Pregled Yoast SEO Premium – ali je vreden 89 USD / leto? (Spojler: Ne bi ga uporabljal, če ne bi naredil WordPress SEO za svoje delo s polnim delovnim časom)

03.06.2020
Yoast 'Pregled Yoast SEO Premium – ali je vreden 89 USD / leto? (Spojler: Ne bi ga uporabljal, če ne bi naredil WordPress SEO za svoje delo s polnim delovnim časom)
0 13 мин.

Kot bloger za WordPress SEO, ki je polni delovni čas, je moja dolžnost Yoast SEO Premium.


Iskreno povedano, ne bi imel Yoast premium, če ne bi delal WordPress SEO za preživetje. Yoastova SEO analiza postane neuporabna, kadar ciljamo na ključne besede z več fokusi, tam je veliko brezplačnih vtičnikov za preusmeritev in ne potrebujem funkcije vpogleda v vsebino, ki mi pove, katere besede najbolj uporabljam na strani. In če potrebujete predloge za notranje povezave, bolje spoznajte svojo vsebino in kaj bodo bralci našli koristno – ne uporabljajte orodja za to.

Všeč mi je, kako premijska različica samodejno ustvari preusmeritve, ko spremenim trajne povezave (česar večina drugih vtičnikov za preusmeritev ne počne), vendar je to dobesedno edina premijska funkcija, ki jo uporabljam. Sicer ta premijski vtičnik sedi na moji nadzorni plošči WordPress, ki ga komaj uporabljam in zbira svojih 89 USD na leto, medtem ko pišem to recenzijo o tem, kako ne maram Yoast premije. Ironija vsega: /

Yoast spoštujem, ker ima njihov brezplačni vtičnik SEO večino potrebnih stvari, vendar mi različica premium samo ni vredna. Pokazal vam bom, kaj vsaka funkcija pravzaprav počne, da se lahko sami odločite. Če imate vprašanja, mi lahko pustite komentar.

Yoast-SEO-Premium

1. Optimizacija ključnih besed

Yoast SEO Premium vam omogoča nastavitev ključne besede z več fokusi (do 5), vendar za to obstaja POSEBNA STRATEGIJA. Pri Googlu obe ključni besedi morajo biti rezultati iskanja skoraj enaki (enaka iskalna namera). Za optimizacijo obeh je treba primarno ključno besedo uporabiti kot an natančno ujemanje medtem ko mora biti vaša sekundarna ključna beseda a delna tekma. Glej spodnji primer… trik je, da posamezne besede iz sekundarne fraze poškropite v svoji vsebini (natančneje v naslovu vaše strani, naslovu Yoast SEO in meta opisu).

Ker boste za sekundarno ključno besedo uporabljali le delna ujemanja (in Yoast zazna samo natančne ujemanje ključnih besed), mnoge SEO oznake ne bodo zelene v Yoasthovi SEO analizi. To je 100% normalno pri ciljanju na sekundarne ključne besede, tako da jih lahko prezrete.

Yoast-Multi-Focus-Ključne besede

Za obe ključni besedi s to strategijo sem uvrščen na prvo mesto …

fokus-ključna beseda-1

fokus-ključna beseda-2

Ne pozabite raziskati svoje glavne in sekundarne ključne besede, da boste vedeli, da jih iščejo (z uporabo Google Autocomplete) in se prepričajte, da niso preveč konkurenčne (z uporabo Bar Moz). To so le najosnovnejše strategije za raziskovanje ključnih besed in predlagam, da preberete svoj vodnik naprej Ključne besede Yoast focus če želite zagotoviti, da izberete najboljše ključne besede.

Sekundarne ključne besede

Ključna beseda sekundarne osredotočenosti

Nasveti za ciljanje na več ključnih fokusnih besed

 • Sekundarne ključne besede je treba raziskati (tako kot primarne)
 • Sekundarne ključne besede morajo imeti enako iskalno namero kot primarne
 • Obdelajte svoj naslov, naslov SEO, meta opis, da boste dobro prebrali in vključili ključne besede
 • Delno ujemanje za sekundarne ključne besede preprečuje nalaganje neželene vsebine
 • Zanemarite SEO analizo sekundarnih ključnih besed, saj se uporabljajo delne ujemanja

Zaključek: Oznake Yoast se obarvajo zeleno le, če uporabljate ključne besede s točno natančnostjo (sekundarne ključne besede se običajno uporabljajo kot delne ujeme), tako da SEO analiza postane neuporabna za sekundarne ključne besede. Dobro je, da jih spremljate, ne pa da pomagate pri optimizaciji vsebine.

2. Predogled svoje strani

Predogled v družabnih omrežjih vam pokažejo, kako je videti stran / objavo, ko jo delite na Facebooku in Twitterju. Yoast (brezplačna različica) vam omogoča, da naložite slike po meri (ki jih boste morali ustvariti), tako da bo vaša slika videti lepo, če jih delite v teh omrežjih. Dokler te slike ustvarjate in jih nalagate s programom Yoast, slike ni treba predogledati, saj bo oblikovana prav v redu.

V nastavitvah Yoast »Social« omogočite metapodatke Facebooka in Twitterja …

yoast-facebook-metapodatki

meta-podatki yoast-twitter

Ko urejate stran ali objavo, se pomaknite navzdol do Yoast in kliknite možnost »share« in videli boste, da privzeta slika najbrž ne izgleda dobro. Videli boste možnost za nalaganje slike po meri za Facebook in Twitter – in Yoast vam bo povedal pravilne dimenzije. Facebook je (1200 x 630px), Twitter je (1024 x 512px). Ko naložite te slike, bodo videti veliko, veliko lepše.

yoast-social-predogledi

Kako je videti, ko to objavo delim na Facebooku …

facebook-delite

Zaključek: dokler naložite slike po meri na vsako stran / objavo na zavihku družbe Yoast (z uporabo ikone »share« v analizi SEO) s pravilnimi dimenzijami za Facebook (1200 x 630px) in Twitter (1024 x 512px) , se bo vaša vsebina odlično oblikovala na teh družbenih omrežjih. Ni treba predogledati, kako izgleda vsebina / slika. Če pa si še vedno želite ogledati predogled, kopirajte URL te strani in ga prilepite v stanje Facebook / Twitter.

3. Preverljivost berljivosti

Readabiliy check pove, ali so vaši stavki / odstavki prekratki, dolgi, ali uporabljate prehodne besede in vas ocenjuje, kako dobro “pišete”. Seveda ne bi smeli pisati super dolgih odstavkov s tipkami, vendar orodje ne more pravilno oceniti, kot pišete! Nikoli ga ne uporabljam in ne najdem analize berljivosti oz meso branje vzhodni test koristno.

Nekatere funkcije Yoast premium, ki jih lahko vključite v SEO > Splošno > Lastnosti…

Funkcije Yoast-Premium

4. Popoln nadzor nad krušnimi drobtinami

Če potrebujete dodatek za upravljavca krušnih drog, tam je veliko. Večina vam omogoča, da počnete tisto, kar počne Yoast premium, nastavite primarna kategorija za vašo objavo in določiti taksonomijo.

5. Brez podvojene vsebine

Siteliner je najlažji način za iskanje podvojene vsebine in ponavadi zato, ker označujete oznake / kategorije v svojih nastavitvah Yoast (večinoma priporočam, da jih ne prikažete v rezultatih iskanja). Yoast dejansko ne preverja podvojene vsebine – preprosto vam omogoča, da nastavite kanonični URL, če imate 2 URL-ja, ki prikazujeta isto vsebino (česar večina ljudi ne).

Yoast-Canonical-URL

6. Tehnične stvari v ozadju

Z Yoast SEO Premium lahko:

 • Uredite robots.txt
 • Urejanje datotek .htaccess
 • Očistite URL-je
 • Ustvarite in posodobite svoje zemljevide

Včasih ste lahko večino tega storili z brezplačno različico Yoast SEO, zdaj pa so bili ti vrhunska funkcija. Na primer, nekoč ste lahko nadzirali, katera vsebina je vključena v vaš zemljevid spletnega mesta (strani, objave, kategorije, oznake itd.), Zdaj pa vam Yoast plačuje: /

7. Samodejne posodobitve in nadgradnje

Yoast pravi

Posodobimo Yoast SEO vtičnik vsaka 2 tedna. Tako ste prepričani, da je vaše spletno mesto optimizirano za Googlovo najnovejšo različico njegovega algoritma.

Popolnoma smešno je misliti, da bo vtičnik SEO ohranil vaše spletno mesto optimizirano, ko se pojavijo nove Googlove posodobitve. Panda / Penguin večinoma preprosto nagrajuje spletna mesta z visoko kakovostno vsebino / povezavami. Yoast ne analizira povezave do vašega spletnega mesta in (poleg, če vam povem, da je vaša vsebina prekratka ali ima nizko oceno berljivosti), tudi ne more povedati, ali ste vsebina dobra. Vključitev videoposnetka ali infografskih podatkov lahko na splošno spremeni SVET na strani SEO, Yoast pa tega ne zazna. Čeprav ne pričakujem, da jih bo noben vtičnik za SEO odkril, je pogumna trditev, da bo Yoast ščitil vas pred Googlovimi posodobitvami, kadar je jasno, to je napačno.

8. Predlogi za notranje povezovanje

Ko uredite objavo, bo Yoast Premium prikazal predloge za notranje povezave na desni strani nadzorne plošče. Tega nikoli ne uporabljam in vse svoje povezave vstavljam ročno – povezav ne bom vbrizgal samo zaradi SEO – uporabljam jih le, kadar moji bralci potrebujejo pojasnila iz vaje, ki sem ga napisal. Zaradi tega tega ne uporabljam. Ta funkcija porabi tudi CPU, ki lahko upočasni vaše spletno mesto / nadzorno ploščo, saj vsakič, ko uredite stran / objavo, Yoast potegne predloge.

Yoast-Internal-Povezovanje

Zaključek: notranje povezave so odlične za SEO, vendar jih ne vbrizgajte, če bralcem niso v pomoč. Ker bo Yoast vsakič, ko urejate stran / objavo, preveril ustrezne notranje povezave, bo to povečalo porabo CPU-ja. Raje vstavim povezave ročno, saj so bolj prilagojene.

9. Vpogled v vsebino

Vpogled v vsebino vam pokaže, katere besede ste največ uporabili na strani. Gostota ključnih besed je komaj pomembna in Yoast že šteje, kolikokrat ste uporabili svojo ključno besedo v vsebini (del gostote ključnih besed v analizi SEO), zakaj bi to potrebovali? Ne.

Yoast-SEO-Metabox-vpogledi

Zaključek: ali res morate vedeti, katere besede ste na strani največ uporabili? Gostota ključnih besed je komaj pomembna in verjetno boste seveda govorili o svoji temi (ključni besedi).

10. Upravitelj preusmeritev

Yoast SEO Premium je na voljo s skrbnikom za preusmeritve, da ga lahko popravite napake pri pajkanju (pokvarjeni URL-ji, ki nastanejo zaradi spreminjanja stalnih povezav, brisanja strani itd.) Na številnih spletnih straneh je pogosto na stotine teh.

Navodila

 1. Preveri Google Search Console z Yoastom pod SEO → Splošno → Orodja za spletne skrbnike
 2. Preverite pristnost Yoast z Google Search Console pod SEO → Search Console
 3. Počakajte nekaj dni, da se podatki napolnijo (polna populacija pogosto traja nekaj tednov)
 4. Odpravite vse napake pajkanja v razdelku Search Console z upraviteljem preusmeritev Yoast

yoast-plazil-napake

yoast-preusmeritev-manager

Vrste preusmeritev – privzeto je 301 (trajna) preusmeritev, vendar ima Yoast tudi druge možnosti:

vrste z dvema preusmeritvama

Samodejne preusmeritve – Če spremenite trajne povezave, bo Yoast samodejno ustvaril preusmeritev, kar je najboljša funkcija upravitelja preusmeritev. To ne deluje, če zaženete novo spletno mesto z novimi trajnimi povezavami, ravno ko jih spremenite na nadzorni plošči.

samodejno-samodejno preusmeritev

Uvoz obstoječih preusmeritev – če že nastavite preusmeritve prek Vtičnik za preusmeritev ali .htaccess, jih lahko uvozite v Yoast. Za vtičnik za preusmeritev boste videli možnost pod SEO → Orodja → Uvoz / izvoz → Uvoz iz drugih SEO vtičnikov. nato izberite »Pomembno iz preusmeritve« (glejte spodaj). Za .htaccess sledite Navodila za Yoast preusmeritev.

Yoast Redirect Manager vs brezplačni vtičnik za preusmeritev
Če iščete preprost način za odpravljanje napak pri iskanju, lahko uporabite brezplačno Hitri vtičnik za preusmeritev strani / objave. Yoast vam omogoča, da hkrati ustvarite 1 preusmeritev, medtem ko ta brezplačni vtičnik omogoča 3. S tem lahko prihranite veliko časa, še posebej, če imate na stotine napak pri pajkanju.

301 Primer preusmeritve

Zaključek: zunaj je veliko brezplačnih vtičnikov za preusmeritev, kot je vtičnik Quick Page / Post Redirect, ki je preprost in odlično opravi delo. Edina velika prednost Yoastsovih je, da če spremenite stalno povezavo na strani, bodo samodejno ustvarili preusmeritev na nov URL. Če pa jih morate nastaviti veliko, vam upravitelj preusmeritve Yoast omogoča, da jih naredite samo 1.

Profesionalni vodja profesionalcev

 • Omogoča vam uvoz uvoznih preusmeritev iz vtičnika za preusmeritev in .htaccess
 • Na voljo je več možnosti preusmeritve: 301 (privzeto), 302, 307, 410, 451

Vodja preusmeritev Cons

 • Obstoječe preusmeritve iz drugih vtičnikov je treba dodati ročno
 • Hkrati lahko nastavite samo 1 preusmeritev
 • Če morate ročno uvoziti preusmeritve, ob vsakem dodajanju preusmeritve (postane moteče) prejmete obvestilo

11. Osredotočite se na izvoz ključnih besed

Omogoča dodatno možnost v nastavitvah Yoast (Orodja) > Uvoz in izvoz) za izvoz vseh ključnih besed o fokusu, ocene SEO / berljivosti vsake strani in nekaj dodatnih informacij o SEO.

Yoast-Export-Focus-Ključne besede

Zaključek: če opravljate SEO pregled in želite pregledati celoten seznam ključnih besed, lahko to prihrani čas. V nasprotnem primeru lahko preprosto preberete vsako stran in si ogledate ključne besede.

12. 1 leto brezplačen dostop do podpore 24/7

Zaključek: Priznam, da nikoli nisem uporabljal podpore za Yoast premium, vendar sem slišal mešana mnenja in da te velikokrat napotijo ​​na vaje, ki so jih napisali. Ne bodo nastavili vtičnika za vas ali pregledali vašega spletnega mesta – to so vse plačljive storitve, ki jih ponujajo. Če pa potrebujete vadnico, ki Yoast razdeli na tri glavne korake (konfiguriranje nastavitev, raziskovanje ključnih besed o fokusu, optimizacija vsebine), imam za to trden pouk.

Zaključek – Morda si ga želite, vendar tega ne potrebujete

Če namestite kateri koli SEO vtičnik, ne bo samodejno izboljšal vašega SEO – to je enako kot Yoast SEO premium. Da, daje vam dodatne funkcije, a jih boste dejansko uporabljali ??? Poleg upravitelja preusmeritev (za katerega lahko enostavno uporabim še en vtičnik za preusmeritev), nimam. Večina ljudi ne ogroža osnov SEO, zato se namesto razmišljanja o dodatnih funkcijah osredotočite na tisto, kar je pravzaprav pomembno. Spodaj so trije poglavitni koraki za pravilno uporabo vtičnika Yoast’s FREE SEO.

 1. Konfigurirajte nastavitve Yoast
 2. Raziskovalne ključne besede
 3. Optimizacija vsebine

Mojo Vadnica za Yoast vas vodi skozi vse to in za to ne potrebujete premijske različice. Ima 500+ komentarjev in jih je uporabljalo 150.000+ ljudi – zagotovo bi ga prebral.

23. Pogosto zastavljena vprašanja

&# x1f6a6; Ali se Yoast SEO Premium splača?

Ne ni. Funkcija ključnih besed z več fokusiranjem je precej neuporabna, preusmeritve je mogoče nastaviti z uporabo brezplačnih vtičnikov za preusmeritev in nič v Yoast Premium ne izboljša vašega SEO. Ni vredno 89 USD / leto. Imam ga le zato, ker pišem SEO preglede / vodiče za preživljanje.

&# x1f6a6; Ali je koristno več možnosti ključnih besed?

Ne, ni koristno, ker se sekundarne ključne besede običajno uporabljajo kot delne ujeme in Yoast teh ne bo zaznal, zato SEO analiza postane neuporabna za sekundarne ključne besede.

&# x1f6a6; Ali je mogoče preusmeritve nastaviti s pomočjo brezplačnega vtičnika?

Prepričani so, da lahko. Preusmeritev ali Hitra preusmeritev strani / objave sta dva (brezplačna) vtičnika, ki ju lahko uporabite za nastavitev preusmeritev ali uporabo .htaccess, tako da vtičnika niti ne potrebujete.

&# x1f6a6; Ali Yoast Premium redno posodablja vaše spletno mesto glede na Googlov algoritem?

Ne nazadnje. Noro je, da to trdijo, ker Yoast nima nobene zveze s kakovostjo vaših povezav, tanke vsebine ali celo izbire dobrih ključnih besed. Googlovih posodobitev je veliko dejavnikov in misliti, da vas Yoast nekako ščiti pred temi posodobitvami, je popolnoma neresnično. Ta trditev Yoast je napačna.

&# x1f6a6; Ali je funkcija notranje povezave uporabna?

Imam Yoast Premium (samo zato, ker pišem ocene za življenje) in ne uporabljam njihove funkcije notranjega povezovanja. Dokler se spomnite, da bi v svojo vsebino dodali notranje povezave (ki bi jih vseeno morali), je štetje notranjih povezav na vsako posamezno objavo malo obsesivno.

&# x1f6a6; Je Yoastova premijska podpora dobra?

Ne bodo pregledali, se prijavili ali vam pomagali optimizirati vaše spletno mesto. V glavnem vas bodo samo napotili na vaje, ki so jih napisali. Za to ne bi kupil Yoast Premium ali sploh ne.

Ali se strinjaš? Sporočite mi, če imate vprašanja 🙂

Na zdravje,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector