Tetapan SEO Ideal Yoast WordPress: Panduan Lengkap Untuk Mengoptimumkan WordPress Dengan Plugin Yoast (Dikemas kini 2019, V.11.7.0)

03.06.2020
Yoast 'Tetapan SEO Ideal Yoast WordPress: Panduan Lengkap Untuk Mengoptimumkan WordPress Dengan Plugin Yoast (Dikemas kini 2019, V.11.7.0)
0 23 мин.

Tetapan Yoast-WordPress-SEO-Plugin


Semua orang mempunyai Yoast, tetapi sedikit yang menggunakannya dengan betul.

Tidak risau. Tutorial ini membahagikannya kepada 3 langkah utama: mengkonfigurasi tetapan SEO Yoast (termasuk menambahkan Halaman AMP untuk menjadikan halaman mudah alih dimuat lebih cepat), meneliti kata kunci fokus ekor panjang, dan mengoptimumkan kandungan (ada lebih banyak daripada lampu hijau). Saya juga akan menunjukkan kepada anda cara menyambungkan Yoast ke Google Search Console supaya anda dapat memperbaiki ralat perayapan (halaman rosak).

Ini adalah panduan LENGKAP untuk Yoast. Sekiranya anda tidak mempunyai Yoast pergi ke pemalam → tambahkan baru → cari Yoast SEO → pasang / aktifkan. Sekiranya anda sudah mempunyai Yoast, pastikan ia dikemas kini ke versi terbaru. Tinggalkan komen jika anda mempunyai soalan dan jika anda menyukai tutorial ini, lihat panduan saya yang lain seperti SEO WordPress saya dan Panduan kelajuan WordPress yang kedua-duanya sangat baik.

1. Am
2. Cari Penampilan
3. Search Console
4. Sosial
5. Alat
6. Premium
7. AMP
8. Import Tetapan Yoast Saya
9. Fokus Kata Kunci
10. Pengoptimuman Kandungan
11. Anatomi Halaman yang Dioptimumkan dengan Sempurna2018-Yoast-SEO-Plugin-Tetapan

Perkara Penting Yang Perlu Diketahui Sebelum Menggunakan Yoast

Orang membuang banyak masa untuk mendapatkan lampu hijau dan tidak cukup masa untuk penyelidikan kata kunci (atau menjadikan kandungannya lebih baik daripada siapa sahaja yang mendapat keputusan teratas). Sebelum anda memulakan, baca petua ini untuk mengelakkan membuang masa anda yang merupakan masalah besar apabila orang menggunakan Yoast.

 • Jangan terobsesi dengan lampu hijau – periksa Infografik SEO Backlinko di halaman
 • Jangan pilih kata kunci secara membabi buta – cari ekor panjang (3+ frasa kata) di Pelengkap Autolok Google, kemudian Google untuk melihat sama ada hasil teratas merangkumi topik secara meluas
 • Jangan masukkan kata kunci dalam kandungan anda untuk mencuba dan menjadikan lampu anda hijau (ini adalah spam)
 • SEO di halaman yang baik bermaksud mencipta kandungan yang komprehensif (3.000+ perkataan, video, dll.)
 • Tempat terpenting untuk menggunakan kata kunci fokus anda ialah tajuk halaman, URL, tajuk SEO, keterangan meta, dan sekali dalam beberapa ayat pertama isi kandungan. Itu sahaja!
 • Yoast (dan semua plugin SEO) sangat sedikit untuk SEO di halaman – kebanyakannya adalah nasihat. Luangkan lebih banyak masa untuk penyelidikan kata kunci, dan tambahkan jadual kandungan HTML ke catatan yang lebih panjang.

Versi 11.0 Memperkenalkan Skema
* Yoast membuat peningkatan besar pada skema selama ini versi 11.0 (lihat mereka Video YouTube pelepasan). Anda tidak perlu melakukan apa-apa kecuali mengemas kini pemalam, tetapi dapat membantu meningkatkan hasil yang kaya semasa memaparkan produk, ulasan, resipi, peristiwa, dan jenis data lain. Saya masih menggunakan pemalam untuk menunjukkan “bintang ulasan” di Google (saya menggunakan Ulasan WP) tetapi tidak lama lagi, anda tidak perlu.

1. Umum

Papan Pemuka
Tetapan Papan Pemuka Yoast

ciri-ciri
Ciri Yoast

Berikut adalah tangkapan skrin setiap ciri:
Saya melumpuhkan sebilangan daripadanya… Saya tidak menggunakan Analisis Kebolehbacaan kerana saya tidak memerlukan Yoast “menilai” kandungan saya (contohnya, adakah ayat saya terlalu panjang). Saya menggunakan pautan dalaman secara semula jadi dalam kandungan saya dan tidak memerlukan Kaunter Pautan Teks Yoast yang mengingatkan saya untuk menambahkannya. Saya tidak memerlukan Ryte untuk sentiasa memeriksa sama ada laman web saya diindeks dalam enjin carian (sudah tentu ada), dan saya tidak pernah menggunakan Menu Turun Pentadbiran Yoast. Lihat ciri apa yang anda suka, aktifkan dan nonaktifkan yang lain.

Analisis SEO

Analisis Kebolehbacaan
Analisis Kebolehbacaan Yoast

Kandungan Batu Asas
Yoast-Cornerstone-Kandungan

Penapis Kandungan-Batu

Kaunter Pautan Teks
Ciri Yoast-Text-Link-Counter

Pandangan
Wawasan Kandungan Yoast

Cadangan Pautan
Yoast-Internal-Linking

Peta Laman XML
Penetapan Peta Laman Yoast-XML

Integrasi Ryte
Analisis Yoast-Ryte

Menu Bar Pentadbiran
Menu Yoast-Admin-Bar

Keselamatan: Tiada Tetapan Lanjutan Untuk Pengarang
Yoast-Advanced-Tetapan

Alat Webmaster
Seterusnya, kami akan mendaftar untuk setiap Alat Webmaster (Google/Bing/Yandex/Baidu) dan sahkan masing-masing menggunakan Kaedah pengesahan HTML. Kemudian kami dapat menyerahkan peta laman Yoast XML anda kepada mereka. Saya secara peribadi menggunakan Google Search Console untuk memperbaiki halaman yang rosak (kesalahan merangkak) dengan pengalihan, gunakan Analisis Carian untuk mencari kata kunci / halaman yang saya rangking, Penambahbaikan HTML untuk memperbaiki kesilapan dalam tajuk SEO + deskripsi meta, dan memantau masalah mudah alih / keselamatan serta pautan ke laman web saya. Inilah tutorial Konsol Carian Google yang lengkap yang saya pasti akan melihatnya.

Yoast-Webmaster-Alatan

Sahkan Alat Webmaster

 • Mendaftar untuk Konsol Carian Google
 • Pilih Kaedah pengesahan teg HTML
 • Salin kod dan tampal ke medan Google Search Console
 • Padamkan semua perkara di luar petikan (termasuk petikan)
 • Simpan perubahan di Yoast
 • Klik “Sahkan” di Google Search Console
 • Ulangi untuk Bing / Yandex (Enjin carian terbesar di Rusia)
 • saya tidak menggunakan Alat Webmaster Baidu kerana membingungkan kerana saya tidak membaca bahasa Cina, dan anda memerlukan nombor telefon Cina, tetapi anda boleh membacanya tutorial jika anda mahu mencuba
 • Pastikan anda membaca bahagian Search Console dari tutorial ini, atau lihat panduan penuh saya

Kirim Peta Laman Yoast XML Anda ke Google + Bing + Yandex

 • Di Yoast, pergi ke Umum → Ciri → Peta Laman XML
 • Klik ikon tanda tanya dengan pilihan Peta Laman XML
 • Klik pautan Peta Laman XML anda
 • Salin URL terakhir yang lalu: /sitemap_index.xml
 • Log masuk ke Google Search Console
 • Di sebelah kiri, pergi ke Crawl → Peta Laman
 • Tampal bahagian terakhir URL peta laman anda ke Konsol Carian Google
 • Uji dan hantar
 • Ulangi untuk Bing + Yandex

Penetapan Peta Laman Yoast-XML

Peta Laman Yoast

2. Cari Penampilan

Am
Tetapan Umum Yoast

Pemisah Tajuk – semasa menggunakan pemboleh ubah coretan, ini adalah tanda sempang (atau watak khas lain) yang biasanya berada di antara tajuk halaman / catatan anda dan nama laman web. Contoh: Tajuk Halaman Nama Tapak.

Pemboleh ubah Coretan – templat yang digunakan untuk tajuk SEO / deskripsi meta hanya JIKA anda lupa menulisnya, yang tidak boleh anda lupakan. Selagi anda menulisnya secara manual, mereka tidak menjadi masalah. Anda harus meluangkan masa untuk menulisnya supaya lebih baik daripada templat.

Pemboleh ubah Asas Yoast

Mengapa anda tidak boleh menggunakannya …

Tajuk catatan ini yang anda baca panjangnya 160+ aksara (melebihi had 60 aksara untuk tajuk SEO). Sekiranya saya bergantung pada Yoast untuk membuat tajuk SEO saya menggunakan pemboleh ubah coretan, panjangnya lebih daripada 60 aksara dan dipotong, menjadikan coretan saya kelihatan mengerikan. Sebagai gantinya, saya menulisnya sendiri sehingga berbunyi dengan baik: Tetapan Plugin SEO Ideal Yoast WordPress (2018, Versi 7.9).

Yoast-Snippet-Variables

Laman utama – laman utama biasanya mensasarkan kata kunci yang luas mengenai produk / perkhidmatan utama anda (mis. Chicago Wedding Photographer). Gunakan ini dalam tajuk SEO + penerangan meta laman utama anda:

Halaman Utama-Coretan

Jenis Kandungan
Yoast-Content-Jenis-Tetapan

Tunjukkan Catatan Dalam Hasil Carian – mengawal sama ada siaran / halaman diindeks di enjin carian.

Tarikh Dalam Pratonton Coretan – menambahkan tarikh pada coretan anda (secara khusus menambahkannya pada artikel yang sensitif pada masa) menjadikan kandungan kelihatan baru dan dapat meningkatkan kadar klik-tayang dengan ketara.

Tarikh Penerbitan

Selain mengaktifkannya di Yoast, anda juga perlu menambahkan “tarikh pengubahsuaian pos” ke bahagian atas catatan anda (disebut bahagian meta entri). Bagi saya, ini ada di Suntingan Ringkas Kejadian tetapan …

Kemasukan Meta

Ini seperti yang kelihatan pada siaran…

Tarikh Penyertaan Catatan Penyertaan

Sekarang, bila-bila masa anda mengemas kini catatan, tarikh pengubahsuaian siaran akan disegarkan ke hari semasa dan akan dikemas kini dalam hasil carian. Ya, anda boleh melalui SEMUA catatan dan menjadikan kandungan anda kelihatan baru. Tetapi jangan menyalahgunakannya, saya cuba melakukannya hanya semasa membuat pembaruan pada artikel yang sensitif pada masa.

Kemas kini Post WordPress

Kotak Meta SEO Yoast – ini adalah analisis SEO dengan cadangan pengoptimuman kandungan. Anda pasti mahukan ini untuk halaman, catatan, dan halaman kategori blog jika anda mengoptimumkannya.

Media
Tetapan Media-Yoast

Taksonomi
Yoast-Taksonomi-Tetapan

Kandungan Mana Yang Tidak Perlu Ditunjukkan Dalam Hasil Carian – tag, kategori portfolio, tayangan slaid, format, dan kandungan lain yang tidak berguna biasanya tidak boleh ditunjukkan dalam hasil carian. Teg biasanya akan menyebabkan kandungan pendua masuk Papan iklan. Sekiranya anda mempunyai portfolio yang bagus, atau halaman kategori blog anda direka dengan baik dengan banyak artikel di bawah kategori itu, dengan segala cara memasukkannya ke dalam hasil carian. Tetapi jika anda tidak menghabiskan lebih dari 30 saat di halaman tersebut, jangan mengindeksnya.

Arkib
Yoast-Arkib-Tetapan

Serbuk Roti
Tetapan Yoast-Breadcrumbs

Serbuk Roti – teks navigasi yang muncul di bahagian atas kandungan anda:

Serbuk Roti

Ini membantu pengguna dan mesin pencari mempelajari kandungan dan struktur laman web anda. Saya tidak menggunakan serbuk roti untuk mengelakkan kekacauan, tetapi saya mengesyorkannya jika anda tidak menghiraukan teks tambahan. Ke aktifkan serbuk roti, tambahkan kod ini ke Editor → Index.php dengan menampalnya di bawah get_header ();

get_header (); ?>

<?php if (function_exists (‘yoast_breadcrumb’)) {
yoast_breadcrumb (‘

‘,’

‘);
} ?>

RSS
Yoast-RSS-Tetapan

3. Search Console

Sahkan Yoast Dengan Konsol Carian Google – ini akan menunjukkan kepada anda kesalahan merangkak (halaman yang rosak di laman web anda) sehingga anda dapat mengarahkannya ke halaman yang betul di laman web anda. Anda mungkin mempunyai banyak jika anda pernah menukar pautan tetap, halaman yang dihapus, atau memindahkan laman web anda. Anda perlu mengesahkan Search Console di bawah ‘Umum → Alat Webmaster’ sebelum meneruskan. Setelah disahkan, pergi ke sini dan klik “Dapatkan Kod Kebenaran Google” dan ia akan meminta anda langkah-langkah.

pengesahan yoast-search-console

Selesaikan Kesalahan Rangkak Dengan Pengalihan – setelah mengesahkan Search Console, berikan beberapa minit (atau jam) sehingga Google dapat mengisi kesalahan perayapan anda. Anda akhirnya akan melihat ralat (halaman tidak dijumpai, kesalahan pelayan, 404 lembut…). Anda harus memperbaiki SEMUA ini dengan menetapkan 301 pengalihan yang disertakan Yoast SEO Premium, atau cuba gunakan yang percuma Plugin Halaman Pantas / Hantar Semula

ralat yoast-search-console-crawl-error

Penyediaan Redirect – untuk menetapkan pengalihan 301 menggunakan Plugin Halaman Cepat / Pengalihan Pasca, pasang pemalam dan pergi ke Pengalihan Pantas → Pengalihan Pantas (tab kiri di WordPress). Masukkan URL dari Yoast, kemudian masukkan URL yang betul (halaman atau catatan yang paling relevan di laman web anda)…

301 Contoh Pengalihan

Lebih Banyak Pengoptimuman Carian Google – memperbaiki kesalahan perayapan adalah salah satu daripada banyak cara untuk mengoptimumkan laman WordPress anda dengan Google Search Console. Saya sangat mengesyorkan melihat melalui saya Tutorial Google Search Console untuk belajar mengenai coretan kaya, penyasaran antarabangsa, masalah keselamatan, analisis carian, dan bahagian penting lain dari SEO WordPress anda.

Konsol Carian Google

4. Sosial

Mengisi tetapan sosial Yoast membantu Google belajar tentang profil anda, tetapi yang utama ialah mengaktifkan setiap data meta rangkaian sosial. Ini membolehkan anda memuat naik grafik tersuai ke setiap halaman / siaran yang menjadikannya format gambar kecil gambar dengan betul ketika halaman tersebut dikongsi di media sosial. Apakah ini Grafik Buka FacebookKad Twitter, dan Data meta Google+ adakah.

Akaun
tetapan sosial-yoast

Facebook
Tetapan Facebook-Yoast

ID Aplikasi Facebook – jika awak membuat aplikasi Facebook, cari milik anda ID aplikasi dan masukkan di sini. Inilah tutorial mengenai bagaimana membuat aplikasi Facebook dan apa yang dilakukannya.

Twitter
Tetapan Yoast-Twitter

Pinterest
tetapan pinterest

Anda perlu menyelesaikan beberapa langkah tambahan untuk sahkan laman web anda dengan Pinterest.

Google+
* Tidak pasti mengapa mereka masih mempunyai pilihan untuk sesuatu yang telah dihentikan oleh Google.

tab google

Pengoptimuman Media Sosial – setelah data meta diaktifkan untuk setiap rangkaian sosial, anda boleh memuat naik gambar media sosial tersuai di bahagian analisis SEO Yoast menggunakan pautan “bagikan” (lihat di bawah). Ini menjadikan format gambar kecil kandungan dengan betul ketika halaman tersebut dikongsi di media sosial. Ya, ini bermaksud anda perlu membuat 2 grafik berasingan untuk setiap siaran.

 • Imej Facebook: 1200 x 630 piksel
 • Gambar Twitter: 1024 x 512px

Muat naik grafik tersuai ke Facebook / Twitter…

pengoptimuman media sosial

Menjadikan format kandungan anda dengan baik …

perkongsian Facebook

Mengawal Teks Iklan Facebook Dengan Yoast – jika anda meningkatkan catatan, Facebook tidak akan membiarkan anda mengubah teks iklan. Oleh itu, sebelum berkongsi catatan anda di Facebook, berikan tajuk yang anda mahukan menggunakan medan “Tajuk Facebook” Yoast (yang boleh berbeza dengan tajuk SEO + penerangan meta). Sekiranya tajuk Facebook Yoast anda tidak berfungsi dengan segera, cuba kosongkan cache laman web anda. Saya dapati kadangkala memerlukan beberapa hari untuk dikemas kini dengan tajuk dan gambar Facebook yang baru.

Tajuk Facebook Yoast

5. Alat

Yoast-SEO-Alat

Penyunting Pukal – edit tajuk SEO dan deskripsi meta secara pukal (tanpa perlu melalui setiap halaman / catatan individu). Memastikan siap dengan baik dapat meningkat dengan ketara kadar klik-tayang dengan menjadikan coretan anda lebih menarik untuk diklik. Jangan lupa memasukkan kata kunci fokus siaran itu di kedua tempat. SNIPPET ADALAH SEBENARNYA SEBENARNYA SEO ANDA!

Yoast-Massal-Editor

Penyunting Fail – edit fail robots.txt dan .htaccess.

Import dan Eksportimport tetapan SEO Yoast yang saya cadangkan atau eksport tetapan Yoast anda sendiri untuk digunakan di laman web lain yang anda uruskan. Sekiranya anda menggunakan Plugin SEO WordPress yang lain, gunakan tab “Import Dari Plugin SEO Lain” untuk memindahkan data SEO ke Yoast.

tab import

eksport-tab

migrasi yoast-seo-plugin

6. Premium

Yoast SEO Premium adalah $ 89 / tahun – saya serius membelinya kerana saya menulis tutorial SEO WordPress untuk mencari nafkah. Jika tidak, saya mungkin tidak memilikinya … menetapkan beberapa kata kunci fokus tidak berguna, terdapat banyak pemalam ubah hala percuma, dan cadangan pautan dalaman + pandangan kandungan benar-benar tidak membantu saya sama sekali. Berikut adalah penjelasan mengenai beberapa ciri yang diserlahkan …

Yoast-SEO-Premium

Pengoptimuman Kata Kunci (Kata Kunci Fokus Pelbagai) – ada strategi khusus untuk mengoptimumkan kandungan untuk beberapa kata kunci (lihat di bawah). Kata kunci sekunder sering disertakan sebagai pertandingan separa yang bermaksud senarai semak analisis SEO hampir tidak berguna, kerana Yoast hanya dapat mengesan tepat padanan kata kunci. Ini membantu anda menjejaki kata kunci sekunder di papan pemuka sehingga anda boleh menggunakan padanan separa tersebut, tetapi jangan berharap mendapat banyak lampu hijau. Menyasarkan kata kunci sekunder lebih penting lagi membuat tajuk SEO + penerangan meta yang bagus untuk memasukkan kata-kata individu dari kedua-dua frasa – daripada hanya menyenaraikan kata kunci yang kelihatan tidak kemasukan.

Kata Kunci Pelbagai Fokus Yoast

Pratonton Halaman Anda – selagi anda memuat naik gambar tersuai dalam “pilihan perkongsian sosial” Yoast sehingga gambar anda format Facebook dan Twitter dengan betul (langkah 4), anda tidak memerlukan ini. Tetapi jika anda suka melihat penampilannya secara langsung di Yoast untuk memastikan ia kelihatan baik, itu semua berlaku.

pratonton yoast-sosial

Cadangan Pautan
Yoast-Internal-Linking

Dapatan Kandungan
Wawasan Kandungan Yoast

Pengalihan Hala – gunakan ini untuk memperbaiki kesalahan perayapan (halaman rosak) dari tab Search Console Yoast. Lakukan ini dengan menambahkan URL lama dan URL baru untuk mengalihkan setiap halaman ke halaman yang paling sesuai. Sekiranya anda sudah mempunyai pengalihan dari Plugin Pengalihan atau .htaccess, anda boleh mengimportnya ke Yoast. Sementara plugin percuma suka Penghalaan Halaman Pantas / Pos melakukan perkara yang sama, pengurus pengalihan Yoast secara automatik akan menetapkan pengalihan jika anda pernah menukar permalink…

pengalihan semula automatik yoast

Untuk menyediakan pengalihan, pergi ke tab Search Console Yoast dan cari ralat perayapan anda …

Ralat Yoast-Search-Console-Crawl

Sekarang pergi ke pengurus pengalihan Yoast (atau bahagian “Pengalihan Pantas” jika menggunakan Plugin Halaman Cepat / Pasang Pengalihan). Tampal URL anda yang rosak ke medan “URL Lama”. URL baru TIDAK harus selalu menjadi halaman utama anda – mestilah URL yang paling dekat dengan halaman anda yang rosak.

Pengalihan Yoast

Sokongan Premium – Saya tidak pernah menggunakan sokongan mereka, tetapi anda mendapatkannya dengan Yoast Premium.

7. AMP

Halaman mudah alih yang dipercepat (AMP) adalah projek Google yang menjadikan halaman mudah alih dimuat lebih cepat dan menambahkan tanda “AMP” ke coretan mudah alih anda. Walaupun ini terdengar baik, biasanya anda harus mengelakkan AMP. Lihatlah kajian Kinsta tentang bagaimana penukaran mudah alih turun 59% setelah menambahkan AMP. Setelah membaca artikel itu, saya memutuskan untuk melumpuhkan AMP di laman web saya sendiri (dan saya gembira). Reka bentuknya tidak begitu bagus dan menyakitkan di pantat. Selamatkan masalah anda – saya akan mengelakkannya.

amp-halaman

Arahan AMP

 • Pasang Pemalam AMP oleh Automattic
 • Pasang Lekatkan Pemalam AMP SEO Yoast jika menggunakan Yoast
 • Tambahkan / amp / ke mana-mana halaman di laman web anda untuk melihat penampilannya dan pastikan ia berfungsi
 • Pergi ke Tetapan Yoast → AMP untuk mengubah reka bentuk anda dan mengaktifkan jenis catatan tersuai
 • Tunggu sehingga Google menjelajah semula laman web anda dan menambahkan hasil carian AMP dalam hasil carian mudah alih
 • Lawati Halaman Mudah Alih Dipercepat bahagian di Google Search Console untuk melihat kesilapan

Masalah umum ialah gambar yang dipaparkan muncul di bahagian atas catatan apabila anda mungkin tidak menginginkannya juga. Ada usaha untuk menyelesaikannya, tetapi tidak sempurna. Anda sama ada tidak mempunyai gambar pilihan, atau anda boleh menetapkan gambar pilihan lalai di Yoast di bawah SEO → AMP → Reka bentuk → Gambar Lalai. Ini hanya akan ditunjukkan jika TIADA gambar yang disetel ditetapkan, tetapi jika ada, itulah yang akan dipaparkan di bahagian atas siaran. Anda boleh membaca Panduan AMP Yoast tetapi pada dasarnya saya hanya merangkumnya.

Sekiranya menggunakan Cloudflare, aktifkan pautan mudah alih yang dipercepat dan tunjukkan logo AMP…

Pautan Mudah Alih Dipercepat Cloudflare

8. Import Tetapan Yoast Saya

Untuk menggunakan tetapan Yoast saya, muat turun fail zip dan muat naik di bawah SEO → Alat → Import dan Eksport → Import. Ini mengkonfigurasi tetapan, tidak menghapus kata kunci fokus atau data meta.

Muat turun Tetapan Yoast Saya (Dikemas kini pada 3/9/2018)

Perkara yang Masih Perlu Anda Lakukan:

 • Umum → Alat Webmaster (sahkan laman web anda dengan Google / Bing / Yandex)
 • Cari Penampilan → Umum (periksa sama ada anda mempunyai nama tempat pendua dengan menuding ke atas tab penyemak imbas beranda anda, dan jika ya, biarkan Force Rewrite Judul diaktifkan)
 • Cari Penampilan → Umum (isikan tajuk SEO + penerangan meta laman utama anda, dan tentukan sama ada anda seorang atau syarikat)
 • Cari Penampilan → Jenis Kandungan (pilih kandungan yang anda mahu ditunjukkan dalam hasil carian, dan tambahkan tarikh penerbitan ke coretan pada catatan sensitif masa)
 • Cari Penampilan → Taksonomi (pilih kandungan yang anda mahukan dalam hasil carian)
 • Cari Penampilan → Breadcrumbs (tambahkan nama laman web anda sebagai “Anchor Text For Homepage” dan ikuti tutorial Yoast untuk menambah serbuk roti)
 • Search Console → Tetapan (mengesahkan Yoast dengan Google Search Console, tunggu beberapa hari sehingga data terisi, kemudian perbaiki ralat perayapan (lawati bahagian). Tengok saya Tutorial Google Search Console untuk lebih banyak petua untuk mengoptimumkan laman web anda dengan Search Console)
 • Sosial → Masukkan URL profil sosial anda, muat naik logo anda di tab Facebook, aktifkan Wawasan Facebook, dan sahkan laman web anda dengan Pinterest
 • Tambah Halaman AMP (lawati bahagian)

9. Kata kunci Fokus

Berhenti berfikir bahawa anda tahu kata kunci anda dan buat kajian. Kaedah saya berfungsi dengan baik …

 • Cari kata kunci ekor panjang (khusus) di Lengkapkan secara automatik + Penjelajah Kata Kunci
 • Tulis semua frasa yang relevan sehingga anda mempunyai senarai kata kunci yang mantap
 • Elakkan kata kunci di mana kandungan / laman web yang kuat berada dalam hasil teratas
 • Sasarkan kata kunci di mana hasil carian mengandungi kandungan lemah / tidak relevan
 • Google menggunakan setiap kata kunci MozBar untuk mengetahui anggaran pertandingan masing-masing
 • Periksa OSE Untuk kamu DA (otoriti domain), kemudian Google kata kunci anda menggunakan MozBar dan periksa hasil teratas untuk melihat apa DA mereka. Bersaing dalam julat DA anda sendiri dan jika anda rendah, sasarkan kata kunci yang lebih khusus yang kurang kompetitif.
 • Anda harus dibiarkan dengan kata kunci peluang tinggi di mana anda boleh mendapatkan di halaman 1

Autolengkap Google
Pergi ke google.com dan mula menaip kata kunci agar Google melengkapkan frasa (ingat, anda mencari frasa ekor panjang biasanya dengan 3+ perkataan kerana mereka kurang kompetitif). Anda juga boleh menggunakan watak garis bawah _ di mana sahaja dalam frasa dan Google akan mengisi tempat kosong. Anda perlu TAMAT pada garis bawah untuk kaedah tersebut.

google-autocomplete-kata kunci

Untuk melihat lebih banyak lagi kata kunci dalam dropdown, gunakan jamak atau susunan kata yang berbeza …

pelengkap automatik-kata kunci

Setiap perkhidmatan (dan lokasi) harus disasarkan halaman berasingan di laman web anda …

kata kunci berbilang setempat

Untuk topik catatan blog yang kompetitif, selalu pilih kata kunci (ekor panjang) yang sangat spesifik…

Kata Kunci Ekor Panjang

Anda boleh melakukan perkara yang sama untuk kata kunci video YouTube…

kata kunci youtube-autocomplete

Bagaimana saya menemui kata kunci saya untuk tutorial ini (yang membantu saya mengoptimumkan kandungan saya)…

Penyelidikan Kata Kunci Yoast

Kata Kunci Yoast

Penjelajah Kata Kunci Moz (Lebih Baik Dari Perancang Kata Kunci)
Untuk memastikan anda tidak terlepas kata kunci dari Pelengkapan Automatik Google, gunakan Penjelajah Kata Kunci Moz yang seperti Perancang Kata Kunci Google hanya lebih baik (dan percuma). Mulakan dengan frasa luas, jalankan alat, kemudian di bawah Kata Kunci Kumpulan pilih “ya, dengan persamaan leksikal rendah.” Ini menghalangi anda untuk menatal variasi kata kunci yang serupa berulang kali.

Cadangan Kata Kunci Moz

HubShout WebGrader (Kata Kunci Pesaing)
Untuk melihat senarai kata kunci lengkap untuk laman web pesaing, jalankan HubShout WebGrader

Kata Kunci Saya

MozBar (Pertandingan Kata Kunci)
Sekarang anda harus mempunyai senarai kata kunci yang mantap. Langkah terakhir adalah memasang Sambungan Google Chrome MozBar dan Google setiap kata kunci. Semakin tinggi PA (otoriti halaman) dan DA (otoriti domain), semakin kompetitif kata kunci. Cuba pilih kata kunci dalam julat DA / PA anda sendiri. Anda boleh meningkatkannya dengan membuat kandungan hebat untuk mendapatkan pautan. Kata kunci terbaik adalah kata kunci yang jika anda Google, kandungan lemah (atau tidak berkaitan) terdapat dalam hasil teratas.

Pertandingan Kata Kunci Mozbar

Agak ketinggalan zaman, tetapi inilah video yang saya buat ketika memilih kata kunci …

10. Pengoptimuman Kandungan

Langkah pertama untuk mengoptimumkan kandungan adalah meneliti kata kunci fokus – pastikan anda melakukan langkah 9 terlebih dahulu. Kemudian anda boleh mula membuat kandungan (atau mengoptimumkan kandungan yang ada) untuk kata kunci tersebut.

Apa yang Yoast katakan …

AMARAN: memasukkan kata kunci dalam kandungan / coretan anda menjadikannya kelihatan spam! Adakah anda terfikir untuk menulis tajuk SEO + penerangan meta untuk meningkatkan CTR? Setiap hasil di Google akan menggunakan kata kunci – mengapa ada orang yang mengklik pautan anda? Ya, anda harus menggunakan kata kunci anda dalam judul halaman, judul SEO, dan keterangan meta … tetapi jangan memasukkan kata kunci hanya untuk mendapatkan lampu hijau di Yoast. Lupakan kepadatan kata kunci dan kata kunci dalam tajuk utama … mulailah berfikir tentang menambah senarai kandungan pada catatan, video, infografik, coretan kaya, gambar perkongsian sosial, dan meningkatkan kandungan nipis untuk menjadikannya lebih baik (lebih terperinci) daripada yang lain.

Peraturan Asas Yoast:
Obsesi lampu hijau – jika anda menyalin / menampal kata kunci fokus di seluruh kandungan anda untuk membahagiakan Yoast, hentikan sekarang. Artikel yang anda baca ini dioptimumkan dengan baik (sangat berguna dan tersusun) dan separuh peluru saya berwarna merah. Berhenti terobsesi dengan lampu hijau dan mula terobsesi dengan kandungan anda. Tambahkan infografik dan video ke halaman dan lihat apa yang berlaku.

Anda hanya boleh menetapkan 1 kata kunci fokus – Yoast premium membenarkan sehingga 5, tetapi jika anda tidak berjaya dengan 1 kata kunci maka jangan mencuba 2. Namun tidak begitu sukar (pastikan kata kunci sekunder sangat serupa dengan kata kunci anda primer) dan taburkan pertandingan separa sepanjang kandungan. Secara amnya, setiap kata kunci unik harus mempunyai halaman sendiri dengan kandungan yang menggambarkan frasa tersebut. Setiap perkhidmatan anda akan mempunyai halaman sendiri – kadang-kadang berbilang halaman. Saya telah memisahkan halaman untuk Perkhidmatan SEO WordPress, Perundingan SEO WordPress, Audit SEO WordPress, dll.

Yoast tidak selalu mengesan kata kunci – kadang-kadang kata kunci itu tidak sesuai dengan sinonim atau sepadan. Sekiranya kata kunci fokus saya adalah Perunding SEO dan saya menggunakan Perundingan SEO dalam kandungannya, Yoast mungkin tidak mengira kata kunci ini. Tetapi saya boleh menganggap ketumpatan kata kunci lebih tinggi daripada kata Yoast.

Cari keseimbangan antara kata kunci dan gunakan tajuk halaman yang bagus, tajuk SEO, dan keterangan meta – terdapat garis halus antara menulis tajuk yang baik, dan menulis tajuk utama sehingga merangkumi kata kunci anda. Cari keseimbangan yang betul. Membuat tajuk utama yang sebenarnya akan diklik orang adalah sebahagian besar pengoptimuman kandungan.

Yoast hanya mengesan kata kunci dalam isi kandungan utama dan coretan mesin carian – bukan bar sisi, bukan footer, hanya dua kawasan tersebut. Ini juga bagus kerana enjin carian menganalisis kandungan dalam blok dan corak isi kandungan / mesin carian anda adalah bidang penting.

Fokus kata kunci untuk laman utama – laman web anda biasanya harus menyasarkan kata kunci utama anda. Sekiranya anda mempunyai halaman utama widget, anda tidak akan mempunyai senarai semak analisis SEO Yoast (kerana anda menggunakan widget). Tetapi tidak mengapa, gunakan strategi SEO di halaman yang sama seperti halaman lain.

Anda biasanya buat mahu menyasarkan kata kunci fokus untuk halaman ini …

 • Laman utama
 • Halaman produk / perkhidmatan
 • Halaman lokasi
 • Catatan blog (kata kunci bukan promosi)

Anda biasanya jangan mahu menyasarkan kata kunci fokus untuk halaman ini …

 • Halaman kenalan
 • Halaman pasukan (melainkan jika nama mereka dicari)
 • Testimoni
 • Kerja / portfolio
 • Halaman blog utama

Sekarang buat halaman, tetapkan kata kunci fokus anda, tulis beberapa kandungan, dan lihat cadangan saya…

Yoast-SEO-Analisis

Kata Kunci Fokus – gunakan Autolengkap Google untuk mencari frasa ekor panjang (khusus), kemudian kata kunci Google dan analisis hasil carian dengan Sambungan Chrome MozBar. Cari kata kunci dengan kandungan yang lemah dalam hasil teratas dan elakkan daripada bersaing dengan laman web pihak berkuasa.

Jangan Sasarkan Kata Kunci Yang Sama Pada 2 Halaman – jika anda akan menghabiskan masa untuk membuat 2 halaman yang menyasarkan kata kunci yang sama, anda mungkin juga menghabiskan sepanjang masa itu pada 1 halaman dan menjadikan kandungannya hebat. Saya lebih suka mempunyai 1 isi kandungan yang menakjubkan daripada 2 artikel biasa-biasa saja.

Tajuk Halaman – sertakan kata kunci anda di sini. Sekiranya itu adalah catatan blog, pastikan anda menulis tajuk utama dengan lebih tepat dengan kata kunci fokus anda di awal tajuk. Catatan biasanya mempunyai tajuk yang lebih panjang dan lebih deskriptif, tajuk halaman biasanya lebih pendek dan hanya menyenaraikan produk / perkhidmatan.

URL – pendekkan URL agar tidak menyertakan kata berhenti (dan beri penekanan pada kata kunci fokus anda) KECUALI ini menjadikan URL siap lucu. Saya memendekkan tambang ke / yoast-wordpress-seo-setting /

Tajuk SEO – ini adalah pautan biru dalam hasil carian dan merupakan perkara PERTAMA yang dilihat orang. Harus 50-60 aksara (panjang bar di Yoast harus berwarna hijau). Sekiranya halaman, jangan hanya menggunakan “Chicago Wedding Photographer – Tom Dupuis.” Gunakan pengubah untuk meningkatkan tajuk utama anda sehingga lebih banyak orang mengkliknya … “Jurugambar Perkahwinan Pemenang Anugerah Chicago – Tom Dupuis.” Tajuk SEO untuk catatan boleh serupa dengan tajuk, tetapi sesuaikan untuk membaca dengan baik dalam 50-60 watak tersebut.

Penerangan Meta – Huraian 150-160 watak kandungan anda, digunakan terutamanya untuk meningkatkan CTR dan membuat orang mengklik pautan anda, tetapi juga harus memasukkan kata kunci fokus anda.

Teks Alt Gambar – jangan masukkan kata kunci di sini, hanya gambarkan gambarnya! Selagi anda menulis nama fail deskriptif sebelum memuat naik, anda boleh menggunakan Pemalam Atribut Alt Gambar Automatik untuk menggunakan nama fail sebagai teks alt secara automatik, jadi anda tidak perlu melakukannya secara manual.

Ketumpatan Kata Kunci – Yoast membesar-besarkan kepentingan kepadatan kata kunci apabila sebenarnya tidak terlalu penting. Gunakan sekali dalam beberapa ayat pertama, kemudian lupakan.

Kata Kunci Dalam Sub Tajuk (H2) – anda tidak perlu menggunakan kata kunci anda di sini – nampaknya spam.

Pautan Dalaman / Luaran – gunakan beberapa pautan di halaman anda. Google menyukai ini dan selagi anda benar-benar menautkan ke sumber yang bermanfaat (saya tidak bercakap mengenai Wikipedia), maka pengunjung juga akan menganggap ini berguna. Pautan dalaman baik kerana mereka menyimpan orang di laman web anda dan merupakan cara semula jadi untuk membina pautan, tetapi anda memerlukan banyak kandungan untuk ini. Pautan luaran bagus kerana mereka suka mengutip sumber untuk artikel yang disukai Google. Kedua-duanya baik.

Hantar Kandungan Panjang – kandungan pendek dan jelek tidak dinilai. Kandungan panjang yang merangkumi topik secara meluas (terutamanya kandungan yang merangkumi video atau infografik), akan. Google mengukur “waktu rata-rata di halaman” jadi tujuan utama anda adalah untuk meningkatkan “masa tinggal” pengunjung anda. Yoast mengesyorkan 300+ perkataan, tetapi cuba 3.000 perkataan (atau lebih) dan anda akan melihat hasil yang lebih baik.

Kiraan Word WordPress

Pengoptimuman Media Sosial – dengan andaian anda mengkonfigurasi tab sosial dalam tetapan SEO Yoast, anda boleh menggunakan pautan “bagikan” untuk memuat naik grafik tersuai sehingga format gambar pos anda dengan betul di Facebook dan Twitter. Ini adalah faktor peringkat yang kecil tetapi ia juga akan meningkatkan perkongsian sosial anda yang sangat baik untuk SEO. Dan ya, ini bermakna anda perlu membuat 2 grafik …

 • Imej Facebook: 1200 x 630 piksel
 • Gambar Twitter: 1024 x 512px

Coretan Kaya – ini meningkatkan coretan anda dengan bintang ulasan, video, dan maklumat mengenai produk, acara, resipi, dan lain-lain jenis data. Ini bukan sebahagian daripada Yoast tetapi jelas membantu SEO dan kadar klik-tayang anda. Saya menggunakan premium Pemalam WP Rich Snippets (ini saya mengkaji semula dari itu) yang mempunyai lebih banyak pilihan dan kelihatan lebih baik daripada plugin percuma seperti All In One Schema.org. Sekiranya anda mahu tambah coretan kaya ke laman WordPress anda, ikuti tutorial itu.

coretan kaya

Pengoptimuman Kelajuan Imej – Saya mempunyai tutorial lengkap untuk pengoptimuman gambar. Jalankan halaman melalui GTmetrix untuk melihat semua gambar yang tidak dioptimumkan di halaman. Gambar besar perlu diubah saiznya agar sesuai dengan dimensi yang betul. Sekiranya isi kandungan anda berukuran 680 (w) anda harus menggunakan gambar yang diubah ukurannya menjadi 680 (w). Gunakan pemalam seperti Bayangkan untuk pemampatan tanpa kerugian. Imej dengan ralat “tentukan dimensi gambar” bermaksud anda perlu menentukan lebar + tinggi pada HTML atau CSS gambar:

”Why680 “tinggi =” 380 “/>

Pengoptimuman Imej Dalam GTmetrix

Menyasarkan Pelbagai Kata Kunci – Saya menyentuh perkara ini di Bahagian Yoast SEO Premium, tapi inilah contohnya. Anda ingin membuat tajuk / deskripsi meta SEO anda untuk memasukkan unsur keduanya…

Kata Kunci Utama: Tema WordPress Mesra SEO
Kata Kunci Sekunder: Tema WordPress yang Dioptimumkan SEO

Tajuk Halaman / Tajuk SEO: 25+ Tema WordPress Mesra SEO Untuk Semua Orang
Penerangan Meta: Lihat lebih dari 25+ Tema WordPress Mesra SEO yang mempunyai reka bentuk responsif mudah alih dan HTML5, semuanya dioptimumkan SEO melalui Genesis Framework.

Sekarang taburkan kata kunci sekunder anda (atau padanan sepadan dengannya) dalam kandungan anda. Permalink anda biasanya hanya memasukkan kata kunci utama anda: / seo-friendly-wordpress-themes /. Anda tidak perlu membeli Yoast SEO Premium untuk menyasarkan kata kunci sekunder – cukup gunakan alat seperti Autocomplete Google untuk mencari kata kunci sekunder, kemudian taburkannya.

11. Anatomi Halaman yang Dioptimumkan dengan Sempurna

Saya meminjam ini dari Backlinko yang menekankan mengapa pengoptimuman kandungan lebih daripada “lampu hijau.” Ia lebih kepada membuat kandungan yang bagus dengan menggunakan infografik, video, dan membuat “panduan utama” dengan senarai isi (seperti catatan ini). Berhenti bimbang tentang lampu hijau, turun dari “teks dan gambar” laluan dan mula melakukan sesuatu yang berbeza.

di halaman-seo

Saya juga membuat versi untuk WordPress (agak usang tetapi masih bagus)…

Pengoptimuman Kandungan WordPress

Soalan Lazim

&# x1f6a6; Apakah 3 langkah utama untuk Yoast?

Mengonfigurasi tetapan, meneliti kata kunci fokus, dan pengoptimuman kandungan adalah 3 langkah utama untuk menggunakan plugin SEO Yoast. Menyiapkan Google Search Console juga penting.

&# x1f6a6; Bagaimana saya memilih kata kunci fokus?

Autocomplete Google adalah alat yang bagus untuk mencari kata kunci, terutamanya ketika menggunakan kaedah isikan-kosong-kosong dari panduan ini. MozBar dan Kata Kunci Di mana sahaja Sambungan Chrome membantu anda mempelajari setiap persaingan kata kunci – yang merupakan bahagian penting untuk penyelidikan kata kunci.

&# x1f6a6; Betapa pentingnya lampu hijau?

Mereka tidak. 5 tempat terpenting untuk menggunakan kata kunci anda adalah dalam tajuk halaman, permalink, tajuk SEO, meta description, dan beberapa kali di isi kandungan. Hampir semua faktor peringkat lain tidak ada kaitan dengan Yoast, tidak kira apa yang orang lain katakan.

&# x1f6a6; Apa lagi faktor SEO di halaman selain lampu hijau?

Coretan kaya FAQ (seperti yang anda baca sekarang), menambahkan jadual kandungan HTML pada catatan panjang, mengoptimumkan kelajuan laman web, membuat tajuk SEO + deskripsi meta dengan teliti, dan kandungan mendalam adalah semua faktor utama yang dapat meningkatkan kedua peringkat + kadar klik-tayang.

&# x1f6a6; Bagaimana saya memperoleh emoji ini dalam hasil carian?

Mereka dipanggil coretan kaya FAQ dan saya mempunyai tutorial untuk itu. Anda hanya memasang pemalam Kandungan Berstruktur dan menambah Soalan Lazim (dengan emoji pilihan anda) ke halaman / siaran.

Whaddaya Fikirkan?

Klik saya di komen jika anda mempunyai soalan 🙂

Lihat juga:
Bagaimana Saya Mendapat Skor 100% Dalam GTmetrix

Sorakan,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector