Sluta besatta över gröna ljus i Yoasts SEO-analys

Innehållsoptimering betyder INTE att få gröna ljus i Yoast – och jag tror att det är dags att någon släpper bomben på Yoasts SEO-analys när det berättar att du använder ditt fokus nyckelord.


Problemet är, Yoasts SEO-analys upptäcker bara exakta matchningar för ditt fokus sökord i visuell och HTML-redigerare (inte sidbyggare). Det upptäcker inte pluralis, synonymer eller partiella matchningar av ditt sökord. Så när du skriver en fin sidtitel och kodavsnitt (SEO-titel + metabeskrivning) klickar människor faktiskt på sökresultaten, använd inte bara ditt exakta fokusord för att få grönt ljus i Yoasts SEO-analys. Tänk också på klickfrekvens (CTR).

Lösningen är, att hitta en balans mellan att använda ditt fokus nyckelord OCH få ditt innehåll + utdrag att läsa fint. Om mitt nyckelord för fokus är “Yoast Focus Keywords” kan min SEO-titel vara: Hur man väljer fokus nyckelord i Yoast (du kan faktiskt rangordna). Det är inte en exakt matchning, och jag använder inte nyckelordet i början av SEO-titeln som Yoast vill, så 2 kulor kommer att bli röda i Yoasts SEO-analys. Men det är en trevlig rubrik och jag rankar nr 5 för det här sökordet (Yoast har topp 4-resultat). Så det är helt OK att inte inkludera exakta matchningar och få röda lampor i Yoast.

 1. Vad Yoasts SEO-analys ska säga
 2. Optimerat inlägg (exempel)
 3. Skriva rubriker för sidor kontra inlägg
 4. Nyckelordstäthet knappt
 5. När man ska förkorta URL: er (och ta bort stoppord)
 6. Bild Alt-text ska bara beskriva bilden
 7. Yoast analyserar inte innehåll i sidbyggare
 8. När man ska använda exakta sökordsmatcher (exempel)
 9. Använd Yoasts Bulkeditor för att skriva om dina utdrag
 10. Rikta inte in samma sökord på flera sidor
 11. De flesta väljer inte rätt fokusord

1. Vad Yoasts SEO-analys ska säga

VARNING: Om du injicerar ditt fokusnyckelord i innehållskroppen / utdragen kan de se spammy ut! Har du funderat på att skriva en fin SEO-titel för att öka din CTR istället? Varje resultat i Google kommer att använda sökordet – varför skulle någon klicka på din länk? Ja, du bör använda ditt sökord i sidtitel, SEO-titel och metabeskrivning … men du behöver inte använda en exakt matchning bara för att få lamporna att bli gröna. Strö bara över dets enskilda ord i hela texten! Nyckelord och fin rubrik … hitta balansen. Glöm nyckelordens täthet och använd ditt sökord i H2 … vi vet alla att det knappt är viktigt i SEO på sidan. Nämn det i de första parmeningarna och återgå till att skapa fantastiskt innehåll (det är bättre än vem som är i toppresultaten för ditt sökord). Ps. om du använder en sidbyggare, kommer Yoast inte att upptäcka något i ditt innehåll, eftersom det bara analyserar innehåll i den visuella / HTML-redigeraren. Tvinga inte dig själv att få gröna ljus.

Gå nu till Yoasts bulkredaktör (SEO) > Verktyg > Bulk Editor) och skriv om dina SEO-titlar + metabeskrivningar så att människor faktiskt vill klicka på dem!

Betydelsen av Yoast Green Lights

2. Optimerat inlägg (exempel)

Här är ett inlägg där jag rankar nr 1 för dessa nyckelord: yoast-inställningar, yoast-inställningar 2018, yoast wordpress seo-inställningar, bästa yoast-inställningar, bland andra nyckelord om konfigurering av Yoast.

Yoast-SEO-analys

Hur jag valde mitt fokus sökord …

Yoast-Keyword-Research

Yoast-Nyckelord

3. Skriva rubriker för sidor kontra inlägg

Inläggstitlar är vanligtvis mycket längre än sidtitlar… det här är den enda stora skillnaden i hur jag optimerar sidor kontra inlägg. Min sida om WordPress SEO Consulting har en enkel sidtitel för “WordPress SEO Consulting.” Men min inläggstitel för den här självstudien du läser är … långt längre.

Sidans titel

Post-titlar

4. Nyckelorddensitet knappt

Google ger mindre och mindre betydelse för sökordsdensitet och mer vikt på kvalitetsinnehåll. Ja, du bör fortfarande nämna ditt fokus nyckelord (eller en delvis matchning av det) några gånger i innehållet, och viktigast av allt, en gång i de första parmeningarna. Men att gå igenom alla dina sidor / inlägg och injicera ditt fokusord … det är inte en bra investering i tid. Du är bättre på att förbättra innehållet. Mitt sökordstäthet% i Yoast är vanligtvis rött, allt från 0-1%, särskilt eftersom jag inte alltid använder exakta matchningar, vilket är det enda Yoast kommer att upptäcka.

Nyckelordet-Density-Yoast

5. När man ska förkorta URL: er (och ta bort stoppord)

Yoasts SEO-analys uppmanar dig att ta bort stoppord (vanliga ord som de flesta sökmotorer hoppar över) som, a, och, etc. Ibland BÖR du förkorta webbadresser för att endast inkludera ditt fokusord. WordPress använder automatiskt sid- / inläggstiteln för din URL, så webbadressen för det här inlägget du läser nu skulle ha varit mycket LÅNgt. Så för att betona mina nyckelord förkortade jag det till https://onlinemediamasters.com/yoast-green-lights-in-seo-analysis/

Yoast-stop-ord

Men ibland är det inte bra att ta bort stoppord eftersom det gör webbadresser förvirrande vad ämnet faktiskt handlar om. Här är exempel när du inte bör ta bort stoppord:

Stop-ord-SEO

Se hur de inte ens är vettiga? Ja, du bör förkorta URL: er och inkludera ditt fokus sökord. Men om stoppord gör att det läsas roligt som i exemplen ovan, ta inte bort dem.

6. Alt-text för bild ska bara beskriva bilden

Om du har en bild som beskriver ditt fokus nyckelord, använder du det på alla sätt som alt-texten. Men det finns absolut ingen anledning att jaga efter bilder och ändra alt-texten bara för att få ett nytt grönt ljus i Yoast. Så länge du laddar upp bilder med ett filnamn som faktiskt beskriver bilden och använder filnamnet som alt-text, kommer du att vara FINE (och du kommer antagligen ha några fina partiella matchningar av ditt sökord)! Den här tutorialen har bilder för Yoasts SEO-analys, nyckelord för fokus, bulkredigerare … så jag kommer att namnge dem precis så. Håll det enkelt.

Yoast-Focus-Nyckelord-i-Alt-Text

7. Yoast analyserar inte innehåll i sidbyggare

Om du använder en sidbyggare kommer Yoasts SEO-analys inte att upptäcka någonting här, så du måste göra SEO på sidan manuellt. Gör det så som du skulle på något innehåll, du kan bara inte se när dina lampor blir gröna i Yoast. SEO-analysen analyserar inte innehåll utanför WordPress Visual / HTML Editor, så detta gäller också widgetade hemsidor.

8. När man ska använda exakta sökordsmatcher (exempel)

Den enda gången du ska använda ditt exakta fokusord är om det låter naturlig (inga injicerade spammy-nyckelord, inga injicering av dem i SEO-titlar + metabeskrivningar till bekostnad av lägre CTR). Men om du fortfarande kan skriva en fin rubrik med ditt exakta nyckelord, gå vidare och gör det.

SEO-titlar där jag använder en exakt matchning:

 • YouTube Video SEO (Definitive Guide to Ranking Video 2018)
 • Hur man lägger till Rich Snippets till WordPress 2018 (2 plugin-val)
 • Idealet WP raketinställningar (2018) Med Cloudflare + MaxCDN
 • WordPress Local SEO (Rank högre i Google Maps / lokala resultat)
 • WordPress Speed ​​Optimization Services För snabbare webbplatser

9. Använd Yoasts Bulkeditor för att skriva om dina utdrag

Om du vill skriva om dina SEO-titlar + metabeskrivningar för att låta trevligt (och jag skulle definitivt rekommendera att du gör det), låter Yoasts bulkredaktör göra det utan att gå igenom enskilda sidor / inlägg (det är under SEO > Verktyg > Bulkeditor). Bulkredigeraren berättar inte varje sidas fokus nyckelord och mäter inte längden på SEO-titlar + metabeskrivningar. SEO-titlar bör vara 50-60 tecken, metabeskrivningar bör vara 150-160 (dock 2018, Google utvidgade metabeskrivningens längd i många resultat och Moz rekommenderar nu 300 tecken).

Yoast-Bulk-Editor

10. Rikta inte in samma sökord på flera sidor

Det är kontraproduktivt. Det är bättre för dig att spendera tid på att förbättra innehållet på en enda sida än att skapa ett gäng sidor med medelmåttigt innehåll riktat mot samma fokusord.

Duplicate-Focus-Nyckelord

11. De flesta väljer inte rätt fokusord

Det största problemet jag ser med personer som använder Yoast är att välja breda, konkurrenskraftiga sökord som de aldrig kommer att rangordna för. Om du inte rankar högst upp på sidan 1 för många av dina sökord, börja välja mer specifika (långsvans) fraser i Google Autocomplete. Och om du fortfarande inte rankar, blir ännu mer specifik. Vanligtvis endast webbplatser med hög domänmyndighet (du kan checka in detta OSE) kan rankas för breda, konkurrenskraftiga sökord. Fram till dess, alltid gå långsvans.

Long-Tail Nyckelord

Google alltid ditt sökord och analysera sökresultaten. Undvik att tävla med starkt innehåll (som omfattar ämnet i stor utsträckning) och auktoritetswebbplatser som credit.com, amazon.com, etc. Om du kan skapa bättre innehåll än toppresultaten har du en chans.

Nyckelordstävling

Använda sig av MozBar till Google ditt nyckelord och se varje resultats PA (sidmyndighet) och DA (domänmyndighet). Försök att bara tävla med webbplatser inom ditt domänmyndighetsområde.

Mozbar sökordstävling

Moz Key Explorer är också ett bra ställe att hitta nyckelord (det är mycket bättre än Google sökordsplanerare). När du har förminskat en lista med nyckelord med lång svans och analyserat sökresultat för att undvika starkt innehåll och behörighetswebbplatser kommer du att ha en fin sökordslista.

Slutsats: Yoasts SEO-analys är inte perfekt (Eftersom …)

 • Yoast tar inte hänsyn till bra rubriker / CTR
 • De upptäcker bara exakta sökordsmatcher, inga partiella matchningar
 • De uppmanar dig att öka sökordstätheten som korn betyder
 • De uppmanar dig att ta bort stoppord, vilket kan göra URL: er lästa roliga
 • De uppmanar dig att använda ditt exakta nyckelord i H2: er (orsakar skräppost underrubriker)
 • De uppmanar dig att använda ditt exakta nyckelord i alt-text (även om det inte beskriver bilden)

Dessa är alla situationer på sidan / inlägget, oavsett om du verkligen har en bild som beskriver ditt fokusnyckel, och om du kan skriva rubriker / utdrag som innehåller ditt sökord och fortfarande låter trevligt. Yoast är fortfarande ett bra SEO-plugin, men jag tror att de måste integrera min varning för att förhindra att människor injicerar sitt fokusnyckelord till bekostnad av skräppostinnehåll.

Håller du med?

Skål,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map