5 najboljih dodataka za nadgledanje korisnikove aktivnosti u WordPressu

Ako imate WordPress web mjesto s više korisnika, vjerojatno možete pronaći način praćenja korisničkih aktivnosti na vašem WordPress web mjestu. To pomaže da shvatite što se događa na vašoj web lokaciji, na primjer, kada se korisnik prijavi, koje su njegove aktivnosti nakon ulaska na vašu web lokaciju, ako je uređivač promijenio vaš post ili stranicu i što je najvažnije ako korisnik pokušava napasti silovito na vašoj web lokaciji itd. 


Prema zadanim postavkama, ne postoji način da se prati aktivnost korisnika u WordPressu. Srećom, na raspolaganju je nekoliko dodataka koji će vam pomoći u nadzoru korisničkih aktivnosti u WordPressu.

U ovom ću članku podijeliti 5 najboljih WordPress dodataka za praćenje korisničkih aktivnosti na vašem web mjestu WordPress.

Pratite PNG aktivnost korisnika

Zašto biste trebali nadzirati korisničku aktivnost u WordPressu?

Pokretanje web stranice za više korisnika WordPress je jednostavno, ali praćenje korisnika nije. Svojim korisnicima vjerujete i dajete im pristup vašoj web lokaciji kako bi činili određene stvari. Ali tko zna, korisnik može pokušati iskoristiti vašu web stranicu. 

Međutim, osim sigurnosnih prednosti, postoje i mnoge druge prednosti korištenja dodatka za dnevnik revizije sigurnosti.

Ako dopustite drugim korisnicima da mijenjaju postavke vaše web lokacije ili ažuriraju dodatke i teme, oni mogu stvoriti problem dok nešto promijene, tada možete vidjeti što su promijenili i možete ih naučiti kako pravilno koristiti funkciju.

Ako je urednik uložio bilo kakve promjene u post bez vašeg dopuštenja, možete vidjeti koje su promjene napravile urednik i možete ga vratiti natrag.

Još jedna sjajna stvar o dodatku za dnevnik revizije sigurnosti koja vam odmah šalje obavijest e-poštom o određenim događajima.

Najbolji dodaci za nadgledanje aktivnosti korisnika za WordPress

Dostupno je mnogo dodataka za praćenje aktivnosti korisnika. Ali za ovaj članak koristit ću Dodatak WP Sigurnosnog nadzora WP a također vam pokazati i druge alternative.

1. WP Sigurnosni nadzorni dnevnik

WP dnevnik revizije sigurnosti je najopsežniji dodatak dnevnika aktivnosti WordPress-a koji nadgleda sve što se događa na vašoj WordPress web lokaciji.

Omogućuje vam da znate sve radnje korisnika koje izvršavaju na vašoj web lokaciji te lako uoči sve sumnjive aktivnosti korisnika i odmah vam pošalje e-poštu o tom problemu. Tada se možete prijaviti na nadzornu ploču administratora WordPressa i provjeriti što je pošlo po zlu. 

Audit Log Events

Za razliku od drugih dodataka dnevnika revizije sigurnosti, on ne govori samo o tome da je post, profil ili objekt ažuriran, već vam govori i da su promijenjeni URL posta, datum, kategorija, sadržaj, status, prilagođena polja itd. Isto je za korisničke profile, reći će vam da li je e-pošta, lozinka, ime, prikazno ime, uloga ili bilo što drugo promijenjeno.

Najbolja stvar ovog dodatka je da možete provjeriti tko je prijavljen na vašu web lokaciju i što rade u stvarnom vremenu. Ako ustanovite nešto sumnjivo, možete prisiliti bilo kojeg korisnika samo jednim klikom.

Ovaj dodatak je besplatan. No, dodatak premium verzije dolazi s više funkcionalnosti koje će vam pomoći pripaziti na aktivnosti korisnika. Evo nekih ključnih značajki WP Sigurnosnog Revizora:

 • Sveobuhvatni dnevnik revizije
 • Pogledajte tko je prijavljen i što rade u stvarnom vremenu
 • Obavijestite nas o svim promjenama odmah putem e-pošte
 • Odjavite se bilo kojeg korisnika samo jednim klikom
 • Stvaranje HTML i CSV izvješća
 • i mnogo više…

Postavljanje WP dnevnika revizije sigurnosti

Najprije instalirajte i aktivirajte dodatak WP Security Audit Log. Nakon što aktivira ovaj dodatak, zatražit ćete pokretanje čarobnjaka za postavljanje da biste konfigurirali dodatak. Preporučujem vam da konfigurirate dodatak putem čarobnjaka za postavljanje.

WP Čarobnjak za postavljanje WP nadzora revizije WP

 • Pojedinosti zapisnika

U prvom koraku morate odabrati razinu detalja u zapisniku aktivnosti koji želite primati. Ako ne želite detaljno zapisnike aktivnosti, možete odabrati Osnovni, temeljni ili odaberite Štreber opcija ako želite detaljno zapisati sve zapise aktivnosti.

Pojedinosti dnevnika revizije sigurnosti WP-a

Kliknite gumb Dalje za sljedeću mogućnost.

 • Zadržavanje zapisnika

Ovdje možete odabrati koliko dugo želite čuvati podatke za dodatak dnevnika aktivnosti. Preporučujem vam da odaberete 6 mjeseci kako dodatak pohranjuje podatke u vašu WordPress bazu podataka, tako da će veličina vaše baze rasti i zauzimati više prostora na disku.

Nemojte paničariti. Nakon dovršetka čarobnjaka za postavljanje, možete promijeniti vrijeme zadržavanja dnevnika revizije u 1 mjesec do Dnevnik revizije> postavke> Dnevnik aktivnosti. A sada prijeđimo na sljedeći korak.

Podnaslov dnevnika revizije sigurnosti WP-a

 • Pristup

Prema zadanim postavkama korisnici s ulogom administratora mogu pristupiti dodatku. Odavde možete dopustiti drugim korisnicima pristup dnevniku dodataka.

Ako ne želite da bilo koji drugi korisnik pristupa dodatku, možete preskočiti opciju klikom na ikonu Sljedeći dugme.

Pristup dnevniku revizije sigurnosti WP-a

 • Izuzmi predmete

Ako želite iz dnevnika isključiti određenog korisnika, ulogu ili IP adresu, možete ih odrediti unosom njihovih podataka u nastavku. Preporučujem vam da preskočite opciju.

Izuzeti dnevnik zaštite WP-a

Nakon što završite s postavljanjem dodatka, također možete promijeniti postojeće postavke koje ste prethodno napravili.

Jednostavno idite Dnevnik revizije> postavke i možete konfigurirati opcije poput dugog zadržavanja podataka dnevnika, dodavanja korisničkih obavijesti na stranici za prijavu u WordPress, pregledavanja prijavljenih aktivnosti korisnika u stvarnom vremenu itd..

Dodatak možete sakriti i s popisa instaliranih dodataka. Ovo je vrlo zgodna opcija kada ne želite otkriti svojim korisnicima da upotrebljavate ovu vrstu dodatka.

Postoji još drugih opcija koje možete konfigurirati na putu.

Dnevnik aktivnosti revizije

Preglednik dnevnika revizije

Nakon što ste završili s konfiguriranjem dodatka, kliknite na Preglednik dnevnika revizije da biste vidjeli aktivnosti korisnika.

U svrhu testiranja, možete stvoriti ili urediti svoj post ili izvršiti bilo kakve promjene na web mjestu da biste provjerili radi li dodatak ne. Evo primjera u nastavku.

Preglednik dnevnika revizije

Kao što možete vidjeti na gornjoj snimci zaslona, ​​dodatak prati sve što se događa na vašoj web lokaciji. Ako imate web stranicu za više korisnika WordPress, tada vam toplo preporučujem ovaj dodatak.

Cijena: Besplatno | Premium: 89 USD

Nabavite WP Security Audit Log Pro

2. Jednostavna povijest

Jednostavna povijest još jedan je sjajan dodatak za praćenje aktivnosti korisnika WordPressa. Ovaj dodatak nadgleda sve nedavne promjene napravljene na vašoj web stranici i prikazuje se izravno na vašoj WordPress nadzornoj ploči. Pokazuje tko je dodao, ažurirao ili izbrisao post ili stranicu, tko je uređivao komentare, kada se korisnik prijavi i odjava, vidi kada se korisnik pokušao prijaviti, ali nije uspio i još mnogo toga.

Jednostavna povijest

Nakon instalacije jednostavne povijesti idite na postavke> Jednostavna povijest i konfigurirajte dodatak.

Na stranici postavki možete omogućiti ili onemogućiti povijest prikazivanja na nadzornoj ploči kao i na stranici ispod izbornika nadzorne ploče. Ovdje možete vidjeti sve aktivnosti korisnika.

Jednostavne postavke povijesti

Također možete omogućiti RSS feed za nadgledanje povijesti. To će vam omogućiti da sakrijete stranicu povijesti od drugih korisnika.

Po zadanom dodatak automatski pohranjuje podatke 60 dana, ali povijest možete izbrisati u bilo kojem trenutku klikom na čisti zapisnik sada.

Nakon postavljanja ovog dodatka vratite se na svoju WordPress nadzornu ploču. Odatle možete pregledati korisničku aktivnost. Također možete potražiti određenog korisnika da biste vidjeli njegovu aktivnost na vašoj web lokaciji.

Cijena: Besplatno

Preuzmite jednostavan dodatak povijesti

3. Popis aktivnosti Pojo

Dnevnik aktivnosti by Pojo je potpuno besplatan WordPress dodatak za praćenje aktivnosti vaše web stranice. Možete vidjeti tko je prijavljen, ako netko pokušava hakirati vašu web lokaciju, kada je objavljen post i druge stvari koje se događaju na vašoj web lokaciji.

Dnevnik aktivnosti

Dobra stvar ovog dodatka je da ne zahtijeva postupak postavljanja. Djeluje izvan okvira.

Po zadanom, dodatak čuva zapisnike 30 dana, ali možete promijeniti vrijeme u postavkama dodatka. Aktivnosti dnevnika možete izbrisati i klikom na bazu podataka za resetiranje.

Iz postavki obavijesti možete izraditi i prilagođene događaje obavijesti tako da se obavijesti šalju po uspješnom podudaranju s određenim uvjetima. Ovdje također možete omogućiti ili onemogućiti obavijest putem e-pošte i postaviti prilagođenu poruku.

Cijena: Besplatno

Preuzmite dodatak dnevnika aktivnosti

4. Dnevnik aktivnosti korisnika

Dnevnik aktivnosti korisnika još jedan je sjajan dodatak za nadgledanje aktivnosti na mjestu. Dodatak besplatne verzije sadrži mnoštvo korisnih značajki koje će vam pokazati aktivnosti svih korisnika, kao što su ažuriranja jezgre WordPress-a, ažuriranja posta i stranica, izmjene oznaka, aktiviranje i deaktiviranje dodataka, aktiviranje i deaktiviranje tema, aktivnosti korisnika na vašoj web lokaciji i još mnogo toga. Obavijest ćete dobiti i e-poštom kada se određeni korisnik prijavi na vašu web lokaciju. 

Dnevnik korisničkih aktivnosti Besplatno

Međutim, dodatak za besplatnu verziju ima ograničene mogućnosti, ali možete ih otključati nadogradnjom na premium verziju.

Pomoću dodatka za premium verziju možete pratiti aktivnosti više autora bloga, pratiti tko se prijavio i kada s IP adresom, pregledati uspješne / neuspješne pokušaje prijave / odjave, pratiti koje IP adrese ciljaju stranicu za prijavu itd..

Poput dnevnika aktivnosti Pojo dodatka, to ne zahtijeva dodatno postavljanje. Možete samo postaviti maksimalni broj dana za pohranu dnevnika aktivnosti i dobro je započeti.

Cijena: Besplatno | Premium: 69 USD

Preuzmite dnevnik aktivnosti korisnika Besplatna verzija | Preuzmi dnevnik aktivnosti korisnika Pro 

5. Struja

potok vrlo je lagan dodatak za praćenje aktivnosti korisnika WordPressa. Ovaj dodatak prikazuje sve aktivnosti korisnika u opciji Stream i možete filtrirati dnevnik povijesti prema korisniku, ulozi, kontekstu, radnji ili IP adresama.

potok

Stream podržava uobičajene instalacije programa WordPress i ako ste napredni korisnik, možete ga koristiti u WordPress mreži s više web lokacija za pregled svih zapisa o aktivnostima korisnika.

Također ima ugrađene integracije za praćenje za popularne dodatke poput:

 • Napredna prilagođena polja
 • bbPress
 • Ruksak za letenje
 • Gravitacijski oblici
 • WooCommerce
 • WordPress SEO od tvrtke Yoast
 • BuddyPress
 • Korisničko prebacivanje
 • Jednostavno digitalno preuzimanje

Svoj stream aktivnosti možete izvesti u obliku CSV ili JSON datoteke. Također vam omogućuje ispitivanje dnevnika aktivnosti putem naredbe WP-CLI.

Cijena: Besplatno

Preuzmite Stream Plugin

Završavati

Instaliranje dodatka dnevnika revizije sigurnosti pružit će vam korisne informacije o tome što se događa na vašoj web lokaciji.

Ako ste jedini autor na vašem blogu, ovo vam možda neće trebati, ali ako imate web mjesto za više korisnika WordPress, morate pratiti sve aktivnosti korisnika da biste vidjeli hoće li korisnik pokušati hakirati vašu web lokaciju, tko i tko kada se izvrši promjena na vašoj web lokaciji. Na ovaj način možete pojačati svoju WordPress sigurnost.

U ovom smo članku raspravljali o besplatnim i premijskim dodacima za praćenje aktivnosti korisnika za WordPress.

Ako vodite mali blog s nekoliko korisnika, tada možete započeti s besplatnim dodatkom poput jednostavne povijesti ili dnevnika aktivnosti, ali ako imate veću ili poslovnu web stranicu, možete kupiti premium verziju poput WP Security Audit Log Pro gdje ćete dobiti naprednije značajke i čak možete vidjeti aktivnosti korisnika u stvarnom vremenu.

povezani članci,

 • Vodič za početnike za WordPress uloge i mogućnosti
 • Kako zaštititi lozinkom svoju stranicu za prijavu na WordPress (wp-login.php)
 • Kako se prijaviti na ograničene pokušaje u programu WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map