Как да изберем Йоаст Фокус Ключови думи: Ръководство за изследване на ключови думи и обучение на конкуренцията в резултатите от търсенето с Google

Ако използвате Yoast, вероятно сте запознати с настройката на фокусна дума така че можете да оптимизирате съдържанието за зелени светлини.


За тях не трябва да се гадае. Не искате да създавате съдържание за ключова дума, която никога няма да класирате, или трябва да се връщате назад и да променяте съдържанието. Трябва да знаем КАКВО хората търсят (изследване на ключови думи) и дали вашият сайт може да се класира за него (конкуренция на ключови думи). Малко проучване може лесно да ви накара на страница 1 и трябва да се направи преди да напишете съдържание… писането за „как да се измъкнем от дълга“ и „как да излезете от дълга върху един доход“ е различно.

Написах a окончателен урок за Йоаст който ви показва как да конфигурирате идеалните настройки, да проверите Google Search Console и да поправите грешки при обхождане, да оптимизирате съдържанието (има го повече от зелени светлини) и да добавите ускорени мобилни страници (AMP). Не забравяйте да го проверите, когато сте готови.

В края на деня ключовите думи са само теми. Ако темата се търси много и вече има силно съдържание в резултатите от търсенето, тя вероятно е конкурентоспособна (особено ако вашият сайт има нисък авторитет без много връзки). Ако две теми са достатъчно различни, създайте страница за всяка.

Contents

1. Инструменти за изследване на ключови думи

 • Отговор на обществеността – визуална карта с ключови думи, разбита на въпроси, предлози и сравнения. Ключовите думи са изтеглени от Google Autocomplete. Колкото по-зелен е кръгът, толкова повече търсене има ключовата дума.
 • Ключови места навсякъде – Разширение за Chrome, което ви показва месечния обем, CPC и органичната конкуренция при търсене на ключови думи в Google, Google Autocomplete, YouTube, Amazon, Moz и други популярни уебсайтове.
 • MozBar – Гугъл всяка ключова дума и вижте DA на всеки резултат (орган на домейна) и PA (орган на страницата), които са основни показатели за това колко конкурентна е ключова дума. Опитайте да се конкурирате с уебсайтове, които имат подобен авторитет на домейна.
 • Google Autocomplete – страхотни трикове като използване на символа подчертаване _, за да има Google попълване на празното. Ако търсите Чикаго _ Фотограф, ще видите сватба, новородено, фотография и други видове фотографски услуги.
 • Moz Explorer Explorer – подобно на Google Planner за планиране на ключови думи (само по-добро), тъй като е създадено специално за SEO, докато планиращият ключови думи е предназначен за AdWords. Мозът за планиране на ключови думи ви показва конкуренцията за органични резултати въз основа на връзките на всеки резултат, авторитета на домейна и др., Докато планиращият ключови думи използва главно CPC (цена на кликване) въз основа на техните рекламни данни.
 • HubShout WebGrader – вижте всички ключови думи, за които (и конкурентите) се класирате. Включва други показатели като органа за домейн на всеки уебсайт и # връзки.
 • Google Тенденции – показва история на обема на ключовите думи за Google, YouTube, други медии. Вижте тенденциите за конкретни географии и въпроси, които хората задават.

1.1. Отговор на обществеността

Най-готиният инструмент за изследване на ключови думи определено е Отговор на обществеността. Търсете ключова дума и тя генерира карта от ключови думи, които се търсят в Google Autocomplete. Колкото по-зелен е кръгът, толкова повече търсения има тази ключова дума. Той също така разделя ключовите думи на определени категории (въпроси, предлози, сравнения). След това ги разгражда още повече (по-долу е пример за „въпросителни ключови думи“ за „Йоаст“ и мога да видя всички какво, хау, кодове и т.н.).

Въпросни ключови думи (чудесен начин да се уверите, че съдържанието ви отговаря на въпросите на хората)…

Йоаст ключови думи - AnswerThePublic

Предлагане на ключови думи …

Ключови думи на предлога - Отговор на обществеността

Ключови думи за сравнение …

Ключови думи за сравнение - отговори на обществеността

1.2. Ключови места навсякъде

Ключови места навсякъде позволява на Google всяка ключова дума (в Google, YouTube, Amazon, Etsy и други търсачки), като същевременно показва месечните търсения на всяка ключова дума, цената на кликване (CPC) и конкуренцията. Комбинирайте това с MozBar (следващият инструмент, който покривам) и това е убийствена комбинация.

Ключови места навсякъде Автоматично довършване

Конкурс на ключови думи в YouTube

Ключови думи в Амазонка

Ключови думи на Etsy

1.3. MozBar

Разширение за Chrome на MozBar ви позволява на Google всяка ключова дума и да видите DA на всеки резултат (авторитет на домейна) и PA (страница орган). По-високи числа = по-висока конкуренция и искате да опитате да се конкурирате с уебсайтове, които имат подобен авторитет на домейна – проверете вашите тук. Можете да увеличите авторитета на домейна, като получите по-качествени връзки (например чрез създаване на страхотно съдържание).

Конкурс за ключови думи в Mozbar

Съвети за MozBar

 • Научете как да използвате DA Link Explorer и се състезавайте за ключови думи във вашия обхват
 • Широките фрази обикновено имат високо DA + PA, а дългите опашки фрази имат ниски DA + PA
 • Създайте DA, като получите повече връзки към вашия сайт (чрез страхотно съдържание)
 • Уебсайтовете (особено новите) ще имат нисък DA, така че насочете към много специфични фрази
 • Можете да изградите PA, като подобрите съдържанието и посочите вътрешни връзки към страницата

Комбинирайте ключови думи навсякъде с MozBar, за да видите хубав поглед върху вашата конкуренция …

Конкуренция по ключови думи

Избягвайте ключови думи, които показват силно съдържание
Най-добрите възможности са, когато в Google се появи ключова дума, слабо или неуместно съдържание в най-добрите резултати. Трябва само Google да постави ключова дума и да прегледате най-добрите резултати, за да видите дали хората обхващат широко темата. Ако не, това означава, че това е идеалната възможност да се класирате високо.

Слаби резултати от търсенето

Избягвайте да се състезавате с уебсайтове на авторитети

 • amazon.com
 • wikipedia.com
 • yelp.com
 • credit.com
 • и т.н…

1.4. Google Autocomplete

Отидете на google.com и започнете да пишете ключова дума, за да може Google да завърши фразата (не забравяйте, че търсите фрази с дълга опашка, обикновено с 3+ думи тъй като те са много по-малко конкурентни). Можете също да използвате символа за подчертаване _ навсякъде в израза и Google ще попълни празното. Ще трябва да END за символа на подчертаване за този метод. Ако не виждате пълното падащо меню с всички ключови думи, опитайте да използвате раздел инкогнито.

Google-функцията за автоматично довършване-попълване на празните места-1

Опитайте да използвате различни вариации, като в множествено число

Google-функцията за автоматично довършване-множествено-Ключови думи

Или различно подреждане на думи

Google Автоматично довършване на ключови думи

Автоматичното довършване работи с повечето търсачки, включително YouTube за видео SEO

Ключови думи за видео

Съвети за автоматично завършване

 • Изберете конкретни фрази (с дълга опашка), които са по-малко конкурентни
 • Не е необходимо да включвате „най-добрите“ и други неописателни прилагателни
 • Синонимите могат да бъдат насочени към една и съща страница (като вторични ключови думи)
 • Повечето фирми имат множество ключови думи на услуга (имам WordPress SEO услуги, WordPress SEO консултации, WordPress SEO одит … всички те са достатъчно различни, че имам отделна страница за всеки и съм класиран в топ 3 за всички тях … това върши работа)
 • Това, че сте по-конкретни, може да означава да изберете Чикаго WordPress Дизайнер (вместо Чикаго мрежа Дизайнер) или WordPress SEO консултант (вместо SEO консултант)… насочването към география или конкретен тип „уеб дизайн“ е един от начините да получите по-конкретна

1.5. Moz Explorer Explorer

За да сте сигурни, че не пропускате ключови думи, използвайте Moz Explorer Explorer. Това е подобно на Планиращ ключови думи само че е напълно безплатно (не е нужно да се регистрирате в AdWords), плюс това можете да групирате свързани ключови думи, за да не разглеждате същите. Започнете с широка ключова дума.

Moz Explorer Explorer

Кликнете върху предложения за ключови думи -> вижте всички предложения.

Предложения за ключови думи в Moz

Съвети за изследване на ключови думи на Moz

 • Групови ключови думи с ниско лексикално сходство (използвайте филтър)
 • Започнете с широка фраза, след това потърсете конкретни фрази с дълга опашка

Колко търсения трябва да имат моите ключови думи?

Етап 1: Проверете властта на вашия домейн в Moz Link Explorer.
Домейн орган

Стъпка 2: Използвайте това удобно диаграма от Orbit Media.
Пряк път за изследване на ключови думи

Но мога ли да се насоча повече?
Ако планирате да създавате силно съдържание (в идеалния случай с 3 000+ думи и много графика / видео), можете да насочвате към ключови думи с повече месечни търсения (моят урок за WordPress SEO ще ви помогне, тъй като има над 100 съвета, включително 20 за оптимизация на съдържанието). Използвайте диаграмата като обща насока.

1.6. HubShout WebGrader (Ключови думи на конкурентите)

HubShout WebGrader показва:

 • Всички ключови думи, за които (и конкурентите) се класирате
 • Прогнозна стойност на трафика на всеки уебсайт въз основа на CPC
 • Съдържание с най-високо класиране, авторитет на домейна, връзки и препращащи домейни

Отчет за HubShout WebGrader

Вижте пълен списък с ключови думи, за които (и конкурентите се класират) …

Моите ключови думи

1.7. Google Тенденции

Google Тенденции Ви казва дали дадена ключова дума се увеличава или намалява. Той също филтрира за намиране на локални и YouTube ключови думи. Това е особено полезно за намирането кои сезони са най-натоварени, дали вашият пазар намалява и къде хората търсят тези ключови думи.

Рамен е във възход!

Ключови думи на Google Тенденции

По-добре публикувайте този урок в YouTube за опаковане на подаръци преди декември :)

Ключови думи в YouTube - Google Тенденции

1.8. Search Analytics

Най- Search Analytics функция в Google конзола за търсене (което можете да потвърдите с Yoast) ви казва вашите ключови думи, позиция за класиране, CTR (честота на кликване), най-класираните страници и страните + устройства на посетителите. Едва ли използвам Google Analytics за SEO – използвам Search Analytics.

Голям трик: намерете заявки (ключови думи), където вече се класирате на първите 5 места в Google, след което подобрете тези страници, за да можете да влезете в топ 1-3, където целият трафик е.

Заявки за конзола за търсене на Google

1.9. Избягвайте инструмента за планиране на ключови думи в Google

Планировчик на ключови думи в Google е създаден специално за AdWords – не го използвайте за SEO! Състезанието не е за органични резултати. Google Autocomplete или инструменти за ключови думи, които изтеглят ключови думи от Autocomplete (като Answer The Public), са по-добри в категоризирането на ключовите думи и показването на органична конкуренция. И за протокола, никой инструмент за ключови думи не е по-добър да прецени конкуренцията на ключова дума от самия Googling на ключовата дума и да анализира най-добрите резултати, за да видите какво съдържание вече е там, така че да знаете срещу какво / срещу кого се стремите.

Планировчик на ключови думи в Google

2. Видове ключови думи

Следващите раздели разбиват ключовите думи на конкретни типове.

2.1. Ключови думи с дълги опашки

Ключовите думи с дълга опашка са по-лесни за класиране и обикновено имат 3-7 + думи във фразата. Те също така привличат по-целенасочен посетител. Можете дори да се насочите към Чикаго WordPress Design вместо към Чикаго Уеб дизайн, тъй като това е по-специфичен вид уеб дизайн. Както видяхте в диаграмата на Orbit Media в раздел 1.5, уебсайтове с нисък авторитет на домейни (DA) почти винаги трябва да са насочени към ключови думи с по-дълга опашка. Докато изграждате DA, можете да започнете да насочвате към по-широки ключови думи.

Ключови думи с дълги опашки

Примери за това кога да получите по-конкретни

 • Чикаг Пейнтър е конкурентен, Чикагският интериорен художник е по-добър
 • Chicago Real Estate е конкурентоспособен, Chicago Commercial Real Estate е по-добър
 • Чикаго Компютърният ремонт е конкурентен, Чикаго Macbook Pro Repair е по-добър
 • Yoast SEO Plugin е конкурентен, настройките на Yoast SEO Plugin са по-добри
 • SEO консултантът е конкурентен, WordPress SEO консултантът е по-добър
 • SiteGround Прегледът е конкурентен, SiteGround WordPress хостинг преглед е по-добър

2.2. Ключови думи за дата

Увеличете още повече трафик, като насочвате ключови думи за дата (главно за съдържание, чувствително към времето) …

Чувствителни към времето ключови думи

Когато оптимизирате съдържание, трябва да включите датата (годината) в заглавието на вашата страница, SEO заглавието и мета описанието. Разбира се, това изисква да поддържам актуалния урок, но това вече доведе до доста допълнителен трафик през 2017 г., тъй като съм включен като представен фрагмент.

Дати в SEO заглавия

2.3. Местни ключови думи (Малък град срещу Голям град срещу Национален)

Колкото по-голяма е площта, толкова по-специфични ще бъдат вашите ключови думи и толкова повече ще имате. По-малките градове ще имат широки ключови думи, докато по-големите градове ще имат по-конкретни фрази …

Локални ключови думи

Освен ако не се насочвате към малък град и имате 1 основна ключова дума като „Lake Forest Divorce Lawyer“, вероятно имате други ключови думи, на които можете да се насочите (намерете ги с помощта на инструменти за ключови думи).

Малките градове имат малък брой широки ключови думи …

Ключови думи в малкия град

В големите градове има много конкретни ключови думи …

Големи ключови думи в града

Националните ключови думи са още по-конкретни и има повече от тях …

Национални ключови думи

Не забравяйте да използвате Google Тенденции, за да видите местните ключови думи и тяхната популярност …

Локални ключови думи - Google Тенденции

Няколко локации – всяко местоположение трябва да има собствена страница (понякога няколко страници) в зависимост от това дали се търсят множество ключови думи във всяка област. Всяко местоположение трябва да има свои собствени цитати (онлайн директории като Google My Business, Facebook страница, Yelp, Bing Places…), което е точно това WordPress местно ръководство за SEO ще ви преведе.

3.4. Ключови думи в блога

Пост-фокуса на ключови думи

Постигането на трафик към вашия блог е добре и безсмислено, но как се получава това клиенти?

Ето какво направих …

Предлагам WordPress оптимизация на скоростта като част от моята SEO услуги. Исках повече от тези проекти, така че научих какво фрази хората Google, когато имат бавен WordPress сайт. Погледнах Google Autocomplete за „бавен WordPress…“ и видях някои резултати. Тогава наистина се поставих в позицията на моя търсач, когато прегледах „защо е wordpress“ и видях, че завършва израза с „защо е wordpress толкова бавен“ с тази ключова дума отгоре. Има много варианти под него в Автоматично довършване, което показва, че ключовата дума има добро количество търсения. Също така е в моята конкуренция, ако Google използвате ключовата дума, използвайки MozBar. Имаме победител!

И така се роди моят пост в блога: Защо WordPress е бавен (и 7 начина за отстраняването му)

Хората четат моето ръководство, осъзнават, че нямат техническото умение да правят всичко и някои питат. Напълно съвпадна, че това се случи, докато писах тази публикация (сериозно, не съм ги получавал от седмици), но буквално току-що получих този коментар преди 3 часа:

Разследване

Актуализация (2018): Това ръководство сега е един от най-популярните уроци на моя уебсайт!

2.5. Множество ключови думи (синоними)

Всичко, което трябва да направите, е да проучите синоним на основната си ключова дума, след което включете и двете в заглавието на вашата страница, SEO заглавието и мета описанието. Това е от FAR най-важната част, но можете също да поръсите второстепенната си ключова дума 1-2 пъти в съдържанието си. НЕ трябва да включвате и двете като пълни ключови думи (точни съвпадения), в противен случай заглавието ви ще изглежда спам. Изграждането на заглавие, което звучи хубаво И включва частични съвпадения, е начинът да се направи.

Ето пример:

Етап 1: Проучете основната си ключова дума …

Вторични ключови думи

Стъпка 2: Проучете вторичната си ключова дума …

Ключова дума за вторичен фокус
Стъпка 3: Напишете заглавие, което включва и двете и все още звучи приятно …

Заглавие

Стъпка 4: Класиране и за двете ключови думи …

фокус-ключова дума 1

фокус-дума-2

Можете да използвате същата стратегия във вашето мета описание и (пестеливо) в тялото на съдържанието.

3. Оптимизация на съдържанието

Сега, когато имате вашите ключови думи за фокус Yoast, можете да започнете да оптимизирате съдържанието! Включването на ключовата ви дума на „всички правилни места“ е само 1 малка част от нея, наистина трябва да прочетете секцията за оптимизация на съдържанието в моето ръководство за WordPress SEO. Обещавам, че ще научите много.

Запомнете: Само насочване на 1 ключова дума на страница (освен ако не е синоним)

Само синоними могат да бъдат насочени към една и съща страница. Това е така, защото Google иска да покаже най-подходящите резултати, така че ключовите думи, които означават 2 различни неща, трябва да имат собствена страница.

Единични ключови думи

често задавани въпроси

&# X1f6a6; Как да намерите добри ключови думи за фокус?

Най-добрите ключови думи имат баланс между месечните търсения, ниската конкуренция и високата рентабилност. Обикновено можете да изберете само две. Например, ако изключително печелившата ключова дума няма много търсения, но има слаба конкуренция, направете го.

&# X1f6a6; Как да науча колко конкурентна е ключова дума?

Google ключова дума и погледнете най-добрите резултати. Дали вършат добра работа в отразяването на темата? Това е от уебсайт на орган? Имат ли висок авторитет на домейна + страница (можете да проверите това в разширението на Chrome на MozBar)? Ако да, тази ключова дума може да е твърде конкурентна.

&# X1f6a6; Кои са най-добрите инструменти за изследване на ключови думи?

Моите най-добри инструменти за изследване на ключови думи са Google Autocomplete, разширение MozBar Chrome (за проверка на конкуренцията с помощта на домейна и авторитета на всеки резултат от търсенето), HubShout WebGrader (за намиране на конкурентни ключови думи) и Ключови места навсякъде, за да науча месечните търсения на ключова дума и прогнозната конкуренция.

&# X1f6a6; Как да науча колко търсения има ключова дума?

Ключови думи навсякъде и Ahrefs ви казват колко месечни търсения има ключова дума.

&# X1f6a6; Трябва ли да се насочвам към широки или конкретни (с дълга опашка) ключови думи?

Препоръчах насочване към конкретни ключови думи с дълга опашка в 95% от времето. Те са много по-малко конкурентни и довеждат по-целенасочен посетител на вашия сайт. Новите уебсайтове или тези, които имат проблеми със SEO, винаги трябва да започват с насочване към конкретни ключови думи с дълга опашка.

&# X1f6a6; Как да насоча към няколко ключови думи (синоними)?

Намерете 2 ключови думи, които са много сходни. Това могат да бъдат синоними или дори ключови думи за дата, които включват текущата година, ако е тема, която е чувствителна към времето. Използвайте основната ключова дума в заглавието на вашата страница, URL адрес, SEO заглавие, мета описание и няколко пъти в съдържанието. Вторичната ключова дума трябва да се поръсва в тези области като частично съвпадение – не е необходимо да е точно съвпадение!

&# X1f6a6; Какво ще кажете за Google за планиране на ключови думи?

Не използвайте Google Keyword Planner за изследване на ключови думи за SEO. Той е създаден специално за AdWords и конкуренцията се отразява и в Adwords, а не в органични резултати от търсенето.

Ако сте намерили тази публикация за полезна, моля, споделете – ще се радвам. И ако имате някакви въпроси относно Йоаст фокус ключовите думи или Йоаст като цяло, пуснете ми ред в коментарите.

Наздраве,
мъжко животно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map