Yoast SEO Premium Review – Is het $ 89 / jaar waard? (Spoiler: ik zou het niet gebruiken als ik WordPress SEO niet zou gebruiken voor mijn fulltime baan)

03.06.2020
Yoast 'Yoast SEO Premium Review – Is het $ 89 / jaar waard? (Spoiler: ik zou het niet gebruiken als ik WordPress SEO niet zou gebruiken voor mijn fulltime baan)
0 13 мин.

Als een fulltime WordPress SEO-blogger is het mijn plicht om te hebben Yoast SEO Premium.


Maar om eerlijk te zijn, zou ik Yoast premium niet hebben als ik geen WordPress SEO voor de kost zou doen. De SEO-analyse van Yoast wordt nutteloos bij het targeten van zoekwoorden met meerdere focus, er zijn tal van gratis omleidingsplug-ins en ik heb de functie voor inhoudsinzichten niet nodig om me te vertellen welke woorden ik het meest op een pagina gebruik. En als u interne linksuggesties nodig heeft, moet u uw inhoud beter leren kennen en wat lezers nuttig zullen vinden – geen tool heeft het voor u.

Ik vind het leuk hoe de premium-versie automatisch een omleiding maakt wanneer ik permalinks wijzig (iets wat de meeste andere omleidingsplug-ins niet doen), maar dat is letterlijk de enige premiumfunctie die ik gebruik. Anders zit deze premium plug-in in mijn WordPress-dashboard, nauwelijks gebruikt, en verzamel ik $ 89 / jaar terwijl ik deze recensie schrijf over hoe ik Yoast premium niet leuk vind. De ironie van dit alles: /

Ik respecteer Yoast omdat hun gratis SEO-plug-in de meeste dingen heeft die je nodig hebt, maar de premium-versie is het gewoon niet waard voor mij. Ik zal je laten zien wat elke functie eigenlijk doet, zodat je zelf een beslissing kunt nemen. Laat gerust een reactie achter als je vragen hebt.

Yoast-SEO-Premium

1. Zoekwoordoptimalisatie

Met Yoast SEO Premium kunt u instellen multiple focus zoekwoorden (maximaal 5) maar er is een SPECIFIEKE STRATEGIE om dit te doen. Wanneer u beide zoekwoorden google, moeten de zoekresultaten vrijwel identiek zijn (dezelfde zoekintentie). Om voor beide te optimaliseren, moet uw primaire zoekwoord meestal worden gebruikt als een exacte overeenkomst terwijl uw secundaire zoekwoord een gedeeltelijke overeenkomst. Zie het onderstaande voorbeeld … de truc is om afzonderlijke woorden uit uw secundaire zin in uw inhoud te strooien (met name in uw paginatitel, Yoast SEO-titel en metabeschrijving).

Aangezien u alleen gedeeltelijke overeenkomsten gebruikt voor uw secundaire zoekwoord (en Yoast detecteert alleen exacte zoekwoordovereenkomsten), zullen veel van uw bullets niet groen zijn in de SEO-analyse van Yoast. Dit is 100% normaal wanneer u secundaire zoekwoorden target, dus u kunt ze negeren.

Yoast-Multiple-Focus-zoekwoorden

Ik rangschik # 1 voor beide zoekwoorden met behulp van deze strategie …

focus-trefwoord-1

focus-keyword-2

Vergeet niet om zowel uw primaire als secundaire zoekwoord te onderzoeken, zodat u weet dat ze worden doorzocht (met Google Autocomplete) en ervoor te zorgen dat ze niet te concurrerend zijn (met behulp van Moz Bar). Dit zijn slechts de meest basale strategieën voor zoekwoordonderzoek en ik raad aan om mijn gids te lezen Yoast focus zoekwoorden als u zeker wilt weten dat u de beste zoekwoorden selecteert.

Secundaire zoekwoorden

Secundair focuszoekwoord

Tips voor het targeten van zoekwoorden met meerdere focus

 • Secundaire zoekwoorden moeten worden onderzocht (net als uw primaire)
 • Secundaire zoekwoorden moeten dezelfde zoekintentie hebben als het primaire zoekwoord
 • Maak uw kop, SEO-titel, metabeschrijving om goed te lezen en trefwoorden op te nemen
 • Gedeeltelijke overeenkomsten voor secundaire zoekwoorden voorkomen dat spam met zoekwoorden wordt gevuld
 • Negeer de SEO-analyse voor secundaire zoekwoorden, aangezien er gedeeltelijke overeenkomsten worden gebruikt

Conclusie: de bullets van Yoast worden alleen groen als u exacte focuszoekwoorden gebruikt (secundaire zoekwoorden worden meestal gebruikt als gedeeltelijke overeenkomsten), zodat de SEO-analyse nutteloos wordt voor secundaire zoekwoorden. Het is goed om ze bij te houden, niet om content te helpen optimaliseren.

2. Voorbeeld van uw pagina

Sociale voorbeelden laten zien hoe een pagina / post eruitziet wanneer deze wordt gedeeld op Facebook en Twitter. Met Yoast (de gratis versie) kun je aangepaste afbeeldingen uploaden (die je nodig hebt om te maken), zodat je afbeelding er goed uitziet wanneer deze wordt gedeeld op deze netwerken. Zolang u deze afbeeldingen maakt en uploadt met Yoast, is het niet nodig om een ​​voorbeeld van de afbeelding te bekijken, omdat deze prima opmaakt.

Schakel in de Yoast “Social” instellingen Facebook en Twitter meta data in …

yoast-facebook-meta-data

yoast-twitter-meta-data

Wanneer u een pagina of bericht bewerkt, scrolt u omlaag naar Yoast en klikt u op de optie “delen” en ziet u dat de standaardafbeelding er waarschijnlijk niet goed uitziet. Je ziet een optie om een ​​aangepaste afbeelding voor Facebook en Twitter te uploaden – en Yoast zal je de juiste afmetingen vertellen. Facebook is (1200 x 630 px), Twitter is (1024 x 512 px). Zodra je deze afbeeldingen hebt geüpload, ziet het er veel, veel leuker uit.

yoast-social-previews

Hoe het eruit ziet als ik dit bericht op Facebook deel …

Facebook delen

Conclusie: zolang u aangepaste afbeeldingen uploadt naar elke pagina / post op het sociale tabblad van Yoast (met behulp van het pictogram “delen” in de SEO-analyse) met de juiste afmetingen voor Facebook (1200 x 630 px) en Twitter (1024 x 512 px) , zal uw inhoud perfect opmaken op deze sociale netwerken. Het is niet nodig om een ​​voorbeeld te bekijken van hoe de inhoud / afbeelding eruit ziet. Maar als je nog steeds een voorbeeld wilt zien, kopieer dan de URL van die pagina en plak deze in een Facebook / Twitter-status.

3. Leesbaarheidscontrole

Leesbaarheidscontrole vertelt u of uw zinnen / alinea’s te kort, lang zijn, of u overgangswoorden gebruikt en beoordeelt hoe goed u schrijft. Natuurlijk moet je geen superlange alinea’s schrijven met typefouten, maar een tool kan je schrijfvaardigheid niet goed beoordelen! Ik gebruik het nooit en vind de leesbaarheidsanalyse of niet flesch lezing oost-test nuttig.

Sommige functies van Yoast premium kun je inschakelen onder SEO > Algemeen > Kenmerken…

Yoast-Premium-functies

4. Volledige controle over je paneermeel

Als je een breadcrumb manager plugin, er zijn er genoeg. Bij de meeste kunt u doen wat Yoast premium doet, stel een primaire categorie voor je post en bepaal de taxonomie.

5. Geen dubbele inhoud

Siteliner is de gemakkelijkste manier om dubbele inhoud te vinden en is meestal omdat u tags / categorieën indexeert in uw Yoast-instellingen (voor het grootste deel raad ik aan deze niet in zoekresultaten weer te geven). Yoast controleert niet echt op dubbele inhoud – het laat je eenvoudig een canonieke URL instellen als je 2 URL’s hebt die dezelfde inhoud tonen (wat de meeste mensen niet hebben).

Yoast-Canonical-URL

6. Technisch materiaal op de achtergrond

Met Yoast SEO Premium kun je:

 • Bewerk robots.txt
 • Bewerk .htaccess-bestanden
 • Ruim URL’s op
 • Genereer en update uw sitemaps

Vroeger kon je het meeste doen met de gratis versie van Yoast SEO, maar nu hebben ze er een premiumfunctie van gemaakt. Vroeger kon je bijvoorbeeld bepalen welke inhoud in je sitemap is opgenomen (pagina’s, berichten, categorieën, tags, enz.) Maar nu laat Yoast je ervoor betalen: /

7. Automatische updates en upgrades

Yoast zegt

We werken de Yoast SEO-plug-in om de 2 weken. Zo weet u zeker dat uw website is geoptimaliseerd voor de meest recente versie van Google van zijn algoritme.

Het is volkomen belachelijk om te denken dat een SEO-plug-in uw website geoptimaliseerd houdt wanneer er nieuwe Google-updates worden uitgebracht. Panda / Penguin beloont websites voor het grootste deel eenvoudig met inhoud / links van hoge kwaliteit. Yoast analyseert niet links naar uw site en (behalve dat het je vertelt dat je inhoud te kort is of een lage leesbaarheidsscore heeft), kan het ook niet zeggen of je inhoud goed is. Het opnemen van een video of infographic kan ALLE het verschil maken in de wereld als het gaat om on-page SEO, toch kan Yoast deze niet detecteren. Hoewel ik niet verwacht dat een SEO-plug-in ze zal detecteren, is het een gewaagde verklaring om te zeggen dat Yoast je zal beschermen tegen Google-updates als het duidelijk is, dit is vals.

Wanneer u een bericht bewerkt, toont Yoast Premium interne linksuggesties aan de rechterkant van het dashboard. Ik gebruik dit nooit en voeg al mijn links handmatig in – ik ga geen links plaatsen omwille van SEO – ik gebruik ze alleen als mijn lezers verduidelijkingsinformatie nodig hebben van een zelfstudie die ik heb geschreven. Om deze reden gebruik ik het niet. Deze functie verbruikt ook CPU die uw website / dashboard kan vertragen, aangezien Yoast elke keer dat u een pagina / bericht bewerkt, suggesties ophaalt.

Yoast-Internal-Linking

Conclusie: interne links zijn geweldig voor SEO, maar injecteer ze niet als ze niet nuttig zijn voor lezers. Aangezien Yoast elke keer dat u een pagina / bericht bewerkt, zal controleren op relevante interne links, zal dit het CPU-verbruik verhogen. Ik geef er de voorkeur aan om links handmatig in te voegen omdat deze persoonlijker is.

9. Inhoudsinzichten

Content Insights laten zien welke woorden je het meest hebt gebruikt op een pagina. Zoekwoorddichtheid doet er nauwelijks toe en Yoast telt al hoe vaak u uw focuszoekwoord in de inhoud hebt gebruikt (het zoekwoorddichtheidsgedeelte van de SEO-analyse), dus waarom zou u dit nodig hebben? Jij niet.

Yoast-SEO-Metabox-Insights

Conclusie: moet je echt weten welke woorden je het meest op een pagina hebt gebruikt? Zoekwoorddichtheid doet er nauwelijks toe en u zult waarschijnlijk van nature over uw onderwerp praten (trefwoord).

10. Redirect Manager

Yoast SEO Premium wordt geleverd met een omleidingsmanager, zodat u dit kunt oplossen crawlfouten (verbroken URL’s veroorzaakt door het wijzigen van permalinks, het verwijderen van pagina’s, enz.). Veel websites hebben er vaak honderden.

Instructies

 1. Verifiëren Google Search Console met Yoast onder SEO → Algemeen → Webmasterhulpprogramma’s
 2. Verifieer Yoast met Google Search Console onder SEO → Search Console
 3. Wacht een paar dagen totdat de gegevens zijn ingevuld (volledige populatie duurt vaak enkele weken)
 4. Los alle crawlfouten in het Search Console-gedeelte op met de omleidingsmanager van Yoast

yoast-crawl-fouten

yoast-redirect-manager

Omleidingstypen – 301 (permanente) omleiding is de standaard, maar Yoast heeft ook andere opties:

yoast-redirect-types

Automatische omleidingen – Als je permalinks verandert, zal Yoast nu automatisch een redirect aanmaken wat zonder twijfel de beste eigenschap is van de redirect manager. Dit werkt niet als je een nieuwe website lanceert met nieuwe permalinks, net als je ze verandert in je dashboard.

yoast-automatische-omleiding

Bestaande omleidingen importeren – als u al omleidingen via de Omleidingsplug-in of .htaccess, je kunt deze importeren in Yoast. Voor de Redirection-plug-in ziet u een optie onder SEO → Extra → Importeren / exporteren → Importeren uit andere SEO-plug-ins. selecteer vervolgens de “Belangrijk van omleiding” (zie hieronder). Volg voor .htaccess Yoast’s omleidingsinstructies.

Yoast Redirect Manager vs. gratis Redirect Plugin
Als u alleen op zoek bent naar een eenvoudige manier om crawlfouten op te lossen, kunt u de gratis gebruiken Quick Page / Post Redirect Plugin. Met Yoast kunt u slechts 1 omleiding tegelijk maken, terwijl deze gratis plug-in er 3 toestaat. Dit kan u veel tijd besparen, vooral als u honderden crawlfouten heeft.

301 Omleidingsvoorbeeld

Conclusie: er zijn tal van gratis omleidingsplug-ins, zoals de Quick Page / Post Redirect-plug-in die eenvoudig is en fantastisch werk levert. Het enige grote voordeel van Yoast’s is dat als je de permalink van een pagina wijzigt, ze automatisch een doorverwijzing naar de nieuwe URL zullen maken. Maar als je er veel moet instellen, kun je met de omleidingsmanager van Yoast maar één tegelijk doen.

Redirect Manager Pros

 • Hiermee kunt u omleidingen importeren vanuit de omleidingsplug-in en .htaccess
 • Wordt geleverd met meerdere omleidingsopties: 301 (standaard), 302, 307, 410, 451

Redirect Manager Cons

 • Bestaande omleidingen van andere plug-ins moeten handmatig worden toegevoegd
 • U kunt slechts één omleiding tegelijk instellen
 • Als u omleidingen handmatig moet importeren, krijgt u een melding telkens wanneer u een omleiding toevoegt (wordt vervelend)

11. Focus trefwoord export

Geeft je een extra optie in de Yoast-instellingen (Tools > Importeren en exporteren) om al uw focuszoekwoorden, de SEO / leesbaarheidsscore van elke pagina en wat aanvullende SEO-informatie te exporteren.

Yoast-Export-Focus-zoekwoorden

Conclusie: als u een SEO-audit uitvoert en uw volledige lijst met zoekwoorden wilt herzien, kan dit tijd besparen. Anders kunt u gewoon elke pagina doorlopen en de zoekwoord (en) ervan bekijken.

12. 1 jaar gratis toegang tot 24/7 ondersteuning

Conclusie: ik geef toe dat ik nooit de premium-ondersteuning van Yoast heb gebruikt, maar gemengde meningen heb gehoord en dat ze je vaak verwijzen naar tutorials die ze hebben geschreven. Ze zullen de plug-in niet voor u configureren of uw website beoordelen – dit zijn allemaal betaalde services die ze aanbieden. Maar als je een tutorial nodig hebt die Yoast opsplitst in de 3 belangrijkste stappen (het configureren van de instellingen, het onderzoeken van focuszoekwoorden, contentoptimalisatie), dan heb ik daar een solide tutorial voor.

Conclusie – Je zou het wel willen, maar het niet nodig hebben

Het installeren van een SEO-plug-in zal uw SEO niet automatisch verbeteren – dit is hetzelfde met Yoast SEO Premium. Ja, het geeft je extra functies, maar ga je ze ook echt gebruiken ??? Naast hun redirect-manager (waarvoor ik gemakkelijk een andere redirect-plug-in kan gebruiken), doe ik dat niet. De meeste mensen halen de basisprincipes van SEO niet naar beneden, dus in plaats van na te denken over extra functies, focus je op wat er echt toe doet. Hieronder staan ​​de 3 belangrijkste stappen om Yoast’s GRATIS SEO-plug-in correct te gebruiken.

 1. Configureer de instellingen van Yoast
 2. Onderzoek zoekwoorden
 3. Contentoptimalisatie

Mijn Yoast tutorial begeleidt u bij dit alles en u hebt de premium-versie niet nodig om het te doen. Het heeft meer dan 500 reacties en is gebruikt door meer dan 150.000 mensen – ik zou het zeker lezen.

23. Veelgestelde vragen

&# x1f6a6; Is Yoast SEO Premium het waard?

Nee dat is het niet. De functie met meerdere focuszoekwoorden is vrijwel nutteloos, omleidingen kunnen worden ingesteld met behulp van gratis omleidingsplug-ins en niets in Yoast Premium verbetert uw SEO direct. Het is geen $ 89 / jaar waard. Ik heb het alleen omdat ik SEO-recensies / gidsen schrijf voor de kost.

&# x1f6a6; Zijn de opties voor meerdere zoekwoorden nuttig?

Nee, het is niet handig omdat secundaire zoekwoorden meestal worden gebruikt als gedeeltelijke overeenkomsten en Yoast deze niet zal detecteren, dus de SEO-analyse wordt nutteloos voor secundaire zoekwoorden.

&# x1f6a6; Kunnen omleidingen worden ingesteld met een gratis plug-in?

Dat kunnen ze zeker. Redirection of Quick Page / Post Redirect zijn twee (gratis) plug-ins die kunnen worden gebruikt om redirects in te stellen, of gebruik .htaccess zodat je niet eens een plug-in nodig hebt.

&# x1f6a6; Houdt Yoast Premium uw site up-to-date voor het algoritme van Google?

Helemaal niet. Het is gek dat ze deze bewering doen omdat Yoast niets te maken heeft met de kwaliteit van je links, dunne inhoud of zelfs het selecteren van goede zoekwoorden. Er zijn veel factoren in de updates van Google en om te denken dat Yoast je op de een of andere manier beschermt tegen deze updates, is helemaal niet waar. Deze bewering van Yoast is onjuist.

&# x1f6a6; Is de interne koppelingsfunctie nuttig?

Ik heb Yoast Premium (alleen omdat ik beoordelingen schrijf voor de kost) en gebruik hun interne koppelingsfunctie niet. Zolang je eraan denkt om interne links aan je inhoud toe te voegen (wat je sowieso zou moeten doen), is het tellen van interne links op elk bericht een beetje obsessief.

&# x1f6a6; Is de premium ondersteuning van Yoast goed?

Ze zullen uw site niet beoordelen, inloggen of helpen u te optimaliseren. Ze zullen je voornamelijk verwijzen naar tutorials die ze hebben geschreven. Daar zou ik Yoast Premium niet voor kopen, of helemaal niet.

Bent u het eens? Laat het me weten als je vragen hebt 🙂

Proost,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector