Pregled Yoast SEO Premium – vrijedi li 89 dolara godišnje? (Spojler: Ne bih ga koristio da nisam radio WordPress SEO za svoj redovni posao)

Kao bloger za WordPress SEO koji je stalno zaposlen, moja je dužnost to imati Yoast SEO Premium.


Ali da budem iskren, ne bih ga imao Yoast premium da nisam WordPress SEO zarađivao za život. Yoast-ova SEO analiza postaje beskorisna kada ciljamo ključne riječi s više fokusa, tamo ima puno besplatnih dodataka za preusmjeravanje i ne trebam značajku uvida u sadržaj koji mi govori koje riječi najviše koristim na stranici. A ako vam trebaju prijedlozi internih veza, trebali biste bolje upoznati svoj sadržaj i ono što će čitateljima biti korisno – a ne imati alat učiniti to za vas.

Sviđa mi se kako premium verzija automatski stvara preusmjeravanja kad mijenjam permalinkks (nešto što većina drugih dodataka za preusmjeravanje ne čini), ali to je doslovno jedina premijska značajka koju koristim. Inače ovaj premium dodatak sjedi na mojoj WordPress nadzornoj ploči, jedva se koristi, skupljajući svojih 89 USD godišnje dok pišem ovu recenziju o tome kako ne volim Yoast premium. Ironija svega: /

Yoast poštujem jer njihov besplatni SEO dodatak ima većinu stvari koje vam trebaju, ali premijska verzija jednostavno mi ne vrijedi. Pokazat ću vam što svaka značajka zapravo radi, tako da možete sami donijeti odluku. Slobodno mi ostavite komentar ako imate pitanja.

Yoast-SEO-Premium

1. Optimizacija ključnih riječi

Yoast SEO Premium omogućava vam postavljanje ključne riječi sa višestrukim fokusom (do 5), ali postoji POSEBNA STRATEGIJA za to. Kada Google obojicu ključnih riječi, rezultati pretraživanja trebaju biti gotovo identični (ista namjera pretraživanja). Da biste optimizirali i jedno i drugo, vašu primarnu ključnu riječ obično treba koristiti kao an točno podudaranje dok bi sekundarna ključna riječ trebala biti a djelomična podudarnost. Pogledajte primjer u nastavku … trik je u svakom sadržaju pošpricati pojedinačne riječi iz sekundarne fraze (konkretno u naslovu stranice, Yoast SEO naslova i meta opisa).

Budući da ćete za sekundarnu ključnu riječ koristiti samo djelomična podudaranja (a Yoast otkriva samo točne podudarnosti ključnih riječi), mnogi od vaših metaka neće biti zelene boje u Yoastovoj SEO analizi. To je 100% normalno kada ciljate sekundarne ključne riječi, tako da ih možete zanemariti.

Yoast višestruki Focus-Ključne riječi

Ovim ključnim riječima pomoću ove strategije sam # 1.

fokus-ključna riječ-1

fokus-ključna riječ-2

Ne zaboravite da istražite i svoju primarnu i sekundarnu ključnu riječ kako biste znali da se pretražuju (pomoću Google Automatskog dovršavanja) i provjerite nisu li previše konkurentni (koristeći Moz Bar). Ovo su samo najosnovnije strategije za istraživanje ključnih riječi i predlažem da pročitate moj vodič o Yoast ključne riječi ako želite biti sigurni da ste odabrali najbolje ključne riječi.

Sekundarne ključne riječi

Ključna riječ sekundarnog fokusa

Savjeti o ciljanju više fokusnih ključnih riječi

 • Sekundarne ključne riječi moraju biti istražene (kao i vaše primarne)
 • Sekundarne ključne riječi moraju imati istu namjeru pretraživanja kao i primarna ključna riječ
 • Obradite naslov, SEO naslov, meta opis da biste dobro pročitali i uključili ključne riječi
 • Djelomična podudaranja za sekundarne ključne riječi sprječavaju unošenje neželjene ključne riječi
 • Zanemarite SEO analizu za sekundarne ključne riječi jer se koriste djelomične podudarnosti

Zaključak: Yoastovi meci postaju zeleni samo kada upotrebljavate ključne riječi s preciznim fokusom (sekundarne ključne riječi obično se koriste kao djelomična podudaranja), tako da SEO analiza postaje beskorisna za sekundarne ključne riječi. Dobro je pratiti ih, a ne pomagati u optimizaciji sadržaja.

2. Pregled svoje stranice

Pregled društvenih mreža pokazati vam kako stranica / post izgleda kada se dijele na Facebooku i Twitteru. Yoast (besplatna inačica) omogućuje vam prijenos upload prilagođenih slika (koje ćete trebati stvoriti) tako da vaša slika izgleda lijepo kada se dijeli na tim mrežama. Sve dok stvarate ove slike i prenosite ih Yoastom, nema potrebe da pregledavate sliku jer će se ona jednostavno oblikovati.

U postavkama Yoast “Social” omogućite metapodatke Facebooka i Twittera…

yoast-facebook-metapodataka

yoast-uzrujanost-metapodataka

Kada uređujete stranicu ili post, pomaknite se do Yoast i kliknite na opciju “dijeli” i vidjet ćete da zadana slika vjerojatno ne izgleda dobro. Vidjet ćete opciju za prijenos prilagođene slike za Facebook i Twitter – a Yoast će vam reći ispravne dimenzije. Facebook je (1200 x 630px), Twitter je (1024 x 512px). Jednom kada prenesete ove slike, oni će izgledati puno, puno ljepše.

yoast-socijalno-pregledi

Kako izgleda kada ovaj post podijelim na Facebooku …

facebook-udio

Zaključak: sve dok učitavate prilagođene slike na svaku stranicu / post na Yoasovom socijalnom kartici (koristeći ikonu “dijeljenje” u SEO analizi) s točnim dimenzijama za Facebook (1200 x 630px) i Twitter (1024 x 512px) , vaš će se sadržaj savršeno oblikovati na tim društvenim mrežama. Nema potrebe za pregledom kako izgleda sadržaj / slika. Ali ako i dalje želite vidjeti pregled, kopirajte URL te stranice i zalijepite je u Facebook / Twitter status.

3. Provjera čitljivosti

Readabiliy check govori vam jesu li vaše rečenice / odlomci prekratke, duge, upotrebljavate li prijelazne riječi i ocjenjuje vas koliko dobro “pišete”. Naravno da ne biste trebali pisati super duge odlomke s pogreškama pri upisu, ali alat ne može ispravno procijeniti ono što pišete! Nikad ga ne koristim i ne nalazim analizu čitljivosti ili meso čitanja istočnog testa koristan.

Neke značajke Yoast premium koje možete uključiti pod SEO > Općenito > Značajke …

Yoast-Premium značajke

4. Potpuna kontrola nad vašim krušnim mrvicama

Ako vam treba dodatak za upravljač krušnih krugova, ima ih dosta. Većina vam omogućuje da radite ono što čini Yoast premium, postavite program primarna kategorija za tvoj post i odrediti taksonomiju.

5. Nema dupliciranog sadržaja

Siteliner je najjednostavniji način pronalaska dupliciranog sadržaja i obično je zato što u svojim Yoast postavkama indeksirate oznake / kategorije (većim dijelom preporučujem da ih ne prikazujete u rezultatima pretraživanja). Yoast zapravo ne provjerava dvostruki sadržaj – jednostavno vam omogućuje postavljanje kanonskog URL-a ako imate 2 URL-a koji prikazuju isti sadržaj (koji većina ljudi ne).

Yoast-Canonical-URL

6. Tehničke stvari u pozadini

S Yoast SEO Premium možete:

 • Uređivanje robots.txt
 • Uređivanje .htaccess datoteka
 • Očistite URL-ove
 • Stvorite i ažurirajte svoje Sitemapove

Nekada ste mogli raditi većinu toga s besplatnom verzijom Yoast SEO, ali sada su oni to premium funkcija. Na primjer, nekada ste mogli kontrolirati koji je sadržaj uključen u vaš Sitemap (stranice, postovi, kategorije, oznake, itd.), Ali sad vam Yoast plaća: /

7. Automatska ažuriranja i nadogradnje

Yoast kaže

Ažuriramo Yoast SEO dodatak svaka 2 tjedna. Na taj način ste sigurni da je vaša web stranica optimizirana za najnoviju Googleovu verziju algoritma.

Potpuno je smiješno misliti da će SEO dodatak održavati vašu web lokaciju optimiziranu kada se pojave nove Googleove nadogradnje. Najvećim dijelom Panda / Penguin jednostavno nagrađuje web stranice kvalitetnim sadržajem / vezama. Yoast ne analizira veze na vašu web lokaciju i (osim što vam kažem da je vaš sadržaj prekratak ili da ima malu ocjenu čitljivosti), ne može reći da li je vaš sadržaj dobar. Uključivanje videozapisa ili infografike može učiniti SVE razlike u svijetu kada je riječ o njima on-page SEO, ali Yoast ne može to otkriti. Iako ne očekujem da će ih neki SEO dodatak otkriti, odvažna je izjava da će Yoast štititi vas od Googleovih ažuriranja kad je jasno, ovo je lažno.

8. Prijedlozi za interno povezivanje

Kada uredite post, Yoast Premium prikazat će prijedloge internih veza s desne strane nadzorne ploče. Nikad to ne koristim i ručno umetnem sve veze – neću ubrizgati veze samo zbog SEO – koristim ih samo kad mojim čitateljima budu potrebne pojašnjenja iz vodiča koji sam napisao. Iz tog razloga, ne koristim je. Ova značajka također troši CPU koji može usporiti vaše web mjesto / nadzornu ploču jer svaki put kada uređujete stranicu / post Yoast povlači prijedloge.

Yoast-unutarnjim Povezivanje

Zaključak: interne veze odlične su za SEO, ali nemojte ih ubrizgati ako nisu od pomoći čitateljima. Budući da će Yoast svaki put kad uređujete stranicu / post provjeriti relevantne interne veze, to će povećati potrošnju CPU-a. Radije unosim veze ručno jer su personalizirane.

9. Sadržaj uvida

Uvid u sadržaj prikazuje vam koje ste riječi najviše koristili na stranici. Gustoća ključnih riječi jedva je bitna, a Yoast već broji koliko ste puta koristili ključnu riječ fokus u sadržaju (dio gustoće ključnih riječi u SEO analizi), pa zašto bi vam ovo trebalo? Ne znate.

Yoast-SEO-METABOX-Uvidi

Zaključak: doista trebate znati koje ste riječi najviše koristili na stranici? Gustoća ključnih riječi jedva je bitna i vjerojatno ćete prirodno razgovarati o vašoj temi (ključnoj riječi).

10. Upravitelj preusmjeravanja

Yoast SEO Premium dolazi s upraviteljem za preusmjeravanje, tako da ga možete popraviti pogreške u indeksu (neispravni URL-ovi uzrokovani promjenom trajnih veza, brisanjem stranica itd.). Mnoge web stranice često imaju stotine njih.

instrukcije

 1. provjeriti Google Search Console s Yoastom pod SEO → Općenito → Alati za webmastere
 2. Autentificirajte Yoast pomoću Google Search Console pod SEO → Search Console
 3. Pričekajte nekoliko dana da se podaci popune (puna populacija često traje nekoliko tjedana)
 4. Ispravite sve pogreške indeksiranja u odjeljku Search Console pomoću Yoastinog upravitelja preusmjeravanja

yoast-indeksiranja pogreške

yoast preusmjeravaju-voditelj

Vrste preusmjeravanja – zadano je 301 (trajno) preusmjeravanje, ali Yoast ima i druge mogućnosti:

yoast preusmjeriti tipovi

Automatska preusmjeravanja – Ako promijenite stalne veze, Yoast će sada automatski stvoriti preusmjeravanje, što je hands-down najbolja značajka upravitelja preusmjeravanja. Ovo ne funkcionira ako pokrenete novu web stranicu s novim trajnim vezama, upravo kad ih promijenite na nadzornoj ploči.

yoast-automatski preusmjeravaju

Uvoz postojećih preusmjeravanja – ako već postavljate preusmjeravanja kroz Dodatak za preusmjeravanje ili .htaccess, možete ih uvesti u Yoast. Za dodatak za preusmjeravanje vidjet ćete opciju pod SEO → Alati → Uvoz / Izvoz → Uvoz s drugih SEO dodataka. a zatim odaberite “Važno iz preusmjeravanja” (vidi dolje). Za .htaccess slijedite Upute za Yoast preusmjeravanje.

Yoast Redirect Manager vs besplatni dodatak za preusmjeravanje
Ako tražite samo jednostavan način popravljanja pogrešaka pretraživanja i indeksiranja, možete koristiti besplatni Brzi stranicu / Dodatak za preusmjeravanje. Yoast vam omogućuje samo stvaranje 1 preusmjeravanja odjednom, dok ovaj besplatni dodatak dopušta 3. To vam može uštedjeti puno vremena, posebno ako imate stotine pogrešaka pretraživanja.

301 Primjer preusmjeravanja

Zaključak: postoji mnogo besplatnih dodataka za preusmjeravanje, poput dodatka Quick Page / Post Redirect koji je jednostavan i fantastičan je posao. Jedina glavna prednost Yoasstove veze jest ta da ako promijenite stalnu vezu na stranici, oni će automatski stvoriti preusmjeravanje na novi URL. Ali ako vam je potrebno da ih postavite puno, upravitelj Yoast preusmjeravanja omogućuje vam da radite samo jedan po jedan.

Profesionalni menadžer za preusmjeravanje

 • Omogućuje vam uvoz preusmjeravanja s dodatka za preusmjeravanje i .htaccess
 • Dolazi s više mogućnosti preusmjeravanja: 301 (zadano), 302, 307, 410, 451

Vodič za preusmjeravanje

 • Postojeće preusmjeravanje s drugih dodataka mora se dodati ručno
 • Možete postaviti samo 1 preusmjeravanje odjednom
 • Ako morate ručno uvesti preusmjeravanja, dobivate obavijest svaki put kada dodate preusmjeravanje (postane neugodno)

11. Usredotočite izvoz ključnih riječi

Daje vam dodatnu mogućnost u Yoast postavkama (Alati) > Uvoz i izvoz) za izvoz svih ključnih riječi sa fokusom, ocjenom SEO / čitljivosti svake stranice i nekim dodatnim SEO informacijama.

Yoast-Export-Focus-Ključne riječi

Zaključak: ako radite SEO reviziju i želite pregledati cijeli popis ključnih riječi, ovo vam može uštedjeti vrijeme. U suprotnom možete jednostavno proći svaku stranicu i pregledati njezine ključne riječi.

12. 1 godina besplatnog pristupa 24/7 podršci

Zaključak: Priznajem da nikada nisam koristio Yoastsovu podršku, ali čuo sam različita mišljenja i mnogo puta vas upućuju na upute koje su napisali. Neće konfigurirati dodatak za vas niti pregledati vašu web lokaciju – to su sve plaćene usluge koje nude. Ali ako vam treba udžbenik koji Yoast razlaže u tri glavna koraka (konfiguriranje postavki, istraživanje ključnih riječi za fokus, optimizacija sadržaja), za to imam solidan udžbenik.

Zaključak – vi to želite, ali ne treba vam

Instaliranje bilo kojeg SEO dodatka neće automatski poboljšati vaš SEO – to je isto s Yoast SEO premijom. Da, to vam daje dodatne značajke, ali hoćete li ih zapravo koristiti ??? Osim njihovog upravitelja preusmjeravanja (za koji lako mogu upotrijebiti drugi dodatak za preusmjeravanje), nemam. Većina ljudi ne ruši osnove SEO-a, pa umjesto da razmišljate o dodatnim značajkama, usredotočite se na ono što je zapravo važno. Ispod su 3 glavna koraka kako pravilno koristiti Yoast-ov besplatni SEO dodatak.

 1. Konfigurirajte postavke Yoasta
 2. Ključne riječi istraživanja
 3. Optimizacija sadržaja

Moj Yoast udžbenik vas vodi kroz sve to, a za to vam ne treba premium verzija. Ima 500+ komentara, a koristilo ga je 150.000+ ljudi – definitivno bih ga pročitao.

23. Često postavljana pitanja

&# X1f6a6; Isplati li se Yoast SEO Premium?

Ne nije. Značajka ključnih riječi s višestrukim fokusom prilično je beskorisna, preusmjeravanja se mogu postaviti pomoću besplatnih dodataka za preusmjeravanje, a ništa u Yoast Premium-u izravno ne poboljšava vaš SEO. Ne vrijedi 89 dolara godišnje. Imam ga samo zato što pišem SEO recenzije / vodiče za život.

&# X1f6a6; Je li korisno više opcija ključnih riječi?

Ne, nije korisno jer se sekundarne ključne riječi obično koriste kao djelomična podudaranja, a Yoast ih neće otkriti, pa SEO analiza postaje beskorisna za sekundarne ključne riječi.

&# X1f6a6; Mogu li se postavljanja preusmjeravanja koristiti besplatnim dodatkom?

Oni sigurno mogu. Preusmjeravanje ili Quick Page / Post Preusmjeravanje su dva (besplatna) dodatka koja se mogu koristiti za postavljanje preusmjeravanja ili korištenje .htaccess tako da vam čak i nije potreban dodatak.

&# X1f6a6; Da li Yoast Premium ažurira vašu web lokaciju u skladu s Googleovim algoritmom?

Ni u najmanju ruku. Ludo je da oni to tvrde jer Yoast nema nikakve veze s kvalitetom vaših veza, tankog sadržaja ili čak odabira dobrih ključnih riječi. Mnogo je čimbenika u Googleovim ažuriranjima i misliti da vas Yoast nekako štiti od tih ažuriranja u potpunosti je neistinito. Yoastova je tvrdnja lažna.

&# X1f6a6; Je li značajka internog povezivanja korisna?

Imam Yoast Premium (samo zato što pišem recenzije za život) i ne koristim njihovu internu značajku povezivanja. Sve dok se sjećate da dodate interne veze u svoj sadržaj (što biste inače trebali), brojanje internih veza u svakom pojedinom postu pomalo je opsesivno.

&# X1f6a6; Je li Yoastova premijska podrška dobra?

Oni neće pregledati, prijaviti se ili vam pomoći u optimizaciji vaše web lokacije. Uglavnom će vas uputiti samo na vodiče koje su napisali. Za to ne bih kupio Yoast Premium ili uopće.

Slažeš li se? Javite mi ako imate pitanja :)

Živjeli,
mužjak nekih malih životinja

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map