Yoast SEO Premium Review – Är det värt 89 dollar / år? (Spoiler: Jag skulle inte använda det om jag inte gjorde WordPress SEO för mitt heltidsarbete)

Som en heltids WordPress SEO-bloggare är det min skyldighet att ha Yoast SEO Premium.


Men för att vara ärlig skulle jag inte ha Yoast premium det om jag inte gjorde WordPress SEO för en levande. Yoasts SEO-analys blir värdelös när du riktar in sig på flera sökord med fokus, det finns gott om gratis omdirigeringsknappar där ute, och jag behöver inte funktionen för innehållsintressen som säger vilka ord jag använder mest på en sida. Och om du behöver förslag på internlänk, bör du lära känna ditt innehåll bättre och vad läsarna kommer att vara till hjälp – inte ha ett verktyg gör det åt dig.

Jag gillar hur premiumversionen automatiskt skapar en omdirigeringar när jag ändrar permalänk (något som de flesta andra omdirigeringsplugins inte gör) men det är bokstavligen den enda premiumfunktionen jag använder. Annars sitter detta premium-plugin i min WordPress-instrumentbräda, knappt använt och samlar in $ 89 / år medan jag skriver denna recension om hur jag inte gillar Yoast premium. Det ironiska med allt: /

Jag respekterar Yoast eftersom deras gratis SEO-plugin har de flesta saker du behöver, men premiumversionen är inte värt det för mig. Jag kommer att visa dig vad varje funktion faktiskt gör så att du kan fatta ett beslut för dig själv. Lämna gärna en kommentar om du har frågor.

Yoast-SEO-Premium

1. Sökordsoptimering

Med Yoast SEO Premium kan du ställa in sökord med flera fokus (upp till 5) men det finns en SPECIFIK STRATEGI för att göra detta. När du Google båda nyckelorden bör sökresultaten vara nästan identiska (samma sökning). För att optimera för båda bör ditt primära sökord vanligtvis användas som ett exakt matchning medan ditt sekundära nyckelord ska vara en partiell matchning. Se exemplet nedan … tricket är att stänka enskilda ord från din sekundära fras i ditt innehåll (specifikt i din sidtitel, Yoast SEO-titel och metabeskrivning).

Eftersom du bara kommer att använda partiella matchningar för ditt sekundära nyckelord (och Yoast upptäcker bara exakta sökordsmatcher) kommer många av dina kulor inte att vara gröna i Yoasts SEO-analys. Detta är 100% normalt när du inriktar på sekundära sökord, så du kan ignorera dem.

Yoast-Multiple-Focus-Nyckelord

Jag rankar nummer 1 för båda nyckelorden som använder denna strategi …

fokus-nyckelord-1

fokus-nyckelord-2

Kom ihåg att undersöka både ditt primära och sekundära sökord så att du vet att de söks (med Google Autocomplete) och se till att de inte är för konkurrenskraftiga (med Moz Bar). Det här är bara de mest grundläggande strategierna för sökordsforskning och jag föreslår att du läser min guide om Yoast fokus nyckelord om du vill se till att du väljer de bästa sökorden.

Sekundära nyckelord

Sekundär fokus nyckelord

Tips om inriktning på sökord med flera fokus

 • Sekundära nyckelord måste undersökas (precis som dina primära)
 • Sekundära sökord måste ha samma sökintensitet som det primära nyckelordet
 • Skapa din rubrik, SEO-titel, metabeskrivning för att läsa bra och inkludera nyckelord
 • Partiella matchningar för sekundära sökord förhindrar spammy-fyllning av sökord
 • Ignorera SEO-analysen för sekundära nyckelord eftersom partiella matchningar används

Slutsats: Yoasts kulor blir bara gröna när du använder exakta nyckelord (sekundära nyckelord används vanligtvis som partiella matchningar) så SEO-analysen blir värdelös för sekundära nyckelord. Det är bra att hålla reda på dem, inte för att hjälpa till att optimera innehållet.

2. Förhandsgranska din sida

Sociala förhandsgranskningar visar hur en sida / inlägg ser ut när den delas på Facebook och Twitter. Med Yoast (gratisversionen) kan du ladda upp anpassade bilder (som du behöver skapa) så att din bild ser snygg ut när den delas i dessa nätverk. Så länge du skapar dessa bilder och laddar upp dem med Yoast, finns det inget behov av att förhandsgranska bilden eftersom den kommer att formatera helt fint.

I Yoast-sociala inställningar, aktivera Facebook- och Twitter-metadata …

Yoast-facebook-metadata

Yoast-twitter-metadata

När du redigerar en sida eller ett inlägg bläddrar du ned till Yoast och klickar på alternativet “dela” så ser du att standardbilden förmodligen inte ser bra ut. Du ser ett alternativ att ladda upp en anpassad bild för Facebook och Twitter – och Yoast berättar rätt dimensioner. Facebook är (1200 x 630 px), Twitter är (1024 x 512 px). När du laddar upp dessa bilder kommer det att se mycket, mycket trevligare ut.

Yoast sociala-förhandsvisningar

Hur det ser ut när jag delar detta inlägg på Facebook …

Facebook delning

Slutsats: så länge du laddar upp anpassade bilder till varje sida / inlägg i Yoasts sociala flik (med ikonen “dela” i SEO-analysen) med rätt dimensioner för Facebook (1200 x 630px) och Twitter (1024 x 512px) , kommer ditt innehåll att formateras perfekt på dessa sociala nätverk. Det finns inget behov av att förhandsgranska hur innehållet / bilden ser ut. Men om du fortfarande vill se en förhandsgranskning, kopiera sidans URL och klistra in den i en Facebook / Twitter-status.

3. Läsbarhetskontroll

Läsbarhetskontroll berättar om dina meningar / stycken är för korta, långa, om du använder övergångsord och betygsätter dig hur “bra” du skriver. Naturligtvis ska du inte skriva superlånga stycken med skrivfel, men ett verktyg kan inte betygsätta ordentligt! Jag använder den aldrig och hittar inte läsbarhetsanalysen eller flesch läsning östtest hjälpsam.

Vissa funktioner i Yoast premium kan du aktivera under SEO > Allmän > Funktioner…

Yoast-Premium-funktioner

4. Full kontroll över dina brödsmulor

Om du behöver en bröd smulans manager plugin, det finns massor där ute. De flesta låter dig göra vad Yoast premium gör, ställ in en primär kategori för ditt inlägg och bestämma taxonomin.

5. Inget duplicerat innehåll

Siteliner är det enklaste sättet att hitta duplikatinnehåll och beror oftast på att du indexerar taggar / kategorier i dina Yoast-inställningar (för det mesta rekommenderar jag att du inte visar dem i sökresultaten). Yoast kontrollerar inte faktiskt för duplicerat innehåll – det låter dig helt enkelt ställa in en kanonisk URL om du har två webbadresser som visar samma innehåll (som de flesta inte gör).

Yoast-Canonical-URL

6. Tekniska saker i bakgrunden

Med Yoast SEO Premium kan du:

 • Redigera robots.txt
 • Redigera .htaccess-filer
 • Rensa upp URL: er
 • Generera och uppdatera dina webbplatskartor

Du brukade kunna göra det mesta av detta med den kostnadsfria versionen av Yoast SEO, men nu gjorde de dessa till en premiumfunktion. Till exempel brukade du kunna kontrollera vilket innehåll som ingår i din webbplatskarta (sidor, inlägg, kategorier, taggar osv.) Men nu gör Yoast att du betalar för det: /

7. Automatiska uppdateringar och uppgraderingar

Yoast säger

Vi uppdaterar Yoast SEO-plugin varannan vecka. På så sätt är du säker på att din webbplats är optimerad för Googles senaste version av sin algoritm.

Det är helt löjligt att tro att en SEO-plugin kommer att hålla din webbplats optimerad när en ny Google-uppdatering rullas ut. För det mesta belönar Panda / Penguin helt enkelt webbplatser med högkvalitativt innehåll / länkar. Yoast analyserar inte länkar till din webbplats och (förutom att berätta att ditt innehåll är för kort eller har en låg läsbarhetspoäng) kan det inte heller säga om du har innehåll är bra. Att inkludera en video eller infographic kan göra ALLA skillnaden i världen när det gäller på sidan SEO, men Yoast kan inte upptäcka dessa. Även om jag inte förväntar mig att något SEO-plugin kommer att upptäcka dem, är det ett djärvt uttalande att säga att Yoast kommer att skydda dig från Google-uppdateringar när det är klart, detta är falskt.

8. Förslag på intern länk

När du redigerar ett inlägg kommer Yoast Premium att visa interna länkförslag till höger om instrumentbrädan. Jag använder aldrig detta och sätter in alla mina länkar manuellt – jag kommer inte att injicera länkar bara för SEO: s skull – jag använder dem bara när mina läsare behöver förtydligningsinformation från en självstudie som jag har skrivit. Av den anledningen använder jag inte det. Den här funktionen förbrukar också CPU som kan bromsa din webbplats / instrumentpanel eftersom varje gång du redigerar en sida / inlägg drar Yoast förslag.

Yoast intern-länkning

Slutsats: interna länkar är bra för SEO, men injicerar inte dem om de inte är till hjälp för läsarna. Eftersom Yoast kommer att leta efter relevanta interna länkar varje gång du redigerar en sida / inlägg kommer detta att öka CPU-förbrukningen. Jag föredrar att infoga länkar manuellt eftersom det är mer anpassat.

9. Insikt om innehåll

Innehållsinblick visar vilka ord du använde mest på en sida. Nyckelordstäthet är knappt viktig, och Yoast räknar redan hur många gånger du använde ditt fokusnyckelord i innehållet (nyckelordstäthetsdelen i SEO-analysen), varför skulle du behöva det? Det gör du inte.

Yoast-SEO-METABOX-Insights

Slutsats: behöver du verkligen veta vilka ord du använde mest på en sida? Nyckelorddensitet är knappast viktig och du kommer antagligen naturligt att prata om ditt ämne (nyckelord).

10. Redirect Manager

Yoast SEO Premium kommer med en omdirigeringschef så att du kan fixa genomsökningsfel (trasiga webbadresser orsakade av att ändra permalänk, ta bort sidor osv.). Många webbplatser har ofta 100-tal av dessa.

Instruktioner

 1. Kontrollera Google Search Console med Yoast under SEO → Allmänt → Verktyg för webbansvariga
 2. Autentisera Yoast med Google Search Console under SEO → Search Console
 3. Vänta några dagar på att informationen ska fyllas (hela befolkningen tar ofta flera veckor)
 4. Fixa alla genomsökningsfel i avsnittet Search Console med Yoasts omdirigeringshanterare

Yoast-crawl-errors

Yoast-redirect-manager

Omdirigera typer – 301 (permanent) omdirigering är standard, men Yoast har också andra alternativ:

Yoast-omdirigeringstyper

Automatiska omdirigeringar – Om du ändrar permalänk skapar Yoast nu automatiskt en omdirigering som är den bästa funktionen för omdirigeringshanteraren. Detta fungerar inte om du startar en ny webbplats med nya permalänk, bara när du ändrar dem i instrumentpanelen.

Yoast automatisk-redirect

Importera befintliga omdirigeringar – om du redan konfigurerar omdirigeringar genom Omdirigeringsplugin eller .htaccess, du kan importera dessa till Yoast. För omdirigeringsplugin ser du ett alternativ under SEO → Verktyg → Importera / exportera → Importera från andra SEO-plugins. välj sedan ”Viktigt från omdirigering” (se nedan). För .htaccess följ Yoasts omdirigeringsinstruktioner.

Yoast Redirect Manager kontra gratis omdirigering Plugin
Om du bara letar efter ett enkelt sätt att fixa genomsökningsfel kan du använda gratis Snabbomvandling av sid / post. Med Yoast kan du bara skapa en omdirigering åt gången medan detta gratis plugin tillåter 3. Detta kan spara mycket tid, särskilt om du har hundratals crawlfel.

301 omdirigeringsexempel

Slutsats: det finns gott om gratis omdirigeringsprogram där ute, som Quick Page / Post Redirect-plugin som är enkelt och gör ett fantastiskt jobb. Den enda största fördelen med Yoasts är att om du ändrar sidans permalänk, skapar de automatiskt en omdirigering till den nya URL: n. Men om du behöver konfigurera många av dem, låter Yoasts omdirigeringshanterare dig bara göra 1 i taget.

Redirect Manager Pros

 • Tillåter dig att importera omdirigeringar från omdirigeringsplugin och .htaccess
 • Levereras med flera omdirigeringsalternativ: 301 (standard), 302, 307, 410, 451

Redirect Manager Cons

 • Befintliga omdirigeringar från andra plugins måste läggas till manuellt
 • Du kan bara konfigurera en omdirigering åt gången
 • Om du måste importera omdirigeringar manuellt får du ett meddelande varje gång du lägger till en omdirigering (blir irriterande)

11. Fokusera sökordsexport

Ger dig ett extra alternativ i Yoast-inställningarna (Verktyg > Importera och exportera) för att exportera alla dina fokusnyckelord, varje sidas SEO / läsbarhetspoäng och lite ytterligare SEO-information.

Yoast export fokus Nyckelord

Slutsats: om du gör en SEO-granskning och vill granska hela sökordslistan kan det spara tid. Annars kan du helt enkelt gå igenom varje sida och granska dets sökord (er).

12. 1 års fri tillgång till 24/7 support

Slutsats: Jag medger att jag aldrig har använt Yoasts premiumstöd, men har hört blandade åsikter och att många gånger hänvisar de bara till tutorials de har skrivit. De konfigurerar inte pluginprogrammet för dig eller granskar din webbplats – det är alla betalda tjänster de erbjuder. Men om du behöver en handledning som delar upp Yoast i de tre huvudsakliga stegen (konfigurera inställningarna, undersöka fokusnyckelord, innehållsoptimering), har jag en solid tutorial för det.

Slutsats – Du kanske vill ha det, men behöver inte det

Installering av SEO-plugin kommer inte att förbättra din SEO automatiskt – det är samma sak med Yoast SEO-premium. Ja, det ger dig extra funktioner, men kommer du faktiskt att använda dem ??? Förutom deras omdirigeringshanterare (som jag enkelt kan använda en annan omdirigeringsplugin för) gör jag inte. De flesta människor får inte grunderna i SEO, så istället för att tänka på extra funktioner, fokusera på vad som faktiskt betyder. Nedan visas de tre huvudsakliga stegen för att korrekt använda Yoasts GRATIS SEO-plugin.

 1. Konfigurera Yoasts inställningar
 2. Sökord för forskning
 3. Innehållsoptimering

Min Yoast handledning leder dig igenom allt detta och du behöver inte premiumversionen för att göra det. Den har 500+ kommentarer och har använts av 150 000+ människor – jag skulle definitivt läsa den.

23. Vanliga frågor

&# X1f6a6; Är Yoast SEO Premium värt det?

Nej det är det inte. Funktionen för nyckelord med flera fokus är ganska mycket värdelös, omdirigeringar kan konfigureras med hjälp av gratis omdirigeringsprogram, och ingenting i Yoast Premium förbättrar direkt din SEO. Det är inte värt 89 dollar per år. Jag har det bara för att jag skriver SEO-recensioner / guider för levande liv.

&# X1f6a6; Är alternativet för flera sökord användbara?

Nej, det hjälper inte eftersom sekundära sökord vanligtvis används som partiella matchningar och Yoast kommer inte att upptäcka dessa, så SEO-analysen blir värdelös för sekundära nyckelord.

&# X1f6a6; Kan omdirigeringar konfigureras med ett gratis plugin?

De kan säkert. Omdirigering eller Redirect för snabb sida / post är två (gratis) plugins som kan användas för att ställa in omdirigeringar eller använda .htaccess så att du inte ens behöver ett plugin.

&# X1f6a6; Håller Yoast Premium din webbplats uppdaterad för Googles algoritm?

Inte det minsta. Det är galen att de gör detta påstående eftersom Yoast inte har något att göra med kvaliteten på dina länkar, tunt innehåll eller till och med att välja bra sökord. Det finns många faktorer i Googles uppdateringar och att tro att Yoast på något sätt skyddar dig från dessa uppdateringar är helt osant. Detta påstående från Yoast är falskt.

&# X1f6a6; Är den interna länkfunktionen användbar?

Jag har Yoast Premium (bara för att jag skriver recensioner) och använder inte deras interna länkfunktion. Så länge du kommer ihåg att lägga till interna länkar till ditt innehåll (som du borde ändå), är det lite besatt att räkna interna länkar på varje enskilt inlägg.

&# X1f6a6; Är Yoasts premiumstöd bra?

De kommer inte att granska, logga in eller hjälpa dig att optimera din webbplats. De kommer huvudsakligen bara att hänvisa dig till tutorials de har skrivit. Jag skulle inte köpa Yoast Premium för det eller alls.

Håller du med? Låt mig veta om du har frågor :)

Skål,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map