltatást a SEO számára – a Search Analytics szolgáltatást használom.

Hűvös trükk: keressen olyan lekérdezéseket (kulcsszavakat), ahol már szerepel az első öt helyen a Google-on, majd fejlessze azokat az oldalakat, hogy az első 1-3 helyre kerüljön, ahol az összes forgalom.

A Google Search Console lekérdezései

1.9. Kerülje a Google Kulcsszótervezőt

Google Kulcsszótervező kifejezetten az AdWords számára készült – ne használja SEO-hoz! A verseny nem organikus eredményekre irányul. A Google automatikus kiegészítése, vagy kulcsszóválasztó eszközök, amelyek az automatikus kiegészítés kulcsszavait vonják le (például a válasz a nyilvánossághoz), jobban kategorizálják a kulcsszavakat, és megmutatják a bio verseny. És ami a rekordot illeti, egyetlen kulcsszóválasztó eszköz sem képes jobban becsülni a kulcsszó versenyét, mint maga a kulcsszó keresése, és a legfontosabb eredmények elemzése, hogy megnézze, milyen tartalom van már ott – tehát tudod, mi / kivel állsz szemben.

Google Kulcsszótervező

2. A kulcsszavak típusai

A következő szakaszok a kulcsszavakat meghatározott típusokra bontják.

2.1. Hosszú farok kulcsszavak

A hosszú farok kulcsszavak könnyebben rangsorolhatók, és általában 3-7 + szót tartalmaznak a kifejezésben. Ezenkívül célzott látogatókat vonzanak. Még a Chicago WordPress Design-ot is megcélozhatja a Chicago Web Design helyett, mivel ez egy speciális webdesign-típus. Amint látta az Orbit Media táblázatában 1.5. szakasz, az alacsony domain jogosultsággal rendelkező webhelyeknek szinte mindig hosszabb farok kulcsszavakat kell célozniuk. A DA elkészítése során elkezdheti a tágabb kulcsszavak célzását.

Hosszú farok kulcsszavak

Példák mikor lehet konkrétabb

 • A Chicago Painter versenyképes, a Chicago Interior Painter jobb
 • A Chicago Real Estate versenyképes, a Chicago Commercial Real Estate jobb
 • A Chicago számítógépes javítás versenyképes, a Chicago Macbook Pro javítás jobb
 • A Yoast SEO plugin versenyképes, a Yoast SEO plugin beállításai jobb
 • A SEO tanácsadó versenyképes, a WordPress SEO tanácsadó jobb
 • A SiteGround Review versenyképes, a SiteGround WordPress Hosting Review jobb

2.2. Dátum kulcsszavak

Még több forgalmat növelhet a dátum kulcsszavak megcélozása révén (főleg időérzékeny tartalom esetén)

Időérzékeny kulcsszavak

A tartalom optimalizálásakor fel kell vennie a dátumot (év) az oldal címébe, a SEO címbe és a metaleírásba. Természetesen ez megköveteli, hogy naprakészen tartsam az oktatóprogramot, de ez már elég nagy forgalmat generált 2017 folyamán, mivel szerepelt részletként szerepeltem.

Dátumok a SEO címekben

2.3. Helyi kulcsszavak (kisváros vs. nagyváros vs. nemzeti)

Minél nagyobb a terület, annál pontosabbak lesznek kulcsszavai, és annál több lesz. A kisebb városokban széles körű kulcsszavak lesznek, míg a nagyobb városokban konkrétabb mondatok vannak …

Helyi kulcsszavak

Hacsak nem egy kisvárost céloz meg, és van 1 elsődleges kulcsszava, mint például a „Lake Forest elválasztási ügyvéd”, akkor valószínűleg vannak más megcélozható kulcsszavai is (megtalálhatja kulcsszóeszközök segítségével).

A kisvárosokban kevés általános kulcsszó található …

Kisváros kulcsszavak

A nagyvárosok általában több meghatározott kulcsszóval rendelkeznek…

Nagyváros kulcsszavak

A nemzeti kulcsszavak még pontosabbak, és több van ezek közül…

Nemzeti kulcsszavak

Ne felejtsd el a Google Trends használatával megnézni a helyi kulcsszavakat és népszerűségüket …

Helyi kulcsszavak - Google Trends

Több hely – mindegyik helynek rendelkeznie kell saját oldalával (néha több oldallal) attól függően, hogy az egyes területeken több kulcsszó keresésre kerül-e. Minden helynek rendelkeznie kell saját hivatkozással (online könyvtárak, például a Google Cégem, a Facebook oldal, a Yelp, a Bing Helyek stb.), Pontosan ez az, A WordPress helyi SEO útmutatója végigvezeti Önt.

3.4. Blogbejegyzés kulcsszavak

Posta Focus-kulcsszavak

A bloghoz való forgalom megszerzése jó és undorító, de hogyan érheti el ügyfelek?

Íme, amit tettem …

felajánlom WordPress sebesség optimalizálás mint az én SEO szolgáltatások. Több ilyen projektet akartam, így megtanultam mit kifejezi az embereket a Google-ról, ha lassú WordPress-webhelyük van. Néztem a Google Autocomplete oldalán a „lassú WordPress…” kifejezést, és láttam néhány eredményt. Aztán igazán bekerültem a keresőm pozícióba, amikor Google-val kerestem a „miért wordpress” kifejezést, és láttam, hogy a „miért van a wordpress annyira lassú” kifejezést kiegészítve ezzel a kulcsszóval. Az Automatikus kiegészítés alatt sokféle változat található, ami azt jelzi, hogy a kulcsszónak jó a keresése. A versenyemben is az van, ha a MozBar segítségével használja a kulcsszót Google-nak. Van nyertesünk!

És így született a blogbejegyzésem: Miért lassú a WordPress (és ennek kiküszöbölése 7 módon)

Az emberek elolvasják az útmutatóomat, rájönnek, hogy nem rendelkeznek a műszaki ismeretekkel mindent megtenni, és néhányan érdeklődnek. Teljesen véletlenszerűen történt, hogy ez a bejegyzés írása közben történt (komolyan, hetekig nem kaptam egyet ezek közül), de szó szerint csak 3 órával ezelőtt kaptam ezt a megjegyzést:

Vizsgálat

Frissítés (2018): Ez az útmutató manapság az egyik legnépszerűbb oktatóanyag a webhelyemben!

2.5. Több kulcsszó (szinonimák)

Csak annyit kell tennie, hogy megvizsgálja az elsődleges kulcsszó szinonimáját, majd beépíti ezeket mind az oldal címébe, a SEO címbe és a metaleírásba. Ez FAR szerint a legfontosabb, de a másodlagos kulcsszót 1-2 alkalommal is megszólalhatja a tartalmában. Nem kell mindkettőt teljes kulcsszóként (pontos egyezésként) beépítenie, különben a címsor spammásnak tűnik. A jó hangcímlap készítése ÉS részleges mérkőzéseket is magában foglaló út.

Íme egy példa:

1. lépés: Kutatja az elsődleges kulcsszót …

Másodlagos kulcsszavak

2. lépés: Kutatja meg a másodlagos kulcsszót …

Másodlagos fókusz kulcsszó
3. lépés: Írj egy címsort, amely magában foglalja mindkettőt, és még mindig jól hangzik …

Headline

4. lépés: Mindkét kulcsszó rangsorolása …

fókusz-kulcsszó-1

fókusz-kulcsszó-2

Ugyanazt a stratégiát használhatja a metaleírásban és (megtakarítva) a tartalom törzsében.

3. Tartalom optimalizálása

Most, hogy megvan a Yoast fókuszkulcsszavai, elkezdheti a tartalom optimalizálását! Ha kulcsszavait belefoglalja a „minden megfelelő helyre”, ez csak egy kis része, érdemes elolvasni a WordPress SEO útmutató tartalomoptimalizálási szakaszát. Ígérem, sokat tanulsz.

Ne feledje: oldalanként csak 1. célzó kulcsszó (kivéve a szinonimákat)

Ugyanazon az oldalon csak a szinonimákat lehet megcélozni. Ennek oka az, hogy a Google meg akarja mutatni a legrelevánsabb eredményeket, tehát a 2 különböző dolgot jelentő kulcsszavaknak saját oldaluk van.

Egyetlen kulcsszavak

Gyakran Ismételt Kérdések

&# X1f6a6; Hogyan talál jó összpontosító kulcsszavakat??

A legjobb kulcsszavak egyensúlyban vannak a havi keresések, az alacsony verseny és a magas jövedelmezőség között. Általában csak kettőt választhat. Például, ha egy nagyon jövedelmező kulcsszó nem sok keresést végez, de alacsony a verseny, akkor keresse meg.

&# X1f6a6; Hogyan tanulhatom meg, hogy mennyire versenyképes a kulcsszó?

Adja meg a kulcsszót a Google-on, és tekintse meg a legjobb eredményeket. Jó munkát végeznek a téma lefedésében? A hatóság weboldaláról érkezik? Vannak magas domain + oldal jogosultságúak (ezt a MozBar Chrome kiterjesztésében ellenőrizheted)? Ha igen, akkor a kulcsszó túl versenyképes lehet.

&# X1f6a6; Melyek a legjobb kulcsszó-kutatási eszközök?

A négy legfontosabb kulcsszó kutató eszköz a Google Autocomplete, a MozBar Chrome kiterjesztés (a verseny ellenőrzéséhez az egyes keresési eredmények domain- és oldalhatóságának felhasználásával), a HubShout WebGrader (a versenytársak kulcsszavainak megtalálásához) és a Kulcsszavak mindenhol, hogy megtanulják a kulcsszó havi kereséseit és a becsült versenyt..

&# X1f6a6; Hogyan tudhatom meg, hogy hány kereséssel rendelkezik egy kulcsszó?

Kulcsszavak mindenhol és Ahrefs megmondja, hogy hány havi keresést végez egy kulcsszó.

&# X1f6a6; Szükségem legyen-e a széles vagy specifikus (hosszú farok) kulcsszavakra?

Javasoltam, hogy az idő 95% -át célozzon meg konkrét, hosszú farokú kulcsszavakkal. Sokkal kevésbé versenyképesek, és célzottabb látogatót hoznak a webhelyére. Az új webhelyeknek, vagy azoknak, akiknek problémái vannak a SEO-val, mindig az egyedi, hosszú farok kulcsszavakkal kell megcélozniuk.

&# X1f6a6; Hogyan célozhatok meg több kulcsszót (szinonimákat)?

Keressen 2 nagyon hasonló kulcsszót. Ezek lehetnek szinonimák vagy akár dátum kulcsszavak is, amelyek tartalmazzák a tárgyévet, ha ez időérzékeny téma. Használja az elsődleges kulcsszót az oldal címében, URL-ben, SEO-címben, metaleírásban és néhányszor a tartalomban. A másodlagos kulcsszót ezeken a területeken részleges egyezéssel kell meghirdetni – nem kell, hogy pontos egyezés legyen!

&# X1f6a6; Mi lenne a Google Kulcsszótervezővel??

Ne használja a Google Kulcsszótervezőt SEO kulcsszavak kutatására. Kifejezetten az AdWords számára készült, és a verseny tükröződik az AdWordsben is, nem pedig az organikus keresési eredményekben.

Ha hasznosnak találta ezt a bejegyzést, kérjük ossza meg – nagyon örülnék. És ha bármilyen kérdése van a Yoast fókuszkulcsszavakkal vagy általában a Yoast-szal kapcsolatban, dobj nekem egy sort a megjegyzésekbe.

Egészségére,
Tomi

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector