Идеалните Yoast WordPress SEO настройки: Пълно ръководство за оптимизиране на WordPress с приставката на Yoast (Актуализирано 2019 г., V.11.7.0)

03.06.2020
Yoast 'Идеалните Yoast WordPress SEO настройки: Пълно ръководство за оптимизиране на WordPress с приставката на Yoast (Актуализирано 2019 г., V.11.7.0)
0 25 мин.

Yoast-WordPress-SEO-Plugin-Settings


Всеки има Yoast, но малцина го използват правилно.

Няма проблем. Този урок го разбива 3 ключови стъпки: конфигуриране на настройките на Yoast SEO (включително добавяне на AMP страници за по-бързо зареждане на мобилни страници), изследване на ключови думи с фокус с дълга опашка, и оптимизиране на съдържанието (има повече от зелените светлини) Ще ви покажа и как да свържете Yoast с Google Search Console, за да можете да поправите грешки при обхождане (счупени страници).

Това е ПЪЛНО Ръководство за Yoast. Ако нямате Yoast, отидете на плъгини → добавете нови → търсене Yoast SEO → инсталирайте / активирайте. Ако вече имате Yoast, уверете се, че е актуализиран до най-новата версия. Оставете коментар, ако имате въпроси и ако ви харесва този урок, разгледайте и другите ми ръководства като моето SEO на WordPress и Ръководство за скорост на WordPress които и двете са нелепо добри.

1. Общ
2. Търсене Външен вид
3. Търсене конзола
4. социален
5. Инструменти
6. Premium
7. AMP
8. Импортирайте My Yoast Settings
9. Фокусни ключови думи
10. Оптимизация на съдържанието
11. Анатомия на перфектно оптимизирана страница2018-Yoast-SEO-Plugin-Settings

Важни неща, които трябва да знаете, преди да използвате Yoast

Хората губят прекалено много време, опитвайки се да получат зелени светлини и не разполагат с достатъчно време за изследване на ключови думи (или да подобрят съдържанието им по-добро от този, който има най-добрите резултати). Преди да започнете, прочетете тези съвети, за да не губите време, което е сериозен проблем, когато хората използват Yoast.

 • Не се обсебвайте от зелени светлини – вижте На страницата SEO инфографика на Backlinko
 • Не избирайте сляпо ключови думи – потърсете дълги опашки (3+ словосъчетания) в Google Autocomplete, а след това Google, за да видите дали най-добрите резултати обхващат темата широко
 • Не зареждайте ключови думи в съдържанието си, за да опитате да получите светлините си зелени (това е спам)
 • Доброто SEO страница означава създаване на цялостно съдържание (3 000+ думи, видеоклипове и т.н.)
 • Най-важното място за използване на ключовата дума за фокус е заглавието на страницата, URL адреса, SEO заглавието, мета описанието и веднъж в първите няколко изречения на съдържанието. Това е!
 • Yoast (и всички SEO плъгини) правят много малко за SEO страници – повечето от тях са съвети. Прекарайте повече време за изследване на ключови думи и добавете HTML съдържание към по-дълги публикации.

Версия 11.0 представя схема
* Yoast направи големи подобрения в схемата по време на версия 11.0 (проверете техните YouTube видео освобождаване). Не е нужно да правите нищо освен да актуализирате приставката, но това може да помогне за подобряване на богатите резултати при показване продукти, рецензии, рецепти, събития и други типове данни. Все още използвам плъгин, за да показвам „рецензионни звезди“ в Google (използвам WP преглед), но в идеалния случай скоро няма да е необходимо да.

1. Общи

Табло
Yoast-таблото Настройки

Характеристика
Функции Yoast

По-долу е екранна снимка на всяка функция:
Деактивирах няколко от тях … не използвам анализ на четливостта, тъй като не ми трябва Yoast да “класифицира” съдържанието си (напр. Дали изреченията ми са твърде дълги). Използвам естествени вътрешни връзки в съдържанието си и не се нуждая от брояча на текстови връзки на Yoast, който да ми напомня да ги добавя. Нямам нужда от Ryte постоянно да проверявам дали сайтът ми е индексиран в търсачките (очевидно е така) и никога не използвам падащото меню на Yoast’s Admin. Вижте кои функции ви харесват, активирайте ги и деактивирайте останалите.

SEO анализ

Анализ на четимост
Анализ за четене на Yoast

Съдържание на корнерстоун
Yoast-Cornerstone-съдържание

Cornerstone-Content-Филтър

Брояч на текстови връзки
Yoast-Text-Link-Counter-Feature

Insights
Статистика за Yoast Content

Предложения за връзка
Yoast-вътрешния-Linking

XML Sitemaps
Yoast-XML-сайта-Setting

Рите интеграция
Yoast-Ryte-анализ

Меню на лентата на администратора
Yoast-Admin Бар Меню

Сигурност: Няма разширени настройки за авторите
Yoast-напреднали настройки

Инструменти за уеб администратори
След това ще се регистрираме за всеки Инструменти за уеб администратори (Google/Bing/Yandex/Baidu) и проверете всеки от тях с помощта на Метод за проверка на HTML. Тогава можем да изпратим вашата Sitast карта на Yoast XML. Лично използвам конзолата за търсене на Google религиозно, за да коригирам счупени страници (грешки при обхождане) с пренасочвания, използване Search Analytics за да намерите ключови думи / страници, за които класирам, HTML подобрения да коригирам грешки в SEO заглавия + мета описания и да наблюдавам проблеми с мобилните / сигурността, както и връзки към моя сайт. Ето моят пълен урок за Google Search Console, който определено бих прехвърлил.

Yoast-Webmaster Tools-

Проверете Инструменти за уеб администратори

 • Запиши се за Google конзола за търсене
 • Изберете Метод за потвърждаване на HTML маркера
 • Копирайте кода и го поставете в полето на Google Search Console
 • Изтрийте всичко извън офертите (включително цитатите)
 • Запазете промените в Yoast
 • Кликнете върху „Потвърждаване“ в конзолата за търсене на Google
 • Повторете за Bing / Yandex (Най-голямата търсачка в Русия)
 • не ползвам Инструменти за уеб администратори Baidu тъй като е объркващо, тъй като аз не чета китайски и ви трябва китайски телефонен номер, но можете да го прочетете настойнически ако искате да опитате
 • Не забравяйте да прочетете раздела Search Console на този урок или да прегледате пълното ми ръководство

Изпратете вашата Yoast XML Sitemap на Google + Bing + Yandex

 • В Yoast отидете на Общи → Функции → XML Sitemap
 • Щракнете върху иконата на въпросителен знак от опцията за XML Sitemaps
 • Кликнете върху връзката си за XML Sitemap
 • Копирайте последното минало на URL адреса: /sitemap_index.xml
 • Влезте в конзолата за търсене на Google
 • Отляво отидете на Обхождане → Sitemaps
 • Поставете последната част от вашия URL адрес на Sitemap в конзолата за търсене на Google
 • Тествайте и изпратете
 • Повторете за Bing + Yandex

Yoast-XML-сайта-Setting

Карта за Yoast

2. Търсене на външен вид

Общ
Yoast-общо Настройки

Разделител на заглавията – когато използвате променливи на фрагменти, това е тирето (или друг специален символ), което обикновено е между заглавието на вашата страница / публикация и името на сайта. Пример: Заглавие на страницата Име на сайта.

Променливи на фрагмент – шаблони, използвани само за SEO заглавия / мета описания, АКО сте забравили да ги напишете, което никога не бива да забравяте да направите. Докато ги пишете ръчно, те нямат значение. Трябва да отделите време да ги напишете, така че да звучат по-добре от шаблон.

Основни променливи на Yoast

Защо не трябва да ги използвате …

Заглавието на тази публикация, която четете, е с дължина 160+ знака (надхвърляща ограничението от 60 знака за SEO заглавия). Ако разчитах на Yoast да създам SEO заглавието си с помощта на променливи фрагменти, това ще бъде по-дълго от 60 знака и ще бъда отрязан, правейки моя фрагмент да изглежда ужасен. Вместо това го написах сам, така че се чете хубаво: The Ideal Yoast WordPress SEO Plugin Settings (2018, версия 7.9).

Yoast-фрагмента-Променливи

начална страница – началната страница обикновено е насочена към широка ключова дума за вашия основен продукт / услуга (напр. Chicago Wedding Photographer). Използвайте това в своята SEO заглавие на началната страница + мета описание:

Homepage-Snippet

Видове съдържание
Yoast на съдържание; Видове-Settings

Показване на публикации в резултатите от търсенето – контролира дали публикациите / страниците са индексирани в търсачките.

Дата в преглед на фрагмент – добавянето на дати към вашите фрагменти (по-специално добавянето им към статии, чувствителни към времето) прави съдържанието да изглежда ново и може значително да увеличи процента на кликване.

Дата на публикуване

В допълнение към активирането на това в Yoast, вие също трябва да добавите „дата, променена след промяна“ в горната част на вашите публикации (наречена мета раздела за въвеждане). За мен това е в Genesis Simple Edits настройки…

Влизане Meta

Ето как изглежда в публикация …

Дата на промяна на публикацията

Сега, когато актуализирате публикация, променената дата за публикуване се опреснява до текущия ден и ще се актуализира в резултатите от търсенето. Да, можете да преминете през ВСИЧКИ публикации и да направите съдържанието си да изглежда чисто ново. Но не злоупотребявайте, опитвам се да го правя само когато правя актуализация на статия, чувствителна към времето.

Актуализирайте WordPress Post

Yoast SEO Meta Box – това е SEO анализът с препоръки за оптимизиране на съдържанието. Определено искате това за страници, публикации и страници с категории в блогове, ако ги оптимизирате.

средства
Yoast-Media Settings

класификации
Yoast-таксономии-Settings

Кое съдържание не трябва да се показва в резултатите от търсенето – тагове, категории от портфолио, слайдшоу, формат и друго неполезно съдържание обикновено не трябва да се показват в резултатите от търсенето. Обикновено маркерите причиняват дублирано съдържание в Siteliner. Ако имате хубаво портфолио или страниците ви с категории блогове са добре проектирани с много статии под тази категория, по всякакъв начин го включете в резултатите от търсенето. Но ако не бихте прекарали повече от 30 секунди на тази страница, не я индексирайте.

архиви
Yoast архиви-Settings

Навигационен
Yoast-навигационните пътища-Settings

Навигационен – текст за навигация, който се показва в горната част на съдържанието ви:

Навигационен

Той помага на потребителите и търсачките да научат вашето съдържание и структурата на сайта. Не използвам галета, за да предотвратя затрупването, но ги препоръчвам, ако нямате нищо против допълнителния текст. Да се активирайте галета, добавете този код в редактор → Index.php, като го поставите под get_header ();

get_header (); ?>

<?php if (function_exists (‘yoast_breadcrumb’)) {
yoast_breadcrumb ( “

‘,’

‘);
} ?>

RSS
Yoast-RSS-Settings

3. Търсете конзола

Удостоверете Yoast с конзолата за търсене на Google – това ще ви покаже грешки при обхождане (счупени страници на вашия сайт), така че можете да ги пренасочите към правилната страница на вашия сайт. Може да имате много от тях, ако някога сте променили перманентни връзки, изтрити страници или мигрирали вашия уебсайт. Ще трябва да потвърдите Search Console под „General → Инструменти за уеб администратори“, преди да продължите. След като потвърдите, отидете тук и кликнете върху „Вземете Google Авторизационен код“ и той ще ви подкани с стъпки.

Yoast-търсене-конзола удостоверяване

Поправете грешките при обхождане с пренасочвания – след удостоверяване на Search Console, дайте му няколко минути (или часове), за да може Google да попълни грешките ви при обхождане. В крайна сметка ще видите грешките (страница не е намерена, грешки в сървъра, меки 404s…). Трябва да коригирате ВСИЧКИ тези, като настроите 301 пренасочвания, които идват заедно Yoast SEO Premium, или опитайте да използвате безплатния Бърза приставка за пренасочване на страница / публикация

Yoast-търсенето на конзола обхождане грешки

Настройки пренасочвания – за настройка на пренасочване 301 с помощта на приставката за бърза страница / публикуване на пренасочване, инсталирайте приставката и отидете на Бързо пренасочване → Бързи пренасочвания (ляв раздел в WordPress). Въведете URL адрес от Yoast, след това въведете правилния URL адрес (най-подходящата страница или публикация на вашия уебсайт) …

301 Пример за пренасочване

Повече оптимизации на конзолата за търсене на Google – поправянето на грешки при обхождане е само един от многото начини за оптимизиране на вашия WordPress сайт с Google Search Console. ТОЛКО препоръчвам да прегледате моята Урок за Google Search Console да науча за богати фрагменти, международно насочване, проблеми със сигурността, анализа на търсенето и други важни части от вашия WordPress SEO.

Google конзола за търсене

4. Социални

Попълването на социалните настройки на Yoast помага на Google да научи за вашите профили, но основното е да се даде възможност за метаданни на всяка социална мрежа. Това ви позволява да качвате персонализирана графика на всяка страница / публикация, което прави правилния формат на миниатюра на изображението, когато тази страница се споделя в социалните медии. Това е какво Facebook Open GraphКарти с Twitter, и Метаданни в Google+ прави.

сметки
Yoast-социални-настройки

Facebook
Yoast-Facebook-Settings

Идентификационен номер на Facebook – ако ти създаде приложение за Facebook, намери своя идентификационен номер на приложението и го въведете тук. Ето урок за как да създадете приложение за Facebook и какво прави.

кикотене
Yoast-Туитър Настройки

Pinterest
Pinterest-настройки

Ще трябва да изпълните няколко допълнителни стъпки, за да потвърдете сайта си с Pinterest.

Google+
* Не съм сигурен защо все още имат опции за нещо, което е прекратено от Google.

Google ушенце

Оптимизация на социалните медии – след като мета данните са активирани за всяка социална мрежа, можете да качвате персонализирани изображения в социалните медии в секцията за SEO анализ на Yoast, като използвате връзката „споделяне“ (вижте по-долу). Това прави правилно формата на изображението на миниатюра на съдържанието, когато тази страница се споделя в социалните медии. Да, това означава, че ще трябва да създадете 2 отделни графики за всеки пост.

 • Изображение на Facebook: 1200 x 630px
 • Изображение в Twitter: 1024 x 512px

Качване на персонализирана графика във Facebook / Twitter …

Yoast-социални медии оптимизация

Прави добре формата на съдържанието ви …

Фейсбук споделяне

Контрол на Facebook рекламен текст с Yoast – ако увеличавате публикации, Facebook няма да ви позволи да промените рекламния текст. Затова преди да споделите публикацията си във Facebook, дайте й заглавието, което искате, като използвате полето на Facebook за заглавието на Yoast (което може да бъде различно от SEO заглавието + мета описание). Ако вашето заглавие Yoast Facebook не работи веднага, опитайте се да изчистите кеша на уебсайта си. Открих, че понякога може да отнеме няколко дни, за да се актуализира с ново заглавие и изображение на Facebook.

Заглавие на Yoast Facebook

5. Инструменти

Yoast-SEO-Tools

Групов редактор – редактирайте заглавията на SEO и мета описанията (без да се налага да преминавате през всяка отделна страница / публикация). Уверете се, че тези готови прекрасно могат значително да се увеличат честота на кликване като направите вашите фрагменти по-привлекателни за кликване върху. Не забравяйте да включите ключовата дума за тази публикация и на двете места. SNIPPETS СА ЛИТЕРАЛНО ПРЕДИМСТВОТО НА Вашия SEO!

Yoast-Груповото Редактор

Файлов редактор – редактиране на файлове robots.txt и .htaccess.

Внос и износимпортирайте препоръчаните от мен настройки на Yoast SEO или експортирайте свои собствени настройки за Yoast, които да използвате на други уебсайтове, които управлявате. Ако в момента използвате друг WordPress SEO Plugin, използвайте раздела „Импортиране от други SEO приставки“, за да мигрирате своите SEO данни в Yoast.

внос-раздела

експортно раздела

Yoast-SEO-плъгин-миграция

6. Premium

Yoast SEO Premium е $ 89 / година – сериозно го купих само защото пиша SEO уроци за WordPress SEO. В противен случай вероятно не бих го имал … задаването на ключови думи с няколко фокуса не е полезно, има много безплатни плъгини за пренасочване, а вътрешните предложения за връзки + прозренията за съдържанието наистина не ми помагат. Ето обяснение на някои от подчертаните функции …

Yoast-SEO-Premium

Оптимизация на ключови думи (множество ключови думи) – има специфична стратегия за оптимизиране на съдържанието за няколко ключови думи (вижте по-долу). Вторичните ключови думи често са включени като частични мачове което означава, че контролния списък за SEO анализ е практически безполезен, тъй като Yoast открива само точен съвпадения по ключови думи. Това ви помага да следите второстепенните ключови думи на таблото си за управление, за да можете да използвате тези частични съвпадения, но не очаквайте да получите много зелени светлини. Насочването на вторични ключови думи е повече изработка на хубаво SEO заглавие + мета описание да включва отделни думи от двете фрази – вместо просто да изброява ключови думи, които изглеждат спам.

Йоаст с няколко фокусни ключови думи

Визуализация на вашата страница – стига да качвате персонализирани изображения в „опцията за социално споделяне“ на Yoast, така че вашето изображение да се форматира правилно във Facebook и Twitter (стъпка 4), нямате нужда от това. Но ако ви харесва да виждате как изглежда директно в Yoast, за да сте сигурни, че изглежда добре, това е всичко.

Yoast-социални-визуализации

Предложения за връзка
Yoast-вътрешния-Linking

Информация за съдържанието
Статистика за Yoast Content

Мениджър на пренасочване – използвайте това, за да коригирате грешки при обхождане (счупени страници) от раздела на конзолата за търсене на Yoast. Направете това, като добавите стария и новия URL адрес, за да пренасочите всеки от тях към най-подходящата страница. Ако вече имате пренасочвания от Плъгин за пренасочване или .htaccess, можете да ги импортирате в Yoast. Докато безплатен плъгин като Бързо пренасочване на страница / публикация прави същото, мениджърът за пренасочване на Yoast автоматично ще настрои пренасочване, ако някога промените перманентна връзка …

Yoast-автоматично пренасочват

За да настроите пренасочване, отидете на раздела на Search Console на Yoast и намерете грешките си при обхождане …

Yoast-Search-конзола обхождане грешки

Сега се насочете към мениджъра за пренасочване на Yoast (или към секцията „Бързи пренасочвания“, ако използвате приставката за бърза страница / публикуване на пренасочване). Поставете разбития си URL адрес в полето „Стар URL адрес“. Новият URL адрес НЕ трябва да бъде винаги началната ви страница – той трябва да е най-близкият URL до вашата разбита страница.

Yoast-пренасочвания

Premium поддръжка – Никога не съм използвал тяхната подкрепа, но вие я получавате с Yoast Premium.

7. AMP

Ускорени мобилни страници (AMP) са проект на Google, който кара мобилните страници да се зареждат по-бързо и добавя знак „AMP“ към вашите мобилни фрагменти. Въпреки че това звучи добре, обикновено трябва да избягвате AMP. Вижте проучването на Kinsta за това как мобилните реализации спаднаха 59% след добавянето на AMP. След като прочетох тази статия, реших да деактивирам AMP на моя собствен уебсайт (и се радвам, че го направих). Дизайнът не е толкова приятен и е болка в задника. Спестете си неприятностите – бих го избегнал.

ампер страници

AMP Инструкции

 • Инсталирайте AMP Plugin от Automattic
 • Инсталирайте Лепило за Yoast SEO AMP Plugin ако използвате Yoast
 • Добавете / усилвател / към която и да е страница на вашия уебсайт, за да видите как изглежда и се уверете, че работи
 • Отидете в Настройки на Yoast → AMP, за да промените дизайна си и да активирате персонализирани типове публикации
 • Изчакайте Google да пренасели вашия сайт и добавете AMP знак в резултатите от мобилното търсене
 • Посетете Ускорени мобилни страници в Google Search Console, за да видите грешки

Често срещан проблем са изображенията, които се появяват в горната част на публикациите, когато може и да не ги искате. За това има работа, но тя не е перфектна. Можете или да нямате представено изображение, или можете да зададете подразбиращо представено изображение в Yoast под SEO → AMP → Дизайн → Изображение по подразбиране. Това ще се покаже само ако е зададено НЕ представено изображение, но ако такова е, това ще се покаже в горната част на публикацията. Можеш да четеш Пътеводителят на Yoast AMP но в общи линии просто го обобщих.

Ако използвате Cloudflare, активирайте ускорени мобилни връзки и покажете логото на AMP…

Cloudflare Ускорени мобилни връзки

8. Импортирайте My Yoast Settings

За да използвате настройките на Yoast, изтеглете zip файла и го качете под SEO → Инструменти → Импортиране и експортиране → Импортиране. Това конфигурира настройките, не изтрива ключови думи или мета данни.

Изтеглете My Yoast Settings (Актуализирано на 9.3.2018)

Неща, които все още трябва да направите:

 • Общи → Инструменти за уеб администратори (удостоверете сайта си с Google / Bing / Yandex)
 • Външен вид на търсене → Общи (проверете дали имате дублирани имена на сайтове, като задържите курсора на мишката върху раздела на браузъра на началната си страница и ако е така, оставете принудително презаписване на заглавия като активирано)
 • Външен вид на търсенето → Общи (попълнете SEO заглавието на началната си страница + мета описание и посочете дали сте човек или компания)
 • Външен вид на търсенето → Типове съдържание (изберете кое съдържание искате да се показва в резултатите от търсенето и добавете дати за публикуване на фрагменти в публикации, чувствителни към времето)
 • Външен вид на търсенето → Таксономии (изберете кое съдържание искате в резултатите от търсенето)
 • Външен вид на търсенето → Хлебни трохи (добавете името на уебсайта си като „Котващ текст за началната страница“ и следвайте ръководството на Йоаст, за да добавите галета)
 • Search Console → Settings (удостоверявайте Yoast с Google Search Console, изчакайте няколко дни, за да се попълнят данните, след това коригирайте грешки при обхождане (посетете раздел). Виж моя Урок за Google Search Console за още повече съвети за оптимизиране на уебсайта Ви с Search Console)
 • Социални → Въведете URL адреси на социалните си профили, качете логото си в раздела Facebook, активирайте Facebook Insights и потвърдете сайта си с Pinterest
 • Добавяне на страници AMP (посетете раздел)

9. Фокусни ключови думи

Спрете да мислите, че знаете вашите ключови думи и направете изследванията. Моят метод работи доста добре …

 • Намерете ключови думи с дълги опашки в функцията за автоматично довършване + Explorer Explorer
 • Напишете всички подходящи фрази, за да имате стабилен списък с ключови думи
 • Избягвайте ключови думи, при които силно съдържание / уебсайтове са в най-добрите резултати
 • Насочете ключови думи, в които резултатите от търсенето съдържат слабо / неподходящо съдържание
 • Google използва всяка ключова дума MozBar за да научите оценката на конкуренцията на всеки
 • Проверка OSE за вашия DA (орган на домейна), след което Google използвайте ключовата си дума, използвайки MozBar, и проверете най-добрите резултати, за да видите какъв е техният DA. Състезавайте се в собствения си диапазон на DA и ако вашият е нисък, насочете се към още по-конкретни ключови думи, които са по-малко конкурентни.
 • Трябва да ви останат ключови думи с висока възможност, където можете да стигнете на страница 1

Google Autocomplete
Отидете на google.com и започнете да пишете ключова дума, за да може Google да завърши фразата (не забравяйте, че търсите фрази с дълга опашка, обикновено с 3+ думи тъй като те са много по-малко конкурентни). Можете също да използвате символа за подчертаване _ навсякъде в израза и Google ще попълни празното. Ще трябва да END за символа на подчертаване за този метод.

Google-автоматично довършване на ключови думи

За да видите още повече ключови думи в падащото меню, използвайте множествено число или друго подреждане на думи …

автоматично довършване на ключови думи

Всяка услуга (и местоположение) трябва да е насочена към отделни страници на вашия уебсайт …

множество локализиран-ключови думи

За конкурентни теми за публикации в блога винаги избирайте много специфична ключова дума (с дълга опашка)

Ключови думи с дълги опашки

Можете да направите същото за видео ключовите думи в YouTube …

YouTube, автоматично довършване на ключови думи

Как намерих ключовата си дума за този урок (който ми помогна да оптимизирам съдържанието си) …

Yoast-ключова дума изследвания

Yoast-Keyword

Moz Explorer Explorer (по-добър от планиращия ключови думи)
За да сте сигурни, че не сте пропуснали нито една ключова дума от Google Autocomplete, използвайте Moz Explorer Explorer което е като Google Планировчик на ключови думи само по-добре (и безплатно). Започнете с широка фраза, стартирайте инструмента и след това под Групови ключови думи изберете „да, с ниска лексикална прилика“. Това ви пречи да се налага да прелиствате подобни вариации на ключови думи отново и отново.

Предложения за ключови думи в Moz

HubShout WebGrader (Ключови думи на конкурентите)
За да видите пълен списък с ключови думи за конкурентните уебсайтове, изпълнете ги HubShout WebGrader

Моите ключови думи

MozBar (състезание по ключови думи)
Сега трябва да имате стабилен списък с ключови думи. Последната стъпка е да инсталирате Разширение за Google Chrome на MozBar и Google всяка ключова дума. Колкото по-високи са PA (орган орган) и DA (орган на домейна), толкова по-конкурентна е ключовата дума. Опитайте се да изберете ключови думи във вашия собствен диапазон DA / PA. Можете да ги увеличите, като създадете страхотно съдържание, за да получите връзки. Най-добрите ключови думи са тези, които, ако имате Google, слабо (или без значение) съдържание съществува в най-добрите резултати.

Конкурс за ключови думи в Mozbar

Малко е остарял, но ето видео, което направих при избора на ключови думи …

10. Оптимизация на съдържанието

Първата стъпка за оптимизиране на съдържанието е изследване на ключови думи с фокус – направете първо стъпка 9. След това можете да започнете да създавате съдържание (или оптимизиране на съществуващо съдържание) за тези ключови думи.

Какво трябва да каже Йоаст …

ВНИМАНИЕ: инжектирането на ключови думи във вашето съдържание / фрагменти ги кара да изглеждат спам! Мислили ли сте да напишете SEO заглавие + мета описание, за да увеличите CTR? Всеки резултат в Google ще използва ключовата дума – защо някой щраква върху вашата връзка? Да, трябва да използвате ключовата си дума в заглавието на страницата, SEO заглавието и мета описанието…, но не инжектирайте ключови думи, само за да получите зелени светлини в Yoast. Забравете за плътността на ключовите думи и ключовите думи в подзаглавия … започнете да мислите за добавяне на съдържание към по-дълги публикации, видеоклипове, инфографика, богати фрагменти, изображения за споделяне в социални мрежи и увеличаване на тънкото съдържание за да бъде по-добър (по-подробен) от всички останали.

Основни правила на Yoast:
Манията за зелена светлина – ако копирате / вмъквате ключови думи във фокуса през цялото си съдържание, за да направите Yoast щастлив, спрете веднага. Тази статия, която четете, е добре оптимизирана (тя е супер полезна и организирана) и половината ми куршуми са червени. Спрете да се обсебвате от зелени светлини и започнете да обсебвате съдържанието си. Добавете инфографика и видео към страница и вижте какво ще се случи.

Можете да зададете само 1 ключова дума – Yoast premium позволява до 5, но ако нямате успех с 1 ключова дума, не пробвайте 2. Въпреки това не е толкова трудно (просто се уверете, че вторичната ключова дума е много подобна на вашата първичен) и поръсете частични мачове в цялото съдържание. Като цяло всяка уникална ключова дума трябва да има собствена страница със съдържание, отразяващо тази фраза. Всяка от услугите ви ще има своя собствена страница – понякога няколко страници. Имам отделни страници за WordPress SEO услуги, WordPress SEO консултации, WordPress SEO одит и др.

Йоаст не винаги открива ключови думи – понякога няма да избере синоними или частични съвпадения. Ако ключовата ми ключова дума е SEO консултант и използвам SEO Consulting в съдържанието, Yoast може да не брои тази ключова дума. Но мога да приема, че плътността на ключовите думи е по-висока, отколкото казва Йоаст.

Намерете баланс между ключовите думи и използвайки хубаво заглавие на страницата, SEO заглавие и мета описание – има фина линия между писането на заглавие, което звучи добре, и писането на заглавие, така че да включва вашата ключова дума. Намерете правилния баланс. Изработването на заглавие, което хората всъщност ще кликнат, е огромна част от оптимизацията на съдържанието.

Yoast открива само ключови думи в основното съдържание и фрагмента на търсачката – не страничните ленти, не футера, а само тези две области. Това също е добре, тъй като търсачките анализират съдържанието на блокове, а съдържанието на тялото / фрагментите на търсачката са важните области.

Фокусирайте ключовата дума за началната страница – началната ви страница обикновено трябва да е насочена към основната ви ключова дума. Ако имате начална страница с widgetized няма да имате контролен списък за SEO анализ на Yoast (тъй като използвате джаджи). Но това е добре, просто използвайте същите on-page SEO стратегии като другите страници.

Ти обикновено правя искате да насочите ключова дума за фокус за тези страници …

 • начална страница
 • Страници с продукти / услуги
 • Страници с местоположение
 • Публикации в блогове (непромоционални ключови думи)

Ти обикновено не искате да насочите ключова дума за фокус за тези страници …

 • Страница за контакти
 • Екипни страници (освен ако не се търсят имената им)
 • Отзиви
 • Работа / портфейл
 • Основна страница на блога

Сега създайте страница, задайте ключовата си дума за фокус, напишете малко съдържание и вижте моите предложения …

Yoast-SEO-анализ

Фокусирайте ключова дума – използвайте Google Autocomplete, за да намерите фрази с дълги опашки (конкретни), след това Google ключова дума и анализирайте резултатите от търсенето с разширението на Chrome на MozBar. Потърсете ключови думи със слабо съдържание в топ резултатите и избягвайте да се конкурирате с уебсайтове на авторитети.

Никога не насочвайте към една и съща ключова дума на 2 страници – ако ще прекарате времето си в създаване на 2 страници, насочени към една и съща ключова дума, може също така да прекарате цялото това време на 1 страница и да направите съдържанието страхотно. Бих предпочел да имам 1 невероятно съдържание, отколкото 2 посредствени статии.

Заглавие на страница – включете ключовата дума тук. Ако това е публикация в блога, уверете се, че в началото на заглавието напишете заглавие, за предпочитане с ключовата дума за фокус. Постовете обикновено имат по-дълъг, по-описателен заглавие, заглавията на страниците обикновено са по-кратки и просто изброяват продукт / услуга.

URL – съкратете URL адресите, за да не включват думи за спиране (и поставете акцент върху ключовата си дума за фокус), БЕЗ КАТО това прави готовността на URL адреса смешна. Съкратих моята до / yoast-wordpress-seo-settings /

SEO заглавие – това са сините връзки в резултатите от търсенето и са ПЪРВОТО, което хората виждат. Те трябва да са 50-60 знака (лентата с дължина в Yoast трябва да е зелена). Ако е страница, не използвайте само „Чикагски сватбен фотограф – Том Дюпуис“. Използвайте модификатор, за да подправите заглавието си, така че повече хора да кликнат върху него … „Спечеленият с награда Чикаго сватбен фотограф – Том Дюпуа.“ SEO заглавията за публикации могат да бъдат подобни на заглавието, но го коригирайте, за да чете добре в тези 50-60 знака.

Мета Описание – 150-160 символно описание на съдържанието ви, използвано предимно за увеличаване на CTR и привличане на хора, които щракват върху вашата връзка, но също така трябва да включва ключовата дума за фокус.

Image Alt Text – не пълнете ключови думи тук, просто опишете изображението! Докато пишете описателни имена на файлове преди качването, можете да използвате Автоматично изображение Alt Attributes плъгин автоматично да използвате името на файла като алт текст, така че не е необходимо да правите това ръчно.

Плътност на ключовите думи – Yoast преувеличава значението на плътността на ключовите думи, когато тя всъщност не е много важна. Използвайте го веднъж в първите няколко изречения, след което забравете за него.

Ключова дума в подпозиция (H2) – не е нужно да използвате ключовата си дума тук – изглежда спам.

Вътрешни / външни връзки – използвайте няколко връзки на страницата си. Google харесва това и докато всъщност се свързвате с полезни ресурси (не говоря за Уикипедия), посетителите също ще намерят това полезно. Вътрешните връзки са добри, защото поддържат хората на вашия сайт и са естествен начин за изграждане на връзки, но за това ще ви е необходимо голямо количество съдържание. Външните връзки са добри, защото като цитират източници за статията, което Google харесва. И двете са добри.

Публикуване на дълго съдържание – краткото, скапано съдържание не се класира. Дългото съдържание, което обхваща широко темата (особено съдържание, което включва видео или инфографика), ще. Google измерва „средно време на страница“, така че основната ви цел е да увеличите „времето на пребиваване“ на вашия посетител. Yoast препоръчва 300+ думи, но опитайте 3000 думи (или повече) и ще видите много по-добри резултати.

WordPress Брой на думите

Оптимизация на социалните медии – ако приемем, че сте конфигурирали социален раздел в SEO настройките на Йоаст, можете да използвате връзката „споделяне“, за да качите персонализирана графика, така че вашето изображение да се форматира правилно във Facebook и Twitter. Това е малък фактор за класиране, но също така ще увеличи социалното ви споделяне, което е отлично за SEO. И да, това означава, че трябва да създадете 2 графики …

 • Изображение на Facebook: 1200 x 630px
 • Изображение в Twitter: 1024 x 512px

Богати Snippets – те подобряват вашите фрагменти с звезди за преглед, видеоклипове и информация за продукти, събития, рецепти и други видове данни. Това не е част от Yoast, но очевидно помага на вашия SEO и честотата на кликване. Използвам премията Плъгин за WP Rich Snippets (тук е моят преглед от него), който има много повече опции и изглежда по-добре от безплатни плъгини като All In One Schema.org. Ако желаете добавете богати фрагменти към вашия WordPress сайт, следвайте този урок.

богати-откъси

Оптимизация на скоростта на изображението – Имам пълен урок за оптимизация на изображенията. Пуснете страница през GTmetrix за да видите всички неоптимизирани изображения на страницата. Големите изображения трябва да бъдат преоразмерени, за да се поберат правилните размери. Ако тялото ви на съдържание е 680 (w), трябва да използвате изображения, които са преоразмерени до 680 (w). Използвайте плъгин като Imagify за компресия без загуби. Изображения с грешка „посочете размери на изображението“ означават, че трябва да посочите ширина + височина в HTML или CSS на изображението:

”Why680 ”височина =” 380 ”/>

Оптимизация на изображения в GTmetrix

Насочване към няколко ключови думи – Докоснах се до това в Раздел Yoast SEO Premium, но ето един пример. Ще искате да изработите вашето SEO заглавие / мета описание, за да включите елементи и от двете …

Основна ключова дума: SEO-приятелски WordPress теми
Вторична ключова дума: SEO-оптимизирани теми за WordPress

Заглавие на страницата / SEO заглавие: 25+ SEO-приятелски WordPress теми за всички
Meta Описание: Разгледайте над 25+ SEO-приятелски WordPress теми, които имат мобилен отзивчив и HTML5 дизайн, всички от които са SEO оптимизирани чрез рамката на Genesis.

Сега поръсете второстепенната си ключова дума (или частично съвпадение от нея) в съдържанието си. Вашата постоянна връзка обикновено трябва да включва основната ви ключова дума: / seo-friendly-wordpress-themes /. Не е необходимо да купувате Yoast SEO Premium, за да насочвате към вторични ключови думи – просто използвайте инструменти като Google Autocomplete, за да намерите вторична ключова дума, след което я поръсете.

11. Анатомия на перфектно оптимизирана страница

Заех това от Backlinko което подчертава защо оптимизирането на съдържанието е повече от „зелени светлини“. По-скоро става въпрос за създаване на дяволско добро съдържание с помощта на инфографика, видеоклипове и създаване на „върховното ръководство“ със съдържание на съдържание (като тази публикация). Спрете да се притеснявате толкова много за зелените светлини, слезете от маршрута „текст и снимки“ и започнете да правите нещо различно.

по-страница за оптимизация-

Създадох и версия за WordPress (малко остаряла, но все пак добра) …

WordPress-Content-оптимизация

често задавани въпроси

&# X1f6a6; Кои са 3-те основни стъпки към Yoast?

Конфигурирането на настройките, изследването на ключовите думи за фокус и оптимизирането на съдържанието са 3 основни стъпки за използване на SEO плъгин на Yoast. Настройката на Google Search Console също е важна.

&# X1f6a6; Как да избера ключови думи за фокус?

Google Autocomplete е чудесен инструмент за намиране на ключови думи, особено когато използвате метода за попълване на празното от това ръководство. MozBar и ключови думи навсякъде Разширението на Chrome ви помага да научите конкуренцията на всяка ключова дума – което е критична част за изследването на ключови думи.

&# X1f6a6; Колко важни са зелените светлини?

Те не са. 5-те най-важни места за използване на ключовата ви дума са в заглавието на страницата, перманентна връзка, SEO заглавие, мета описание и няколко пъти в съдържанието. Почти всички други фактори за класиране нямат нищо общо с Yoast, независимо какво казват другите хора.

&# X1f6a6; Какви други фактори на страница има SEO, освен зелените светлини?

Често задавани фрагменти с често задавани въпроси (като тези, които четете сега), добавяне на HTML съдържание на дълги публикации, оптимизиране на скоростта на сайта, внимателно изработване на SEO заглавия + мета описания и задълбочено съдържание са всички основни фактори, които могат да подобрят и двете класирания + честота на кликване.

&# X1f6a6; Как получих тези емоджи в резултатите от търсенето?

Наричат ​​ги фрагменти с богати на често задавани въпроси и имам урок за това. Просто инсталирате приставката за структурирано съдържание и добавяте често задавани въпроси (с емоджи по ваш избор) към страници / публикации.

Whaddaya Мислете?

Удари ме в коментарите, ако имаш въпроси 🙂

Вижте също:
Как постигнах 100% резултати в GTmetrix

Наздраве,
мъжко животно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector