Yoast SEO Premium áttekintés – érdemes-e évente 89 dollárt fizetni? (Spoiler: Nem használnám, ha a WordPress SEO-t nem teljes munkaidőben végeztem el)

Teljes munkaidős WordPress SEO bloggerként kötelességem Yoast SEO Premium.


De őszinte legyek, ha nem éltem volna meg WordPress SEO-t, akkor nem lenne Yoast prémiumom. A Yoast SEO elemzése haszontalanná válik, amikor több fókuszú kulcsszót céloz meg, rengeteg ingyenes átirányítási plugin van odakint, és nincs szükségem a tartalmi betekintés funkcióra, amely megmondja, hogy mely szavakat használom legjobban egy oldalon. És ha belső linkre irányuló javaslatokra van szüksége, akkor jobban meg kell ismernie a tartalmát, és azt, amit az olvasók hasznosnak találnak – ha nincs eszköz, akkor tegye meg.

Szeretem, hogy a prémium verzió automatikusan létrehozzon átirányításokat, amikor megváltoztatom az állandó linkeket (amit a legtöbb átirányítási plugin nem csinál), de szó szerint ez az egyetlen prémium szolgáltatás, amelyet használok. Egyébként ez a prémium plugin beilleszkedik a WordPress irányítópultomba, alig használt, és összegyűjti a 89 dollárt / év, miközben ezt az áttekintést írom arról, hogy nem szeretem a Yoast prémiumot. Az egész irónia: /

Tisztelem a Yoastot, mivel ingyenes SEO pluginjukban van a legtöbb dolog, amire szükséged van, de a prémium verzió nem számít nekem. Megmutatom, hogy az egyes szolgáltatások valójában mit csinálnak, így maguk dönthetnek el. Nyugodtan írjon megjegyzést, ha kérdése van.

Yoast-SEO-Premium

1. Kulcsszóoptimalizálás

A Yoast SEO Premium lehetővé teszi a beállításokat több fókusz kulcsszó (legfeljebb 5), de erre vonatkozóan van egy konkrét stratégia. Amikor mindkét kulcsszót Google-nak használja, a keresési eredményeknek majdnem azonosnak kell lenniük (ugyanaz a keresési szándék). Mindkét elem optimalizálása érdekében az elsődleges kulcsszót általában kell használni pontos egyezés míg a másodlagos kulcsszó a részleges mérkőzés. Lásd az alábbi példát … a trükk az, hogy az egyes szavakat a másodlagos kifejezésből az egyes szavakkal megszórjuk a tartalomba (különösen az oldal címében, a Yoast SEO címében és a meta leírásban)..

Mivel a másodlagos kulcsszóhoz csak részleges egyezéseket fog használni (és a Yoast csak a pontos kulcsszó-egyezéseket érzékeli), a Yoast SEO elemzésében sok golyó nem lesz zöld. Ez 100% -ban normális, ha a másodlagos kulcsszavakat célozza meg, így ezeket figyelmen kívül hagyhatja.

Yoast-Multiple-Focus-kulcsszavak

E stratégia felhasználásával mindkét kulcsszó első helyezettje vagyok …

fókusz-kulcsszó-1

fókusz-kulcsszó-2

Ne felejtsen el kutatni mind az elsődleges, mind a másodlagos kulcsszót, így tudja, hogy keresés alatt állnak (a Google Autocomplete használatával), és győződjön meg arról, hogy nem túl versenyképesek ( Moz Bar). Ez csak a kulcsszó-kutatás legalapvetőbb stratégiája, és azt javaslom, hogy olvassa el az útmutatóomat Élesztő fókusz kulcsszavak ha azt szeretné biztosítani, hogy a legjobb kulcsszavakat választotta ki.

Másodlagos kulcsszavak

Másodlagos fókusz kulcsszó

Tippek a több fókuszú kulcsszavak célzásához

 • A másodlagos kulcsszavakat meg kell vizsgálni (csakúgy, mint az elsődleges)
 • A másodlagos kulcsszavaknak ugyanolyan keresési szándékkal kell rendelkezniük, mint az elsődleges kulcsszónak
 • Készítse el a címsort, a SEO címet, a meta leírást, hogy jól olvashassa és kulcsszavakat tartalmazzon
 • A másodlagos kulcsszavak részleges egyezése megakadályozza a spam jellegű kulcsszavak kitöltését
 • Hagyja figyelmen kívül a másodlagos kulcsszavak SEO elemzését, mivel részleges egyezéseket használnak

Következtetés: A Yoast golyói csak akkor válnak zöldre, amikor pontos fókusz kulcsszavakat használ (a másodlagos kulcsszavakat általában részleges egyezésként használják), így a SEO elemzés használhatatlanná válik a másodlagos kulcsszavak esetében. Jó ezek nyomon követésére, nem pedig a tartalom optimalizálásának elősegítésére.

2. Az oldal előnézete

Közösségi előnézetek megmutatja, hogyan néz ki egy oldal / bejegyzés, ha megosztják azokat a Facebook-on és a Twitter-en. A Yoast (ingyenes verzió) lehetővé teszi egyéni képek feltöltését (amelyeket el kell készítenie), így a képe szépen néz ki, ha megosztják ezeket a hálózatokat. Mindaddig, amíg ezeket a képeket el nem készíti, és feltölti őket a Yoast használatával, nem szükséges előnézetenie a képet, mivel ez formázni fogja.

A Yoast „Social” beállításokban engedélyezze a Facebook és a Twitter metaadatokat…

yoast-facebook-meta-adatok

yoast-twitter-meta-adatok

Egy oldal vagy bejegyzés szerkesztésekor görgessen le a Yoast elemre, és kattintson a „megosztás” opcióra, és látni fogja, hogy az alapértelmezett kép valószínűleg nem néz ki jól. Lát egy lehetőséget, hogy feltöltsön egyéni képet a Facebookra és a Twitterre – és a Yoast megmondja a helyes méreteket. A Facebook (1200 x 630 képpont), a Twitter (1024 x 512 képpont). Miután feltöltötte ezeket a képeket, sokkal és sokkal jobban néz ki.

yoast-társadalmi-előzetesek

Hogyan néz ki, amikor megosztom ezt a bejegyzést a Facebookon …

Facebook Megosztás

Következtetés: mindaddig, amíg egyéni képeket tölt fel minden oldalra / bejegyzésbe a Yoast közösségi lapon (a „megosztás” ikont használva a SEO elemzésben), a megfelelő méretekkel a Facebook (1200 x 630px) és a Twitter (1024 x 512px) , tartalma tökéletesen formázódik ezeken a közösségi hálózatokon. Nem szükséges előzetesen megnézni, hogy néz ki a tartalom / kép. De ha továbbra is látni szeretne egy előnézetet, akkor másolja az oldal URL-jét, és illessze be a Facebook / Twitter állapotba.

3. Olvashatóság ellenőrzése

Olvashatóság ellenőrzése megmondja, hogy a mondatok / bekezdések túl rövidek, hosszúak-e, hogy átmeneti szavakat használ-e, és megmutatja, mennyire „jól” írja. Természetesen nem szabad szuper hosszú bekezdéseket írni gépeléssel, de egy eszköz nem tudja megfelelően osztályozni az írását! Soha nem használom, és nem találom az olvashatóság elemzését vagy A hús keleti tesztet olvasott hasznos.

A Yoast prémium néhány funkciója, amelyet a SEO alatt kapcsolhat be > Tábornok > Jellemzők…

Yoast-Premium-funkciók

4. Teljes ellenőrzése a zsemlemorzsa felett

Ha szüksége van egy breadcrumb manager plugin, rengeteg ott van. A legtöbb lehetővé teszi, hogy azt csinálja, amit a Yoast prémium tesz, és állítson be egy elsődleges kategória a hozzászólásodhoz és meghatározza a taxonómiát.

5. Nincs ismétlődő tartalom

Siteliner a legegyszerűbb módszer a másodpéldányos tartalom megtalálására, és általában azért van, mert a címkéket / kategóriákat indexeli a Yoast beállításaiban (nagyrészt azt javaslom, hogy ezeket ne jelenítsék meg a keresési eredmények között). A Yoast valójában nem ellenőrzi, hogy nem található-e megismétlődő tartalom – egyszerűen csak beállíthat egy kanonikus URL-t, ha 2 azonos URL-t mutat, amelyek ugyanazt a tartalmat mutatják (amit a legtöbb ember nem).

Yoast-Canonical-URL

6. Technikai dolgok a háttérben

A Yoast SEO Premium segítségével:

 • A robots.txt szerkesztése
 • .Htaccess fájlok szerkesztése
 • Tisztítsa meg az URL-eket
 • Generálja és frissítse webhelytérképeit

Korábban ennek nagy részét a Yoast SEO ingyenes verziójával tudta megtenni, de most prémium funkcióvá tette ezeket. Például Ön képes volt ellenőrizni, hogy mely tartalom szerepel a webhelytérképében (oldalak, hozzászólások, kategóriák, címkék stb.), De most a Yoast kéri, hogy fizessen érte: /

7. Automatikus frissítések és frissítések

Yoast mondja

Frissítjük a Yoast SEO plugin 2 hetente. Így biztos lehet abban, hogy webhelye optimalizálva van a Google algoritmusának legfrissebb verziójára.

Teljesen nevetséges azt gondolni, hogy egy SEO plugin optimalizálja webhelyét, amikor egy új Google frissítés megjelenik. Leginkább a Panda / Penguin egyszerűen jutalmazza a weboldalakat kiváló minőségű tartalommal / linkekkel. Yoast nem elemzi linkek az Ön webhelyére és (amellett, hogy elmondja neked, hogy tartalma túl rövid vagy alacsony olvashatóságot mutat) nem azt is jelenti, hogy jó-e a tartalom. Videó vagy infographic beillesztése MINDEN változást hozhat a világon, amikor a dolgát illeti on-site SEO, De Yoast ezeket nem ismeri fel. Bár nem gondolom, hogy egy SEO beépülő modul észlelné őket, merész kijelentés, hogy azt mondják, hogy a Yoast megvédi a Google frissítésektől, amikor egyértelműen ez hamis.

8. Belső összekapcsolási javaslatok

Bejegyzés szerkesztésekor a Yoast Premium belső linkekre vonatkozó javaslatokat jelenít meg az irányítópult jobb oldalán. Soha nem használom ezt, és manuálisan beillesztem az összes hivatkozást – nem fogok injekciózni a linkeket csupán a SEO kedvéért – csak akkor használom őket, ha az olvasóimnak tisztázási információra van szükségük az általam írt oktatóprogramból. Ezért nem használom. Ez a szolgáltatás CPU-t is fogyaszt, ami lelassíthatja webhelyét / irányítópultját, mivel minden alkalommal, amikor egy oldalt / bejegyzését szerkeszt, a Yoast javaslatokat húz..

Yoast-Belső-összekapcsolása

Következtetés: a belső linkek remekül szolgálnak a SEO-hoz, de ne adja be őket, ha nem segítenek az olvasóknak. Mivel a Yoast minden egyes oldal / hozzászólás szerkesztésekor ellenőrzi a releváns belső linkeket, ez növeli a CPU-fogyasztást. Inkább a linkeket helyezzem el kézzel, mivel személyre szabottabb.

9. Tartalmi betekintés

A Content Insights megmutatja, mely szavakat használta legjobban egy oldalon. A kulcsszó sűrűsége alig számít, és Yoast már megszámolja, hogy hányszor használta a fókuszkulcsszót a tartalomban (a SEO elemzés kulcsszó-sűrűségének része), miért lenne szüksége erre? Nem te.

Yoast-SEO-Metabox-Insights

Következtetés: Tényleg tudnia kell, hogy mely szavakat használta legjobban egy oldalon? A kulcsszó sűrűsége alig számít, és valószínűleg természetesen beszél a témájáról (kulcsszó).

10. Átirányításkezelő

A Yoast SEO Premium átirányítási kezelővel rendelkezik, így javíthat feltérképezési hibák (törött URL-ek az állandó linkek megváltoztatásának, az oldalak törlésének stb. miatt) Számos webhelynek gyakran 100 ezer van.

Utasítás

 1. Ellenőrizze Google Search Console a Yoast használatával a SEO → Általános → Webmestereszközök alatt
 2. Hitelesítse a Yoast a Google Search Console segítségével a SEO → Search Console alatt
 3. Várjon néhány napot, amíg az adatok feltöltődnek (a teljes népesség gyakran több hetet vesz igénybe)
 4. Javítsa ki az összes feltérképezési hibát a Search Console szakaszban a Yoast átirányítási kezelőjével

yoast térképeztük-hibák

yoast-redirect-manager

Átirányítási típusok – Az alapértelmezett 301 (állandó) átirányítás, de a Yoastnak más lehetőségei is vannak:

yoast-redirect-típusok

Automatikus átirányítás – Ha megváltoztatja az állandó linkeket, akkor a Yoast automatikusan létrehoz egy átirányítást, amely az átirányításkezelő legjobb tulajdonságait adja le kezével. Ez nem működik, ha új weboldalt nyit meg új állandó linkekkel, csak amikor megváltoztatja őket az irányítópulton.

yoast automatikus átirányítást

Meglévő átirányítások importálása – ha már beállította az átirányításokat a Átirányítási plugin vagy .htaccess, ezeket importálhatja a Yoastba. Az Átirányítás beépülő modulhoz egy opciót láthat a SEO → Eszközök → Importálás / exportálás → Importálás más SEO beépülő modulokból menüpont alatt. majd válassza a „Fontos az átirányításból” elemet (lásd alább). A .htaccess esetén kövesse Yoast átirányítási utasításai.

Yoast Redirect Manager vs. Ingyenes átirányítási bővítmény
Ha csak egy egyszerű módszert keres a feltérképezési hibák javításához, használhatja az ingyenes szolgáltatást Gyors oldal / utáni átirányítás beépülő modul. A Yoast egyszerre csak 1 átirányítást hozhat létre, míg ez az ingyenes bővítmény lehetővé teszi a 3. Ez sok időt takaríthat meg, különösen, ha több száz feltérképezési hibával rendelkezik..

301 Átirányítási példa

Következtetés: rengeteg ingyenes átirányítási bővítmény van odakint, például a Gyors oldal / Újra átirányítás bővítmény, amely könnyű és fantasztikus munkát végez. A Yoast egyetlen fő előnye, hogy ha megváltoztatja egy oldal állandó hivatkozását, akkor automatikusan átirányítja az új URL-re. De ha nagyon sokat be kell állítania, akkor a Yoast átirányítási kezelője egyszerre csak egy műveletet tesz lehetővé.

Átirányításkezelő előnyei

 • Lehetővé teszi az átirányítások importálását az Átirányítás beépülő modulból és a .htaccess fájlból
 • Több átirányítási opcióval érkezik: 301 (alapértelmezett), 302, 307, 410, 451

Átirányításkezelő hátrányai

 • A többi plugin meglévő átirányítását manuálisan kell hozzáadni
 • Egyszerre csak 1 átirányítást állíthat be
 • Ha manuálisan kell importálnia az átirányításokat, akkor minden alkalommal értesítést kap az átirányítás hozzáadásakor (bosszantóvá válik)

11. Focus Kulcsszó Export

Extra lehetőséget biztosít a Yoast beállításokhoz (Eszközök > Importálás és exportálás) az összes kiemelt kulcsszó, az egyes oldalak SEO / olvashatóságának pontszáma és néhány további SEO információ exportálásához.

Yoast-Export-Focus-kulcsszavak

Következtetés: ha SEO auditot végez, és át szeretné tekinteni a teljes kulcsszólistát, ez időt takaríthat meg. Ellenkező esetben egyszerűen átjárhat minden oldalt, és átnézheti annak kulcsszavait..

12. Egyéves ingyenes hozzáférés a 24/7 támogatáshoz

Következtetés: Bevallom, hogy soha nem használtam a Yoast prémium támogatását, de vegyes véleményeket hallottam, és sokszor csak az általuk írt oktatóra hivatkoznak. Nem konfigurálják a beépülő modult az Ön számára, és nem vizsgálják felül az Ön webhelyét – ezek mind fizetett szolgáltatások, amelyeket kínálnak. De ha szüksége van egy olyan bemutatóra, amely a Yoast lebontja a 3 fő lépésre (a beállítások konfigurálása, a fókuszkulcsszavak kutatása, a tartalom optimalizálása), erre egy szilárd bemutatóm van..

Következtetés – szükség lehet rá, de nem kell rá

Bármely SEO bővítmény telepítése nem javítja automatikusan SEO-ját – ugyanaz a Yoast SEO prémiummal. Igen, extra funkciókkal szolgál, de valójában használni fogja azokat ??? Az átirányítási menedzserükön kívül (amelyhez könnyen felhasználhatok egy másik átirányítási bővítményt) nem. A legtöbb ember nem veszi le a SEO alapjait, ezért ahelyett, hogy extra szolgáltatásokra gondolna, koncentráljon a ténylegesen fontos dolgokra. Az alábbiakban bemutatjuk a Yoast INGYENES SEO pluginjának megfelelő használatának három fő lépését.

 1. Konfigurálja a Yoast beállításait
 2. Kutatási kulcsszavak
 3. Tartalom optimalizálás

Az én Élesztő bemutató végigvezeti mindezt, és ehhez nincs szüksége a prémium verzióra. 500 hozzászólással rendelkezik, és 150 000+ ember használta – határozottan elolvastam.

23. Gyakran ismételt kérdések

&# X1f6a6; Megéri-e a Yoast SEO Premium?

Nem, ez nem. A több fókuszú kulcsszó funkció nagyjából haszontalan, az átirányítások ingyenes átirányítási pluginek segítségével állíthatók be, és a Yoast Premium programjában semmi sem javítja közvetlenül a SEO-t. Nem éri el a 89 dollárt / év. Csak azért van, mert SEO áttekintéseket / útmutatásokat írok megélhetéshez.

&# X1f6a6; Hasznos a több kulcsszó lehetősége?

Nem, ez nem hasznos, mivel a másodlagos kulcsszavakat általában részleges egyezésekként használják, és a Yoast ezeket nem fogja észlelni, így a SEO elemzés használhatatlanná válik a másodlagos kulcsszavak számára.

&# X1f6a6; Be lehet állítani az átirányításokat egy ingyenes plugin használatával?

Biztosan tudják. Az átirányítás vagy a gyors oldal / utáni átirányítás két (ingyenes) beépülő modul, amelyek felhasználhatók az átirányítások beállítására, vagy a .htaccess használatára, így nem is kell egy beépülő modulra.

&# X1f6a6; A Yoast Premium folyamatosan frissíti-e a webhelyét a Google algoritmusa szempontjából??

Nem utoljára. Őrült ők állítják ezt az állítást, mert a Yoastnak semmi köze nincs a linkek minőségéhez, a vékony tartalomhoz, vagy akár a jó kulcsszavak kiválasztásához. Számos tényező van a Google frissítéseiben, és teljesen hamis azt gondolni, hogy a Yoast valamilyen módon megvédi Önt a frissítésektől. Yoast állítása hamis.

&# X1f6a6; Hasznos a belső összekötő szolgáltatás?

Nekem van a Yoast Premium (csak azért, mert véleményeket írok megélhetésért), és nem használom a belső összekötő funkciót. Mindaddig, amíg nem emlékszel arra, hogy belső linkjeit hozzáadod a tartalomhoz (amit egyébként is meg kell adnod), a belső linkek számítása minden egyes bejegyzésnél kissé megszállott.

&# X1f6a6; Jó a Yoast prémium támogatása??

Nem fogják ellenőrizni, bejelentkezni vagy segíteni a webhely optimalizálásában. Leginkább csak az általuk írt oktatóra utalnak. Egyáltalán nem vásárolnám a Yoast Premium-ot.

Egyetértesz? Tudassa velem, ha kérdése van :)

Egészségére,
Tomi

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map