Hur man väljer Yoast Focus-nyckelord: En guide till sökordsforskning och lära sig konkurrensen i Googles sökresultat

03.06.2020
Yoast 'Hur man väljer Yoast Focus-nyckelord: En guide till sökordsforskning och lära sig konkurrensen i Googles sökresultat
0 16 мин.

Om du använder Yoast, du är förmodligen bekant med att ställa in fokus nyckelord så att du kan optimera innehållet för grönt ljus.


Dessa bör inte gissas. Du vill inte skapa innehåll för ett nyckelord du aldrig kommer att rangordna för eller måste gå tillbaka och ändra innehåll. Vi måste veta VAD folk söker (sökord forskning) och om din webbplats kan rankas efter den (sökord konkurrens). Lite forskning kan enkelt få dig på sidan 1, och bör göras innan du skriver innehåll … att skriva om “hur man kommer ut ur skuld” kontra “hur man går ut av skuld på en inkomst” är annorlunda.

Jag skrev en definitiv Yoast handledning som visar dig hur du konfigurerar de ideala inställningarna, verifierar Google Search Console och fixar genomsökningsfel, optimerar innehåll (det finns mer än grönt ljus) och lägger till accelererade mobilsidor (AMP). Se till att kolla in det när du är klar.

I slutet av dagen är nyckelord bara ämnen. Om ämnet söks mycket och redan har starkt innehåll i sökresultaten är det förmodligen konkurrenskraftigt (särskilt om din webbplats har låg behörighet utan många bakåtlänkar). Om två ämnen är tillräckligt olika, skapa en sida för varje.

1. Verktyg för sökordforskning

 • Svara allmänheten – visuell nyckelordskarta uppdelad i frågor, prepositioner och jämförelser. Nyckelord dras från Google Autocomplete. Ju grönare cirkeln, desto fler sökningar har sökordet.
 • Nyckelord överallt – Chrome-förlängning som visar månatlig volym, CPC och organisk konkurrens när du söker på sökord i Google, Google Autocomplete, YouTube, Amazon, Moz och andra populära webbplatser.
 • MozBar – Google alla nyckelord och se varje resultats DA (domänmyndighet) och PA (sidautoritet) som är kärnindikatorer för hur konkurrenskraftigt ett sökord är. Prova att tävla med webbplatser som har liknande domänmyndighet.
 • Google Autocomplete – coola trick som att använda understrecket tecken _ för att ha Google fyll i-the-blank. Om du söker i Chicago _ Fotograf ser du bröllop, nyfödda, fotografering och andra typer av fotografitjänster.
 • Moz Key Explorer – liknar Googles nyckelplanerare (bara bättre) eftersom den är utformad specifikt för SEO medan sökordsplaneraren är utformad för AdWords. Moz Keyword Planner visar dig konkurrensen om organiska resultat baserat på varje resultats länkar, domänmyndighet osv. Medan Keyword Planner huvudsakligen använder CPC (kostnad per klick) baserat på deras annonseringsdata.
 • HubShout WebGrader – se alla nyckelord du (och konkurrenter) rankar för. Inkluderar andra statistik som varje webbplatss domänmyndighet och # bakåtlänkar.
 • Google Trender – visar historik över nyckelordsvolym för Google, YouTube, andra medier. Se trender för specifika geografier och frågor folk ställer.

1,1. Svara allmänheten

Det coolaste sökordsverktyget är definitivt Svara allmänheten. Sök i ett nyckelord och det genererar en karta över nyckelord som söks i Google Autocomplete. Ju grönare cirkeln, desto fler sökningar har sökordet. Det delar också nyckelord i specifika kategorier (frågor, prepositioner, jämförelser). Sedan bryts det ned ytterligare (nedan är ett exempel på “fråga nyckelord” om “Yoast” och jag kan se alla vad, hur, wheres, etc.).

Fråga nyckelord (bra sätt att se till att ditt innehåll svarar på människors frågor) …

Yoast-nyckelord - AnswerThePublic

Nyckelord för förläggning …

Preposition Keywords - Answer the Public

Jämförelse nyckelord …

Jämförelse nyckelord - Svara allmänheten

1,2. Nyckelord överallt

Nyckelord överallt låter dig Google alla sökord (i Google, YouTube, Amazon, Etsy och andra sökmotorer) samtidigt som du visar varje sökords månatliga sökningar, kostnad per klick (CPC) och konkurrens. Kombinera detta med MozBar (nästa verktyg jag täcker) och det är en mördarkombination.

Nyckelord överallt Autocomplete

YouTube-sökordstävling

Amazon-nyckelord

Etsy nyckelord

1,3. MozBar

MozBars Chrome-förlängning låter dig Google alla sökord och se varje resultats DA (domänmyndighet) och PA (sidan myndighet). Högre antal = högre konkurrens, och du vill försöka tävla med webbplatser som har liknande domänmyndighet – kolla din här. Du kan öka domänmyndigheten genom att få fler kvalitetslänkar (t.ex. genom att skapa fantastiskt innehåll).

Mozbar sökordstävling

MozBar-tips

 • Lär dig din DA med Länk Explorer och tävla om nyckelord i ditt sortiment
 • Breda fraser har vanligtvis hög DA + PA, fraser med lång svans har låg DA + PA
 • Bygg din DA genom att få fler länkar till din webbplats (genom fantastiskt innehåll)
 • Webbplatser (särskilt nya) kommer att ha låg DA, så rikta in sig på mycket specifika fraser
 • Du kan bygga PA genom att förbättra innehållet och peka interna länkar till sidan

Kombinera nyckelord överallt med MozBar för att se en trevlig glimt av din tävling …

Nyckelordstävling

Undvik sökord som visar starkt innehåll
De bästa möjligheterna är när du Google ett sökord, svagt eller irrelevant innehåll visas i toppresultaten. Bara Google sökordet och bläddra igenom toppresultaten för att se om folk täcker ämnet i stor utsträckning. Om inte, betyder det att det är den perfekta möjligheten för dig att rankas högt.

Svaga sökresultat

Undvik att tävla med myndigheters webbplatser

 • amazon.com
 • wikipedia.com
 • yelp.com
 • credit.com
 • och så vidare…

1,4. Google Autocomplete

Gå till google.com och börja skriva in ett nyckelord för att Google ska kunna fylla frasen (kom ihåg att du letar efter fraser med lång svans vanligtvis med 3+ ord eftersom de är mycket mindre konkurrenskraftiga). Du kan också använda ett understrykningstecken _ var som helst i frasen och Google kommer att fylla i det tomma. Du måste SLUTA på understrecket för den metoden. Om du inte ser hela rullgardinsmenyn med alla sökord kan du prova att använda en inkognitoflik.

Google Autocomplete-Fill-in-the-Blank-1

Prova att använda olika varianter, som pluralformer

Google Autocomplete-Plural-Nyckelord

Eller olika ordning

Googles autocomplete sökordbeställning

Autocomplete fungerar med de flesta sökmotorer inklusive YouTube för video SEO

Video nyckelord

Autofullständiga tips

 • Välj specifika (långsvansade) fraser som är mindre konkurrenskraftiga
 • Inget behov av att inkludera “bästa” och andra icke-beskrivande adjektiv
 • Synonymer kan riktas in på samma sida (som sekundära nyckelord)
 • De flesta företag har flera sökord per tjänst (jag har WordPress SEO Services, WordPress SEO Consulting, WordPress SEO Audit … som alla är tillräckligt olika för att jag har en separat sida för var och jag är rankad i topp 3 för alla … det Arbetar)
 • Att vara mer specifik kan innebära att man väljer Chicago WordPress Designer (istället för Chicago webb Designer) eller WordPress SEO-konsult (istället för SEO-konsult) … inriktning på en geografi eller en specifik typ av ‘webbdesign’ är ett sätt att få mer specifik

1,5. Moz Key Explorer

Använd för att se till att du inte missar sökord Moz Key Explorer. Detta liknar Nyckelplanerare bara det är helt gratis (du behöver inte registrera dig för AdWords) plus att du kan gruppera relaterade sökord så att du inte bläddrar igenom samma. Börja med ett brett nyckelord.

Moz Key Explorer

Klicka på sökordförslag -> se alla förslag.

Moz Sökordsförslag

Moz Key Explorer-tips

 • Grupprelaterade sökord med låg lexikal likhet (använd filter)
 • Börja med en bred fras, leta sedan efter specifika fraser med lång svans

Hur många sökningar ska mina sökord ha?

Steg 1: Kontrollera din domänmyndighet i Moz Link Explorer.
Domänmyndighet

Steg 2: Använd det här praktiska diagram av Orbit Media.
Genväg för sökordforskning

Men kan jag rikta mer?
Om du planerar att skapa starkt innehåll (helst med mer än 3 000 ord och massor av grafik / videor) kan du rikta in sökord med fler månatliga sökningar (min WordPress SEO-tutorial hjälper eftersom den har över 100 tips inklusive 20 om optimering av innehåll). Använd diagrammet som en allmän riktlinje.

1,6. HubShout WebGrader (nyckelord för konkurrenter)

HubShout WebGrader visar dig:

 • Alla sökord du (och konkurrenter) rankar efter
 • Varje webbplats beräknade trafikvärde baserat på CPC
 • Topprankat innehåll, domänmyndighet, bakåtlänkar och hänvisande domäner

HubShout WebGrader-rapport

Se en fullständig lista över nyckelord du (och konkurrenter rankar för) …

Mina nyckelord

1,7. Google Trender

Google Trender berättar om ett nyckelord ökar eller minskar. Det filtrerar också för att hitta lokala nyckelord och YouTube-nyckelord. Detta är särskilt användbart för att hitta vilka årstider är upptagen, om din marknad minskar och var människor söker efter dessa sökord.

Ramen ökar!

Google Trends Nyckelord

Bättre publicera YouTube-handledning om presentförpackning före december 🙂

YouTube-nyckelord - Google Trends

1,8. Sök i Analytics

De Sök i Analytics funktionen i Google Search Console (som du kan verifiera med Yoast) berättar dina sökord, rankingposition, CTR (klickfrekvens), topprankade sidor och länder + enheter för besökare. Jag använder knappast Google Analytics för SEO – jag använder Search Analytics.

Cool trick: hitta frågor (nyckelord) där du redan rankas i de första fem platserna i Google, förbättra sedan sidorna så att du kan komma i topp 1-3 där all trafik är.

Google Search Console Queries

1,9. Undvik Googles sökordsplanerare

Googles nyckelplanerare är designad specifikt för AdWords – använd inte den för SEO! Tävlingen är inte för organiska resultat. Google Autocomplete eller sökordsverktyg som drar nyckelord från Autocomplete (som Answer The Public) är bättre på att kategorisera nyckelord och visa dig organisk konkurrens. Och för rekordet är inget sökordsverktyg bättre på att uppskatta ett sökords tävling än att själv bestämma nyckelordet och analysera toppresultaten för att se vilket innehåll som redan finns där – så du vet vad / vem du gör upp mot.

Googles nyckelplanerare

2. Typer av nyckelord

Följande avsnitt delar upp nyckelord i specifika typer.

2,1. Long-Tail Nyckelord

Nyckelord med lång svans är lättare att rangordna och har vanligtvis 3-7 + ord i frasen. De lockar också en mer riktad besökare. Du kan även rikta in dig mot Chicago WordPress Design istället för Chicago Web Design eftersom det är en mer specifik typ av webbdesign. Som du såg i diagrammet av Orbit Media i avsnitt 1.5, webbplatser med låg domänmyndighet (DA) bör nästan alltid rikta in sig på nyckelord med längre svans. När du bygger din DA kan du börja rikta in dig på bredare sökord.

Long-Tail Nyckelord

Exempel på när man ska bli mer specifik

 • Chicago Painter är konkurrenskraftig, Chicago Interior Painter är bättre
 • Chicago Real Estate är konkurrenskraftig, Chicago Commercial Real Estate är bättre
 • Chicago Computer Repair är konkurrenskraftigt, Chicago Macbook Pro Repair är bättre
 • Yoast SEO Plugin är konkurrenskraftigt, Yoast SEO Plugin Inställningar är bättre
 • SEO-konsult är konkurrenskraftigt, WordPress SEO-konsult är bättre
 • SiteGround Review är konkurrenskraftigt, SiteGround WordPress Hosting Review är bättre

2,2. Datum Nyckelord

Kör ännu mer trafik genom att rikta in datumnyckelord (främst för tidskänsligt innehåll) …

Tidskänsliga nyckelord

När du optimerar innehåll bör du inkludera datum (år) i din sidtitel, SEO-titel och metabeskrivning. Naturligtvis kräver detta att jag håller uppdateringen uppdaterad, men det har redan drivit en hel del extra trafik under 2017, eftersom jag inkluderas som ett utdrag.

Datum i SEO-titlar

2,3. Lokala nyckelord (Small Town vs. Large City vs. National)

Ju större området, desto mer specifika kommer dina sökord att vara, och desto mer kommer du att ha. Mindre städer har breda nyckelord medan större städer kommer att ha mer specifika fraser …

Lokala nyckelord

Om du inte riktar dig till en liten stad och har ett primärt nyckelord som “Lake Forest Divorce Lawyer” har du förmodligen andra sökord som du kan rikta in dig (hitta dem med hjälp av sökordsverktyg).

Småstäder har ett litet antal breda nyckelord …

Small Town Nyckelord

Stora städer tenderar att ha flera specifika sökord …

Stora nyckelord i staden

Nationella nyckelord är ännu mer specifika och det finns fler av dem …

Nationella nyckelord

Glöm inte att använda Google Trends för att se lokala nyckelord och deras popularitet …

Lokala nyckelord - Google Trends

Flera platser – varje plats bör ha sin egen sida (ibland flera sidor) beroende på om flera sökord söks i varje område. Varje plats bör också ha sina egna citat (online-kataloger som Google My Business, Facebook-sida, Yelp, Bing Places …) vilket är exakt vad mina WordPress lokal SEO-guide leder dig igenom.

3,4. Blogginlägg Nyckelord

Post-Focus-Nyckelord

Att få trafik till din blogg är bra och dandy, men hur får du det klienter?

Så här gjorde jag …

Jag erbjuder WordPress-hastighetsoptimering som en del av min SEO-tjänster. Jag ville ha mer av dessa projekt så jag fick veta vad uttrycker folk Google när de har en långsam WordPress-webbplats. Jag tittade på Google Autocomplete för “långsam WordPress …” och såg några resultat. Sedan satte jag mig verkligen i min sökares position när jag googlade “varför är wordpress” och såg att det slutförde frasen med “varför är wordpress så långsam” med det sökordet på toppen. Det finns många variationer under det i Autocomplete, vilket indikerar att sökordet har en bra mängd sökningar. Det ligger också inom min tävling om du Google sökordet använder MozBar. Vi har en vinnare!

Och så mitt blogginlägg föddes: Varför går WordPress långsamt (och 7 sätt att fixa det)

Folk läser min guide, inser att de inte har den tekniska färdigheten att göra allt och vissa frågar. Helt slumpmässigt att detta hände medan jag skrev detta inlägg (allvarligt, jag har inte fått någon av dessa på veckor) men jag fick bokstavligen bara den här kommentaren för 3 timmar sedan:

Förfrågan

Uppdatering (2018): Den guiden är nu en av de mest populära tutorials på min webbplats!

2,5. Flera sökord (synonymer)

Allt du behöver göra är att undersöka en synonym för ditt primära nyckelord och sedan integrera båda dessa i din sidtitel, SEO-titel och metabeskrivning. Detta är av FAR den viktigaste delen men du kan också strö ditt sekundära nyckelord 1-2 gånger i ditt innehåll. Du behöver INTE integrera båda som fullständiga nyckelord (exakta matchningar) annars kommer rubriken att se spammy ut. Att skapa en rubrik som låter bra och inkluderar partiella matchningar är vägen att gå.

Här är ett exempel:

Steg 1: Undersök ditt primära nyckelord …

Sekundära nyckelord

Steg 2: Undersök ditt sekundära nyckelord …

Sekundär fokus nyckelord
Steg 3: Skriv en rubrik som innehåller både och fortfarande låter bra …

Rubrik

Steg 4: Rang för båda nyckelorden …

fokus-nyckelord-1

fokus-nyckelord-2

Du kan använda samma strategi i din metabeskrivning och (sparsamt) i innehållskroppen.

3. Innehållsoptimering

Nu när du har dina Yoast-fokusord, kan du börja optimera innehållet! Att inkludera ditt sökord på “alla rätt platser” är bara en liten del av det, du bör verkligen läsa avsnittet om optimering av innehåll i min WordPress SEO-guide. Jag lovar att du kommer att lära dig mycket.

Kom ihåg: Endast mål 1 sökord per sida (om inte synonymer)

Endast synonymer kan riktas på samma sida. Detta beror på att Google vill visa de mest relevanta resultaten så att nyckelord som betyder två olika saker ska ha sin egen sida.

Enstaka nyckelord

Vanliga frågor

&# X1f6a6; Hur hittar du bra nyckelord med fokus?

De bästa nyckelorden har en balans mellan månatliga sökningar, låg konkurrens och hög lönsamhet. Du kan vanligtvis bara välja två. Till exempel, om ett mycket lönsamt sökord inte har många sökningar men har låg konkurrens, gå till det.

&# X1f6a6; Hur lär jag mig hur konkurrenskraftigt ett sökord är?

Google sökordet och titta på de bästa resultaten. Gör de ett bra jobb med att täcka ämnet? Kommer det från en myndighetens webbplats? Har de hög domän + -behörighet (du kan kontrollera detta i MozBars Chrome Extension)? Om ja, kan det sökordet vara för konkurrenskraftigt.

&# X1f6a6; Vilka är de bästa verktygen för sökordforskning?

Mina bästa 4 sökordsverktyg för sökord är Google Autocomplete, MozBar Chrome-förlängning (för att kontrollera tävling med hjälp av varje sökresultats domän och sidautoritet), HubShout WebGrader (för att hitta konkurrerande nyckelord) och Nyckelord överallt för att lära sig ett sökords månatliga sökningar och uppskattad konkurrens.

&# X1f6a6; Hur lär jag mig hur många sökningar ett sökord har?

Nyckelord överallt och Ahrefs berättar hur många månatliga sökningar ett sökord har.

&# X1f6a6; Ska jag rikta in sig på breda eller specifika sökord med lång svans?

Jag rekommenderade inriktning på specifika nyckelord med lång svans 95% av tiden. De är mycket mindre konkurrenskraftiga och ger en mer riktad besökare till din webbplats. Nya webbplatser eller de som har problem med SEO bör alltid börja med att rikta in sig på specifika nyckelord med lång svans.

&# X1f6a6; Hur riktar jag in mig på flera sökord (synonymer)?

Hitta två nyckelord som är väldigt lika. Det kan vara synonymer eller till och med datumord som innehåller det aktuella året om det är ett tidskänsligt ämne. Använd det primära nyckelordet i din sidtitel, URL, SEO-titel, metabeskrivning och ett par gånger i innehållet. Det sekundära nyckelordet bör strö i dessa områden som en partiell matchning – det behöver inte vara en exakt matchning!

&# X1f6a6; Vad sägs om Googles nyckelplanerare?

Använd inte Google Keyword Planner för att undersöka SEO-nyckelord. Den är utformad specifikt för AdWords och tävlingen återspeglas också i Adwords, inte organiska sökresultat.

Om du tyckte att det här inlägget var till hjälp, vänligen dela det – jag skulle uppskatta det. Och om du har några frågor om Yoast-fokus nyckelord eller Yoast i allmänhet, släpp mig en rad i kommentarerna.

Skål,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector