Stop met geobsedeerd raken door groene lichten in Yoast’s SEO-analyse

Contentoptimalisatie betekent NIET krijgen groene lichten in Yoast – en ik denk dat het tijd is dat iemand de bom laat vallen Yoast’s SEO-analyse wanneer het u vertelt om uw focuszoekwoord te gebruiken.


Het probleem is, De SEO-analyse van Yoast detecteert alleen exacte overeenkomsten van uw focuszoekwoord in de visuele en HTML-editor (niet paginabouwers). Het detecteert geen meervoudsvormen, synoniemen of gedeeltelijke overeenkomsten met uw zoekwoord. Dus wanneer u een mooie paginatitel en -fragment (SEO-titel + metabeschrijving) schrijft, klikken mensen echt in de zoekresultaten, gebruik niet alleen uw exacte focuszoekwoord om groen licht te krijgen in de SEO-analyse van Yoast. Overweeg ook klikfrequenties (CTR).

De oplossing is, om een ​​balans te vinden tussen het gebruik van uw focuszoekwoord EN uw inhoud + fragmenten mooi te laten lezen. Als mijn focuszoekwoord ‘Yoast Focus-trefwoorden’ is, zou mijn SEO-titel kunnen zijn: How To Focus-trefwoorden kiezen in Yoast (u kunt er eigenlijk voor rangschikken). Het is geen exacte match en ik gebruik het zoekwoord aan het begin van de SEO-titel niet zoals Yoast wil, dus 2 bullets worden rood in de SEO-analyse van Yoast. Maar het is een mooie kop en ik plaats # 5 voor dit zoekwoord (Yoast heeft de top 4 resultaten). Het is dus prima om geen exacte overeenkomsten op te nemen en rode lichten te krijgen in Yoast.

 1. Wat Yoast’s SEO-analyse MOET zeggen
 2. Geoptimaliseerde post (voorbeeld)
 3. Headlines schrijven voor pagina’s versus berichten
 4. Zoekwoorddichtheid doet er nauwelijks toe
 5. Wanneer URL’s inkorten (en stopwoorden verwijderen)
 6. Afbeelding Alt-tekst moet alleen de afbeelding beschrijven
 7. Yoast analyseert geen inhoud in paginabuilders
 8. Wanneer moet u exacte zoekwoorden gebruiken (voorbeelden)
 9. Gebruik Yoast’s Bulk Editor om je fragmenten te herschrijven
 10. Target hetzelfde zoekwoord niet op meerdere pagina’s
 11. De meeste mensen kiezen niet de juiste focuszoekwoorden

1. Wat Yoast’s SEO-analyse MOET zeggen

WAARSCHUWING: door uw focuszoekwoord in de inhoud / fragmenten te injecteren, kunnen ze er spamachtig uitzien! Heb je erover nagedacht om een ​​mooie SEO-titel te schrijven om in plaats daarvan je CTR te verhogen? Elk resultaat in Google gebruikt het zoekwoord – waarom zou iemand op uw link klikken?? Ja, u moet uw zoekwoord gebruiken in de paginatitel, SEO-titel en metabeschrijving … maar u hoeft geen exacte overeenkomst te gebruiken om uw lichten groen te maken. Bestrooi gewoon de afzonderlijke woorden in de hele tekst! Sleutelwoorden en mooie kop … vind de balans. Vergeet de zoekwoorddichtheid en het gebruik van uw zoekwoord in de H2 … we weten allemaal dat deze nauwelijks van belang zijn bij SEO op de pagina. Noem het in de eerste paar zinnen en ga verder met het maken van geweldige inhoud (dat is beter dan degene die in de topresultaten staat voor uw zoekwoord). Ps. als u een paginabuilder gebruikt, detecteert Yoast niets in uw inhoud, omdat het alleen inhoud analyseert in de visuele / HTML-editor. Dwing jezelf niet om groene lichten te krijgen.

Ga nu naar de bulkeditor van Yoast (SEO > Hulpmiddelen > Bulk Editor) en herschrijf uw SEO-titels + metabeschrijvingen zodat mensen erop willen klikken!

Belang van Yoast Green Lights

2. Geoptimaliseerde post (voorbeeld)

Hier is een post waar ik # 1 rangschik voor deze zoekwoorden: yoast settings, yoast settings 2018, yoast wordpress seo settings, best yoast settings, naast andere zoekwoorden over het configureren van Yoast.

Yoast-SEO-analyse

Hoe ik mijn focuszoekwoord heb geselecteerd …

Yoast-Keyword-Research

Yoast-trefwoord

3. Headlines schrijven voor pagina’s versus berichten

Posttitels zijn meestal veel langer dan paginatitels… dit is het enige grote verschil in hoe ik pagina’s versus berichten optimaliseer. Mijn pagina op WordPress SEO Consulting heeft een eenvoudige paginatitel van “WordPress SEO Consulting”. Maar mijn posttitel voor deze tutorial die je leest is … veel langer.

Pagina titel

Post-titels

4. Dichtheid van zoekwoorden nauwelijks van belang

Google geeft steeds minder belangrijk voor de dichtheid van zoekwoorden en meer gewicht op inhoud van hoge kwaliteit. Ja, je moet nog steeds je focuszoekwoord (of een gedeeltelijke overeenkomst) een paar keer in de inhoud vermelden, en vooral, een keer in de eerste paar zinnen. Maar om al uw pagina’s / berichten te doorlopen en uw focuszoekwoord te injecteren … het is geen goede investering in tijd. Je kunt de inhoud beter verbeteren. Mijn zoekwoorddichtheid% in Yoast is meestal rood, overal van 0-1%, vooral omdat ik niet altijd exacte overeenkomsten gebruik, wat het enige is dat Yoast zal detecteren.

Zoekwoorddichtheid-Yoast

5. Wanneer URL’s inkorten (en stopwoorden verwijderen)

De SEO-analyse van Yoast vraagt ​​u om stopwoorden (veelvoorkomende woorden die de meeste zoekmachines overslaan) te verwijderen, zoals de, een, en, in, enz. Soms MOET u URL’s inkorten om alleen uw focuszoekwoord op te nemen. WordPress gebruikt automatisch de titel van de pagina / post voor je URL, dus de URL voor deze post die je nu leest zou ZEER LANG zijn geweest. Dus om mijn zoekwoorden te benadrukken, heb ik het ingekort tot https://onlinemediamasters.com/yoast-green-lights-in-seo-analysis/

Yoast-Stop-Words

Maar soms is het geen goed idee om stopwoorden te verwijderen, omdat dit URL’s verwarrend maakt over waar het onderwerp eigenlijk over gaat. Hier volgen enkele voorbeelden waarin u stopwoorden niet mag verwijderen:

Stop-Words-SEO

Zie je hoe ze niet eens logisch zijn? Ja, u moet URL’s inkorten en uw focuszoekwoord opnemen. Maar als stopwoorden het grappig maken zoals in de bovenstaande voorbeelden, verwijder ze dan niet.

6. Alt-tekst voor afbeelding moet alleen de afbeelding beschrijven

Als u een afbeelding heeft die uw focuszoekwoord beschrijft, gebruik deze dan in ieder geval als de alt-tekst. Maar er is absoluut geen reden om op zoek te gaan naar afbeeldingen en hun alt-tekst te veranderen, alleen maar om weer groen licht te krijgen in Yoast. Zolang u afbeeldingen uploadt met een bestandsnaam die de afbeelding daadwerkelijk beschrijft, en de bestandsnaam als de alt-tekst gebruikt, bent u FIJN (en u zult waarschijnlijk een aantal mooie gedeeltelijke overeenkomsten met uw zoekwoord hebben)! Deze tutorial heeft afbeeldingen voor Yoast’s SEO-analyse, focuszoekwoorden, bulkeditor … dus ik zal ze zo noemen. Hou het simpel.

Yoast-Focus-Keyword-In-Alt-Text

7. Yoast analyseert geen inhoud in paginabuilders

Als u een paginabuilder gebruikt, detecteert de SEO-analyse van Yoast hier niets, dus u moet de on-page SEO handmatig doen. Doe het gewoon zoals je zou doen met elke inhoud, je kunt gewoon niet zien wanneer je lichten groen worden in Yoast. De SEO-analyse analyseert geen inhoud buiten de WordPress Visual / HTML Editor, dus dit geldt ook voor startpagina’s met widgets.

8. Wanneer moet u exacte zoekwoorden gebruiken (voorbeelden)

De enige keer dat u uw exacte focuszoekwoord moet gebruiken, is als het klinkt natuurlijk (geen spam-zoekwoorden injecteren, geen injecteren in SEO-titels + metabeschrijvingen ten koste van lagere CTR’s). Maar als je nog steeds een mooie kop kunt schrijven met je exacte zoekwoord, ga je gang en doe het.

SEO-titels waarbij ik een exacte match gebruik:

 • YouTube Video SEO (Definitieve gids voor het rangschikken van video’s in 2018)
 • Rich snippets toevoegen aan WordPress In 2018 (2 plugin-keuzes)
 • Het ideale WP Rocket-instellingen (2018) Met Cloudflare + MaxCDN
 • WordPress lokale SEO (Rank hoger in Google Maps / lokale resultaten)
 • WordPress Speed ​​Optimization Services Voor snellere websites

9. Gebruik Yoast’s Bulk Editor om je fragmenten te herschrijven

Als u uw SEO-titels + metabeschrijvingen wilt herschrijven om mooi te laten klinken (en ik zou dit zeker aanraden), kunt u met de bulkeditor van Yoast dit doen zonder afzonderlijke pagina’s / berichten te doorlopen (het staat onder SEO > Hulpmiddelen > Bulk-editor). De bulkeditor vertelt u niet het focuszoekwoord van elke pagina en meet niet de lengte van SEO-titels + metabeschrijvingen. SEO-titels moeten 50-60 tekens bevatten, metabeschrijvingen moeten 150-160 zijn (echter in 2018, Google verlengde de lengte van metabeschrijvingen in veel resultaten en Moz beveelt nu 300 tekens aan).

Yoast-Bulk-Editor

10. Target niet hetzelfde zoekwoord op meerdere pagina’s

Het werkt contraproductief. U kunt beter tijd besteden aan het verbeteren van inhoud op één enkele pagina dan het maken van een aantal pagina’s met middelmatige inhoud die op hetzelfde focuszoekwoord is gericht.

Dubbele focus-zoekwoorden

11. De meeste mensen kiezen niet de juiste focuszoekwoorden

Het grootste probleem dat ik zie bij mensen die Yoast gebruiken, is het kiezen van brede, concurrerende zoekwoorden waar ze nooit voor zullen komen. Als u voor veel van uw zoekwoorden niet bovenaan de pagina 1 staat, kunt u beginnen met het kiezen van specifiekere (long-tail) woordgroepen in Google Autocomplete. En als u nog steeds niet rangschikt, wordt u nog specifieker. Meestal alleen websites met een hoge domeinautoriteit (u kunt dit inchecken) OSE) kan worden gerangschikt voor brede, concurrerende zoekwoorden. Ga tot die tijd altijd long-tail.

Lange staart zoekwoorden

Google altijd uw trefwoord en analyseer de zoekresultaten. Vermijd concurrentie met sterke inhoud (die het onderwerp uitgebreid behandelt) en gezaghebbende websites zoals credit.com, amazon.com, enz. Als u betere inhoud kunt maken dan de beste resultaten, heeft u een kans.

Zoekwoordconcurrentie

Gebruik MozBar om uw zoekwoord te googlen en de PA (pagina-autoriteit) en DA (domein-autoriteit) van elk resultaat te zien. Probeer alleen te concurreren met websites binnen uw domeinautorisatiebereik.

Mozbar Keyword Competition

Moz Keyword Explorer is ook een geweldige plek om zoekwoorden te vinden (het is veel beter dan Google Keyword Planner). Zodra u een lijst met long-tail-zoekwoorden heeft verkleind en zoekresultaten heeft geanalyseerd om sterke inhoud en gezaghebbende websites te vermijden, heeft u een mooie lijst met zoekwoorden.

Conclusie: Yoast’s SEO-analyse is niet perfect (omdat …)

 • Yoast houdt geen rekening met goede koppen / CTR’s
 • Ze detecteren alleen exacte zoekwoordovereenkomsten, geen gedeeltelijke overeenkomsten
 • Ze vragen u om de dichtheid van zoekwoorden te verhogen, wat gerst uitmaakt
 • Ze vragen u om stopwoorden te verwijderen, waardoor URL’s grappig kunnen worden gelezen
 • Ze vragen je om je exacte zoekwoord te gebruiken in H2’s (veroorzaakt spam-ondertitels)
 • Ze vragen u om uw exacte zoekwoord te gebruiken in alt-tekst voor afbeeldingen (zelfs als de afbeelding niet wordt beschreven)

Deze zijn allemaal situationeel op de pagina / post, of u nu daadwerkelijk een afbeelding heeft die uw focuszoekwoord beschrijft, en of u koppen / fragmenten kunt schrijven die uw zoekwoord bevatten EN nog steeds goed klinken. Yoast is nog steeds een geweldige SEO-plug-in, maar ik denk dat ze mijn waarschuwing moeten opnemen om te voorkomen dat mensen hun focuszoekwoord injecteren ten koste van spamachtige inhoud.

Bent u het eens?

Proost,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map