Kako izbrati ključne besede Yoast Focus: Vodnik za raziskovanje ključnih besed in učenje tekmovanja v Googlovih rezultatih iskanja

Če uporabljate Yoast, ste verjetno seznanjeni z nastavitvijo ključna beseda tako lahko optimizirate vsebino za zelene luči.


Tega ne gre ugibati. Ne želite ustvarjati vsebine za ključno besedo, v katero se nikoli ne boste uvrstili, ali se morate vrniti in spreminjati vsebino. Vedeti moramo, kaj ljudje iščejo (raziskave ključnih besed) in ali se vaše spletno mesto lahko uvrsti nanj (konkurenca ključnih besed). Nekaj ​​raziskav vas zlahka pripelje na stran 1 in jih je treba opraviti pred pisanjem vsebine… pisanje o tem, kako se rešiti iz dolga v primerjavi z „kako se znebiti dolga z enim dohodkom“ je drugačno.

Napisal sem a dokončna Yoast vadnica ki vam pokaže, kako konfigurirati idealne nastavitve, preveriti Google Search Console in popraviti napake pri pajkanju, optimizirati vsebino (na njej je več kot zelenih lučk) in dodati pospešene strani za mobilne naprave (AMP). Bodite prepričani, da to preverite, ko končate.

Na koncu dneva so ključne besede le teme. Če se tema veliko išče in ima v rezultatih iskanja že močno vsebino, je verjetno konkurenčna (še posebej, če ima vaše spletno mesto nizko avtoriteto brez veliko povratnih povezav). Če sta dve temi dovolj različni, ustvarite stran za vsako.

1. Orodja za raziskovanje ključnih besed

 • Odgovor javnosti – vizualni zemljevid ključnih besed, razčlenjen na vprašanja, predloge in primerjave. Ključne besede so povlečene iz Google Autocomplete. Kolikor je krog bolj zelen, več ključnih besed išče.
 • Ključne besede povsod – Razširitev za Chrome, ki prikazuje mesečno količino, CPC in organsko konkurenco pri iskanju ključnih besed v Googlu, Googlu Samodejno dokončanje, YouTube, Amazon, Moz in drugih priljubljenih spletnih mestih.
 • MozBar – Google poljubno ključno besedo in si oglejte DA (rezultat domene) in PA (organ strani) vsakega rezultata, ki sta glavna kazalca, kako konkurenčna je ključna beseda. Poskusite tekmovati s spletnimi mesti, ki imajo podobno pooblastilo za domeno.
 • Google Autocomplete – kul triki, kot je uporaba podčrtanega znaka _, da se Google vpiše v prazno. Če iščete Chicago _ Photographer, boste videli poroke, novorojenčke, fotografiranje in druge vrste fotografskih storitev.
 • Moz Explorer – podobno kot Google Planner za ključne besede (samo boljše), saj je zasnovan posebej za SEO, medtem ko je načrtovalnik ključnih besed zasnovan za AdWords. Moz načrtovalec ključnih besed vam prikaže konkurenco za organske rezultate na podlagi povezav vsakega rezultata, pooblastil domene itd. Medtem ko orodje za načrtovanje ključnih besed v glavnem uporablja CPC (cena na klik) na podlagi njihovih oglaševalskih podatkov.
 • HubShout WebGrader – oglejte si vse ključne besede, po katerih (in tekmeci) se uvrščate. Vključuje druge meritve, na primer pooblastilo domene vsakega spletnega mesta in # povratnih povezav.
 • Google Trends – prikazuje zgodovino obsega ključnih besed za Google, YouTube, druge medije. Oglejte si trende določenih zemljepisov in vprašanja, ki si jih ljudje zastavljajo.

1.1. Odgovor javnosti

Zagotovo je najbolj kul orodje za raziskovanje ključnih besed Odgovor javnosti. Poiščite ključno besedo in ustvari zemljevid ključnih besed, ki se iščejo v Google Autocomplete. Kolikor je krog bolj zelen, več iskanj ima ključna beseda. Ključne besede razčleni tudi na posebne kategorije (vprašanja, predlogi, primerjave). Nato jih še bolj razdeli (spodaj je primer “ključnih besed” z vprašanjem o “Yoast” in vidim vse, kako, kako, itd.).

Ključne besede z vprašanjem (odličen način, da se prepričate, da vaša vsebina odgovarja na vprašanja ljudi)…

Yoast ključne besede - AnswerThePublic

Ključne besede predloga …

Ključne besede predloga - Odgovori javnosti

Primerjalne ključne besede …

Primerjalne ključne besede - Odgovor javnosti

1.2. Ključne besede povsod

Ključne besede povsod omogoča Googlu katero koli ključno besedo (v Googlu, YouTubu, Amazonu, Etsyju in drugih iskalnikih), hkrati pa prikazuje mesečna iskanja vsake ključne besede, ceno na klik (CPC) in konkurenco. Združite to z MozBarjem (naslednje orodje, ki ga pokrivam) in je ubijalska kombinacija.

Ključne besede povsod samodejno dokončanje

Konkurenca ključnih besed v YouTubu

Amazonske ključne besede

Ključne besede Etsy

1.3 MozBar

Razširitev za Chrome MozBar omogoča Googlu katero koli ključno besedo in si ogledate DA vsakega rezultata (pooblastilo domene) in PA (avtoriteta strani). Večje število = večja konkurenca in želite poskusiti konkurirati spletnim mestom, ki imajo podobno pooblastilo za domeno – preverite svoje tukaj. Pooblastilo za domeno lahko povečate z več kakovostnimi povezavami (npr. Z ustvarjanjem odlične vsebine).

Tekmovanje o ključnih besedah ​​Mozbar

Nasveti za MozBar

 • Naučite se svojega DA Raziskovalec povezav in se potegujte za ključne besede v svojem dometu
 • Široke fraze imajo ponavadi visoke DA + PA, fraze z dolgim ​​repom pa nizko DA + PA
 • Zgradite svoj DA tako, da dobite več povezav do svojega spletnega mesta (prek osupljive vsebine)
 • Spletna mesta (zlasti nova) bodo imela nizko DA, zato ciljajte na zelo specifične stavke
 • PA lahko sestavite tako, da izboljšate vsebino in pokažete notranje povezave na stran

Združite ključne besede povsod z MozBarjem, če želite videti lep pogled na vašo konkurenco …

Konkurenca ključnih besed

Izogibajte se ključnim besedam, ki prikazujejo močno vsebino
Najboljše priložnosti so, ko v Googlu najdete ključno besedo, šibko ali nepomembno vsebino pri najboljših rezultatih. Vtipkajte ključno besedo Google in prelistajte zgornje rezultate, da preverite, ali ljudje temo obsežno pokrivajo. Če ne, to pomeni, da je to odlična priložnost, da se uvrstite visoko.

Slabi rezultati iskanja

Izogibajte se tekmovanju s spletnimi mesti avtoritet

 • amazon.com
 • wikipedia.com
 • yelp.com
 • Credit.com
 • in tako naprej…

1.4. Google Autocomplete

Pojdi do google.com in začnite tipkati ključno besedo, da bo Google dokončal besedno zvezo (ne pozabite, da iščete besedne zveze z dolgim ​​repom, običajno z besedami 3+ ker so te veliko manj konkurenčne). Podčrtani znak _ lahko uporabite tudi kjer koli v besedni zvezi in Google bo izpolnil prazno. Za to metodo morate zaključiti znak podčrtaja. Če ne vidite celotnega spustnega menija z vsemi ključnimi besedami, poskusite uporabiti zavihek brez beleženja zgodovine.

Google-samodejno dokončanje-izpolni-v-prazno-1

Poskusite uporabiti različne različice, na primer množine

Google-Autocomplete-plural-Keywords

Or drugačno urejanje besed

Google Samodejno dokončanje naročanja ključnih besed

Samodejno dokončanje deluje z večino iskalnikov, vključno z YouTubom za video SEO

Ključne besede videoposnetka

Nasveti za samodejno dokončanje

 • Izberite posebne stavke (z dolgim ​​repom), ki so manj konkurenčni
 • Ni treba vključevati “najboljših” in drugih ne opisnih pridevnikov
 • Sinonime lahko ciljate na isto stran (kot sekundarne ključne besede)
 • Večina podjetij ima več ključnih besed na storitev (imam WordPress SEO Services, WordPress SEO Consulting, WordPress SEO Audit… vsa, ki so dovolj različna, da imam ločeno stran za vsakega in sem uvrščena v top 3 za vse njih… to deluje)
 • Če si bolj natančen, lahko pomeni izbiro Chicaga WordPress Oblikovalec (namesto Chicago Splet Oblikovalec) ali WordPress SEO svetovalec (namesto SEO svetovalec)… ciljanje na geografijo ali določeno vrsto „spletnega oblikovanja“ je en način za bolj natančno določitev

1.5. Moz Explorer

Če želite, da ne zamudite ključnih besed, uporabite Moz Explorer. To je podobno kot Načrtovalnik ključnih besed samo da je popolnoma brezplačen (ni vam treba prijaviti v AdWords), poleg tega pa lahko združite povezane ključne besede, da ne bi brskali po istih. Začnite s široko ključno besedo.

Moz Explorer

Kliknite na predlogi ključnih besed -> glej vse predloge.

Predlogi za ključne besede Moz

Nasveti za raziskovanje ključnih besed za Moz

 • Združene ključne besede z nizko leksikalno podobnostjo (uporabite filter)
 • Začnite s široko besedno zvezo, nato pa poiščite konkretne stavke z dolgim ​​repom

Koliko iskanj bi morale imeti moje ključne besede?

Korak 1: Preverite domeno Moz Link Explorer.
Nadzor domene

2. korak: Uporabite to priročno grafikon Orbit Media.
Bližnjica za raziskovanje ključnih besed

Lahko pa ciljam še več?
Če nameravate ustvariti močno vsebino (v najboljšem primeru s 3000+ besed in veliko grafike / videoposnetkov), lahko ciljno usmerite ključne besede z več mesečnimi iskanjem (moje vodilo za WordPress SEO bo pomagalo, saj ima več kot 100 nasvetov, vključno z 20 o optimizaciji vsebine). Uporabite tabelo kot splošno vodilo.

1.6 HubShout WebGrader (ključne besede tekmovalca)

HubShout WebGrader vam pokaže:

 • Vse ključne besede, po katerih se (in tekmeci) uvrščajo
 • Ocenjena vrednost prometa vsakega spletnega mesta na podlagi CNK
 • Vsebina z najvišjo uvrstitvijo, pooblastilo domen, povratne povezave in reference

Poročilo HubShout WebGrader

Oglejte si celoten seznam ključnih besed, ki jih (in tekmovalci uvrščajo za)…

Moje ključne besede

1.7 Google Trends

Google Trends pove, ali ključna beseda narašča ali upada. Filtrira tudi za iskanje lokalnih in YouTube ključnih besed. To je še posebej koristno pri iskanju kateri letni časi so najbolj zaposleni, ali vaš trg upada in kje ljudje iščejo te ključne besede.

Ramen je v porastu!

Ključne besede Google Trends

Bolje objavite, da YouTube vadnico o zavijanju daril pred decembrom :)

YouTube Ključne besede - Google Trends

1.8 Search Analytics

The Search Analytics funkcija v Google Search Console (kar lahko preverite z Yoastom) vam pove vaše ključne besede, uvrstitev, CTR (razmerje med prikazi in kliki), najvišje uvrščene strani in države + naprave obiskovalcev. Google Analytics skoraj ne uporabljam za SEO – uporabljam Search Analytics.

Kul trik: poiščite poizvedbe (ključne besede), v katerih ste že uvrščeni na prvih 5 mest v Googlu, nato pa te strani izboljšajte, da boste lahko prišli na prvih 1–3, kjer je ves promet.

Poizvedbe Google Search Console

1.9. Izogibajte se Googlovemu orodju za načrtovanje ključnih besed

Google načrtovalec ključnih besed je zasnovan posebej za AdWords – ne uporabljajte ga za SEO! Tekmovanje ni za organske rezultate. Google Autocomplete ali orodja za ključne besede, ki ključne besede povlečejo iz samodejnega dokončanja (npr. Answer the Public), so bolje kategorizirati ključne besede in prikazati organsko tekmovanje. In zabeležimo, da nobeno orodje za ključne besede ni boljše pri sami oceni konkurence kot Googlovo ključno besedo in analiziranje najboljših rezultatov, da bi videli, katera vsebina je že tam – tako da veste, kaj / proti komu se borite.

Google načrtovalec ključnih besed

2. Vrste ključnih besed

Naslednji razdelki razčlenjujejo ključne besede na posebne vrste.

2.1. Ključne besede z dolgim ​​repom

Ključne besede z dolgim ​​repom se lažje uvrstijo in imajo v besedilu navadno 3-7 + besed. Pritegnejo tudi bolj usmerjenega obiskovalca. Lahko celo ciljate na Chicago WordPress Design namesto na Chicago Web Design, saj je to bolj specifična vrsta spletnega oblikovanja. Kot ste videli v tabeli Orbit Media v oddelek 1.5, spletna mesta z nizko domensko avtoriteto (DA) morajo skoraj vedno ciljati na ključne besede z daljšim repom. Ko ustvarjate DA, lahko začnete ciljati na širše ključne besede.

Ključne besede z dolgim ​​repom

Primeri, kdaj naj bomo natančnejši

 • Chicago Painter je konkurenčen, Chicago Interior Painter je boljši
 • Chicago Real Estate je konkurenčen, Chicago Commercial Real Estate je boljši
 • Chicago Computer Repair je konkurenčen, Chicago Macbook Pro Repair je boljši
 • Yoast SEO Plugin je konkurenčen, nastavitve Yoast SEO Plugin so boljše
 • SEO svetovalec je konkurenčen, WordPress SEO svetovalec je boljši
 • Pregled SiteGround je konkurenčen, SiteGround WordPress gostovanje pregled je boljši

2.2. Ključne besede datuma

Potegnite še več prometa s ciljno usmerjenimi ključnimi besedami (predvsem za časovno občutljivo vsebino)…

Časovno občutljive ključne besede

Pri optimizaciji vsebine v naslov strani vključite datum (leto), naslov SEO in meta opis. Seveda to zahteva, da vodnik posodabljam, vendar je to že leta 2017 prineslo kar nekaj dodatnega prometa, saj sem vključen kot predstavljeni delček.

Datumi v naslovih SEO

2.3. Lokalne ključne besede (majhno mesto proti velikemu mestu proti nacionalnemu)

Večje kot je območje, bolj ključne bodo vaše ključne besede in več jih boste imeli. Manjša mesta bodo imela široke ključne besede, medtem ko bodo večja mesta bolj konkretne besedne zveze …

Lokalne ključne besede

Če ne ciljate na majhno mesto in imate 1 glavno ključno besedo, na primer »Lake Forest Diverce Lawyer«, imate verjetno druge ključne besede, na katere lahko ciljate (poiščite jih z orodji za ključne besede).

Mala mesta imajo majhno število ključnih besed …

Ključne besede v majhnem mestu

Velika mesta imajo ponavadi več specifičnih ključnih besed …

Ključne besede velikega mesta

Nacionalne ključne besede so še bolj specifične in več jih je …

Nacionalne ključne besede

Ne pozabite uporabiti storitve Google Trends za ogled lokalnih ključnih besed in njihove priljubljenosti …

Lokalne ključne besede - Google Trends

Več lokacij – vsaka lokacija mora imeti svojo stran (včasih več strani), odvisno od tega, ali se na vsakem območju išče več ključnih besed. Vsaka lokacija mora imeti tudi lastne navedbe (spletni imeniki, kot so Google My Business, Facebook stran, Yelp, Bing Places…), kar je točno tisto, kar je moje WordPress lokalni SEO vodič vas popelje skozi.

3.4. Ključne besede v spletnem dnevniku

Post-fokusne ključne besede

Pridobivanje prometa na vašem spletnem dnevniku je v redu in brezskrbno, ampak kako to dosežete stranke?

Tukaj sem naredil …

ponujam Optimizacija hitrosti WordPress-a kot del mojega SEO storitve. Želel sem si več teh projektov, da sem se naučil kaj Google fraze fraze, ko imajo počasno mesto WordPress. V Googlovem samodejnem dokončanju sem pogledal “počasno WordPress …” in videl nekaj rezultatov. Potem sem se resnično postavil v položaj svojega iskalca, ko sem zagledal “zakaj je wordpress” in videl, da je besedilo zaključilo z besedo “zakaj je wordpress tako počasen” s to ključno besedo na vrhu. Pod njim je samodejno dokončanje veliko različic, kar kaže, da ima ključna beseda veliko iskanj. V moji konkurenci je tudi, če ključno besedo Google uporabite s programom MozBar. Imamo zmagovalca!

In tako se je rodil moj blog post: Zakaj je WordPress počasen (in 7 načinov, kako ga odpraviti)

Ljudje preberejo moj vodnik in se zavedajo, da nimajo tehničnih sposobnosti za vse, in se pozanimajo. Popolnoma naključno se je to zgodilo med pisanjem te objave (resno, nobenega nisem dobil že enega tedna), vendar sem dobesedno komentiral le 3 ure pred tem:

Vprašanje

Posodobitev (2018): Ta vodnik je zdaj ena najbolj priljubljenih vadnic na mojem spletnem mestu!

2.5. Več ključnih besed (Sopomenke)

Vse, kar morate storiti, je raziskati sinonim vaše glavne ključne besede, nato pa oboje vključite v naslov strani, naslov SEO in meta opis. To je FAR najpomembnejši del, vendar lahko drugo vsebino ključne besede poškropite tudi 1-2 krat. Niti vam ni treba vključiti obeh kot popolnih ključnih besed (natančna ujemanja), sicer bo vaš naslov videti neželeno. Način za oblikovanje naslova, ki se sliši lepo IN vključuje delne tekme.

Tu je primer:

Korak 1: Preučite svojo osnovno ključno besedo …

Sekundarne ključne besede

2. korak: Preučite svojo sekundarno ključno besedo …

Ključna beseda sekundarne osredotočenosti
3. korak: Napišite naslov, ki vsebuje oboje in še vedno lepo zveni…

Naslov

4. korak: Uvrstitev za obe ključni besedi …

fokus-ključna beseda-1

fokus-ključna beseda-2

Enako strategijo lahko uporabite v svojem meta opisu in (redko) v telesu z vsebino.

3. Optimizacija vsebine

Zdaj, ko imate ključne besede Yoast focus, lahko začnete optimizirati vsebino! Vključitev ključne besede na “vsa prava mesta” je le en majhen del tega besedila, res bi morali prebrati razdelek o optimizaciji vsebine mojega vodiča za WordPress SEO. Obljubim, da se boste veliko naučili.

Ne pozabite: samo ciljna 1 ključna beseda na stran (razen sinonimov)

Na isti strani so lahko ciljni samo sinonimi. Razlog je v tem, da želi Google prikazati najbolj ustrezne rezultate, zato naj bi ključne besede, ki pomenijo dve različni stvari, imele svojo stran.

Posamezne ključne besede

Pogosto zastavljena vprašanja

&# x1f6a6; Kako najdete dobre ključne besede ostrenja?

Najboljše ključne besede imajo ravnotežje med mesečnimi iskanjem, nizko konkurenco in visoko dobičkonosnostjo. Običajno lahko izberete samo dva. Če na primer zelo donosna ključna beseda nima veliko iskanj, a ima majhno konkurenco, poiščite to.

&# x1f6a6; Kako se naučim, kako konkurenčna je ključna beseda?

Vtipkajte ključno besedo in poglejte najboljše rezultate. Ali dobro pokrivajo temo? Ali je s strani organa? Ali imajo visoko domeno + strani strani (to lahko preverite v MozBarjevi razširitvi za Chrome)? Če je odgovor pritrdilen, je morda ta ključna beseda preveč konkurenčna.

&# x1f6a6; Katera so najboljša orodja za raziskovanje ključnih besed?

Moja najboljša 4 orodja za raziskovanje ključnih besed so Google Autocomplete, razširitev MozBar Chrome (za preverjanje konkurence z uporabo domene vsakega rezultata iskanja in pooblastila strani), HubShout WebGrader (za iskanje konkurentskih ključnih besed) in Ključne besede povsod, če želite izvedeti mesečna iskanja ključnih besed in ocenjeno konkurenco.

&# x1f6a6; Kako izvedem, koliko iskanj ima ključna beseda?

Ključne besede povsod in Ahrefs povedo, koliko mesečnih iskanj ima ključna beseda.

&# x1f6a6; Ali naj ciljam na široke ali posebne (z dolgim ​​repom) ključne besede?

Priporočam, da v 95% primerov ciljate na posebne ključne besede z dolgim ​​repom. So veliko manj konkurenčni in na vaše spletno mesto pripeljejo bolj ciljanega obiskovalca. Nova spletna mesta ali tiste, ki imajo težave s SEO, bi morali vedno začeti s ciljno usmerjenostjo na posebne ključne besede z dolgim ​​repom.

&# x1f6a6; Kako ciljam na več ključnih besed (sinonimi)?

Poiščite 2 ključni besedi, ki sta si zelo podobni. To so lahko sinonimi ali celo datumske ključne besede, ki vključujejo tekoče leto, če gre za tematsko občutljivo temo. V naslovu strani, naslovu URL, naslovu SEO, meta opisu in nekajkratni uporabi vsebine uporabite primarno ključno besedo. Sekundarno ključno besedo bi morali na teh območjih posipati kot delno ujemanje – ni nujno, da je natančno ujemanje!

&# x1f6a6; Kaj pa Google načrtovalnik ključnih besed?

Ne uporabljajte Googlovega orodja za načrtovanje ključnih besed za raziskovanje ključnih besed SEO. Zasnovan je posebej za AdWords, konkurenca pa se odraža tudi v Adwords, ne pa v ekoloških rezultatih iskanja.

Če se vam zdi ta objava koristna, prosimo, delite – Hvaležen bi bil. Če imate kakršna koli vprašanja o ključnih besedah ​​Yoast focus ali Yoast na splošno, mi v komentarjih vrnite vrstico.

Na zdravje,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map