Hvordan velge Yoast Focus-nøkkelord: En guide til søkeordforskning og lære konkurransen i Googles søkeresultater

03.06.2020
Yoast 'Hvordan velge Yoast Focus-nøkkelord: En guide til søkeordforskning og lære konkurransen i Googles søkeresultater
0 15 мин.

Hvis du bruker Yoast, er du sannsynligvis kjent med å sette en fokus søkeord slik at du kan optimalisere innholdet for grønne lys.


Disse skal ikke gjettes. Du ønsker ikke å lage innhold for et nøkkelord du aldri vil rangere for, eller må gå tilbake og endre innhold. Vi trenger å vite hva folk søker (søkeordforskning) og om nettstedet ditt er i stand til å rangere etter det (søkeordkonkurranse). Litt research kan du enkelt få på side 1, og bør gjøres før du skriver innhold … å skrive om ‘hvordan komme seg ut av gjeld’ kontra ‘hvordan komme ut av gjeld på en inntekt‘ er annerledes.

Jeg skrev en definitive Yoast-opplæringen som viser deg hvordan du konfigurerer de ideelle innstillingene, bekrefter Google Search Console og fikser gjennomsøkingsfeil, optimaliserer innhold (det er mer enn grønt lys) og legger til akselererte mobilsider (AMP). Husk å sjekke det når du er ferdig.

På slutten av dagen er nøkkelord bare emner. Hvis det blir søkt mye på emnet og allerede har sterkt innhold i søkeresultatene, er det sannsynligvis konkurransedyktig (spesielt hvis nettstedet ditt har lav autoritet uten mange tilbakekoblinger). Hvis to emner er forskjellige nok, oppretter du en side for hver.

1. Verktøy for søkeordforskning

 • Svar The Public – visuelt nøkkelordkart fordelt på spørsmål, preposisjoner og sammenligninger. Søkeord trekkes fra Google Autocomplete. Jo grønnere sirkelen, jo flere søk har nøkkelordet.
 • Stikkord overalt – Chrome-utvidelse som viser månedlig volum, CPC og organisk konkurranse når du søker på søkeord i Google, Google Autocomplete, YouTube, Amazon, Moz og andre populære nettsteder.
 • MozBar – Google ethvert søkeord og se hvert resultats DA (domeneautoritet) og PA (sideautoritet) som er kjerneindikatorer for hvor konkurransedyktig et nøkkelord er. Prøv å konkurrere med nettsteder som har lignende domeneautoritet.
 • Google Autocomplete – kule triks som å bruke understreketegnet _ for å ha Google utfylling. Hvis du søker i Chicago _ Fotograf, vil du se bryllup, nyfødt, fotografering og andre typer fotograferingstjenester.
 • Moz nøkkelordutforsker – ligner på Google Søkeordplanlegger (bare bedre) som det er designet spesielt for SEO mens Søkeordplanlegger er designet for AdWords. Moz Søkeordplanlegger viser deg konkurransen om organiske resultater basert på hvert resultats koblinger, domeneautoritet osv. Mens nøkkelordplanlegger hovedsakelig bruker CPC (pris per klikk) basert på annonseringsdata.
 • HubShout WebGrader – se alle nøkkelord du (og konkurrenter) rangerer for. Inkluderer andre beregninger som domeneautoriteten til hvert nettsted og antall tilbakekoblinger.
 • Google Trender – viser historikk for søkeordvolum for Google, YouTube, andre medier. Se trender for spesifikke geografier, og spørsmål folk stiller.

1.1. Svar The Public

Det kuleste søkeordforskningsverktøyet er definitivt Svar The Public. Søk i et nøkkelord, og det genererer et kart over nøkkelord som søkes i Google Autocomplete. Jo grønnere sirkelen, jo flere søk har søkeordet. Den deler også nøkkelord ned i spesifikke kategorier (spørsmål, preposisjoner, sammenligninger). Så bryter de dem enda lenger ned (nedenfor er et eksempel på “spørsmål nøkkelord” om “Yoast” og jeg kan se alle hva, hva, wheres, etc.).

Spørsmål nøkkelord (flott måte å sikre at innholdet ditt svarer på folks spørsmål) …

Yoast nøkkelord - AnswerThePublic

Preposisjon nøkkelord …

Preposisjon nøkkelord - Svar på offentligheten

Sammenligning nøkkelord …

Sammenligning nøkkelord - Svar på offentligheten

1.2. Stikkord overalt

Stikkord overalt lar deg Google ethvert søkeord (i Google, YouTube, Amazon, Etsy og andre søkemotorer), mens du viser hvert søkeord månedlige søk, pris per klikk (CPC) og konkurranse. Kombiner dette med MozBar (det neste verktøyet jeg dekker), og det er en morderkombinasjon.

Søkeord overalt Autofullfør

YouTube-søkeordkonkurranse

Amazon nøkkelord

Etsy nøkkelord

1.3. MozBar

MozBars Chrome-utvidelse lar deg Google ethvert søkeord og se DAs hvert resultats resultat (domene myndighet) og PA (side autoritet). Høyere tall = høyere konkurranse, og du vil prøve å konkurrere med nettsteder som har lignende domeneautoritet – sjekk din her. Du kan øke domenenes autoritet ved å få flere kvalitetslenker (f.eks. Ved å lage fantastisk innhold).

Mozbar nøkkelordkonkurranse

MozBar-tips

 • Lær din DA ved å bruke Koble Explorer og konkurrere om nøkkelord i ditt sortiment
 • Brede setninger har vanligvis høy DA + PA, setninger med lang hale har lav DA + PA
 • Bygg din DA ved å få flere lenker til nettstedet ditt (gjennom kjempebra innhold)
 • Nettsteder (spesielt nye) vil ha lav DA, så målrett deg mot veldig spesifikke setninger
 • Du kan bygge PA ved å forbedre innholdet og peke interne lenker til siden

Kombiner nøkkelord overalt med MozBar for å se et fint glimt av konkurransen …

Søkeordkonkurranse

Unngå nøkkelord som viser sterkt innhold
De beste mulighetene er når du Google et søkeord, svakt eller irrelevant innhold vises i toppresultatene. Bare Google søkeordet og bla gjennom toppresultatene for å se om folk dekker emnet mye. Hvis ikke, betyr det at det er den perfekte muligheten for deg å rangere høyt.

Svake søkeresultater

Unngå å konkurrere med autoritetsnettsteder

 • amazon.com
 • wikipedia.com
 • yelp.com
 • credit.com
 • og så videre…

1.4. Google Autocomplete

Gå til google.com og begynne å skrive inn et nøkkelord for å få Google til å fullføre uttrykket (husk at du leter etter setninger med lang hale vanligvis med 3+ ord siden de er mye mindre konkurransedyktige). Du kan også bruke et understreketegn _ hvor som helst i uttrykket, og Google vil fylle ut blanket. Du må SLUTT på understrekningstegnet for den metoden. Hvis du ikke ser hele rullegardinmenyen med alle nøkkelordene, kan du prøve å bruke en inkognito-fane.

Google-autofullfør-fill-in-the-blank-en

Prøv å bruke forskjellige varianter, som flertalls

Google-autofullfør-Plural-nøkkelord

Eller annerledes ordbestilling

Googles autofullfør nøkkelordbestilling

Autofullføring fungerer med de fleste søkemotorer inkludert YouTube for video SEO

Video nøkkelord

Autofullfør tips

 • Velg spesifikke (langhale) setninger som er mindre konkurransedyktige
 • Du trenger ikke å inkludere “beste” og andre ikke-beskrivende adjektiver
 • Synonymer kan målrettes på samme side (som sekundære nøkkelord)
 • De fleste virksomheter har flere nøkkelord per tjeneste (jeg har WordPress SEO Services, WordPress SEO Consulting, WordPress SEO Audit… som alle er forskjellige nok til at jeg har en egen side for hver og jeg er rangert i topp 3 for alle dem … det virker)
 • Å være mer spesifikk kan bety å velge Chicago WordPress Designer (i stedet for Chicago web Designer) eller WordPress SEO Consultant (i stedet for SEO Consultant)… målretting av en geografi eller en bestemt type ‘webdesign’ er en måte å bli mer spesifikk på

1.5. Moz nøkkelordutforsker

Bruk for å sikre at du ikke går glipp av nøkkelord Moz nøkkelordutforsker. Dette ligner på Nøkkelordplanlegger bare det er helt gratis (du trenger ikke å registrere deg for AdWords), i tillegg til at du kan gruppere relaterte søkeord slik at du ikke blar gjennom de samme. Begynn med et bredt nøkkelord.

Moz nøkkelordutforsker

Klikk på søkeordforslag -> se alle forslag.

Moz Søkeordforslag

Tips om Moz Keywords Explorer

 • Grupperelaterte nøkkelord med lav leksikalsk likhet (bruk filter)
 • Start med en bred setning, og se etter spesifikke setninger med lang hale

Hvor mange søk skal søkeordene mine ha?

Trinn 1: Sjekk domenemyndigheten din i Moz Link Explorer.
Domene myndighet

Steg 2: Bruk dette hendig kart av Orbit Media.
Snarvei for søkeordforskning

Men kan jeg målrette mer?
Hvis du planlegger å lage sterkt innhold (ideelt med 3000+ ord og mye grafikk / videoer), kan du målrette søkeord med flere månedlige søk (min WordPress SEO-tutorial hjelper da den har over 100 tips, inkludert 20 om optimalisering av innhold). Bruk diagrammet som en generell retningslinje.

1.6. HubShout WebGrader (Konkurrentnøkkelord)

HubShout WebGrader viser deg:

 • Alle nøkkelord du (og konkurrenter) rangerer for
 • Beregnet trafikkverdi for hvert nettsted basert på CPC
 • Topp rangerte innhold, domeneautoritet, tilbakekoblinger og henvisende domener

HubShout WebGrader-rapport

Se en fullstendig liste over nøkkelord du (og konkurrenter rangerer for) …

Mine nøkkelord

1.7. Google Trender

Google Trender forteller deg om et søkeord øker eller synker. Den filtrerer også for å finne lokale nøkkelord og YouTube-nøkkelord. Dette er spesielt nyttig for å finne hvilke årstider som er travleste, om markedet synker, og hvor folk søker etter disse søkeordene.

Ramen er på vei oppover!

Google Trends nøkkelord

Bedre publisere YouTube-opplæringen om gaveinnpakning før desember 🙂

YouTube-nøkkelord - Google Trends

1.8. Søk i Analytics

De Søk i Analytics funksjon i Google Search Console (som du kan bekrefte med Yoast) forteller deg søkeordene, rangeringsposisjonen, CTR (klikkfrekvens), topprangerte sider, og landene + enhetene til besøkende. Jeg bruker knapt Google Analytics for SEO – jeg bruker Search Analytics.

Kult triks: finn spørsmål (nøkkelord) der du allerede rangerer de første fem stedene i Google, og forbedrer deretter sidene slik at du kan komme deg i topp 1-3 der all trafikk er.

Google Search Console Queries

1.9. Unngå Google Søkeordplanlegger

Googles nøkkelordplanlegger er designet spesielt for AdWords – ikke bruk det for SEO! Konkurransen er ikke for organiske resultater. Google Autocomplete eller søkeordverktøy som trekker nøkkelord fra Autocomplete (som Answer The Public) er bedre til å kategorisere søkeord og vise deg organisk konkurranse. Og for rekorden er ikke noe søkeordverktøy flinkere til å estimere et søkeords konkurranse enn å Google søkeordet selv, og analysere toppresultatene for å se hvilket innhold som allerede finnes der – slik at du vet hva / hvem du er opptatt med.

Googles nøkkelordplanlegger

2. Typer nøkkelord

Følgende seksjoner fordeler nøkkelord i spesifikke typer.

2.1. Langtids nøkkelord

Nøkkelord med lang hale er lettere å rangere etter og har vanligvis 3-7 + ord i uttrykket. De tiltrekker seg også en mer målrettet besøkende. Du kan til og med målrette mot WordPress Design i Chicago i stedet for Chicago Web Design siden det er en mer spesifikk type webdesign. Som du så i diagrammet av Orbit Media i avsnitt 1.5, nettsteder med lavt domene autoritet (DA) bør nesten alltid målrette mot søkeord med lengre hale. Når du bygger din DA, kan du begynne å målrette mot bredere søkeord.

Langtids nøkkelord

Eksempler på når du skal bli mer spesifikk

 • Chicago Painter er konkurransedyktig, Chicago Interior Painter er bedre
 • Chicago Real Estate er konkurransedyktig, Chicago Commercial Real Estate er bedre
 • Chicago Computer Repair er konkurransedyktig, Chicago Macbook Pro Repair er bedre
 • Yoast SEO Plugin er konkurransedyktig, Yoast SEO Plugin Settings er bedre
 • SEO Consultant er konkurransedyktig, WordPress SEO Consultant er bedre
 • SiteGround Review er konkurransedyktig, SiteGround WordPress Hosting Review er bedre

2.2. Dato nøkkelord

Kjør enda mer trafikk ved å målrette mot dato nøkkelord (hovedsakelig for tidssensitivt innhold) …

Tidsfølsomme nøkkelord

Når du optimaliserer innhold, bør du ta med dato (år) i sidetittelen, SEO-tittelen og metabeskrivelsen. Selvfølgelig krever dette at jeg holder opplæringen oppdatert, men dette har allerede drevet en god del ekstra trafikk i løpet av 2017, siden jeg er inkludert som et utdrag.

Datoer i SEO-titler

2.3. Lokale nøkkelord (Small Town vs. Large City vs. National)

Jo større område, jo mer spesifikke vil søkeordene dine være, og jo mer vil du ha. Mindre byer vil ha brede nøkkelord mens større byer vil ha mer spesifikke uttrykk …

Lokale nøkkelord

Med mindre du er målrettet mot en liten by og har 1 hovednøkkelord som “Lake Forest Divorce Lawyer”, har du sannsynligvis andre nøkkelord du kan målrette mot (finn dem ved hjelp av søkeordverktøy).

Småbyer har et lite antall brede nøkkelord …

Småby nøkkelord

Store byer har en tendens til å ha flere spesifikke nøkkelord …

Store bynøkkelord

Nasjonale nøkkelord er enda mer spesifikke, og det er flere av dem …

Nasjonale nøkkelord

Ikke glem å bruke Google Trends for å se lokale nøkkelord og deres popularitet …

Lokale nøkkelord - Google Trends

Flere steder – hvert sted skal ha sin egen side (noen ganger flere sider), avhengig av om flere søkeord blir søkt i hvert område. Hvert sted bør også ha sine egne siteringer (online kataloger som Google My Business, Facebook Page, Yelp, Bing Places …), og det er akkurat det min WordPress lokal SEO-guide leder deg gjennom.

3.4. Blogginnlegg nøkkelord

Post-Focus-nøkkelord

Det er greit og dandy å få trafikk til bloggen din, men hvordan får dette deg klienter?

Dette er hva jeg gjorde …

Jeg tilbyr WordPress hastighetsoptimalisering som en del av min SEO-tjenester. Jeg ville ha flere av disse prosjektene, så jeg lærte hva fraser folk Google når de har et tregt WordPress-nettsted. Jeg så på Google Autocomplete for “sakte WordPress …” og så noen resultater. Så satte jeg meg virkelig i søkerens posisjon da jeg googlet “hvorfor er wordpress” og så det fullføre setningen med “hvorfor er wordpress så treg” med det søkeordet på toppen. Det er mange varianter under Autofullfør, noe som indikerer at søkeordet har en god mengde søk. Det er også innenfor min konkurranse hvis du Google søkeordet bruker MozBar. Vi har en vinner!

Og slik ble blogginnlegget mitt født: Hvorfor er WordPress treg (og 7 måter å fikse det)

Folk leser guiden min, er klar over at de ikke har teknisk evne til å gjøre alt, og noen spør. Helt tilfeldig at dette skjedde mens jeg skrev dette innlegget (seriøst, jeg har ikke fått en av disse på flere uker), men jeg fikk bokstavelig talt denne kommentaren for 3 timer siden:

Forespørsel

Oppdatering (2018): Denne guiden er nå en av de mest populære tutorials på nettstedet mitt!

2.5. Flere nøkkelord (synonymer)

Alt du trenger å gjøre er å undersøke et synonym for det primære søkeordet og deretter inkorporere begge disse i sidetittelen, SEO-tittelen og metabeskrivelsen. Dette er av FAR den viktigste delen, men du kan også strø det sekundære nøkkelordet 1-2 ganger i innholdet. Du trenger IKKE å innlemme begge som fulle søkeord (eksakte treff) ellers vil overskriften din se spammy ut. Å lage en overskrift som høres fin ut og inkluderer delvise kamper er veien å gå.

Her er et eksempel:

Trinn 1: Undersøk det primære nøkkelordet ditt …

Sekundære nøkkelord

Steg 2: Undersøk det sekundære nøkkelordet ditt …

Sekundært fokus nøkkelord
Trinn 3: Skriv en overskrift som inneholder begge deler og fremdeles høres fin ut …

Overskrift

Trinn 4: Rangering for begge nøkkelordene …

fokus søkeord-en

fokus søkeord-2

Du kan bruke den samme strategien i metabeskrivelsen din og (sparsomt) i innholdsdelen.

3. Innholdsoptimalisering

Nå som du har Yoast-fokus søkeordene, kan du begynne å optimalisere innhold! Å inkludere søkeordet ditt i “alle de rette stedene” er bare en liten del av det, du bør virkelig lese innholdsoptimaliseringsdelen i WordPress SEO-guiden min. Jeg lover at du vil lære mye.

Husk: Bare mål 1 søkeord per side (med mindre synonymer)

Bare synonymer kan målrettes på samme side. Dette er fordi Google ønsker å vise de mest relevante resultatene slik at nøkkelord som betyr 2 forskjellige ting, skal ha sin egen side.

Enkelt nøkkelord

ofte stilte spørsmål

&# X1f6a6; Hvordan finner du gode fokus søkeord?

De beste nøkkelordene har en balanse mellom månedlige søk, lav konkurranse og høy lønnsomhet. Du kan vanligvis bare velge to. Hvis for eksempel et svært lønnsomt søkeord ikke har mange søk, men har lav konkurranse, kan du gå etter det.

&# X1f6a6; Hvordan lærer jeg hvor konkurransedyktig et nøkkelord er?

Google søkeordet og se på toppresultatene. Gjør de en god jobb med å dekke temaet? Er det fra et autoritetsnettsted? Har de autoritet med høyt domene + side (du kan sjekke dette i MozBars Chrome Extension)? Hvis ja, kan det søkeordet være for konkurrerende.

&# X1f6a6; Hva er de beste søkeordforskningsverktøyene?

Mine topp 4 søkeordforskningsverktøy er Google Autocomplete, MozBar Chrome-utvidelse (for å sjekke konkurranse ved å bruke hvert søkeresultats domene og siden autoritet), HubShout WebGrader (for å finne konkurrentnøkkelord) og nøkkelord overalt for å lære et nøkkelord månedlige søk og estimert konkurranse.

&# X1f6a6; Hvordan lærer jeg hvor mange søk et søkeord har?

Søkeord overalt og Ahrefs forteller deg hvor mange månedlige søk et nøkkelord har.

&# X1f6a6; Bør jeg målrette mot brede eller spesifikke (langhale) nøkkelord?

Jeg anbefalte å målrette mot spesifikke nøkkelord med lang hale 95% av tiden. De er mye mindre konkurransedyktige og gir en mer målrettet besøkende til nettstedet ditt. Nye nettsteder, eller de som har problemer med SEO, bør alltid starte med å målrette mot spesifikke nøkkelord med lang hale.

&# X1f6a6; Hvordan målretter jeg flere søkeord (synonymer)?

Finn 2 nøkkelord som er veldig like. Dette kan være synonymer eller til og med dato nøkkelord som inkluderer inneværende år hvis det er et tidsfølsomt emne. Bruk det primære nøkkelordet i sidetittelen, URL, SEO-tittelen, metabeskrivelsen og et par ganger i innholdet. Det sekundære nøkkelordet skal drysses i disse områdene som en delvis kamp – det trenger ikke å være en nøyaktig kamp!

&# X1f6a6; Hva med Googles nøkkelordplanlegger?

Ikke bruk Google Søkeordplanlegger for å undersøke SEO-nøkkelord. Den er designet spesielt for AdWords, og konkurransen gjenspeiles også i Adwords, ikke organiske søkeresultater.

Hvis du synes dette innlegget var nyttig, kan du dele – jeg vil sette pris på det. Hvis du har spørsmål om Yoast-fokus nøkkelord eller Yoast generelt, så send meg en linje i kommentarene.

Jubel,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector