Kuinka valita Yoast Focus-avainsanat: Opas avainsanatutkimukseen ja kilpailun oppimiseen Google-hakutuloksissa

03.06.2020
Yoast 'Kuinka valita Yoast Focus-avainsanat: Opas avainsanatutkimukseen ja kilpailun oppimiseen Google-hakutuloksissa
0 14 мин.

Jos käytät Yoast, olet todennäköisesti perehtynyt a keskittyä avainsana joten voit optimoida vihreän valon sisällön.


Näitä ei pitäisi arvata. Et halua luoda sisältöä avainsanalle, johon et koskaan sijoitu, tai sinun on palattava takaisin ja muutettava sisältöä. Meidän on tiedettävä, mitä ihmiset etsivät (avainsanatutkimus) ja pystyykö sivustosi sijoittamaan sen (avainsanakilpailu). Pieni tutkimus voi helposti saada sinut sivulle 1, ja se tulisi tehdä ennen sisällön kirjoittamista … kirjoittaminen “kuinka päästä pois velasta” vs. “kuinka päästä eroon velasta yhdellä tulolla” on erilainen.

Kirjoitin a lopullinen Yoast-opetusohjelma joka näyttää sinulle, miten voit määrittää ihanteelliset asetukset, vahvistaa Google Search Console ja korjata indeksointivirheet, optimoida sisältöä (sitä on enemmän kuin vihreää valoa) ja lisätä nopeutettuja mobiilisivuja (AMP). Muista tarkistaa se, kun olet valmis.

Päivän lopussa avainsanat ovat vain aiheita. Jos aihetta etsitään paljon ja jos hakutuloksissa on jo vahvaa sisältöä, se on todennäköisesti kilpailukykyinen (varsinkin jos sivustosi hallinto on alhainen ilman monia käänteisiä linkkejä). Jos kaksi aihetta ovat riittävän erilaisia, luo sivu jokaiselle.

1. Avainsanatutkimuksen työkalut

 • Vastaa yleisölle – visuaalinen avainsanakartta, joka on jaoteltu kysymyksiin, ennakkoihin ja vertailuihin. Avainsanat vedetään Google Autocomplete -sovelluksesta. Mitä vihreämpi ympyrä, sitä enemmän hakuja avainsanalla on.
 • Avainsanat kaikkialla – Chrome-laajennus, joka näyttää kuukausittaisen määrän, napsautuskohtaisen hinnan ja orgaanisen kilpailun haettaessa avainsanoja Googlessa, Google Autocompletessa, YouTubessa, Amazonissa, Mozissa ja muilla suosituilla verkkosivustoilla.
 • MozBar – Googlea mikä tahansa avainsana ja näe kunkin tuloksen DA (verkkotunnuksen viranomainen) ja PA (sivun auktoriteetti), jotka ovat keskeisiä indikaattoreita avainsanan kilpailukyvylle. Kokeile kilpailla sellaisten verkkosivustojen kanssa, joilla on samanlainen verkkotunnuksen auktoriteetti.
 • Googlen automaattinen täydennys – hienoja temppuja, kuten alleviivatun merkin _ käyttäminen, jotta Google täyttää tyhjän kentän. Jos haet Chicagossa _ Valokuvaaja, näet häät, vastasyntyneet, valokuvauksen ja muun tyyppiset valokuvauspalvelut.
 • Moz Hakusanat Explorer – samanlainen kuin Google Keyword Planner (vain parempi), koska se on suunniteltu erityisesti SEO: lle, kun taas Keyword Planner on suunniteltu AdWordsille. Moz Keyword Planner näyttää kilpailun orgaanisista tuloksista kunkin tuloksen linkkien, verkkotunnuksen auktoriteetin jne. Perusteella. Vaikka Keyword Planner käyttää pääasiassa CPC-hintaa (napsautuskohtainen hinta) mainostietojensa perusteella.
 • HubShout WebGrader – näet kaikki avainsanat, joihin sinä (ja kilpailijasi) arvostat. Sisältää muut tiedot, kuten kunkin verkkosivuston verkkotunnuksen auktoriteetti ja # linkkien lukumäärä.
 • Google-trendit – näyttää avainsanojen määrän historiaa Googlessa, YouTubessa ja muissa välineissä. Katso trendejä tietyillä maantieteellisillä alueilla ja ihmisten esittämiä kysymyksiä.

1.1. Vastaa yleisölle

Tyylikkäin avainsanojen tutkimustyökalu on Vastaa yleisölle. Tee haku avainsanalla ja se luo kartan avainsanoista, joita etsitään Google Autocomplete -sovelluksessa. Mitä vihreämpi ympyrä, sitä enemmän hakuja tällä avainsanalla on. Se myös jakaa avainsanat erityisiin luokkiin (kysymykset, prepositiot, vertailut). Sitten se hajottaa ne entisestään (alla on esimerkki “kysymysavainsanoista” aiheesta “Yoast” ja näen kaikki asiat, miten, rouvat jne.).

Kysymyksen avainsanat (loistava tapa varmistaa, että sisältösi vastaa ihmisten kysymyksiin) …

Hiiva-avainsanat - AnswerThePublic

Prepositio-avainsanat…

Alkusanat - vastaa yleisölle

Vertailuavainsanat…

Vertailuavainsanat - vastaa yleisölle

1.2. Avainsanat kaikkialla

Avainsanat kaikkialla antaa Googlelle minkä tahansa avainsanan (Googlessa, YouTubessa, Amazonissa, Etsyssä ja muissa hakukoneissa), samalla kun näytetään kunkin avainsanan kuukausittaiset haut, napsautuskohtainen hinta (CPC) ja kilpailu. Yhdistä tämä MozBariin (seuraava työkalu, jonka peitän) ja se on tappajayhdistelmä.

Avainsanat kaikkialla, automaattinen täydennys

YouTube-avainsanakilpailu

Amazonin avainsanat

Etsy Avainsanat

1.3. MozBar

MozBarin Chrome-laajennus antaa sinulle Googlelle minkä tahansa avainsanan ja nähdä kunkin tuloksen DA (verkkotunnuksen viranomainen) ja PA (sivun auktoriteetti). Suuremmat numerot = suurempi kilpailu ja haluat yrittää kilpailla verkkosivustojen kanssa, joilla on samanlainen verkkotunnuksen auktoriteetti – tarkista oma tässä. Voit lisätä verkkotunnuksen auktoriteettia hankkimalla enemmän laadukkaita linkkejä (esim. Luomalla mahtavaa sisältöä).

Mozbarin avainsanakilpailu

MozBar-vinkit

 • Opi DA: n avulla Link Explorer ja kilpaile alueesi avainsanoista
 • Laajoilla lauseilla on yleensä korkea DA + PA, pitkähäntälauseilla alhainen DA + PA
 • Rakenna DA saamalla lisää linkkejä sivustoosi (mahtava sisältö)
 • Verkkosivustoilla (etenkin uusilla) on alhainen DA, joten kohdista hyvin erityisiin lauseisiin
 • Voit luoda PA: n parantamalla sisältöä ja osoittamalla sisäisiä linkkejä sivulle

Yhdistä avainsanat kaikkialla MozBarilla nähdäksesi hienon välähdyksen kilpailustasi …

Avainsanakilpailu

Vältä avainsanoja, jotka osoittavat vahvaa sisältöä
Parhaat mahdollisuudet ovat, kun Google avainsanalla, heikko tai epäolennainen sisältö näkyy parhaimmissa tuloksissa. Vain Google-avainsana ja etsi parhaat tulokset läpi nähdäksesi, kattavatko ihmiset aiheen laajasti. Jos ei, se tarkoittaa, että se on täydellinen tilaisuus nousta korkealle.

Heikot hakutulokset

Vältä kilpailuttamasta auktoriteettisivustojen kanssa

 • amazon.com
 • wikipedia.com
 • yelp.com
 • credit.com
 • ja niin edelleen…

1.4. Googlen automaattinen täydennys

Mene google.com ja ala kirjoittaa avainsana, jotta Google täydentää lauseen (muista, että etsit pitkähäntälauseita, joissa on yleensä yli 3 sanaa koska ne ovat paljon vähemmän kilpailukykyisiä). Voit myös käyttää alleviivattua merkkiä _ lauseen missä tahansa, ja Google täyttää tyhjän. Sinun on lopetettava kyseisen menetelmän alaviivamerkillä. Jos et näe koko avattavaa valikkoa kaikilla avainsanoilla, kokeile Incognito-välilehteä.

Googlen ennakoiva tekstinsyöttö-Fill-in-the-blank-1

Kokeile erilaisia ​​variaatioita, kuten taivutusmuodot

Googlen ennakoiva tekstinsyöttö-Monikko-avainsanat

Tai erilainen sanajärjestys

Googlen automaattisen täydennyksen avainsanojen tilaaminen

Automaattinen täydennys toimii useimpien hakukoneiden kanssa, mukaan lukien YouTube for video SEO

Videon avainsanat

Automaattisen täydennysvinkit

 • Valitse erityiset (pitkähäntäiset) lauseet, jotka eivät ole yhtä kilpailukykyisiä
 • Ei tarvitse sisällyttää “parhaita” ja muita ei-kuvaavia adjektiiveja
 • Synonyymit voidaan kohdistaa samalle sivulle (toissijaisina avainsanoina)
 • Suurimmalla osalla yrityksiä on useita avainsanoja palvelua kohden (minulla on WordPress SEO -palvelut, WordPress SEO Consulting, WordPress SEO Audit … kaikki ovat riittävän erilaisia, että minulla on jokaiselle erillinen sivu ja olen kaikkien kolmen parhaan joukossa… se työt)
 • Tarkempi voi tarkoittaa Chicagon valitsemista WordPress Suunnittelija (Chicagon sijasta verkko Suunnittelija) tai WordPress-SEO-konsultti (SEO-konsultin sijaan)… maantieteelliseen alueeseen tai tietyn tyyppiseen ”web-suunnitteluun” kohdistaminen on yksi tapa tarkentaa

1.5. Moz Hakusanat Explorer

Varmista, että et unohda avainsanoja Moz Hakusanat Explorer. Tämä on samanlainen kuin Avainsanojen suunnittelija vain se on täysin ilmainen (sinun ei tarvitse kirjautua AdWordsiin) plus voit ryhmitellä aiheeseen liittyviä avainsanoja, jotta et selaile samoja. Aloita laaja avainsana.

Moz Hakusanat Explorer

Klikkaa avainsanan ehdotukset -> katso kaikki ehdotukset.

Moz-avainsanaehdotukset

Moz Hakusanat Explorer vinkkejä

 • Ryhmään liittyvät avainsanat, joilla on vähäinen leksinen samankaltaisuus (käytä suodatinta)
 • Aloita laaja lause, etsi sitten tarkat, pitkäpääiset lauseet

Kuinka monta hakua minun avainsanoillani pitäisi olla?

Vaihe 1: Tarkista verkkotunnuksesi viranomainen Moz Link Explorer.
Verkkotunnuksen viranomainen

Vaihe 2: Käytä tätä kätevää kaavio Orbit Media.
Avainsanatutkimuksen pikakuvake

Mutta voinko kohdistaa enemmän?
Jos aiot luoda vahvaa sisältöä (ihannetapauksessa yli 3000 sanaa ja paljon grafiikkaa / videoita), voit kohdistaa avainsanoja lisäämällä kuukausittaisia ​​hakuja (WordPress SEO -opetusohjelma auttaa, koska siinä on yli 100 vinkkiä, joista 20 sisältää sisällön optimointia). Käytä kaaviota yleisenä ohjeena.

1.6. HubShout WebGrader (kilpailijan avainsanat)

HubShout WebGrader näyttää sinulle:

 • Kaikki avainsanat, joihin sinut (ja kilpailijat) sijoittuvat
 • Kunkin verkkosivuston arvioitu liikennearvo perustuu CPC-hintaan
 • Suosituin sisältö, verkkotunnuksen auktoriteetti, käänteiset linkit ja viittaavat verkkotunnukset

HubShout WebGrader -raportti

Katso täydellinen luettelo avainsanoista, joihin sinä (ja kilpailijat ansaitset)…

Omat avainsanani

1.7. Google-trendit

Google-trendit kertoo, onko avainsana nousussa tai laskussa. Se suodattaa myös paikallisten avainsanojen ja YouTube-avainsanojen löytämistä. Tämä on erityisen hyödyllistä löydettäessä mitkä vuodenajat ovat vilkkaimpia, laskevatko markkinamme, ja missä ihmiset etsivät näitä avainsanoja.

Ramen on nousussa!

Google Trends-avainsanat

Julkaise paremmin YouTube-opas lahjojen kääritystä ennen joulukuuta 🙂

YouTube-avainsanat - Google-trendit

1.8. Haku Analyticsista

Haku Analyticsista ominaisuus Google Search Console (jonka voit vahvistaa Yoastilla) kertoo avainsanasi, sijoituspaikan, napsautussuhteen (napsautussuhde), parhaiten sijoitetut sivut ja vieraiden maat + laitteet. Käytän tuskin Google Analyticsia SEO – käytän Search Analyticsia.

Cool temppu: etsi kyselyjä (avainsanoja), joissa sijoitut jo viidessä ensimmäisessä sijainnissa Googlessa, paranna sitten näitä sivuja, niin pääset alkuun 1–3, missä koko liikenne on.

Google Search Console -kyselyt

1.9. Vältä Googlen avainsanojen suunnittelijaa

Google Keyword Planner on suunniteltu erityisesti AdWordsille – älä käytä sitä hakukoneoptimoinnissa! Kilpailu ei ole luomutuloksista. Google Automaattinen täydennys tai avainsanatyökalut, jotka vetävät avainsanoja automaattisen täydennyksen avulla (kuten Answer The Public), luokittelevat avainsanat paremmin ja näyttävät sinulle orgaaninen kilpailu. Ja ennätysten kannalta mikään avainsanatyökalu ei ole parempi arvioimaan avainsanan kilpailua kuin Googlen avainsanan itse tekeminen ja analysoimaan parhaat tulokset nähdäksesi, mikä sisältö on jo olemassa – joten tiedät mitä / kenen kanssa olet tekemisissä.

Google Keyword Planner

2. Avainsanatyypit

Seuraavat osiot erittelevät avainsanat erityyppisiksi.

2.1. Pitkähäntäiset avainsanat

Pitkähäntäisillä avainsanoilla on helpompi sijoittautua, ja lauseessa on yleensä 3–7 sanaa. Ne houkuttelevat myös kohdennetumpaa vierailijaa. Voit jopa kohdistaa Chicago WordPress Designiin Chicago Web Design -sovelluksen sijasta, koska se on tarkempi verkkosuunnittelutyyppi. Kuten Orbit Median kaaviossa näit kohta 1.5, verkkosivustojen, joilla on matala verkkotunnuksen auktoriteetti (DA), tulee melkein aina kohdistaa pidempään avainsanoihin. Kun rakennat DA: ta, voit alkaa kohdistaa laajemmille avainsanoille.

Pitkähäntäiset avainsanat

Esimerkkejä siitä, milloin tarkentuu

 • Chicago Painter on kilpailukykyinen, Chicago Interior Painter on parempi
 • Chicago Real Estate on kilpailukykyinen, Chicago Commercial Real Estate on parempi
 • Chicago Computer Repair on kilpailukykyinen, Chicago Macbook Pro Repair on parempi
 • Yoast SEO -laajennus on kilpailukykyinen, Yoast SEO Plugin -asetukset ovat parempia
 • SEO-konsultti on kilpailukykyinen, WordPress-SEO-konsultti on parempi
 • SiteGround Review on kilpailukykyinen, SiteGround WordPress Hosting Review on parempi

2.2. Päivämäärän avainsanat

Aja vielä enemmän liikennettä kohdistamalla päivämäärän avainsanat (lähinnä aikaherkkä sisältö) …

Aikaherkät avainsanat

Sisällön optimoinnissa sinun tulisi lisätä päivämäärä (vuosi) sivun otsikkoon, SEO-otsikkoon ja metakuvaukseen. Tietenkin tämä vaatii minua pitämään opetusohjelman ajan tasalla, mutta tämä on jo auttanut melko vähän ylimääräistä liikennettä vuoden 2017 aikana, koska minut sisältyy suositeltavaksi katkelmaksi.

Päivämäärät SEO osastoissa

2.3. Paikalliset avainsanat (pieni kaupunki vs. iso kaupunki vs. kansallinen)

Mitä suurempi alue, sitä tarkempia avainsanasi ovat ja sitä enemmän niitä tulee. Pienemmissä kaupungeissa on laaja avainsana, kun taas suurissa kaupungeissa on tarkempia lauseita …

Paikalliset avainsanat

Ellet kohdista pieneen kaupunkiin ja sinulla on yksi ensisijainen avainsana, kuten ”Lake Forest Avioeroasianajaja”, sinulla on todennäköisesti muita avainsanoja, joihin voit kohdistaa (löytää ne avainsanatyökalujen avulla).

Pienissä kaupungeissa on pieni määrä laajoja avainsanoja …

Pikkukaupungin avainsanat

Suurissa kaupungeissa on yleensä useita erityisiä avainsanoja…

Suuret kaupungin avainsanat

Kansalliset avainsanat ovat vielä tarkempia, ja niitä on enemmän …

Kansalliset avainsanat

Älä unohda käyttää Google Trends -sovellusta paikallisten avainsanojen ja niiden suosion näkemiseen …

Paikalliset avainsanat - Google Trends

Useita sijainteja – jokaisella sijainnilla pitäisi olla oma sivu (joskus useita sivuja) riippuen siitä, etsitäänkö useampia avainsanoja kullakin alueella. Jokaisella sijainnilla pitäisi myös olla oma viittaus (verkkohakemistot, kuten Google My Business, Facebook-sivu, Yelp, Bing Places …), mikä on juuri mitä WordPressin paikallinen SEO-opas opastaa sinut läpi.

3.4. Blogipostin avainsanat

Post-Focus-avainsanat

Liikenteen saaminen blogiisi on hienoa ja dandy, mutta miten tämä saa sinut aikaan asiakkaat?

Tässä mitä tein …

tarjoan WordPress-nopeuden optimointi osana minun SEO-palvelut. Halusin lisää näistä hankkeista, joten opin mitä ilmaisee ihmisiä Google, kun heillä on hidas WordPress-sivusto. Katsoin Google Autocomplete -sovelluksesta hidasta WordPressiä … ja näin tuloksia. Sitten asetin itseni todella hakijani asemaan, kun Googlen “miksi on wordpress” ja näin sen täydentävän lauseen “miksi on wordpress niin hidas” kyseisen avainsanan ollessa päällä. Automaattisen täydennyksen alapuolella on paljon variaatioita, mikä osoittaa, että avainsanalla on paljon hakuja. Kilpailuni kuuluu myös, jos Google-avainsanan avulla käytetään MozBaria. Meillä on voittaja!

Ja niin blogini viesti syntyi: Miksi WordPress on hidas (ja 7 tapaa korjata se)

Ihmiset lukevat oppaani, ymmärtävät, että heillä ei ole teknistä taitoa tehdä kaikkea, ja jotkut tiedustelevat. Täysin sattumaa, että tämä tapahtui kirjoittaessani tätä viestiä (tosissani, en ole saanut yhtään näistä viikkoina), mutta sain kirjallisesti juuri tämän kommentin 3 tuntia sitten:

tiedustelu

Päivitys (2018): Tämä opas on nyt yksi suosituimmista opetusohjelmista verkkosivustollani!

2.5. Useita avainsanoja (synonyymejä)

Ainoa mitä sinun täytyy tehdä, on tutkia ensisijaisen avainsanasi synonyymejä ja sisällyttää nämä molemmat sivusi otsikkoon, SEO-otsikkoon ja metakyselyyn. Tämä on FAR: lta tärkein osa, mutta voit myös sirotella toissijaista avainsanaasi 1-2 kertaa sisältöön. Sinun EI tarvitse sisällyttää molempia täydellisiksi avainsanoiksi (tarkat vastaavat), muuten otsikko näyttää spammilta. Hyvin kuulostavan otsikon muotoilu JA, joka sisältää osittaiset ottelut, on tie.

Tässä on esimerkki:

Vaihe 1: Tutki ensisijaista avainsanaasi …

Toissijaiset avainsanat

Vaihe 2: Tutki toissijaista avainsanaasi …

Toissijaisen fokuksen avainsana
Vaihe 3: Kirjoita otsikko, joka sisältää molemmat ja kuulostaa silti hyvältä …

Otsikko

Vaihe 4: Sijoitus molemmille avainsanoille…

focus-avainsanoilla 1

focus-avainsanoilla 2

Voit käyttää samaa strategiaa metakuvauksessa ja (säästeliäästi) sisältökehyksessä.

3. Sisällön optimointi

Nyt kun sinulla on Yoast-painopisteavainsanasi, voit aloittaa sisällön optimoinnin! Avainsanan sisällyttäminen “kaikkiin oikeisiin paikkoihin” on vain yksi pieni osa sitä, sinun pitäisi todella lukea WordPress SEO -oppaan sisältöoptimointiosa. Lupaan, että opit paljon.

Muista: Kohdista vain 1 avainsana sivua kohden (ellei synonyymejä)

Vain synonyymit voidaan kohdistaa samalle sivulle. Tämä johtuu siitä, että Google haluaa näyttää osuvimpia tuloksia, joten avainsanoilla, jotka tarkoittavat kahta eri asiaa, pitäisi olla oma sivu.

Yksittäiset avainsanat

Usein Kysytyt Kysymykset

&# X1f6a6; Kuinka löydät hyvät keskittymisavaimet?

Parhaimmilla avainsanoilla on tasapaino kuukausittaisten hakujen, heikon kilpailun ja korkean kannattavuuden välillä. Voit yleensä valita vain kaksi. Jos esimerkiksi erittäin kannattavalla avainsanalla ei ole paljon hakuja, mutta sillä on heikko kilpailu, siirry siihen.

&# X1f6a6; Kuinka voin oppia avainsanan kilpailukyvyn?

Google-avainsana ja katso parhaat tulokset. Tekevätkö he hyvää työtä aiheen käsittelemisessä? Onko se viranomaisen verkkosivustolta? Onko heillä korkea verkkotunnuksen + sivun auktoriteetti (voit tarkistaa tämän MozBarin Chrome-laajennuksessa)? Jos kyllä, avainsana voi olla liian kilpailukykyinen.

&# X1f6a6; Mitkä ovat parhaat avainsanatutkimusvälineet?

4 suosituinta avainsanatutkintotyökalua ovat Google Autocomplete, MozBar Chrome -laajennus (kilpailun tarkistamiseen kunkin hakutuloksen verkkotunnuksen ja sivun auktoriteetin avulla), HubShout WebGrader (kilpailijoiden avainsanojen löytämiseen) ja Avainsanat kaikkialla oppiaksesi avainsanan kuukausittaiset haut ja arvioidun kilpailun.

&# X1f6a6; Kuinka saan tietää kuinka monta hakua avainsanalla on?

Avainsanat kaikkialla ja Ahrefs kertovat kuinka monta kuukausittaista hakua avainsanalla on.

&# X1f6a6; Pitäisikö minun kohdistaa laajoihin tai erityisiin (pitkähäntäisiin) avainsanoihin?

Suosittelin kohdistamista tiettyihin pitkäaikaisiin avainsanoihin 95% ajasta. Ne ovat paljon vähemmän kilpailukykyisiä ja tuovat kohdennetumman kävijän sivustoosi. Uusien tai SEO-ongelmien saaneiden verkkosivustojen tulisi aina aloittaa kohdistamalla tiettyihin pitkäaikaisiin avainsanoihin.

&# X1f6a6; Kuinka voin kohdistaa useita avainsanoja (synonyymejä)?

Löydä 2 avainsanaa, jotka ovat hyvin samankaltaisia. Nämä voivat olla synonyymejä tai jopa päivämäärän avainsanoja, jotka sisältävät kuluvan vuoden, jos se on aikaherkkä aihe. Käytä ensisijaista avainsanaa sivusi otsikossa, URL-osoitteessa, hakukoneoptimoinnissa, metakuvauksessa ja muutama kerta sisällössä. Toissijainen avainsana tulisi sirotella näille alueille osittaisena vastaavuutena – sen ei tarvitse olla tarkkaa hakua!

&# X1f6a6; Entä Google Keyword Planner?

Älä käytä Google Keyword Planneria SEO-avainsanojen tutkimiseen. Se on suunniteltu erityisesti AdWordsille, ja kilpailu heijastuu myös Adwordsiin, ei orgaanisiin hakutuloksiin.

Jos pidit tätä viestiä hyödyllisenä, ota jaa – Olisin kiitollinen siitä. Ja jos sinulla on kysyttävää Yoast-painopisteavaimista tai Yoastista yleensä, pudota minulle rivi kommentteihin.

Kippis,
tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector