Yoast SEO Premium Review – Er det verdt 89 dollar / år? (Spoiler: Jeg ville ikke brukt det hvis jeg ikke gjorde WordPress SEO for heltidsjobben min)

03.06.2020
Yoast 'Yoast SEO Premium Review – Er det verdt 89 dollar / år? (Spoiler: Jeg ville ikke brukt det hvis jeg ikke gjorde WordPress SEO for heltidsjobben min)
0 13 мин.

Som en fulltids WordPress SEO-blogger er det min plikt å ha Yoast SEO Premium.


Men for å være ærlig, ville jeg ikke ha Yoast premium det hvis jeg ikke gjorde WordPress SEO for en levende. Yoasts SEO-analyse blir ubrukelig når du er målrettet mot flere fokus søkeord, det er mange gratis viderekoblingsprogrammer der ute, og jeg trenger ikke innholdsinnsiktsfunksjonen som forteller meg hvilke ord jeg bruker mest på en side. Og hvis du trenger forslag til interne lenker, bør du bli kjent med innholdet ditt bedre og hva leserne vil finne nyttige – ikke ha et verktøy som gjør det for deg.

Jeg liker hvordan premiumversjonen automatisk oppretter viderekoblinger når jeg endrer permalinks (noe de fleste andre viderekoblingsprogrammer ikke gjør), men det er bokstavelig talt den eneste premiumfunksjonen jeg bruker. Ellers sitter denne premium-plugin-en i WordPress-dashbordet mitt, knapt brukt, og samler inn $ 89 per år mens jeg skriver denne anmeldelsen om hvordan jeg ikke liker Yoast premium. Det ironiske i det hele: /

Jeg respekterer Yoast siden deres gratis SEO-plugin har det meste av det du trenger, men premiumversjonen er bare ikke verdt det for meg. Jeg vil vise deg hva hver funksjon faktisk gjør, slik at du kan ta en beslutning for deg selv. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du har spørsmål.

Yoast-SEO-Premium

1. Søkeordoptimalisering

Med Yoast SEO Premium kan du stille søkeord med flere fokus (opptil 5), men det er en SPESIFIKK STRATEGI for å gjøre dette. Når du Google begge søkeordene, bør søkeresultatene være nesten identiske (samme søkeintensjon). For å optimalisere for begge deler, bør det primære søkeordet vanligvis brukes som et nøyaktig treff mens det sekundære nøkkelordet ditt skal være et delvis kamp. Se eksemplet nedenfor … trikset er å strø enkeltord fra den sekundære frasen i innholdet ditt (spesifikt i sidetittelen, Yoast SEO-tittelen og metabeskrivelsen).

Siden du bare bruker delvise samsvar for det sekundære nøkkelordet ditt (og Yoast oppdager bare eksakte søkeordkampe), vil mange av kulene dine ikke være grønne i Yoasts SEO-analyse. Dette er 100% normalt når du målretter mot sekundære nøkkelord, slik at du kan ignorere dem.

Yoast-Multiple-Focus-nøkkelord

Jeg rangerer nr. 1 for begge nøkkelordene som bruker denne strategien …

fokus søkeord-en

fokus søkeord-2

Husk å undersøke både det primære og sekundære søkeordet ditt, slik at du vet at de blir søkt (bruker Google Autocomplete) og sørg for at de ikke er for konkurransedyktige (ved å bruke Moz Bar). Dette er bare de mest grunnleggende strategiene for søkeordforskning, og jeg foreslår at du leser guiden min på Yoast fokus nøkkelord hvis du vil være sikker på at du velger de beste søkeordene.

Sekundære nøkkelord

Sekundært fokus nøkkelord

Tips for målretting av flere nøkkelord for flere fokus

 • Sekundære nøkkelord må undersøkes (akkurat som det primære)
 • Sekundære nøkkelord må ha samme søkeintensjon som det primære søkeordet
 • Lag overskriften, SEO-tittelen, metabeskrivelsen for å lese godt og inkludere nøkkelord
 • Delvise samsvar for sekundære nøkkelord forhindrer spammy fylling av søkeord
 • Ignorer SEO-analysen for sekundære nøkkelord siden delvise samsvar brukes

Konklusjon: Yoasts kuler blir bare grønne når du bruker nøkkelord med nøyaktige fokus (sekundære nøkkelord brukes vanligvis som delvis samsvar), så SEO-analysen blir ubrukelig for sekundære nøkkelord. Det er bra å følge med på dem, ikke for å hjelpe til med å optimalisere innholdet.

2. Forhåndsvisning av siden din

Sosiale forhåndsvisninger viser deg hvordan en side / et innlegg ser ut når det deles på Facebook og Twitter. Yoast (gratisversjonen) lar deg laste opp tilpassede bilder (som du trenger å lage), slik at bildet ditt ser bra ut når det deles i disse nettverkene. Så lenge du lager disse bildene og laster dem opp ved hjelp av Yoast, er det ikke nødvendig å forhåndsvise bildet, da det vil formateres helt fint.

I Yoast “Social” -innstillingene aktiverer du metadata for Facebook og Twitter…

Yoast-Facebook-meta-dataene

Yoast-twitter-meta-dataene

Når du redigerer en side eller et innlegg, kan du bla ned til Yoast og klikke på “del” -alternativet, så ser du at standardbildet sannsynligvis ikke ser bra ut. Du vil se et alternativ for å laste opp et tilpasset bilde for Facebook og Twitter – og Yoast vil fortelle deg de riktige dimensjonene. Facebook er (1200 x 630 px), Twitter er (1024 x 512 px). Når du har lastet opp disse bildene, vil det se mye, mye bedre ut.

Yoast-sosiale-forhåndsvisninger

Hvordan det ser ut når jeg deler dette innlegget på Facebook …

Facebook Deling

Konklusjon: så lenge du laster opp tilpassede bilder til hver side / innlegg i Yoasts sosiale fane (ved å bruke “dele” -ikonet i SEO-analysen) med de riktige dimensjonene for Facebook (1200 x 630px) og Twitter (1024 x 512px) , vil innholdet ditt formates perfekt på disse sosiale nettverk. Det er ikke nødvendig å forhåndsvise hvordan innholdet / bildet ser ut. Men hvis du fremdeles vil se en forhåndsvisning, kopier du nettadressen til denne siden og lim den inn i en Facebook / Twitter-status.

3. Lesbarhetskontroll

Readabiliy sjekk forteller deg om setningene / avsnittene dine er for korte, lange, om du bruker overgangsord og vurderer deg hvor “bra” du skriver. Selvfølgelig bør du ikke skrive superlange avsnitt med skrivefeil, men et verktøy kan ikke klassifisere deg riktig! Jeg bruker den aldri, og finner ikke lesbarhetsanalysen eller flesch lesing øst test hjelpsom.

Noen funksjoner i Yoast premium kan du slå på under SEO > Generell > Funksjoner…

Yoast-Premium-funksjoner

4. Full kontroll over brødsmulene dine

Hvis du trenger en brødkrummel manager plugin, det er mange der ute. De fleste lar deg gjøre det Yoast premium gjør, angi en primær kategori for innlegget ditt og bestemme taksonomien.

5. Ingen duplikatinnhold

Siteliner er den enkleste måten å finne duplikatinnhold og skyldes vanligvis at du indekserer koder / kategorier i Yoast-innstillingene dine (for det meste anbefaler jeg at du ikke viser disse i søkeresultatene). Yoast sjekker faktisk ikke for duplikatinnhold – det lar deg bare angi en kanonisk URL hvis du har to nettadresser som viser det samme innholdet (som de fleste ikke gjør).

Yoast-Canonical URL

6. Tekniske ting i bakgrunnen

Med Yoast SEO Premium kan du:

 • Rediger robots.txt
 • Rediger .htaccess-filer
 • Rydd opp URL-er
 • Generer og oppdater nettstedkartene dine

Du pleide å kunne gjøre det meste av dette med gratisversjonen av Yoast SEO, men nå gjorde de disse til en premiumfunksjon. For eksempel har du pleid å kontrollere hvilket innhold som er inkludert i nettstedskartet (sider, innlegg, kategorier, koder osv.), Men nå får Yoast deg til å betale for det: /

7. Automatiske oppdateringer og oppgraderinger

Yoast sier

Vi oppdaterer Yoast SEO-plugin hver 2. uke. På den måten er du sikker på at nettstedet ditt er optimalisert for Googles siste versjon av algoritmen.

Det er helt latterlig å tro at en SEO-plugin vil holde nettstedet ditt optimalisert når en ny Google-oppdatering ruller ut. For det meste belønner Panda / Penguin nettsteder med innhold / lenker av høy kvalitet. Yoast analyserer ikke lenker til nettstedet ditt og (i tillegg til å fortelle deg at innholdet ditt er for kort eller har en lav lesbarhetspoeng) kan det heller ikke si om innholdet ditt er bra. Inkludert en video eller infographic kan utgjøre ALLE forskjellen i verden når det kommer til on-side SEO, ennå Yoast kan ikke oppdage disse. Selv om jeg ikke forventer at noen SEO-plugin vil oppdage dem, er det en dristig uttalelse å si at Yoast vil beskytte deg mot Google-oppdateringer når det er klart, dette er usant.

8. Interne lenkeforslag

Når du redigerer et innlegg, vil Yoast Premium vise forslag til interne lenker til høyre for dashbordet. Jeg bruker aldri dette og setter inn alle koblingene mine manuelt – jeg skal ikke injisere lenker bare for SEO-skyld – jeg bruker dem bare når leserne mine trenger avklaringsinfo fra en tutorial jeg har skrevet. Av den grunn bruker jeg ikke den. Denne funksjonen bruker også CPU som kan redusere nettstedet / dashbordet ditt, siden hver gang du redigerer en side / et innlegg, trekker Yoast forslag.

Yoast-Intern-Linking

Konklusjon: interne lenker er bra for SEO, men ikke injiser dem hvis de ikke er nyttige for leserne. Siden Yoast vil se etter relevante interne lenker hver gang du redigerer en side / et innlegg, vil dette øke CPU-forbruket. Jeg foretrekker å sette inn lenker manuelt ettersom det er mer tilpasset.

9. Innholdsinnsikt

Innholdsinnsikt viser deg hvilke ord du brukte mest på en side. Nøkkelordtetthet betyr knapt, og Yoast teller allerede hvor mange ganger du brukte fokusnøkkelordet ditt i innholdet (nøkkelordetetthetsdelen av SEO-analysen), så hvorfor skulle du trenge dette? Det gjør du ikke.

Yoast-SEO-Metabox-Innsikt

Konklusjon: trenger du virkelig å vite hvilke ord du brukte mest på en side? Nøkkelordtetthet betyr knapt, og du vil sannsynligvis naturlig snakke om emnet ditt (nøkkelord).

10. Redirect Manager

Yoast SEO Premium kommer med en viderekoblingsansvarlig slik at du kan fikse gjennomsøkingsfeil (ødelagte nettadresser forårsaket av endring av permalinks, sletting av sider osv.). Mange nettsteder har ofte 100-tallet av disse.

Bruksanvisning

 1. Bekrefte Google Search Console med Yoast under SEO → Generelt → Verktøy for nettredaktører
 2. Autentiser Yoast med Google Search Console under SEO → Search Console
 3. Vent noen dager på at dataene skal fylles (full populasjon tar ofte flere uker)
 4. Løs alle gjennomsøkingsfeil i Search Console-delen ved å bruke Yoasts omdirigeringsbehandling

Yoast crawl-feil

Yoast-redirect-leder

Viderekoblingstyper – 301 (permanent) viderekobling er standard, men Yoast har også andre alternativer:

Yoast-redirect-typer

Automatiske viderekoblinger – Hvis du endrer permalinks, vil Yoast nå automatisk opprette en viderekobling som er den beste funksjonen til viderekoblingsbehandleren. Dette fungerer ikke hvis du lanserer en ny webside med nye permalinks, bare når du endrer dem i dashbordet.

Yoast-automatisk-viderekobling

Importer eksisterende viderekoblinger – hvis du allerede konfigurerer viderekoblinger gjennom Omdirigeringsplugin eller .htaccess, kan du importere disse til Yoast. For omdirigeringsplugin vil du se et alternativ under SEO → Verktøy → Importer / eksporter → Importer fra andre SEO-plugins. Velg deretter “Viktig fra viderekobling” (se nedenfor). For .htaccess følg Yoasts omadresseringsinstruksjoner.

Yoast Redirect Manager vs. Free Redirect Plugin
Hvis du bare leter etter en enkel måte å fikse gjennomsøkingsfeil, kan du bruke gratis Hurtigplugin for Page / Post-omdirigering. Yoast lar deg bare lage en viderekobling om gangen mens denne gratis plugin-modulen tillater det. Dette kan spare deg for å spare mye tid, spesielt hvis du har hundrevis av gjennomsøkingsfeil.

301 viderekoblingseksempel

Konklusjon: det er mange gratis viderekoblingsprogrammer der ute, som Quick Page / Post Redirect-plugin-en som er enkel og gjør en fantastisk jobb. Den eneste store fordelen med Yoasts, er at hvis du endrer permalink på siden, vil de automatisk opprette en viderekobling til den nye URL-en. Men hvis du trenger å konfigurere mange av dem, lar Yoasts viderekoblingsansvarlig deg bare gjøre 1 om gangen.

Redirect Manager Pros

 • Lar deg importere viderekoblinger fra Redirection Plugin og .htaccess
 • Leveres med flere viderekoblingsalternativer: 301 (standard), 302, 307, 410, 451

Redirect Manager Cons

 • Eksisterende viderekoblinger fra andre plugins må legges til manuelt
 • Du kan bare konfigurere en viderekobling om gangen
 • Hvis du må importere viderekoblinger manuelt, får du et varsel hver gang du legger til en viderekobling (blir irriterende)

11. Fokus nøkkelordeksport

Gir deg et ekstra alternativ i Yoast-innstillingene (Verktøy > Importer og eksporter) for å eksportere alle fokus søkeord, hver sides SEO / lesbarhetspoeng og litt tilleggsinformasjon om SEO.

Yoast-Export-Focus-nøkkelord

Konklusjon: hvis du gjør en SEO-revisjon og vil gå gjennom hele søkeordlisten, kan dette spare tid. Ellers kan du ganske enkelt gå gjennom hver side og gå gjennom nøkkelordene.

12. 1 års gratis tilgang til 24/7 support

Konklusjon: Jeg innrømmer at jeg aldri har brukt Yoasts premium-støtte, men har hørt blandede meninger, og at de mange ganger bare henviser deg til opplæringsprogrammer de har skrevet. De vil ikke konfigurere plugin-modulen for deg eller gjennomgå nettstedet ditt. Dette er alle betalte tjenester de tilbyr. Men hvis du trenger en veiledning som deler Yoast ned i de tre viktigste trinnene (konfigurere innstillingene, undersøke fokus nøkkelord, innholdsoptimalisering), har jeg en solid tutorial for det.

Konklusjon – Du vil kanskje ha det, men trenger ikke det

Installering av SEO-plugin vil ikke forbedre SEO automatisk. Dette er det samme med Yoast SEO premium. Ja, det gir deg ekstra funksjoner, men vil du faktisk bruke dem ??? Foruten deres viderekoblingsansvarlig (som jeg enkelt kan bruke en annen viderekobling-plugin til), gjør jeg ikke det. De fleste får ikke det grunnleggende ved SEO ned, så i stedet for å tenke på ekstra funksjoner, fokuser på det som faktisk betyr noe. Nedenfor er de tre viktigste trinnene for å bruke Yoasts GRATIS SEO-plugin på riktig måte.

 1. Konfigurer Yoasts innstillinger
 2. Forskning nøkkelord
 3. Innholdsoptimalisering

Min Yoast tutorial leder deg gjennom alt dette, og du trenger ikke premiumversjonen for å gjøre det. Den har 500+ kommentarer og har blitt brukt av 150 000+ mennesker – jeg vil absolutt lese den.

23. Ofte stilte spørsmål

&# X1f6a6; Er Yoast SEO Premium verdt det?

Nei det er ikke. Funksjonene for søkeord med flere fokus er ganske ubrukelige, viderekoblinger kan konfigureres ved hjelp av gratis viderekoblingsprogrammer, og ingenting i Yoast Premium forbedrer SEO din direkte. Det er ikke verdt $ 89 / år. Jeg har det bare fordi jeg skriver SEO-anmeldelser / guider for levende.

&# X1f6a6; Er alternativene for flere søkeord nyttige?

Nei, det er ikke nyttig fordi sekundære nøkkelord vanligvis brukes som delvise samsvar og Yoast ikke vil oppdage disse, så SEO-analysen blir ubrukelig for sekundære nøkkelord.

&# X1f6a6; Kan omadresseringer konfigureres ved hjelp av en gratis plugin?

Det kan de sikkert. Redirection eller Quick Page / Post Redirect er to (gratis) plugins som kan brukes til å konfigurere viderekoblinger, eller bruke .htaccess slik at du ikke engang trenger en plugin.

&# X1f6a6; Holder Yoast Premium nettstedet ditt oppdatert etter Googles algoritme?

Ikke i det minste. Det er sprøtt at de påstår dette fordi Yoast ikke har noe med kvaliteten på koblingene dine, tynt innhold eller til og med å velge gode søkeord. Det er mange faktorer i Googles oppdateringer, og det å tro at Yoast på en eller annen måte beskytter deg mot disse oppdateringene er helt usant. Denne påstanden fra Yoast er falsk.

&# X1f6a6; Er den interne koblingsfunksjonen nyttig?

Jeg har Yoast Premium (bare fordi jeg skriver anmeldelser) og bruker ikke den interne koblingsfunksjonen. Så lenge du husker å legge til interne lenker til innholdet ditt (som du uansett bør gjøre), er det litt besettende å telle interne lenker på hvert enkelt innlegg.

&# X1f6a6; Er Yoasts premium-støtte god?

De vil ikke gjennomgå, logge inn eller hjelpe deg med å optimalisere nettstedet ditt. De vil hovedsakelig bare henvise deg til opplæringsprogrammer de har skrevet. Jeg ville ikke kjøpe Yoast Premium for det, eller i det hele tatt.

Er du enig? Gi meg beskjed hvis du har spørsmål 🙂

Jubel,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector