Parametrat SEO të WordPress Ideal për Yoast: Një udhëzues i plotë për të optimizuar WordPress me shtojcën e Yoast (Përditësuar 2019, V.11.7.0)

Yoast-WordPress-SEO-Plugin-Cilësimet


Të gjithë kanë Yoast, por pak e përdorin atë si duhet.

Mos u shqeteso. Ky tutorial e zbërthen në 3 hapa kyç: konfigurimin e cilësimeve të SEO në SEO (përfshirë shtimin e faqeve AMP për t’i bërë faqet e lëvizshme të ngarkohen më shpejt), hulumtimi i fjalëve kyçe të fokusit me bisht të gjatë, dhe duke optimizuar përmbajtjen (ka më shumë se dritat jeshile). Unë gjithashtu do t’ju tregoj se si ta lidhni Yoast me Google Search Console, në mënyrë që të mund të rregulloni gabimet e zvarritjes (faqet e prishura).

Ky është një udhëzues i plotë për Yoast. Nëse nuk keni Yoast të shkoni në shtojcat → shtoni të ri → kërkoni Yoast SEO → të instaloni / aktivizoni. Nëse tashmë keni Yoast, sigurohuni që ai të azhurnohet në versionin e fundit. Lini një koment nëse keni pyetje dhe nëse ju pëlqen ky udhëzues, shikoni udhëzuesit e mi të tjerë si WordPress SEO im dhe Udhëzues për shpejtësinë e WordPress që të dy janë qesharake mirë.

1. i përgjithshëm
2. Pamja e kërkimit
3. Kërkoni tastierë
4. social
5. Tools
6. prim
7. AMP
8. Importoni Cilësimet e mia të Yoast
9. Fjalë kyçe të përqëndrimit
10. Optimizimi i përmbajtjes
11. Anatomia e një faqe të përsosur të përsosur2018-Yoast-SEO-Plugin-Cilësimet

Gjërat e rëndësishme që duhet të dini para se të përdorni Yoast

Njerëzit humbin shumë kohë duke u përpjekur të marrin drita jeshile dhe jo kohë të mjaftueshme për hulumtimin e fjalëve (ose duke e bërë përmbajtjen e tyre më të mirë se kushdo që është në rezultatet kryesore). Para se të filloni, lexoni këto këshilla për të mos humbur kohën tuaj që është seriozisht një çështje e madhe kur njerëzit përdorin Yoast.

 • Mos u fikni me dritat jeshile – shikoni Infographic infektues të faqes SEO të Backlinko
 • Mos zgjidhni fjalë kyçe verbërisht – kërkoni për bisht të gjatë (3+ fraza fjalësh) në Google Autocomplete, pastaj Google atë për të parë nëse rezultatet kryesore e mbulojnë temën gjerësisht
 • Mos i mbushni fjalët kyçe në përmbajtjen tuaj për të provuar dhe për të marrë dritat tuaja jeshile (kjo është spammy)
 • SEO e mirë në faqe nënkupton krijimin e përmbajtjes gjithëpërfshirëse (3,000+ fjalë, video, etj)
 • Vendi më i rëndësishëm për të përdorur fjalen tuaj të fokusit është titulli i faqes, URL, titulli i SEO, përshkrimi meta, dhe një herë në fjalitë e para të trupit të përmbajtjes. Kjo eshte!
 • Yoast (dhe të gjitha shtojcat SEO) bëjnë shumë pak për SEO në faqe – shumica e tyre janë këshilla. Kaloni më shumë kohë në hulumtimin e fjalëve, dhe shtoni një tabelë të përmbajtjes HTML në postime më të gjata.

Versioni 11.0 paraqet skemën
* Yoast bëri përmirësime të mëdha në skemë gjatë versioni 11.0 (shikoni e tyre Video në YouTube release). Ju nuk keni pse të bëni asgjë përveç azhurnimit të shtojcës, por mund të ndihmojë në përmirësimin e rezultateve të pasura gjatë shfaqjes produktet, rishikime, receta, ngjarje dhe lloje të tjera të të dhënave. Unë ende përdor një shtojcë për të treguar “yjet e rishikimit” në Google (Unë përdor WP Review) por në mënyrë ideale së shpejti, nuk do të të duhet të.

1. e përgjithshme

baltëpritëse
Yoast-Pult-Cilësimet

Features
Karakteristikat e yoast

Më poshtë është një pamje nga secila veçori:
Unë me aftësi të kufizuara disa prej tyre … Unë nuk e përdor analizën e lexueshmërisë pasi nuk kam nevojë që Yoast “të vlerësoj” përmbajtjen time (p.sh. nëse fjalitë e mia janë shumë të gjata). Unë përdor lidhje të brendshme natyrisht në përmbajtjen time dhe nuk kam nevojë për kundër-tekstin e lidhjeve të Yoast duke më kujtuar t’i shtoj ato. Nuk kam nevojë për Ryte që të kontrolloj vazhdimisht nëse faqja ime është indeksuar në motorët e kërkimit (padyshim që është), dhe nuk përdor kurrë menunë e humbjeve të administratorit të Yoast. Shihni cilat tipare ju pëlqejnë, aktivizoni ato dhe çaktivizoni pjesën tjetër.

Analiza e SEO

Analiza e lexueshmërisë
Analiza e lexueshmërisë së yoast

Përmbajtja e gurthemelit
Yoast-Cornerstone-Content

Cornerstone-Content-Filter

Lidhës i lidhjes së tekstit
Yoast-Text-Link-Counter-Feature

Vështrime
Pasqyrime të përmbajtjes Yoast

Sugjerime për lidhje
Yoast-Internal-Linking

XML sitet e hartave
Yoast-XML-Sitemap-Setting

Integrimi i Ryte
Yoast-Ryte-Analiza

Menyja e shiritave të administratorit
Yoast-Admin-Bar-Menu

Siguria: Nuk ka cilësime të përparuara për autorët
Yoast-avancuar-Cilësimet

Mjetet e Webmasterit
Tjetra, ne do të regjistrohemi për secilën Mjete Webmasteri (Google/Bing/Yandex/Baidu) dhe verifikoni secilën duke përdorur Metoda e verifikimit HTML. Atëherë ne mund të paraqisim sitin tuaj Yoast XML tek ata. Unë personalisht përdor konsolin e Kërkimit Google në mënyrë fetare për të rregulluar faqet e thyera (gabime zvarritje) me ridrejtime, përdorni Kërkoni Analitikën për të gjetur fjalë kyçe / faqe për të cilat unë renditem, Përmirësime HTML për të rregulluar gabimet në titujt e SEO + përshkrimet e meta, dhe për të monitoruar çështjet e sigurisë / celular, si dhe lidhjet në faqen time. Këtu është tutori im i plotë i Konsolës së Kërkimit Google, të cilin patjetër do ta skajoja.

Yoast-Webmaster-Tools

Verifikoni Mjetet e Webmasterit

 • Rregjistrohu Per Google Console Console
 • Zgjidhni Metoda e verifikimit të etiketave HTML
 • Kopjoni kodin dhe ngjisni në fushën Google Search Console
 • Fshini gjithçka jashtë citateve (përfshirë citatet)
 • Ruani ndryshimet në Yoast
 • Klikoni “Verifikoni” në Google Search Console
 • Përsërite për Bing / Yandex (Motori më i madh i kërkimit i Rusisë)
 • Nuk e përdor Mjetet Baidu Webmaster pasi është konfuze pasi unë nuk lexoj kinezisht, dhe ju duhet një numër kinez i telefonit, por mund ta lexoni këtë punë praktike nëse doni të provoni
 • Sigurohuni që të lexoni seksionin Console Kërkimi të këtij tutoriali, ose shikoni udhëzuesin tim të plotë

Dorëzoni sitin tuaj të XML XML në Google + Bing + Yandex

 • Në Yoast, shkoni te General → Karakteristikat em Sitemaps XML
 • Klikoni në ikonën e pikës pyetëse nga opsioni XML Sitemaps
 • Klikoni në lidhjen tuaj të sitit të XML
 • Kopjoni të kaluarën e fundit të URL: /sitemap_index.xml
 • Hyni në tastierën e kërkimit Google
 • Në të majtë, shkoni te Crawl → Sitemaps
 • Ngjitni pjesën e fundit të URL-së tuaj të sitit në tastierën e kërkimit Google
 • Testoni dhe paraqisni
 • Përsëriteni për Bing + Yandex

Yoast-XML-Sitemap-Setting

Hartësia e faqeve

2. Kërkimi i paraqitjes

i përgjithshëm
Yoast-General-Cilësimet

Ndarësi i Titullit – kur përdorni ndryshore të copëzave, kjo është dash (ose karakter tjetër special) që është zakonisht midis faqes / titullit të postimit tuaj dhe emrit të faqes. Shembull: Titulli i faqes Emri i sitit.

Variablat e copëzave – shabllone të përdorura për tituj SEO / përshkrime meta vetëm nëse ju harroni t’i shkruani ato, të cilat kurrë nuk duhet të harroni. Pra, për sa kohë që ju po i shkruani këto me dorë, ato nuk kanë rëndësi. Ju duhet të merrni kohën për t’i shkruar ato në mënyrë që ato të duken më të këndshme sesa një shabllon.

Variablat themelorë të Yoast

Pse nuk duhet t’i përdorni ato …

Titulli i këtij postimi që po lexoni është i gjatë 160+ karaktere (mbi 60 kufirin e 60 karaktereve për titujt e SEO). Nëse do të mbështetesha te Yoast për të krijuar titullin tim SEO duke përdorur variablat e copëzave, do të ishte më e gjatë se 60 karaktere dhe do të prisja, duke e bërë copëzën time të duket e tmerrshme. Në vend të kësaj, unë e shkrova vetë, kështu që lexon bukur: Cilësimet e shtojcave të WordPress SEO Ideal Yoast WordPress (2018, Versioni 7.9).

Yoast-copë-Variablat

Faqe Hyrëse – faqja fillestare zakonisht synon një fjalë kyçe të gjerë në lidhje me produktin / shërbimin tuaj kryesor (p.sh. Fotograf Dasma e Chicagos). Përdoreni këtë në titullin SEO të faqes fillestare + përshkrimin meta:

Faqe Hyrëse-Snippet

Llojet e përmbajtjes
Yoast-content-Llojet-Cilësimet

Trego postimet në rezultatet e kërkimit – kontrolloni nëse postimet / faqet janë indeksuar në motorët e kërkimit.

Data në Paraprakisht Paraprakisht – shtimi i datave në copëzat tuaja (duke shtuar veçanërisht ato në artikuj të ndjeshëm në kohë) e bën përmbajtjen të duket e re dhe mund të rrisë ndjeshëm normat e klikimit.

Data e publikimit

Përveç lejimit të kësaj në Yoast, duhet të shtoni “datën e modifikuar pas” në krye të postimeve tuaja (të quajtura seksioni meta hyrëse). Për mua, kjo është në Zanafilla Redaktime të thjeshta settings …

Hyrja Meta

Kjo është ajo që duket si në një postim…

Data e hyrjes e modifikuar

Tani, në çdo kohë që të azhurnoni një postim, data e ndryshuar e postimit rifreskon ditën e tanishme dhe do të azhurnohet në rezultatet e kërkimit. Po, mund të kaloni nëpër të gjitha postimet dhe ta bëni përmbajtjen tuaj të duket krejt e re. Por mos e abuzoni atë, unë përpiqem ta bëj vetëm kur po bëj një azhurnim për një artikull të ndjeshëm në kohë.

Përditësoni Postimin e WordPress-it

Kuti Yoast SEO Meta – kjo është analiza e SEO me rekomandime për optimizimin e përmbajtjes. Ju patjetër që e dëshironi këtë për faqet, postimet dhe faqet e kategorive të blogut nëse po i optimizoni ato.

Media
Yoast-Media-Cilësimet

Taksonomitë
Yoast-Taksonomitë-Cilësimet

Cila përmbajtje nuk duhet të tregohet në rezultatet e kërkimit – etiketat, kategoritë e portofolit, dritaret e shfaqjeve, format dhe përmbajtje të tjera jo të dobishme zakonisht nuk duhet të tregohen në rezultatet e kërkimit. Etiketat zakonisht shkaktojnë përmbajtje të kopjuar në Siteliner. Nëse keni një portofol të bukur, ose faqet tuaja të kategorive të blog-ut janë të dizajnuara mirë me shumë artikuj nën atë kategori, me të gjitha mjetet përfshini atë në rezultatet e kërkimit. Por nëse nuk do të shpenzonit më shumë se 30 sekonda në atë faqe, mos e indeksoni atë.

arkiv
Yoast-Archives-Cilësimet

Therrime buke
Yoast-Pjesezat-Cilësimet

Therrime buke – teksti i navigacionit që shfaqet në krye të përmbajtjes suaj:

Therrime buke

Ndihmon përdoruesit dhe motorët e kërkimit të mësojnë përmbajtjen tuaj dhe strukturën e faqes. Unë nuk përdor thërrime bukë për të parandaluar rrëmujën, por ju rekomandoj atyre nëse nuk keni parasysh tekstin shtesë. në mundësojnë bukën e bukës, shtoni këtë kod në Redaktues → Index.php duke e ngjitur atë nën get_header ();

get_header (); ?>

<?php if (function_exists (‘yoast_breadcrumb’)) {
yoast_breadcrumb ( ‘

‘);
} ?>

RSS
Yoast-RSS-Cilësimet

3. Kërkoni tastierë

Autentifikoni Yoast me tastierën e kërkimit Google – kjo do t’ju tregojë gabime zvarritje (faqe të thyera në faqen tuaj), kështu që ju mund t’i ridrejtoni ato në faqen e saktë në faqen tuaj. Ju mund të keni shumë nga këto nëse keni ndryshuar ndonjëherë permalink, fshirë faqe ose keni migruar faqen tuaj të internetit. Ju duhet të verifikoni Console Kërkimi nën ‘Përgjithshëm Tools Vegla të Webmasterit’ përpara se të vazhdoni. Pasi të verifikoheni, shkoni këtu dhe klikoni “Merrni Kodin e Autorizimit Google” dhe do t’ju bëjë hapa.

Yoast-search-console-authentication

Fiksoni gabimet në zvarritje me ridrejtime – pasi të vërtetoni tastierën e Kërkimit, jepni disa minuta (ose orë) në mënyrë që Google të mund të popullojë gabimet tuaja të zvarritjes. Përfundimisht do të shihni gabimet (faqja nuk u gjet, gabimet e serverit, 404s të butë…). Ju duhet të rregulloni të GJITHA këto duke vendosur 301 ridrejtime të cilat vijnë Premium SEO Yoast, ose provoni të përdorni falas Faqe e Shpejtë / Shtojcë Rregullimi Post

Yoast-search-console-zvarritje-gabime

Rregullimet e konfigurimit – për të konfiguruar një ridrejtim 301 duke përdorur Shtojcën e Shpejtuar / Postimit të Rregullimit të Postës, instaloni shtojcën dhe shkoni te Redirects ts Quick Redirects (skedë e majtë në WordPress). Vendosni një URL nga Yoast, pastaj shkruani URL-në e saktë (faqja ose postimi më i rëndësishëm në faqen tuaj të internetit)…

301 Shembull ridrejtimi

Më shumë Optimizime të Konsolës së Kërkimit Google – rregullimi i gabimeve të zvarritjes është vetëm një nga shumë mënyra për të optimizuar faqen tuaj të WordPress me Google Search Console. Unë rekomandoj shumë të shikoni nëpër tim Udhëzues Google Console tutorial për të mësuar rreth copa të pasura, shënjestrimi ndërkombëtar, çështjet e sigurisë, analitika e kërkimit dhe pjesët e tjera të rëndësishme të SEO tuaj WordPress.

Google Console Console

4. Sociale

Plotësimi i cilësimeve sociale të Yoast ndihmon Google të mësojë në lidhje me profilet tuaja, por gjëja kryesore është mundësimi i të dhënave meta të çdo rrjeti social. Kjo ju lejon të ngarkoni grafika me porosi në secilën faqe / postim që e bën atë formatin e figurës së imazhit siç duhet kur ajo faqe është e ndarë në media sociale. Kjo është ajo që Grafiku i Hapur i FacebookKartat Twitter, dhe Të dhënat e meta Google+ bën.

llogaritë
Yoast-social-settings

Facebook
Yoast-Facebook-Cilësimet

ID e Facebook-ut – nëse ti krijoi një aplikacion në Facebook, gjeje ID e aplikacionit dhe futeni këtu. Këtu mund të gjeni një tutorial si të krijoni një aplikacion në Facebook dhe çfarë bën.

Cicëroj
Yoast-Twitter-Cilësimet

Pinterest
Pinterest-settings

Ju do të duhet të plotësoni disa hapa shtesë për të verifikoni faqen tuaj me Pinterest.

Google+
* Nuk jam i sigurt pse ata ende kanë mundësi për diçka që është ndërprerë nga Google.

google-tab

Optimizimi i mediave sociale – pasi të aktivizohen të dhënat meta për secilin rrjet shoqëror, mund të ngarkoni imazhe të personalizuara të mediave sociale në seksionin e analizës SEO të Yoast duke përdorur lidhjen “share” (shiko më poshtë). Kjo e bën formatin e figurës së imazhit të përmbajtjes siç duhet kur ajo faqe është e ndarë në median sociale. Po, kjo do të thotë që do të duhet të krijoni 2 grafikë të veçantë për çdo postim.

 • Imazhi në Facebook: 1200 x 630px
 • Imazhi në Twitter: 1024 x 512px

Vendosni grafika me porosi në Facebook / Twitter…

Yoast-social-media-optimization

Bën mirë formatin tuaj të përmbajtjes…

facebook-Share

Kontrolli i Tekstit në Facebook me Yoast – nëse po rritni postimet, Facebook nuk do t’ju lejojë të ndryshoni tekstin e reklamës. Kështu që para se të ndani postimin tuaj në Facebook, jepini atij titullin që dëshironi të përdorni fushën “Facebook Titulli” i Yoast (i cili mund të jetë i ndryshëm nga titulli SEO + përshkrimi meta). Nëse titulli yt i Yoast në Facebook nuk po punon menjëherë, duke u përpjekur të pastrosh cache-në e faqes tënde. Kam gjetur që ndonjëherë mund të duhen disa ditë që ajo të azhurnohet me titullin dhe imazhin e ri në Facebook.

Titulli i Facebook

5. Mjetet

Yoast-SEO-Tools

Redaktor me shumicë – redaktoni titujt e SEO dhe përshkrimet meta në masë (pa pasur nevojë të kaloni nëpër secilën faqe / postime individuale). Sigurimi i këtyre mirë mund të rritet ndjeshëm normat e klikimit duke i bërë copat tuaja më tërheqëse për të klikuar. Mos harroni të përfshini fjalen kyçe të fokusit në të dy vendet. SNIPETET JAN L GJITHA PARAQITJA E SEO tuaj!

Yoast-Bulk-Editor

Redaktori i skedarëve – modifikoni skedarët robots.txt dhe .htaccess.

Importi dhe eksportiimportoni cilësimet e mia të rekomanduara të SEO ose eksportoni cilësimet tuaja Yoast për t’i përdorur në faqet e internetit të tjera që menaxhoni. Nëse jeni duke përdorur një tjetër plugin SEO të WordPress, përdorni skedën “Import nga Plugins të tjerë SEO” për të migruar të dhënat e SEO në Yoast.

import-tab

eksporti tab

Yoast-seo-shtojcë-migrimi

6. Premium

Premium SEO Yoast është 89 dollarë në vit – Unë e bleva seriozisht vetëm sepse shkruaj tutoriale SEO për WordPress SEO për të jetuar. Përndryshe, unë me siguri nuk do ta kisha … vendosja e fjalëve të shumta të fokusit nuk është e dobishme, ka shumë shtojca falas për ridrejtim dhe sugjerime për lidhje të brendshme + njohuri të përmbajtjes me të vërtetë nuk më ndihmojnë fare. Këtu keni një shpjegim të disa prej veçorive të theksuara…

Yoast-SEO-Premium

Optimizimi i fjalëve kyçe (Fjalë kyçe të shumta të fokusit) – ekziston një strategji specifike për optimizimin e përmbajtjes për fjalë kyçe të shumta (shiko më poshtë). Fjalët kyçe dytësore shpesh përfshihen si ndeshje të pjesshme që do të thotë se lista e kontrollit të analizave SEO është praktikisht e padobishme, pasi Yoast zbulon vetëm i saktë përputhet me fjalen Ju ndihmon të mbani shënime të fjalëve dytësore në pultin tuaj, në mënyrë që të mund të përdorni ato ndeshje të pjesshme, por mos prisni të merrni shumë drita jeshile. Synimi i fjalëve kyçe dytësore ka të bëjë më shumë hartimin e një titulli të bukur SEO + përshkrim meta të përfshijë fjalë individuale nga të dy frazat – në vend se thjesht të rendit fjalët kyçe që duken spammy.

Fjalë kyçe të shumta të përqëndrimit yoast

Paraprakisht e faqes tuaj – për sa kohë që jeni duke ngarkuar imazhe të personalizuara në “opsionin e ndarjes sociale” të Yoast, kështu që imazhi juaj formatizon siç duhet Facebook dhe Twitter (hapi 4), ju nuk keni nevojë për këtë. Por nëse ju pëlqen të shihni se si duket drejtpërdrejt në Yoast për t’u siguruar që duket mirë, kjo do të bëjë gjithçka.

Yoast-social-previews

Sugjerime për lidhje
Yoast-Internal-Linking

Pasqyrime të përmbajtjes
Pasqyrime të përmbajtjes Yoast

Menaxher i përcjelljes – përdorni këtë për të rregulluar gabimet e zvarritjes (faqet e thyera) nga skedari i tastierës së kërkimit të Yoast. Bëni këtë duke shtuar URL-në e vjetër dhe URL-në e re për të ridrejtuar secilën në faqen më të përshtatshme. Nëse tashmë keni ridrejtime nga Plugin i ridrejtimit ose. Hapësirë ​​tjetër, ju mund t’i importoni këto në Yoast. Ndërsa një plugin falas si Faqja e Shpejtë / Rregullimi i Postës bën të njëjtën gjë, menaxheri i ridrejtimit i Yoast do të rregullojë automatikisht një ridrejtim nëse ndryshoni ndonjëherë një permalidhje …

Yoast-automatike-përcjellëse

Për të konfiguruar një ridrejtim, drejtohuni te skeda e tastierës së kërkimit të Yoast dhe gjeni gabimet tuaja zvarritëse…

Yoast-Search-Console-zvarritje-Gabimet

Tani drejtohuni te menaxheri i ridrejtimit i Yoast (ose seksioni “Rregullimet e Shpejta” nëse përdorni Shtojcën e Shpejtë të Faqes / Postimit të Transferimit). Vendosni URL-në tuaj të thyer në fushën “URL e vjetër”. URL e re NUK duhet të jetë gjithnjë faqja fillestare – duhet të jetë URL-ja më e afërt në faqen tuaj të prishur.

Yoast-Përcjellëse

Mbështetje Premium – Unë kurrë nuk kam përdorur mbështetjen e tyre, por ju e merrni atë me Yoast Premium.

7. AMP

Faqet e përshpejtuara të celularit (AMP) janë një projekt i Google që bëjnë që faqet e lëvizshme të ngarkohen më shpejt dhe shtojnë një shenjë “AMP” në copat tuaja të lëvizshme. Ndërsa kjo tingëllon mirë, zakonisht duhet të shmangni AMP. Shikoni studimin e Kinsta se si konvertimet në celular ranë 59% pasi shtuan AMP. Pasi lexova atë artikull, vendosa të çaktivizoj AMP në faqen time të internetit (dhe jam i kënaqur që bëra). Dizajni nuk është gati aq i bukur dhe është një dhimbje në gomar. Kurseni vetes telashe – do ta shmangja.

AMP-faqet

Udhëzimet e AMP

 • Instaloni Shtojcë AMP nga Automattic
 • Instaloni Ngjitës për plugin Yoast SEO AMP nëse përdorni Yoast
 • Shtoni / përforconi / në çdo faqe në faqen tuaj të internetit për të parë se si duket dhe sigurohuni që funksionon
 • Shkoni te Parametrat e Yoast ‘→ AMP për të ndryshuar modelin tuaj dhe për të aktivizuar llojet e postave me porosi
 • Prisni që Google të rimarrë faqen tuaj dhe të shtoni shenjën AMP në rezultatet e kërkimit celular
 • Vizitoni Faqet e përshpejtuara të celularit seksion në Google Search Console për të parë gabimet

Një çështje e zakonshme është imazhet e paraqitura që shfaqen në krye të postimeve kur mund të mos dëshironi edhe ato. Ka një punë për këtë, por nuk është perfekte. Ju ose mund të mos keni një imazh të paraqitur, ose mund të vendosni një imazh të paraqitur në parazgjedhje në Yoast nën SEO → AMP → Design Image Image Default. Kjo do të tregojë vetëm nëse është vendosur asnjë imazh i paraqitur, por nëse një është, kjo është ajo që do të tregojë në krye të postimit. Ju mund të lexoni Udhëzuesi AMP i Yoast por në thelb thjesht e përmblodha.

Nëse përdorni Cloudflare, aktivizoni lidhje të përshpejtuara celular dhe tregoni logon AMP…

Lidhje të përshpejtuara të Cloudflare Mobile

8. Importoni Cilësimet e mia Yoast

Për të përdorur cilësimet e mia Yoast, shkarkoni skedarin zip dhe ngarkojeni atë nën SEO → Tools → Import dhe eksport → Import. Kjo konfiguron cilësimet, nuk i fshinë fjalët kyçe të fokusit ose të dhënat meta.

Shkarkoni Cilësimet e Mia Yoast (Përditësuar 3/9/2018)

Gjërat që duhet të bëni akoma:

 • Përgjithshëm Tools Mjete Webmasteri (verifikoni faqen tuaj me Google / Bing / Yandex)
 • Paraqitja e Kërkimit → e Përgjithshme (kontrolloni nëse keni emra të kopjuar të faqeve të shfletimit duke shfletuar butonin e shfletuesit të faqes fillestare, dhe nëse po, lini Forcat Rishkruaj Titujt si të aktivizuar)
 • Paraqitja e Kërkimit → e Përgjithshme (plotësoni titullin e faqes suaj të faqes SEO + përshkrimin e meta dhe specifikoni nëse jeni një person ose kompani)
 • Paraqitja e Kërkimit Typ Llojet e përmbajtjes (zgjidhni cilën përmbajtje dëshironi të treguar në rezultatet e kërkimit dhe shtoni datat e botimit në copëza në postimet me ndjeshmëri në kohë)
 • Paraqitja e Kërkimit → Taksonomitë (zgjidhni cilën përmbajtje dëshironi në rezultatet e kërkimit)
 • Shikoni Paraqitjen → Shitjet e bukës (shtoni emrin tuaj të faqes në internet si “Teksti i Anchor For Faqe” dhe ndiqni tutorialin e Yoast për të shtuar bukë bukë)
 • Kërkoni tastierë tings Cilësimet (vërtetoni Yoast me Google Search Console, prisni disa ditë që të dhënat të mblidhen, pastaj rregulloni gabimet e zvarritjes (seksioni i vizitave). Shihni timen Udhëzues Google Console tutorial për akoma më shumë këshilla për optimizimin e faqes suaj të internetit me Search Console)
 • Sociale → Vendosni URL të profileve tuaja sociale, ngarkoni logon tuaj në skedën Facebook, aktivizoni Facebook Insights dhe verifikoni faqen tuaj me Pinterest
 • Shtoni faqet AMP (seksioni i vizitave)

9. Fjalë kyçe të përqëndrimit

Ndaloni së menduari se dini fjalët tuaja kryesore dhe bëni hulumtimin. Metoda ime funksionon mjaft mirë…

 • Gjeni fjalë kyçe me bisht të gjatë (specifik) në Autocomplete + Explorer i fjalëve
 • Shkruajini të gjitha frazat përkatëse, në mënyrë që të keni një listë të fuqishme fjalen
 • Shmangni fjalët kyçe ku përmbajtja / faqet e internetit të forta janë në rezultatet kryesore
 • Fjalë kyçe të synuara ku rezultatet e kërkimit përmbajnë përmbajtje të dobët / të parëndësishme
 • Google çdo fjalë kyçe duke përdorur MozBar për të mësuar konkurrencën e vlerësuar të secilit
 • kontrolloni OSE për tuajin DA (autoriteti i domain), pastaj Google fjalen tuaj duke përdorur MozBar dhe kontrolloni rezultatet kryesore për të parë se çfarë është DA e tyre. Konkurroni brenda gamës suaj DA dhe nëse e juaja është e ulët, synoni edhe fjalë kyçe edhe më specifike të cilat janë më pak konkurruese.
 • Ju duhet të mbeteni me fjalë kyçe me mundësi të mëdha, ku mund të merrni në faqen 1

Autocomplete Google
Shko tek google.com dhe filloni të shtypni në një fjalë kyçe që Google ta plotësojë frazën (mos harroni, ju jeni duke kërkuar për fraza me bisht të gjatë zakonisht me 3+ fjalë pasi ato janë shumë më pak konkurruese). Ju gjithashtu mund të përdorni një karakter nënvizues _ kudo në frazë dhe Google do të plotësojë bosh. Ju do të duhet të VINI në karakterin e nënvizuar për atë metodë.

Google autocomplete-keywords

Për të parë edhe më shumë fjalë kyçe në përmbledhje, përdorni plurals ose renditje të fjalëve të ndryshme…

autocomplete-fjalë kyçe

Eachdo shërbim (dhe vendndodhja) duhet të synohet faqe të ndara në faqen tuaj të internetit …

shumëfishta-lokalizuara-fjalë kyçe

Për temat konkurruese të postimeve në blog, zgjidhni gjithmonë një fjalen shumë specifike (me bisht të gjatë)…

Fjalë kyçe me bisht të gjatë

Mund të bësh të njëjtën gjë për fjalët kyçe të videos në YouTube…

youtube-autocomplete-keywords

Si e gjeta fjalën time për këtë tutorial (i cili më ndihmoi të zgjedh përmbajtjen time)…

Yoast-Keyword Research-

Yoast-Keyword

Explorer i Fjalëve kyç të Moz (më i mirë se Planifikuesi i Fjalëve kyçe)
Për tu siguruar që nuk do të ju mungojnë asnjë fjalë kyçe nga Google Autocomplete, përdorni Explore Keyword Moz e cila është si Planifikuesi i Fjalëve kyçe të Google vetëm më mirë (dhe falas). Filloni me një frazë të gjerë, drejtoni mjetin, pastaj nën Fjalët kyçe të grupit zgjidhni “po, me ngjashmëri të ulët leksikore”. Kjo ju pengon të keni përsëritje të përsëritura nëpër variacione të ngjashme të fjalëve.

Sugjerime për Fjalë kyçe të Moz

HubShout WebGrader (Fjalë kyçe të konkurrencës)
Për të parë një listë të plotë të fjalëve për faqet e internetit të konkurrencës, drejtojini ato HubShout WebGrader

Fjalët e Mia

MozBar (Konkurrenca e Fjalë kyçe)
Tani duhet të keni një listë të fortë të fjalëve. Hapi i fundit është instalimi i MozBar Extension Google Chrome dhe Google çdo fjalë kyçe. Sa më i lartë të jetë PA (autoriteti i faqes) dhe DA (autoriteti i domain), aq më konkurrues janë fjalët. Mundohuni të zgjidhni fjalë kyçe brenda rrezes suaj DA / PA. Ju mund t’i rritni këto duke krijuar një përmbajtje të mrekullueshme për të marrë lidhje. Fjalët kyçe më të mira janë ato që nëse Google, përmbajtje e dobët (ose e parëndësishme) ekziston në rezultatet kryesore.

Konkurrenca e Fjalë kyçe Mozbar

Littleshtë pak e vjetër, por ja një video që bëra gjatë zgjedhjes së fjalëve kyçe…

10. Optimizimi i përmbajtjes

Hapi i parë për të optimizuar përmbajtjen është hulumtimi i fjalëve kyçe të fokusit – sigurohuni që së pari të bëni hapin 9. Atëherë mund të filloni të krijoni përmbajtje (ose të optimizoni përmbajtjen ekzistuese) për ato fjalë kyçe.

Shouldfarë duhet të thotë Yoast…

KUJDES: injektimi i fjalëve kyçe në përmbajtjen / copëzat tuaja i bën ata të duken spammy! A keni menduar të shkruani një titull SEO + përshkrim meta për të rritur CTR? Resultdo rezultat në Google do të jetë duke përdorur fjalen – pse dikush do të klikojë lidhjen tuaj? Po, duhet të përdorni fjalen tuaj në titullin e faqes, titullin SEO dhe përshkrimin e meta … por mos injektoni fjalë kyçe vetëm për të marrë dritat jeshile në Yoast. Harrojeni për densitetin e fjalëve kyçe dhe fjalët kyçe në nëntitujt … filloni të mendoni për shtimin e një tabelë përmbajtjesh në postime më të gjata, video, infografikë, copa të pasura, imazhe për ndarjen sociale, dhe duke rritur përmbajtje të hollë për ta bërë atë më të mirë (më të detajuar) se të gjithë të tjerët.

Rregullat Themelore të Yoast:
Obsesioni i dritës jeshile – nëse kopjoni / ngjitni fjalë kyçe të përqëndrimit në të gjithë përmbajtjen tuaj për ta bërë Yoast të lumtur, ndaloni atë tani. Ky artikull që po lexoni është optimizuar mirë (është super i dobishëm dhe i organizuar) dhe gjysma e plumbave të mi janë të kuqe. Ndaloni të vëzhgoni dritat jeshile dhe filloni të vëzhgoni përmbajtjen tuaj. Shtoni një infografikë dhe video në një faqe dhe shikoni se çfarë ndodh.

Ju mund të vendosni vetëm 1 fjalë kyçe të përqëndrimit – Premium Yoast lejon deri në 5, por nëse nuk keni sukses me 1 fjalë kyçe, atëherë mos provoni 2. Sidoqoftë nuk është aq e vështirë (thjesht sigurohuni që fjalen sekondare është shumë e ngjashme me tuajin parësore) dhe spërkat ndeshje të pjesshme përgjatë përmbajtjes. Në përgjithësi, çdo fjalë kyçe unike duhet të ketë faqen e vet me përmbajtje që pasqyron atë frazë. Secila nga shërbimet tuaja do të ketë faqen e saj – ndonjëherë faqe të shumta. Unë kam veçuar faqe për Shërbime SEO të WordPress, Konsulencë SEO për WordPress, Auditim SEO të WordPress, etj.

Yoast nuk i zbulon gjithmonë fjalët kyçe – ndonjëherë nuk do të marr në sinonime ose ndeshje të pjesshme. Nëse fjala ime e përqendrimit është Konsulent SEO dhe unë përdor SEO Consulting në përmbajtje, Yoast mund të mos e llogarisë këtë fjalen. Por mund të supozoj se dendësia e fjalëve është më e lartë se sa thotë Yoast.

Gjeni një ekuilibër midis fjalëve kyçe dhe përdorimit të një titulli të këndshëm të faqes, titullit të SEO dhe përshkrimit të meta – ka një vijë të shkëlqyeshme midis shkrimit të një titulli që tingëllon mirë dhe shkrimit të një titulli në mënyrë që të përfshijë fjalen tuaj. Gjeni ekuilibrin e duhur. Hartimi i një titulli mbi të cilin njerëzit në të vërtetë do të klikojnë është një pjesë e madhe e optimizmit të përmbajtjes.

Yoast zbulon vetëm fjalë kyçe në trupin kryesor të përmbajtjes dhe copëza të motorit të kërkimit – jo shiritat anësor, jo futbollin, vetëm ato dy fusha. Kjo është gjithashtu e mirë pasi motorët e kërkimit analizojnë përmbajtjen në blloqe dhe copat e trupit tuaj të përmbajtjes / copat e motorit të kërkimit janë fushat e rëndësishme.

Fokusimi i fjalës për faqen kryesore – faqja fillestare juaj zakonisht duhet të shënjestrojë fjalen tuaj kryesore. Nëse keni një faqe fillestare të zgjeruar, nuk do të keni listën e kontrollit të SEO të Yoast (pasi që jeni duke përdorur widget). Por kjo është në rregull, thjesht përdorni të njëjtat strategji SEO në faqe si faqet e tjera.

Ju zakonisht bëj dëshironi të synoni një fjalen fokusuese për këto faqe…

 • Faqe Hyrëse
 • Faqet e produktit / shërbimit
 • Faqet e vendndodhjes
 • Postimet në blog (fjalë kyçe jo promovuese)

Ju zakonisht nuk dëshironi të synoni një fjalen fokusuese për këto faqe…

 • Faqja e kontaktit
 • Faqet e ekipit (përveç nëse kërkohen emrat e tyre)
 • Dëshmi
 • Puna / Portofoli
 • Faqja kryesore e blogut

Tani krijoni një faqe, vendosni fjalen tuaj të fokusit, shkruani disa përmbajtje dhe shihni sugjerimet e mia …

Yoast-SEO-Analiza

Fjala kyç – përdorni Google Autocomplete për të gjetur fraza me bisht të gjatë (specifik), pastaj Google fjalen dhe analizo rezultatet e kërkimit me Extension Chrome të MozBar. Kërkoni fjalë kyçe me përmbajtje të dobët në rezultatet më të larta dhe shmangni konkurrencën me faqet e internetit të autoriteteve.

Asnjëherë mos synoni të njëjtën fjalë kyçe në 2 faqe – nëse do të kaloni kohë duke krijuar 2 faqe duke synuar të njëjtën fjalë kyçe, ju gjithashtu mund ta kaloni tërë atë kohë në 1 faqe dhe ta bëni përmbajtjen të mrekullueshëm. Më mirë do të kisha 1 përmbajtje të mahnitshme se 2 artikuj mediokër.

Titulli i faqes – përfshini këtu fjalen tuaj. Nëse është një postim në blog sigurohuni që të shkruani një titull goditje-gomar mundësisht me fjalen tuaj të fokusit në fillim të titullit. Postimet zakonisht kanë një titull më të gjatë, më përshkrues, titujt e faqeve zakonisht janë më të shkurtër dhe thjesht rendisin një produkt / shërbim.

URL – të shkurtoni URL-të për të mos përfshirë fjalët ndaluese (dhe të vendosni theksin në fjalen tuaj të përqëndrimit) UNLESS kjo e bën URL-në gati qesharake. Kam shkurtuar minierën në / yoast-wordpress-seo-settings /

Titulli SEO – këto janë lidhjet blu në rezultatet e kërkimit dhe janë gjëja e parë që njerëzit shohin. Ata duhet të jenë 50-60 karaktere (shufra e gjatësisë në Yoast duhet të jetë e gjelbër). Nëse është një faqe, thjesht mos përdorni “Fotograf Dasma e Chicagos – Tom Dupuis”. Përdorni një modifikues për të shkrirë titullin tuaj, në mënyrë që më shumë njerëz të klikojnë mbi të … “Award Winning Wêne Chicago Wedding Wedding – Tom Dupuis.” Titujt e SEO për postimet mund të jenë të ngjashme me titullin, por rregulloni atë për të lexuar bukur në ato 50-60 karaktere.

Përshkrimi meta – 150-160 përshkrimi i karakterit të përmbajtjes tuaj, i përdorur kryesisht për të rritur CTR dhe për t’i bërë njerëzit të klikojnë lidhjen tuaj, por gjithashtu duhet të përfshijnë fjalen tuaj të fokusit.

Teksti Alt i figurës – mos i mbushni fjalët kyçe këtu, thjesht përshkruani imazhin! Për sa kohë që ju jeni duke shkruar emra përshkrues të skedarëve përpara se të ngarkoni, mund ta përdorni Shtojca automatike Alt Atributet e figurës për të përdorur automatikisht emrin e skedarit si tekst alt, kështu që nuk do të duhet ta bësh këtë me dorë.

Dendësia e fjalës – Yoast e ekzagjeron rëndësinë e densitetit të fjalëve kur nuk është në të vërtetë shumë e rëndësishme. Përdoreni një herë në fjalitë e para të çiftit, pastaj harroni atë.

Fjalë kyçe në nënkrerë (H2) – nuk keni nevojë të përdorni fjalen tuaj këtu – duket spammy.

Lidhje të brendshme / të jashtme – përdorni disa lidhje në faqen tuaj. Google e pëlqen këtë dhe për aq kohë sa ju jeni duke u lidhur me burime të dobishme (Unë nuk po flas për Wikipedia), atëherë vizitorët gjithashtu do ta shohin këtë të dobishëm. Lidhjet e brendshme janë të mira sepse ato i mbajnë njerëzit në faqen tuaj dhe janë një mënyrë natyrale për të ndërtuar lidhje, por do t’ju duhet një sasi e mirë e përmbajtjes për këtë. Lidhjet e jashtme janë të mira sepse atyre u pëlqen të citojnë burime për artikullin, të cilit i pëlqen Google. Të dy janë të mirë.

Posto përmbajtje të gjatë – përmbajtja e shkurtër, e paqartë nuk renditet. Përmbajtja e gjatë që mbulon temën gjerësisht (veçanërisht përmbajtja që përfshin një video ose infografikë), do. Google mat “kohën mesatare në faqe”, kështu që qëllimi juaj kryesor është të rrisni “kohën e banimit” të vizitorit tuaj. Yoast rekomandon 300+ fjalë, por provoni 3000 fjalë (ose më shumë) dhe do të shihni mënyra më të mira.

Numërimi i fjalëve në WordPress

Optimizimi i mediave sociale – duke supozuar se keni konfiguruar skeda sociale në cilësimet e SEO të Yoast, ju mund të përdorni lidhjen “share” për të ngarkuar grafika me porosi në mënyrë që formatet tuaja të imazhit të postohen siç duhet në Facebook dhe Twitter. Ky është një faktor i vogël i rangut por gjithashtu do të rrisë ndarjen tuaj sociale e cila është e shkëlqyeshme për SEO. Dhe po, kjo do të thotë që ju duhet të krijoni 2 grafika…

 • Imazhi në Facebook: 1200 x 630px
 • Imazhi në Twitter: 1024 x 512px

Copa të pasura – këto përmirësojnë copëzat tuaja me yje të rishikimit, video dhe informacione rreth produkteve, ngjarjeve, recetave dhe të tjera llojet e të dhënave. Kjo nuk është pjesë e Yoast por padyshim ndihmon SEO tuaj dhe normat e klikimit. Unë përdor premiumin Shtojcë WP Rich Snippets (këtu është imja rishikim prej saj) e cila ka mënyra më shumë mundësi dhe duket më mirë sesa shtojcat falas si All In One Schema.org. Nëse dëshironi shtoni copa të pasura në faqen tuaj të WordPress, ndiqni atë tutorial.

pasur-copra

Optimizimi i Shpejtësisë së Imazhit – Kam një tutorial të plotë për optimizimin e imazhit. Drejtoni një faqe përmes GTmetrix për të parë të gjitha imazhet e palotizuara në faqe. Imazhet e mëdha duhet të ndryshohen në madhësi për të përshtatur dimensionet e sakta. Nëse trupi juaj i përmbajtjes është 680 (w), duhet të përdorni imazhe që kanë madhësi në 680 (w). Përdorni një plugin si Imagify për kompresim pa humbje. Imazhet me gabimin “specifikoni dimensionet e figurës” do të thotë që ju duhet të specifikoni një gjerësi + lartësi në HTML ose CSS të figurës:

”Why680 ”lartësi =” 380 ”/>

Optimizimet e figurave në GTmetrix

Synimi i fjalëve të shumta – Unë e preka këtë në Seksioni Premium SEO Yoast, por këtu është një shembull. Do të dëshironit të krijoni përshkrimin e titullit tuaj SEO / meta për të përfshirë elemente të të dy…

Fjala kryesore: Temat e WordPress-Friendly për SEO
Fjalë kyçe sekondare: Temat e WordPress-Optimizuar nga WordPress

Titulli i faqes / Titulli i SEO: 25+ Temat e WordPress-Friendly për SEO për të gjithë
Përshkrimi i metës: Shfletoni mbi 25+ Temat e WordPress-Friendly për SEO, të cilat kanë një model të përgjegjshëm celular dhe HTML5, të gjitha janë SEO të optimizuara përmes Kornizës së Zanafillës.

Tani spërkatni fjalen tuaj sekondare (ose një ndeshje të pjesshme të saj) në përmbajtjen tuaj. Permalidhja juaj zakonisht duhet të përfshijë fjalen tuaj kryesore: / temat e seo-miqësore-wordpress /. Ju nuk keni nevojë të blini Yoast SEO Premium për të synuar fjalë kyçe dytësore – thjesht përdorni mjete si Google Autocomplete për të gjetur një fjalen sekondare, pastaj spërkatni.

11. Anatomia e një faqe të përsosur të përsosur

E huazova këtë nga Backlinko që thekson pse optimizimi i përmbajtjes është më shumë sesa “dritat jeshile”. Shtë më shumë rreth krijimit të përmbajtjes së mallkuar të mirë duke përdorur infografikë, video dhe krijimin e “udhëzuesit përfundimtar” me një tabelë të përmbajtjes (si kjo postim). Ndaloni të shqetësoheni aq shumë për dritat jeshile, zbritni në rrugën e “tekstit dhe fotove” dhe filloni te beni dicka ndryshe.

në-page-SEO

Kam krijuar edhe një version për WordPress (pak i vjetëruar, por ende i mirë)…

WordPress-Content-Optimization

Pyetjet e bëra më shpesh

&# X1f6a6; Cilat janë 3 hapat kryesorë drejt Yoast?

Konfigurimi i cilësimeve, hulumtimi i fjalëve kyçe të fokusit dhe optimizimi i përmbajtjes janë 3 hapat kryesorë për të përdorur plugin SEO të Yoast. Tingshtë gjithashtu e rëndësishme vendosja e Google Search Console.

&# X1f6a6; Si t’i zgjedh fjalët kyçe të fokusit?

Autocomplete Google është një mjet i shkëlqyeshëm për gjetjen e fjalëve kyçe, veçanërisht kur përdorni metodën e plotësimit të zbrazët nga ky udhëzues. MozBar dhe Keywords Kudo Extension Chrome ju ndihmon të mësoni konkursin e çdo fjalen – e cila është një pjesë kritike për hulumtimin e fjalëve.

&# X1f6a6; Sa të rëndësishme janë dritat jeshile?

Ata nuk jane. 5 vendet më të rëndësishme për të përdorur fjalen tuaj janë në titullin e faqes, permalink, titulli i SEO, përshkrimi meta dhe dy herë në trupin e përmbajtjes. Pothuajse të gjithë faktorët e tjerë të renditjes nuk kanë asnjë lidhje me Yoast, pavarësisht nga ato që thonë njerëzit e tjerë.

&# X1f6a6; Cilët faktorë të tjerë të faqes SEO ekzistojnë përveç dritave jeshile?

Copa të pasura me FAQ (si ato që po lexoni tani), duke shtuar një tabelë të përmbajtjes HTML në postime të gjata, duke optimizuar shpejtësinë e faqes, duke krijuar me kujdes tituj SEO + përshkrime meta dhe përmbajtje të thelluar janë të gjithë faktorët kryesorë që mund të përmirësojnë të dy renditjet + normat e klikimit.

&# X1f6a6; Si i kam marrë këto emojis në rezultatet e kërkimit?

Ata quhen copëza të pasura me FAQ dhe unë kam një tutorial për këtë. Ju thjesht instaloni shtojcën e Strukturuar të përmbajtjes dhe shtoni FAQ (me emojin e zgjedhjes suaj) në faqe / postime.

Whaddaya Mendoni?

Më goditi në komente nëse keni pyetje :)

Shiko gjithashtu:
Si kam fituar 100% rezultate në GTmetrix

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map