Спрете да обсебвате над зелени светлини в SEO анализа на Yoast

Оптимизацията на съдържанието НЕ означава получаване зелени светлини в Йоаст – и мисля, че е време някой да пусне бомбата SEO анализ на Yoast когато ви каже да използвате ключовата си дума.


Проблемът е че, SEO анализът на Yoast открива точно съвпадения на ключовата Ви дума във фокуса визуален и HTML редактор (не за създаване на страници). Той не открива множествено число, синоними или частични съвпадения на вашата ключова дума. Така че, когато пишете хубаво заглавие и фрагмент на страница (SEO заглавие + мета описание), хората всъщност ще кликват в резултатите от търсенето, не използвайте само ключовата дума за фокусиране, за да получите зелени светлини в SEO анализа на Yoast. Помислете и за честотата на кликване (CTR).

Решението е, за да намерите баланс между използването на ключовата дума за фокус И да направите вашето съдържание + фрагменти да се четат добре. Ако ключовата ми ключова дума е „Йоаст Фокус Ключови думи“, моето SEO заглавие може да бъде: Как да избера фокусни ключови думи в Yoast (Всъщност можете да класирате за). Това не е точно съвпадение и не използвам ключовата дума в началото на SEO заглавието, както Yoast иска, така че 2 куршума ще бъдат червени в SEO анализа на Yoast. Но това е хубаво заглавие и аз класирам №5 за тази ключова дума (Yoast има първите 4 резултата). Така че е напълно добре да не включвате точни съвпадения и да получавате червени светлини в Yoast.

 1. Какво трябва да кажете SEO анализът на Yoast
 2. Оптимизирана публикация (пример)
 3. Писане на заглавия за страници срещу публикации
 4. Плътността на ключовите думи едва ли има значение
 5. Кога да съкратите URL адреси (и да премахнете стоп думите)
 6. Текстът Alt на изображението трябва просто да опише изображението
 7. Yoast не анализира съдържание в създателите на страници
 8. Кога да използвате точните съвпадения на ключови думи (примери)
 9. Използвайте груповия редактор на Yoast, за да пренапишете своите откъси
 10. Не насочвайте една и съща ключова дума към няколко страници
 11. Повечето хора не избират правилните ключови думи

1. Какво трябва да кажете SEO анализът на Yoast

ВНИМАНИЕ: Вкарването на ключовата дума за фокус в тялото / фрагментите на съдържанието може да ги накара да изглеждат спам! Мислили ли сте да напишете хубаво SEO заглавие, за да увеличите CTR вместо това? Всеки резултат в Google ще използва ключовата дума – защо някой щраква върху вашата връзка? Да, трябва да използвате ключовата си дума в заглавието на страницата, SEO заглавието и мета описанието…, но не е нужно да използвате точно съвпадение, само за да светне светлините ви в зелено. Просто поръсете отделните думи в текста! Ключови думи и хубаво заглавие … намерете баланса. Забравете за плътността на ключовите думи и използването на вашата ключова дума в H2 … ние всички знаем, че те едва ли имат значение в SEO страниците. Споменете го в първите няколко изречения и се върнете към създаването на страхотно съдържание (което е по-добре от този, който е в най-добрите резултати за вашата ключова дума). Пс. ако използвате създател на страници, Yoast няма да открие нищо във вашето съдържание, тъй като анализира само съдържанието във визуалния / HTML редактор. Не се насилвайте да получавате зелени светлини.

Сега отидете на основния редактор на Йоаст (SEO) > Инструменти > Bulk Editor) и пренапишете своите SEO заглавия + мета описания, така че хората всъщност да искат да ги щракнат!

Значение на Yoast Green Lights

2. Оптимизирана публикация (пример)

Ето публикация, в която класирам №1 за тези ключови думи: настройки за йост, настройки за йоаст 2018, настройки за seast на yoast wordpress, най-добрите настройки за йост, сред другите ключови думи за конфигуриране на Yoast.

Yoast-SEO-анализ

Как избрах ключовата си ключова дума …

Yoast-ключова дума изследвания

Yoast-Keyword

3. Писане на заглавия за страници срещу публикации

Заглавията на публикациите обикновено са много по-дълги от заглавията на страниците… това е единствената основна разлика в това как оптимизирам страниците спрямо публикациите. Моята страница на WordPress SEO Consulting има просто заглавие на страницата „WordPress SEO Consulting.“ Но заглавието на моя пост за този урок, който четете е… много по-дълъг.

Заглавие на страница

Пост-Заглавия

4. Плътността на ключовите думи едва ли има значение

Google дава все по-малко значение за плътността на ключовите думи и повече тегло върху качественото съдържание. Да, все пак трябва да споменавате ключовата дума за фокус (или частично съвпадение от нея) няколко пъти в съдържанието и най-важното – веднъж в първите няколко изречения. Но за да преминете през всичките си страници / публикации и да поставите ключова дума за фокус … не е добра инвестиция на време. По-добре е да подобрите съдържанието. Моята плътност на ключовите думи% в Yoast обикновено е червена, където и да е от 0-1%, особено тъй като не винаги използвам точно съвпадение, което е единственото нещо, което Yoast ще открие.

Ключови думи Плътност-Yoast

5. Кога да съкратите URL адреси (и да премахнете стоп думите)

SEO анализът на Yoast ви подканва да премахнете стоп думи (често срещани думи, които повечето търсачки прескачат) като, a, и, in и т.н. Понякога ТРЯБВА да съкратите URL адреси, за да включите само ключовата си дума. WordPress автоматично използва заглавието на страницата / публикацията за вашия URL адрес, така че URL адресът за тази публикация, която четете сега, би бил МНОГО ДЪЛГ. За да подчертая ключовите си думи, съкратих го, за да бъде https://onlinemediamasters.com/yoast-green-lights-in-seo-analysis/

Yoast гише Думи

Но понякога не е добра идея да премахвате стоп думи, тъй като това прави URL адреси объркващи за това, което всъщност е темата. Ето примери, когато не трябва да премахвате стоп думи:

Стоп Думи-SEO

Вижте как те дори нямат смисъл? Да, трябва да съкратите URL адреси и да включите ключовата си дума за фокус. Но ако стоп думите го правят да се чете смешно като в примерите по-горе, не ги премахвайте.

6. Текстът с алт изображение трябва просто да описва изображението

Ако имате изображение, което описва ключовата дума на фокуса, използвайте го като алт текст. Но няма абсолютно никаква причина да ходят на изображения и да променят алт текста си, само за да получат още една зелена светлина в Yoast. Докато качвате изображения с име на файл, което всъщност описва изображението, и използвате името на файла като текст alt, вие ще сте FINE (и вероятно ще имате някои хубави частични съвпадения на вашата ключова дума)! В този урок има изображения за SEO анализ на Yoast, ключови думи за фокус, редактор за групово излъчване … така че ще ги назова просто така. Не го усложнявай.

Yoast-Focus-Keyword-In-Alt-Текст

7. Yoast не анализира съдържание в създателите на страници

Ако използвате създател на страници, SEO анализът на Yoast няма да открие нищо тук, така че ще трябва да направите SEO на страницата ръчно. Направете го както бихте направили на всяко съдържание, просто няма да можете да разпознаете кога светлините ви светват в Yoast. SEO анализът не анализира съдържание извън WordPress Visual / HTML Editor, така че това се отнася и за домашните страници с widgetized.

8. Кога да използвате точните съвпадения на ключови думи (примери)

Единственият път, когато трябва да използвате вашата ключова дума с точен фокус, е ако звучи естествен (без инжектиране на спам ключови думи, без инжектиране в SEO заглавия + мета описания с цената на по-ниските CTR). Но ако все пак можете да напишете хубаво заглавие с точната си ключова дума, продължете напред и го направете.

SEO заглавия, където използвам точно съвпадение:

 • YouTube Video SEO (Определено ръководство за класиране на видеоклипове през 2018 г.)
 • Как да добавите богати фрагменти към WordPress През 2018 г. (2 избора на приставки)
 • Идеалният WP Rocket Settings (2018) С Cloudflare + MaxCDN
 • WordPress Local SEO (Класиране по-високо в Google Карти / Местни резултати)
 • Услуги за оптимизация на скоростта на WordPress За по-бързи уебсайтове

9. Използвайте Yoast’s Bulk Editor, за да пренапишете своите откъси

Ако искате да пренапишете своите SEO заглавия + мета описания, за да звучи приятно (и определено бих ви препоръчал да го направите), редакторът за групови съобщения на Yoast ви позволява да го правите, без да минавате през отделни страници / публикации (това е под SEO > Инструменти > Групов редактор). Редакторът за групова връзка не ви казва ключова дума за фокусиране на всяка страница и не измерва дължината на SEO заглавия + мета описания. SEO заглавията трябва да са 50-60 знака, мета описанията трябва да са 150-160 (обаче през 2018 г., Google удължи дължината на мета описанието в много резултати и Moz сега препоръчва 300 знака).

Yoast-Груповото Редактор

10. Не насочвайте една и съща ключова дума към няколко страници

Това е контрапродуктивно. По-добре е да прекарвате време за подобряване на съдържанието на 1 една страница, отколкото да създадете куп страници със посредствено съдържание, насочено към една и съща ключова дума.

Дублиращи фокус-Ключови думи

11. Повечето хора не избират правилните ключови думи

Най-големият проблем, който виждам при хората, които използват Yoast, е избора на широки, конкурентни ключови думи, за които никога няма да се класират. Ако не класирате в ТОП на страница 1 за много от ключовите си думи, започнете да избирате по-конкретни (с дълга опашка) фрази в Google Autocomplete. И ако все още не се класирате, станете още по-конкретни. Обикновено само уебсайтове с висок авторитет на домейна (можете да проверите това OSE) може да се класира за широки, конкурентни ключови думи. Дотогава винаги вървете с дълга опашка.

Ключови думи с дълги опашки

Винаги Гугъл вашата ключова дума и анализирайте резултатите от търсенето. Избягвайте да се състезавате със силно съдържание (което обхваща широко темата) и авторитетни уебсайтове като Credit.com, amazon.com и т.н. Ако можете да създадете по-добро съдържание от най-добрите резултати, имате шанс.

Конкуренция по ключови думи

употреба MozBar в Google вашата ключова дума и вижте PA на всеки резултат (орган на страницата) и DA (орган на домейна). Опитайте се да се конкурирате само с уебсайтове в обхвата на вашия домейн.

Конкурс за ключови думи в Mozbar

Moz Explorer Explorer също е чудесно място за намиране на ключови думи (тя е много по-добра от Google Планировчик на ключови думи). След като стесните списък с ключови думи с дълга опашка и анализирате резултатите от търсенето, за да избегнете силно съдържание и авторитетни уебсайтове, ще имате хубав списък с ключови думи.

Заключение: SEO анализът на Yoast не е перфектен (Защото …)

 • Yoast не отчита добри заглавия / CTR
 • Те откриват само съвпадения на ключови думи, без частични съвпадения
 • Те ви подканят да увеличите плътността на ключовите думи, коя ечемик има значение
 • Те подканят да премахнете спрете думи, което може да направи URL четенето смешно
 • Те ви подканят да използвате точната си ключова дума в H2 (причинява спам подзаглавия)
 • Те ви подканят да използвате точната си ключова дума в текст alt текст (дори ако тя не описва изображението)

Всички те са ситуационни на страницата / публикацията, независимо дали всъщност имате изображение, което описва ключовата дума на фокуса ви и дали можете да пишете заглавия / фрагменти, които включват вашата ключова дума И все още звучат приятно. Yoast все още е страхотен плъгин за SEO, но мисля, че трябва да включат предупреждението ми, за да не позволят на хората да инжектират ключовата си дума с фокус на цената на спам съдържанието.

Съгласен ли си?

Наздраве,
мъжко животно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map